11/12/18

Η ανυπεράσπιστη κοινωνία



Η ελληνική κοινωνία βρίσκεται ανυπεράσπιστη στο έλεος των διαθέσεων βίαιων αμφισβητιών του γλυκού νερού. Που αγουροξυπνημένοι κατά το μεσημέρι πίνουν το φραπεδάκι που τους ετοιμάζει η μαμά και σχεδιάζουν μέσω SMS και Facebook το επόμενο χτύπημα κατά του κατεστημένου. Ο τόπoς έχει πλημμυρίσει από επαναστάτες με μπλουζάκια Benetton, αθλητικά παπούτσια Nike και κινητά, μεταξύ άλλων ακριβότερων εκδοχών, Nokia και Samsung.
Η κυβέρνηση κατάφερε να εκτελέσει την κοινωνία των πολιτών. Και να φέρει στο προσκήνιο την κοινωνία των ρηχό-νοων αναρχικών. Που μετά την επανάσταση γυρίζουν στο σπίτι για ζεστό φαγάκι από τα χέρια της μαμάς και χαρτζιλίκι από το χέρι του μπαμπά. Γιατί γνωρίζουν πως η ατιμωρησία είναι εξασφαλισμένη. Και ο συνδυασμός χαβαλέ, ατιμωρησίας και λίγο φιγούρας συνθέτουν το μείγμα της νεοελληνικής «εξέγερσης». Ποια θα ήταν άραγε η στάση των ανήλικων μαθητών – των εμπρηστών με τις κουκούλες βέβαια, κι όχι αυτών που πολιτισμένα και μερικές φορές σιωπηρά διαδηλώνουν για τον θάνατο του συνομηλίκου τους - αν το κράτος είχε δείξει από χρόνια πως σέβεται και εφαρμόζει τους νόμους του; Αν είχαν συλληφθεί και τιμωρηθεί οι τραμπούκοι των Εξαρχείων;Αν είχαν δικασθεί και αποβληθεί από τα Πανεπιστήμια όσοι έχτισαν γραφεία καθηγητών και ξυλοφόρτωναν καθηγητές και επισκέπτες. 

Για τη συνέχεια liberal

6 σχόλια:

  1. Exarcheia represents the guardians of the system. Everytime healthy elements of the Greek society take the streets, they appear like mechanic gods in an ancient theatrical play to save the day and status quo.

    If we really want to beat the system, we must first eliminate these confused anarchists.

    Take a look at France for exampme. The president took a 180 degrees turn to protect his sponsors. The system pushes the masses up to the point people allow it. In our case, there is no limit as people refuse to work together and unite for Greece.

    I cannot think of a better description of our situation than Harry Klynn's "are you with us or with the others?" And when one replied with us, he said "we are the others" and started beating up the confused standbyer.

    In Greece we live a paradox, where selfclaimed anti-system forces, get paid and supported by the system, while mainstream citizens who represent the bulk of the voting power, are treated as marginals and extremes. To go a step further, when a less radical government will come to power willing to listen to us, we, under the guidance of the vet same people who have marginalized us, will unleash our anger and destructive self on them leaving no chance to improve things. This vicious cirlce is Gree e's reality and the reflection of a dying nation unable to set a collective vision.

    So the question is what Greece do we want and if we are willing to fight for her.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Andpik.
    Ακόμα και άτομα της εφηβικής ηλικίας γνωρίζουν ότι οι αναρχικοί δεν έχουν καμιά απολύτως σχέση με τον καπιταλισμό. Προτείνω λοιπόν να ρωτήσεις όποιον θέλεις για να μάθεις και να επιβεβαιώσεις αυτά που σου γράφω.
    Έτσι δεν θα γράφεις για αναρχοκαπιταλισμό, γιατί κάτι τέτοιο δεν υπάρχει.
    Καπιταλισμός είναι το κεφαλαιοκρατικό σύστημα , και ο νεοφιλελευθερισμός είναι η ποιο σκληρή μορφή του καπιταλισμού που συστηματικά υμνολογείς.
    Οι αναρχικοί πρεσβεύουν την αταξική κοινωνία και μάλιστα χωρίς καμιά εξουσία.Μπορεί να μη συμφωνούμε με αυτή την ιδεολογία, όμως αυτού του είδους την ταύτιση των αναρχικών με τον καπιταλισμό ούτε ο Γκέμπελς δεν θα τολμούσε να την προβάλει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Read my comment above. Any kid of 8 years or older can understand. Unless of course you are a special case.

      I know it is difficult to accept you are employed by a ¨left´ government promoting capitalism´s interests in Greece, but ask Tsipras. He can tell you it is all good when you are in power.

