12/12/18

Σχέδιο αφελληνισμού της Β. Ηπείρου - Ο Ε. Ράμα ωθεί σε κρίση τις ελληνοαλβανικές σχέσεις

Σχέδιο αφελληνισμού της Β. Ηπείρου - Ο Ε. Ράμα ωθεί σε κρίση τις ελληνοαλβανικές σχέσεις
Του Νίκου Μελέτη
Αποφασισμένος να εξωθήσει στα όριά τους τις ελληνοαλβανικές σχέσεις,τροφοδοτώντας τον εθνικισμό, τον ανθελληνισμό και την στοχοποίηση της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας είναι ο Έντι Ράμα και μόλις λίγες εβδομάδες μετά το επεισόδιο των Βουλιαράτων και το κλίμα εκφοβισμού και τρομοκράτησης των μειονοτικών, βάζει σε εφαρμογή το τελικό σχέδιο για τον αφελληνισμό της Βόρειας Ηπείρου, με την υφαρπαγή ελληνικών περιουσιών.
Ο τελευταίος σημαντικός δεσμός της γηγενούς ελληνικής μειονότητας στη Βόρεια Ήπειρο είναι η γη και οι περιουσίες της και κάθε προσπάθεια με στόχο να υπονομευθεί αυτός ο δεσμός, αποτελεί ουσιαστικά στοιχείο «εθνοκάθαρσης», καθώς οδηγεί εκβιαστικά σε εκδίωξη του βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού από τις πατρογονικές εστίες του...Οι ελληνικές περιουσίες που αποτελούν επενδυτικά «φιλέτα» ειδικά στην περιοχή της Χιμάρας η οποία έχει βρεθεί ήδη από την περίοδο των κυβερνήσεων Μπερίσα στο στόχαστρο των διαπλεκόμενων με την πολιτική εξουσία επιχειρηματιών, τώρα απειλούνται με κρατικοποίηση βάσει της απόφασης του Υπουργικού Συμβουλίου της 21ης Νοεμβρίου. 
Συγχρόνως η δρομολόγηση της κατάργησης του νόμου 7501 του 1991 που αποτέλεσε τη βάση για την διανομή της γης, μετά την πτώση του κομμουνιστικού καθεστώτος Χότζα που είχε κρατικοποιήσει κάθε ατομική περιουσία στρέφεται κυρίως εναντίον των ομογενών. Ο νόμος 7501 αποτελεί το βασικό «χαρτί» με το οποίο οι ομογενείς πήραν τίτλους ιδιοκτησίας η διεκδικούν τίτλους ιδιοκτησίας για τις πατρογονικές περιουσίες τους και πάντως αποτελεί την τελευταία ίσως «άμυνα» που διαθέτουν έναντι των οργανωμένων κυκλωμάτων καταπατητών, που έχουν υψηλή στήριξη και προστασία από τα Τίρανα.

Η επιλογή του Αλβανού πρωθυπουργού Ε. Ράμα, ο οποίος σημειωτέων πραγματοποίησε αυτή την εβδομάδα επίσκεψη αστραπή στην Τουρκία όπου σύμφωνα με πληροφορίες συναντήθηκε με τον Τ. Ερντογάν, να κλιμακώσει την αντιπαράθεση με την Ελλάδα προκάλεσε την εντονότατη αντίδραση του Ελληνικού ΥΠΕΞ:
«Η απόφαση αυτή είναι αντίθετη στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρωπίνων, αλλά και σε αλβανικές δικαστικές αποφάσεις.

Τόσο αυτή όσο και το δρομολογούμενο προς ψήφιση συναφές νομοσχέδιο, οδηγούν σε κατάφωρη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, συμπεριλαμβανομένων των δικαιωμάτων ιδιοκτησίας της ελληνικής γηγενούς μειονότητας στην Αλβανία. Παρόμοιες ενέργειες δεν συνάδουν με τις διακηρυγμένες ευρωπαϊκές φιλοδοξίες της Αλβανίας και είναι αντίθετες στις σχετικές υποχρεώσεις της.

