3/12/18

Τί βλέπουμε στη Γαλλία; Την Ευρώπη να αυτοκαταστρέφεται επειδή δεν είναι πια ανταγωνιστική

To Παρίσι φλέγεται. Έχουν καταλάβει, όμως, οι διαδηλωτές ποιος είναι ο πραγματικός «εχθρός»; Ή συνεχίζουν να πιστεύουν σε βεβαιότητες που πολύ απλά δεν υπάρχουν; (Photo by Etienne De Malglaive/Getty Images)

Οι ταραχές που σημειώνονται στο Παρίσι, στις διαδηλώσεις των «κίτρινων γιλέκων», είναι πιθανότατα οι χειρότερες που έχουν ξεσπάσει από το 1968 και δοκιμάζουν τις αντοχές της κυβέρνησης Μακρόν. Φανερώνουν όμως και τη βαθιά άγνοια του μέσου Ευρωπαίου για τις πραγματικές αιτίες που έχουν οδηγήσει στην υποβάθμιση του επίπεδου διαβίωσής του. Τα πράγματα είναι εξαιρετικά απλά και ταυτόχρονα επώδυνα: Η Ευρώπη έχει μείνει πίσω στο παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον και δείχνει «κουρασμένη» όχι μόνο οικονομικά αλλά κυρίως ιδεολογικά απέναντι στις ανερχόμενες δυνάμεις. Πριν από μερικές δεκαετίες ΗΠΑ και Ευρώπη ήταν πλούσιες, τεχνολογικά προηγμένες και με πανεπιστήμια που δημιουργούσαν καινοτομία. Και τώρα είναι. Μόνο που εδώ και λίγα χρόνια δεν απολαμβάνουν αυτό το ιδιότυπο δυοπώλιο. Η μεταφορά κεφαλαίων από τη Δύση σε χώρες της Ασίας, γαλούχησε μια γενιά ανθρώπων στον Δυτικό τρόπο εκπαίδευσης, παραγωγής και επιχειρηματικότητας. Και φυσικά τώρα τον αναπαράγουν εκεί με μεγάλη επιτυχία, στερώντας εισόδημα από τους Ευρωπαίους και τους Αμερικανούς.Για τη συνέχεια Andro

3 σχόλια:

  1. Καντε τον κοσμο ακομα πιο φτωχο για να γινει ακομα πιο ανταγωνιστικος!Αυτο μας λες.
    Ενα πανο εξω απο το γαλλικο κοινοβουλιο στο Παρισι γραφει σημερα Μacron ne nous prend pas pour des cons-Μακρον μη μας περνας για μαλακες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Blaming the victim again so the elite can maximize gais to astronomical levels. They are the once who need to learn living with "less"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τελευταία παράγραφος:

    Πρόκειται ουσιαστικά για ένα είδος αρρωστημένης αυτοπεποίθησης, σε έναν κόσμο που αλλάζει πιο γρήγορα από ποτέ. Και θα καταβάλλουμε τρομακτικό τίμημα στο μέλλον, αν επιμείνουμε σε αυτή την αρρωστημένη αυτοπεποίθηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.