      Διαγραφή
    2. Τα πραγματα εχουν ξεφυγει απο την 'ορθοδοξη' ερμηνεια του αναρχισμου.
      Απο τους αναρχοφλωρους που περιγραφει το αρθρο που εξιταρονται απο την αναλατη υπαρξη τους,μεχρι τους ΟΗΕδες μπαχαλακηδες που ο καθενας για δικους του λογους ειτε ταξικους ειτε εθνοτικους,γι αυτο ακουμε στις 'συλληψεις' π.χ. 3 αλβανοι,2 γερμανοι κοκ,συστρατευονται στο εργο.
      Επισης ποδοσφαιρικοι χουλιγκανοι,κρατικοι μισθωτοι 'αγανακτισμενοι',πολίτικοι στρατοι εν εκπαιδευσει και γενικα μερικες ακομα κατηγοριες.
      Τελικα οι 'αγνοι φιλαθλοι' του Μπακουνιν εχουν καταντησει σταγονα στον ωκεανο μπροστα στον μπαχαλακισμο και πιστευω οτι συντομα θα ειναι αναμνηση παλια.
      Συμφωνω εν μερει με τον Χρηστο για τους αναρχοκαπιταλιστες αλλα μην αμφιβαλλεις Χρηστο μου οτι μπορει να υπαρχουν εξυπηρετωντας ισως ανταγωνιστικα στην πιατσα τα συμφεροντα των πατεραδων τους,κατι σαν εμπορικος πολεμος ανταγωνιστων.
      Τεραστιος λοιπον αναρχικος πλουραλισμος.

      Διαγραφή
    3. Ναιάς (12/12/2018 9.08 πμ)
      Εγώ δεν σχολίασα το άρθρο.
      Εγώ σχολίασα τον παρακάτω τίτλο του άρθρου που διαβάζει ο καθένας
      «έγραψε το αναρχοκαπιταλόσκυλο της Αγίας Παρασκευής στον τοίχο του γείτονα και μετά πήγε να φάει το σνιτσελάκι του που του είχε τηγανίσει η μαμά ντου.»
      Από αυτόν τον κουβά της αρρωστημένης χυδαιολογίας διάλεξα μια και μόνο λέξη.Δηλαδή την λέξη
      «αναρχοκαπιταλόσκυλο» Από τα τρία συστατικά της λέξης αυτής παρέλειψα το τρίτο, και έμεινε το δίδυμο αναρχικός- καπιταλιστής. Αυτό το δίδυμο δεν υπάρχει με τίποτα και επαναλαμβάνω ότι ούτε ο υπουργός προπαγάνδας των ναζί ο Γκέμπελς δεν θα τολμούσε να ταυτίσει τον αναρχισμό με τον καπιταλισμό.
      Αναφέρθηκα στον Andpik επειδή αυτός ανάρτησε το άρθρο και από όσα γνωρίζω όποιος αναρτά ένα άρθρο γράφει και τον τίτλο.
      Τέλος είναι γνωστό ότι μαζί με τους αναρχικούς εμφανίζονται πότε πότε και οι λεγόμενοι «μπαχαλάκιδες» που προβαίνουν σε πράξεις βανδαλισμού χωρίς κανένα λόγο.
      Αυτοί δεν έχουν καμιά σχέση απολύτως σχέση με τον καπιταλισμό και τους καπιταλιστές.Οι τελευταίοι (καπιταλιστές) νοιάζονται αποκλειστικά και μόνο για το πως θα κερδίσουν λεφτά με νομιμοφανή τρόπο, και χωρίς βιαιότητες.
      Όμως και το σύνθημα αυτό που λέγει «αυτοί με εντάλματα εμείς με οδοφράγματα» είναι καθαρά ένα αναρχικό σύνθημα, που δεν έχει καμιά σχέση με την «δουλειά» των μπαχαλάκιδων που σπάζουν τζαμαρίες κλπ.
      Αναρχικός λοιπόν και καπιταλιστής δεν γίνεται με τίποτα.
      ΥΓ Κατάλαβες Andpik;

      Διαγραφή
  3. Ποια πρεσβεια ειναι κολαουζος τους? Αυτο ειναι το ερωτημα. Οταν επιχειρηθει να χτυπηθει το κακο με βια, θα πλακωσει το State Department , ο Σορος και ολοι οι καλοι φιλοι μας να μας τραβηξουν το αυτι. Γι αυτο γελαω οταν ο Κουλης λεει πως θα τους παταξει !!!!!!!!! Χρονια λειτουργουν αυτα τα γκρουπουσκουλα ....Απο την εποχη που η Valery Plame ηρθε στα Εξαρχεια χωρις διπλωματικη καλυψη, γυρω στο 85........

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.