Καλούμε την αλβανική κυβέρνηση να ανακαλέσει τη συγκεκριμένη απόφαση και να επανεξετάσει το νόμο, μεριμνώντας ώστε να αποδοθούν άμεσα τίτλοι ιδιοκτησίας σε όλους ανεξαιρέτως τους νόμιμους ιδιοκτήτες».

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της η ΟΜΟΝΟΙΑ Χιμάρας ενώ η απόφαση κάνει λόγο για «κρατικές περιουσίες», από τους υπάρχοντες χάρτες και στοιχεία είναι σαφές ότι πρόκειται περί ιδιωτικών περιουσιών και σε «σύνολο 46 τεμαχίων συνολικής εκτάσεως 1.614 εκταρίων, τα 41 τεμάχια έκτασης 1.377 εκταρίων βρίσκονται σε Δήμο Χιμάρας και μόνο 5 τεμάχια έκτασης 237 εκταρίων βρίσκονται σε Αυλώνα και Εξαμίλια. Οι εκτάσεις που σφετερίζεται το Υπουργείο Τουρισμού με σκοπό την εκχώρησή τους έναντι ενός ευρώ, ανήκουν σε Έλληνες, Χριστιανούς Ορθόδοξους κατοίκους του Δήμου Χιμάρας».
Σύμφωνα με τη υπουργική απόφαση περιέρχονται στην κυριότητα του αλβανικού υπουργείου Τουρισμού:

•92,46 εκτάρια σε Δρυμάδες (και Γκιλεκάτες)
•78,87 εκτάρια σε Βούνο
•62,77 εκτάρια σε Χιμάρα (μεταξύ άλλων 34,66 σε Λειβάδι, 4,97 σε Ποτάμι, 2, 76 σε Φιλικούρι)
•60,1 εκτάρια σε Παλέρμο
•4,48 εκτάρια σε Πικέρνι
•24,48 εκτάρια σε Λούκοβο
•46,46 εκτάρια σε Άγιο Βασίλη
•99,3 εκτάρια σε Νίβιτσα
Όπως επισημαίνει η ΟΜΟΝΟΙΑ «όλα τα τεμάχια που κρατικοποιούνται ανήκουν σε νόμιμους ιδιοκτήτες σύμφωνα με πιστοποιητικά από τα Αρχεία του Αλβανικού Κράτους και τίτλους που εδόθησαν τη δεκαετία του 1990, αλλά και τίτλους που εδόθησαν προς άγραν ψήφων Χιμαριωτών κατά τα τελευταία 5 χρόνια της διακυβέρνησης Ράμα».

Όμως και το υπό ψήφιση Νομοσχέδιο που έχει κατατεθεί στην Αλβανική βουλή και θα ψηφισθεί μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου στοχεύει τις ελληνικές περιουσίες. Το Νομοσχέδιο αυτό προβλέπει ότι στις γεωργικές εκτάσεις που είχαν διανεμηθεί προς χρήση σε αγρότες και για τις οποίες οι κάτοικοι έχουν υποβάλει τα δικαιολογητικά στο Υποθηκοφυλακείο, προκειμένου να τους αποδοθεί η κυριότητα "δεν πρέπει να υπάρχουν σε αυτά παράνομες κατασκευές" και "δεν πρέπει να ανήκουν στα οικόπεδα που με τον Νόμο υπ' αρ. 55/2015 έχουν χαρακτηρισθεί στρατηγικές επενδύσεις".

Για τις συγκεκριμένες εκτάσεις το Αλβανικό Κράτος δεν προχώρησε ποτέ σε έκδοση αδειών οικοδομήσεως, καθιστώντας την παράτυπη ανέγερση κτισμάτων μονόδρομο για τους κατοίκους, αλλά τώρα συνιστά λόγο για την κρατικοποίηση τους…

Αίσθηση προκαλεί και το γεγονός ότι η κίνηση αυτή του Έντι Ράμα αποτελεί και εμπαιγμό καθώς υποτίθεται ότι ο ίδιος και η κυβέρνηση του βρισκόταν σε συνομιλίες και διαβούλευση για την επίλυση του περιουσιακού ζητήματος με την Ελληνική Κυβέρνηση, τους κατοίκους της περιοχής, τους Τιμαριώτες της Αμερικής, και με την Ε.Ε.

