22/12/18

FT : Ο Λευκός Οίκος πάσχει από έλλειψη ενηλίκων!

Βαρύ πλήγμα για τις ΗΠΑ και τους συμμάχους η αποχώρηση του Τζιμ Μάτις. Γιατί είχε ρόλο-κλειδί στην αμερικανική κυβέρνηση. Η δύσκολη σχέση με τον Τραμπ και η απόφαση που ξεχείλισε το ποτήρι.

Και δεν έμεινε κανένας.
Η άποψη ότι ο Τζιμ Μάτις, ο απερχόμενος υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, ήταν ο τελευταίος από τον «άξονα των ενηλίκων» του Ντόναλντ Τραμπ, απέχει ελάχιστα από την πραγματικότητα.
Σε όλο τον πλανήτη, οι σύμμαχοι, αλλά και οι αντίπαλοι της Αμερικής, αντιμετώπιζαν τον κ. Μάτις ως δικλείδα ασφαλείας. Όσο παρορμητικός και αν ήταν ο επικεφαλής του, ο κ. Μάτις βρισκόταν πάντα εκεί για να συγκρατήσει τα ένστικτά του. Τα τελευταία δύο χρόνια γύριζε ακούραστα όλον τον κόσμο για να καθησυχάσει τους εταίρους της Αμερικής πως δεν έχει αλλάξει κάτι ριζικά. Κάποιες φορές τον πίστευαν.
Τώρα αποχωρεί. Θα γίνει μέλος μιας μεγάλης -και όχι τόσο περίβλεπτης- λίστας εν ενεργεία και πρώην στρατηγών και διπλωματών που περιστοίχιζαν τον Αμερικανό πρόεδρο στην αρχή της θητείας του.

Για τη συνέχεια Euro2Day

4 σχόλια:

  1. Ενήλικας αλλά και πολεμοκάπηλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ὅποιος ὑποστηρίζει τούς Τούρκους εναντίον τῶν Κούρδων, εἶναι ὁ πολεμοκάπηλος. Ἀλλιῶς εἶναι, ἀκόμη καί ἀπό ἀφέλεια, συμμέτοχος σέ γενοκτονία.

      Διαγραφή
    2. Υποστηρίζω τους Σύριους και όχι τους Κούρδους της Συρίας (Κουρδική μειοψηφία) που ανέλαβαν αφελώς εργολαβία από τους Αμερικάνους να καταλάβουν το ένα τρίτο της Συρίας και να στήσουν προτεκτοράτο για να καταφέρουν αυτό που δεν κατάφερε ο άλλος εργαλάβος ο ISIS, δηλαδή να διαλύσουν την Συρία.

      Η εργολαβία τερματίστηκε, η Τουρκία απέτρεψε την δημιουργία του προτεκτοράτου στο μαλακό υπογάστριο της και οι Κούρδοι θα παραδώσουν ειρηνικά την περιοχή στην Συρία. Υπήρξαν πολεμικές συγκρούσεις με νεκρούς αλλά δεν υπήρξε καμμία γενοκτονία είς βάρος των Κούρδων στην Συρία.

      Ο Ματτίς είναι ένας αναλώσιμος επαγγελματίας πολεμοκάπηλος, αδιάφορα αν είναι είτε από ιδεολογία είτε από συμφέρον.

      Διαγραφή
  2. Νά γιατί δέν πρέπει ποτέ ἕνα σύστημα νά στηρίζεται σέ ἕναν ἄνθρωπο.
    Ἐκεῖ ὁ Τράμπογκαν, ἐδῶ ὁ Τσιπράμα, στήν Γερμανία ἡ Μέρκελμαν, στήν Γαλλία ὁ Μακρονζύ, ἀλλά στήν Ρωσσία ὁ Πούτιν καί στήν Ἰταλία ὁ Σαλβίνι.
    Ἀνευθυνότης - Ὑπευθυνότης: 4-2

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.