4/12/18

FT : Η Ευρώπη πληρώνει την επιλογή της να είναι... λαθρεπιβάτης

H αντίδραση των Βρυξελλών στην πολιτική Τραμπ είναι απογοητευτική. Οι λάθος επιλογές σε άμυνα, εξωτερική πολιτική και οι δισταγμοί για το ευρώ. Το λάθος της απότομης διεύρυνσης και οι χαμένες ευκαιρίες της Γηραιάς Ηπείρου.

Το παρ’ ολίγον αεροπορικό δυστύχημα της Άγκελα Μέρκελ θα μπορούσε να είναι μια μεταφορά για την τύχη της ιδέας της για έναν ευρωπαϊκό στρατό.

Γνωρίζαμε ήδη ότι σχεδόν όλα τα αεροσκάφη της Luftwaffe είναι σε κακή κατάσταση μετά από χρόνια ανεπαρκών επενδύσεων. Αυτό που δεν γνωρίζαμε είναι ότι το πιο σημαντικό της αεροσκάφος – εκείνο που μεταφέρει τη Γερμανίδα καγκελάριο – είναι εξίσου αχρηστευμένο. Η κα Μέρκελ αναγκάστηκε να μεταβεί στη σύνοδο της G20 στο Μπουένος Άιρες με πτήση της Iberia από τη Μαδρίτη. Είναι κάτι που πιθανότατα δεν θα συνέβαινε στον Ντόναλντ Τραμπ, τον Σι Τζινπίνγκ και τον Βλαντιμίρ Πούτιν.


Η κα. Μέρκελ έπρεπε να είχε δώσει την ομιλία της για τον ευρωπαϊκό στρατό στην Bundestag, όχι στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, και να είχε επικεντρωθεί σε αυτά που πρέπει να κάνει πρώτα η Γερμανία: να αντιμετωπίσει τη μακροχρόνια έλλειψη επενδύσεων στην άμυνα και τη διαχρονική απροθυμία να στείλει στρατό σε διεθνείς αποστολές που η γερμανική κυβέρνηση στηρίζει.

Για τη συνέχεια Euro2Day

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.