Οι ομογενείς της Χιμάρας προειδοποιούν ότι ο «Έντι Ράμα μπροστά στα σχέδια του για άμεσο και παράνομο πλουτισμό του ιδίου και των “συνεργατών” του, θα βρει εμπόδιο εμάς τους ίδιους, το ένδικο αγώνα μας και τις συνεχείς και επίμονες κινητοποιήσεις μας».

Όμως η συστηματική πολιτική αφελληνισμού της Βορείου Ηπείρου δεν αφορά μόνο τους Χιμαριώτες. Αποτελεί πραγματική πρόκληση για την Ελλάδα η οποία έχει τα «όπλα» να αντιμετωπίζει και να αποκρούσει αυτές τις επικίνδυνες και αποσταθεροποιητικές για την περιοχή πρακτικές. Αρκεί να θελήσει να τις χρησιμοποιήσει... 

Πηγή: Λίμπεραλ

18 σχόλια:

  1. Στατιστικά το 60%του πληθυσμού μιας χώρας ειναι ηλιθιο - με την ιατρική έννοια του όρου, IQ περί το 70- οι οποίοι έχουν δικαίωμα ψήφου!
    Ενας Ραμα πνευματικό παιδί του ερντογαν, βασίζεται στους ηλιθιους του. Πουλά Αλβανιλικι, μεγαλοιδεατισμο και νταηλικι, και κάνει χαρούμενους τους ηλιθιους του.
    Οι ξυπνιοι ή την κανουν στο εξωτερικό ή ασχολούνται με προϊόντα κανναβης.
    Το σύμπαν μπορεί να έχει όρια, ο ηλιθιος όχι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Ράμα δεν βασίζεται σε ηλίθιους, διότι κάνει πράξη αυτά που τούς λέει. Εξαφανίζει τον Ελληνισμό τής Β. Ηπείρου. Βασίζεται στην νιρβάνα τού αθηναϊκού κράτους.

      Διαγραφή
    2. Δεν κάνει τίποτα λιγότερο απ'ότι έκαναν οι προκάτοχοί του. Το έχει ομολογήσει μέσα στην αλβανική βουλή ο Μπερίσα, ότι δούλεψε με σύστημα. Μην προσωποποιούμαι το όλο θέμα, είναι εθνική τους πολιτική.

      Διαγραφή
    3. Ο Ράμα όντως βασίζεται σε ηλίθιους. Μόνο που αυτοί είμαστε εμείς και όχι οι δικοί του πολίτες...

      Διαγραφή
  2. Πάντως η ηλιθιότητα στην ακρότητά της πλησιάζει την ακραία εξυπνάδα...
    Εξάλλου το έξυπνο πουλί από την μύτη πιάνεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το θέμα είναι τι κάνουμε εμείς σαν Έλληνες ? Τίποτα !!!! Ο λαός είναι τόσο αγανακτησμενος από αυτούς τους ανθελληνες, που αντί να πιέζουν τον Ραμα με τους χιλιάδες Αλβανούς κοροϊδεύουν τον ίδιο τον λαό μας !!! Προδότες, δεν θα πάτε πολύ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κοιτάχτε φίλοι: Κατά την άποψή μου,οι Αμερικανοί είναι πίσω από τον Ράμα και τον Ζάεφ...
    Οπότε,να το αφήσουμε το θέμα στους ρώσους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. δέσμευση τραπεζικών λογαριασμών και των όποιων περουσιακών στοιχείων αλβανών πολιτών στην Ελλάδα. Αν πειράζουν τους δικούς μας εκεί να πειράξουμε και τους δικούς τους εδώ . Ναι έτσι αυθαίρετα !!!
    Τέλος στις κινίσεις καλής θέλησης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΟΙ ΕΝΝΕΑ ΓΑΛΑΝΟΛΕΥΚΕΣ ΣΥΛΛΑΒΕΣ!

    Είμαστε ακόμη ζωντανοί άσχετα που δεν μας γέννησε όλους μήτρα Αρχαίας Σπάρτης. Το Σύμβολο ωστόσο το κουβαλάμε ακόμη όλοι μέσα μας! Μοναχικός ο δρόμος του Ελληνισμού κυρίως γιατί τον επιβουλεύονται ...Ελληνόφωνοι!

    Δεν υπάρχει Αθανασία αλλά υπάρχει η κραυγή ΑΞΙΟΣ σε κάθε δικό μας που θυσιάζεται!

    Δεσμεύσουν τις περιουσίες μας, στο μέλλον και το Πνεύμα. Ζήσαμε 400 χρόνια κάτω από τον ζυγό και δεν θα τα καταφέρουμε τώρα; Και τότε τις περιουσίες μας έπαιρναν αλλά το πνεύμα μας διατήρησε ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ!

    Ελληνισμός, Ιλιάδα, Οδύσεια και Θερμοπύλες!

    Οι εννέα γαλανόλευκες συλλαβές!

    Ε-ΛΕΥ-ΘΕ-ΡΙ-Α –ή- ΘΑ-ΝΑ-ΤΟΣ!

    #ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ#

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ὁ Ράμα, ἔπαθε τήν νόσο τῆς ἐξουσίας, πού ἔχει πάθει καί ὁ Ἐρντογκάν, καί τόσοι καί τόσοι ἄλλοι:
    Ζῆ καί ἐνεργεῖ σάν νά μή καταλαβαίνῃ ὅτι σέ δυό μέτρα γῆς τελειώνει κάποτε, καί μάλιστα σχετικά σύντομα, ἡ ζωή κάθε ἀνθρώπου.
    Δέν διανοεῖται κάν, ὅτι ἀληθινά θα δώσει λόγο, στόν ἀληθινό Θεό, γιά κάθε ἀδικία του, ὅπως αὐτές πού διαπράττει κατά τῶν Ἑλλήνων τῆς Βορείου Ἠπείρου, ....
    Φαντάζεται δέ, ἐπικρατήσεις, ἐπεκτάσεις, δόξες, λάμψεις τιμῶν, μνημεῖα του, ἀνδριάντες του κ.ο.κ. ἐπί γῆς. - Γιά πόσο; Πρὀς τί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε διαβεβαιώνω πως δεν έχει τέτοιες ψευδαισθήσεις. Ο Ράμα είναι εκκεντρικός και του αρέσει να προκαλεί αλλά είναι άνθρωπος που δεν διακατέχεται από την πολιτική ορθότητα. Επίσης δεν το έχει σε τίποτα να φύγει από την εξουσία. Την Αλβανία απλά την έχει πάθος. Thats all. Στην Ελλάδα νομίζουν πως ο Ράμα στρέφεται εναντίον των Ελλήνων αλλά στην πραγματικότητα δεν τον νοιάζουν καθόλου οι Έλληνες, ο Ράμα μπορεί να τσακώνεται με δέκα κράτη ταυτόχρονα και να μην το έχει καν προσωπικό θέμα.

      Διαγραφή
    2. >Δέν διανοεῖται κάν, ὅτι ἀληθινά θα δώσει λόγο, στόν ἀληθινό Θεό, γιά κάθε ἀδικία του, ὅπως αὐτές πού διαπράττει κατά τῶν Ἑλλήνων τῆς Βορείου Ἠπείρου, ....<

      Αυτό είναι! Τώρα έκανες τον ναρκέμπορο να χεστεί επάνω του!...

      Διαγραφή
  8. Η υποθεση ολη ειναι αστεια οπως και με τα Σκοπια ..υπο το πρισμα οτι αυτα τα δυο κρατιδια δεν εχουν καν ..στρατο. Σαν ενα κουνουπι να κανει τον μαγγα σε ελεφαντα.Το ακομη πιο αστειο ειναι πως οι κυβερνησεις μας ..το συζητανε ολο ...τρομαγμανες μην μας δειρουν οι ...Αμερικανοι ..Γερμανοι ..και οι ..εξωγηινοι.Μια υποθεση 48 ωρων εχει γινει ..γορδιος δεσμος.Αυτο ειναι πρακτικα το ρεζουμε.Αβιαστα λοιπον βγαινει το συμπερασμα το κυριο.Η τρομαλεα ..ελληνικη ελιτ ..του πωπου...ειναι η πιο ξεφτηλισμενη στα παντα..στον πλανητη.Δεν εχει ουτε την στοιχειωδη αξιοπρεπεια απεναντι στον εαυτο της.Ολες οι ελιτ στον κοσμο ..εχουν μια ελαχιστη.Εδω δεν εχουν.Ο θεος της ειναι η αρπαχτη..απο οπου ναναι..κι οπως ναναι...κι αυτην την νοοτροπια της του χωριου..την εχουν μεταδωσει και στον στρατο..σε βαθμο ανησυχητικο..Σε ολα τα κρατη..περα απο ενα οριο αξιοπρεπειας...υπαρχει αντιδραση εσωτερικη..Στην πχ..Αιγυπτο ..βγαινει αποτομα ο Σισι..Στην Ρωσια ο Πουτιν.Στην Ιταλια ο Σαλβινι.Στην Ουγγαρια ο Ουρμπαν..κλπ..Αντιδρα το εσωτερικο συστημα με καθε τροπο...ανεξαρτητα αν αυτο λεγεται ..δημοκρατια...η παρδαλο κατσικι.( σημασια εχει η αντιδραση αυτοσυντηρισης του κρατους κι οχι αν οι ..κεφτεδες ειναι με χοιρινο η μοσχαρι ).Εχει λοιπον μεγιστη σημασια η επιβιωση του κρατους..διοτι τι δημοκρατια.θαχεις χωρις κρατος ?? Νηστικος σαν εισαι ..δεν καθεσαι σαν ηλιθιος να μαλωνεις για το ειδος του κρεατος.των κεφτεδων..Η πεινας η δεν πεινας.Παρεπιμπτωντως...ο Σισι τα πετρελαια τα αντλει ηδη...κι εχει εδοδα ..κι αναπτυσει την βιομηχανια της φουλ...κι αν κουνηθει κατι διπλα στην πχ Λιβυη..μπουκαρει και δεν καθεται να κλαιει μην τον...δειρουν οι τσατσαδες ...Κι ετσι ολοι τον σεβονται σαν σοβαρο κι οχι σαν γελοιο ..οπως τους δικους.μας...Σε 48 ωρες λοιπον...αλλα που ?? Στους τραβεστι που.αεροκοπανανε ολη μερα σαν..στοχαστες του ..πωπου..για να κρυβουν το ..τραβεστιλικι τους..το κριμα.τους ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Δημήτρη,
      Μην ξεχνάς όμως ότι και το Κόσσοβο δεν είχε (και ακόμα δεν έχει) τίποτα απέναντι στον γίγαντα (για τα δεδομένα του) Σερβία. Έλα όμως που τελικά διψασμένοι αποδείχθηκαν οι Σέρβοι (και όχι οι Κοσσοβάροι) και για αυτό μόνο αυτοί τον ήπιαν!!!

      Διαγραφή
    2. Τσιαο Μπαμπυ...
      Δεν καταλαβα...σορυ..Εχασαν οι Σερβοι απ το Κοσοβο ?? Μπαμπυ η Σερβια ..τωρα...χθες τιποτε...εχει 12 μαχητικα.Μιση ..μοιρα.Η Ελλαδα
      εχει ..300....Χωρις βομβες...αν πεταξουν πανω απ την Αλβανια ολα..ειρηνικα...χαμηλα...και σπασουν το φραγμα του ηχου...η μιση Αλβανια θα γκρεμιστει....θα σπασουν ολα.. .τζαμια..πληθια..τοιχοι...επιπλα...κλπ....Ηδη η ελληνικη αεροπορια φυλαγει τον εναεριο χωρο της...Δεν μιλω για βομβες...γιατι δεν θα μεινει τιποτε. ( μπορεις να φανταστεις 4 εξοδους αεροσκαφων 300 την μερα ?? 1200 σκαφη διαρκως σε πτηση πανω σπ τον ..Ραμα...Ταραμας θα γινει ολο..) Ολο το θεμα ειναι απ εδω...οχι απ εκει...

      Διαγραφή
    3. Καλημέρα Τζίμυ, ελπίζω να είσαι σε άριστη κατάσταση!!!
      Οι Σέρβοι φίλε μου απλά έχασαν μια ολόκληρη επαρχία τους. Δεν έχασαν από τους Κοσσοβάρους φυσικά, αλλά τους κολοδακτύλισαν οι πάτρωνες των Κοσσοβάρων!!! Το αποτέλεσμα είναι το ίδιο όμως. Θα θέλουν διαβατήριο πλέον (οι Σέρβοι) για να πάνε εκεί που παλαιότερα δεν το χρειάζονταν!
      Για το θέμα τώρα της προβολής δύναμης μέσω ΠΑ, λογικότατα όσα λες Δημήτρη μου, αλλά αν πάνε να απογειωθούνε αεροπλάνα της ΠΑ με σκοπό αυτό που λες, ακόμα κι αν επιτύχουν τον σκοπό τους, για τα επόμενα 50 χρόνια τα μόνα διαθέσιμα πτητικά μέσα για την ΠΑ θα είναι τα mini Κινέζικα drones από το ΠΛΑΙΣΙΟ!!!
      Τότε φυσικά, ίσως να αποφασίσουμε ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ να φτιάξουμε σοβαρή αμυντική και πολεμική βιομηχανία. Οι Τούρκοι αν δεν είχαν την εμπειρία του εμπάργκο, δεν θα είχαν κάνει όσα έκαναν μόλις σε 40 χρόνια!!!
      Άσε που οι Έλληνες (όχι όλοι φυσικά, αλλά η πλειοψηφία τους) δεν είναι ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ διατεθειμένοι να θυσιάσουν τη νιρβάνα τους για "ευτελή" (για αυτούς) ζητήματα όπως η πατρίδα, η σημαία, η ελευθερία επιλογών, η ιστορία και παράδοση κλπ. Αρκεί να πέφτει ο εξασφαλισμένος μισθός, να διατηρείται η πρόσβαση στο λουφέ, να παραμένουν τα περιθώρια συναλλαγής με τα κόμματα, να εξασφαλίζεται η ατιμωρησία και πάει λέγοντας...

      Διαγραφή
    4. Μια χαρα ειμαι.Οκ..δεν εχεις αδικο καπου...αλλα διαβολε πολυ το κουβεντιαζουμε...Στο Κοσοβο δεν χαθηκε ακομη κατι...μην εκπλαγεις στο τελος...Κοιτα ολο ειναι αστειο...ο Χαρσντιναι ειπε χθες το απιστευτο του βλακα.."ανοικουμε.σε ζωνη..Αμερικης..αρα οι Σερβοι δεν ..μπορουν ..τιποτε "..!!! Προ ετων.πολλων..το ραδιο. Τιρανα ..ανοιγε την ημερα με το εξης ηλιθιο ρητο.." ...και μην ξεχνατε..εμεις και η ..Κινα ..ειμαστε....801 εκατομμυρια "...!!!!!! Εφυγε τωρα η Κινα..κι επεσαν τα ..νουμερα..." εμεις.κι Αμερικη .ειμαστε 301 "....!!! Οταν οι...Ρωσοι...φανουν καπου....θα φυγουν και τα ...300....!!! Αυτο ελειπε ..να φαει βομβα η Ουασιγκτον για το ενα !! Τοτε θα.πουμε....οτι ενταξει.οι σνθρωποι δεν ξερουν καλα την Ουασιγκτον...δεν εχουν πειρα ..οπως εμεις...ειναι ξυλοκοποι...νεοφανεις αστερες...δεν ξερουν οτι.οι.αλλοι.αγοραζουν.και.πουλανε.σε κλασμα.λεπτου τα παντα...Ενα κοκκαλο να τους δωσουν.αλλου οι Ρωσοι....θα ψαχνουν.μπαζα την χωρα τους...

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.