11/12/18

Gefira: Ο Soros... με τεχνάσματα Hitler θέλει να αλλάξει τον πληθυσμό της Ευρώπης

Το ότι ο Soros προσπαθεί να αντικαταστήσει τον αυτόχθονες πληθυσμούς της Ευρώπης με νέους από την Αφρική και την Ασία είναι σαφές, αναφέρει το Gefira
Μετά το δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, πολλοί οικονομολόγοι αναλυτές προσπαθούσαν να απαντήσουν στο ερώτημα πως ο Hitler κατάφερε να χρηματοδοτήσει τις πολεμικές του επιχειρήσεις, να δώσει ώθηση στην οικονομία και να μειώσει την ανεργία. 
Σήμερα αυτό το σχέδιο είναι γνωστό, αναφέρει σε ανάλυσή του το Gefira.  
Το οικονομικό θαύμα του Führer έγινε πραγματικότητα εξαιτίας του προγράμματος Mefo υποσχετικοί τίτλοι. 
Οι τίτλοι ήταν η ιδέα του τότε προέδρου της Reichsbank, Hjalmar Schacht, και δεν χρησίμευαν μόνο για τη χρηματοδότηση του εξοπλισμού της Wehrmacht για τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, αλλά και για τη δημιουργία κρατικών θέσεων εργασίας, κάτι που διαφορετικά δεν θα ήταν εφικτό μέσω της κανονικής τη χρήση των χρηματαγορών και των κεφαλαιαγορών, δηλαδή την ετήσια αύξηση των αποταμιεύσεων στη Γερμανία.
Έτσι, το Ράιχ χρηματοδότησε τη βιομηχανία των εξοπλισμών, αποδεχόμενη τα χαρτονομίσματα που εξέδωσε η εικονική εταιρεία Metallurgische Forschungsgesellschaft GmbH (εξ ου και το όνομα Mefo) αντί να τα καταβάλει μετρητά. 
Η δημιουργία των χρημάτων ήταν σε πλήρη εξέλιξη από το 1934 έως το 1938 - το συνολικό ποσό των χαρτονομισμάτων που εκδόθηκαν τότε ήταν 12 δισεκατομμύρια. 
Η Reichsbank δήλωσε στις γερμανικές τράπεζες ότι ήταν διατεθειμένη να ανακατανείμει τα χαρτονομίσματα Mefo, επιτρέποντας έτσι στις τράπεζες να τα αποδεκτούν.
Λόγω της πενταετούς διάρκειάς τους, η εξόφληση των χαρτονομισμάτων έπρεπε να αρχίσει το αργότερο το 1939. 
Αυτό απειλούσε με τεράστιο πληθωρισμό την οικονομία. 
Από τη στιγμή που ο Schacht το είδε αυτό ως απειλή για το Reichsmark, εξέφρασε τις αμφιβολίες του για τον Υπουργό Οικονομικών του Ράιχ. 
Αλλά δεν βοήθησε και ο Schacht αντικαταστάθηκε γρήγορα από τον υπουργό Οικονομικών Walther Funk, ο οποίος δήλωσε ότι το Ράιχ δεν θα εξαργυρώσει τους τίτλους του Mefo, αλλά θα τα ανταλλάξει με ομόλογα του Ράιχ στην τράπεζα Reichsbank. 
Την εποχή του Funk, καταργήθηκε το αυτόνομο καταστατικό της Reichsbank, εθνικοποιήθηκε και ο πληθωρισμός εξερράγη με τέτοιο τρόπο, ώστε τα Mefo να έχουν φτάσει σε κυκλοφορία τα 60 δισ. Reichsmark. 
Για τη συνέχεια BankingNews

6 σχόλια:

  1. Στο σύνολο του το διεθνές ακροδεξιό σύστημα προκειμένου να αποπροσανατολίσει πολίτες αναφέρεται στον Soros τον οποίο κατηγορεί ως υπαίτιο για τα δεινά των μη προνομιούχων ανθρώπων όλου του κόσμου.
    Λοιπόν ο Soros είναι υπαρκτό πρόσωπο , είναι ένας από τους δισεκατομυριούχους όλου του κόσμου.Αν όντως αυτός διέθετε όλα τα χρήματα για να προπαγανδίζει , τώρα θα είχε πάψει να είναι πάμπλουτος γιατί θα είχε ξοδέψει όλη την περιουσία του.
    Ποιος αφελής πιστεύει ότι ένας πάμπλουτος ξοδεύει όλα τα λεφτά του;
    Soros είναι το 1% του πληθυσμού της γης που κατέχει το 50% του παγκόσμιου πλούτου.
    Το υπόλοιπο 50% το κατέχει το 99% του πληθυσμού της γης.
    Αυτό το 1% είναι η κυρίαρχη οικονομική δύναμη που εξουσιάζει και εν πολλοίς αξιώνει από τις πολιτικές ηγεσίες να θεσμοθετούν έτσι ΄ώστε να ικανοποιούνται τα συμφέροντα αυτών εις βάρος του 99%.
    Όσοι αντιληφθούν τελικά ότι οι λίγοι μεγιστάνες του πλούτου στο πανίσχυρο καπιταλιστικό σύστημα είναι ο Soros , τότε αυτόματα αντιλαμβάνονται ποιος είναι απέναντί τους που τους αποπροσανατολίζει .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καταρχην Σόρος εννοεί το Συστημα Σόρος. Δε μπορεί ένας άνθρωπος όσα λεφτά κ αν έχει να κάνει κάτι τέτοιο. Τα 2, 2μιση δεν ξέρω πόσα χιλιάρικα ανά κεφαλι που έρχονται οι λαθρο στην Ευρώπη νομίζεις πάνε στους διακινητες; Οι βάρκες που έρχονται Ιταλία από Λιβύη σε ποιον ανοικουν. Η χρηματοδότηση των διαφόρων ΜΚΟ από ποιον χρηματοδοτούνται 1,6 δις έχουν φάει. Έλεος τι δουλειά έχουν Ισραηλινοί ΜΚΟ να υποδέχονται Αραβες στη Λεσβο; Ποιος έδωσε βαλίτσα με λεφτά και αγόρασε ουσιαστικά το συριζα. Ποιος έχει γεμίσει την κυβέρνηση και την αντιπολίτευση με πράκτορες του; Ποιος πληρώνει μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων των Σκοπίων; " Η Ελλάδα έχει πολύ ισχυρή εθνική συνείδηση και αυτό πρέπει να σπασει". Τάδε εφη Σόρος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Περικλής Κ.(11-12-18 10.34 μμ)
      1)Εγώ δεν γνωρίζω αν και «ποιος» έδωσε βαλίτσα με λεφτά και αγόρασε ουσιαστικά το συριζα.
      Εσύ αν έχεις κάποιες βάσιμες κατά την άποψη σου πληροφορίες καλό θα είναι να τις αναφέρεις.
      2)Γράφεις στο τέλος «τάδε έφη Σόρος». Προτείνω να αποκαλύψεις την δημοσιογραφική πηγή από την οποία έχεις αντλήσει αυτή την πληροφορία.

      Διαγραφή
  3. Ειναι δυνατον ...ενας πολιτης ο Σορος πχ...να κανει ανω κατω χωρες..λαους...συνορα κρατων...ναχει προσωπικα σχεδια παγκοσμια ..επιπεδου υπερδυναμης...κλπ ? Και εκτος μιας ονομαστικης αναφορας του...να μην τον ..πειραζει κανεις ?? Αυτα ..ουτε στα παραμυθια δεν γινονται στο νηπιαγωγειο.....Οσο λεμε γενικα τις λεξεις παγκοσμιοποιηση...νεα ταξη...ακροδεξια...λεξεις γενικες χωρις νοημα απολυτως κανενα...χωρις να ειμαστε συγκεκριμενοι ποιος και τι ακριβως ειναι αυτα.....θα πλεουμε σε πελαγη ασαφειας..αγνοιας..και φοβου. Ποιοι διαβολοι ειναι ολοι αυτοι οι ...χωρις ονοματα ..σπιτια..γυνακες...παιδια...εργασια...ανωνυμοι παγκοσμιοποιητες ??Δεν γραφηκαν στα ληξιαρχεια οταν γεννηθηκαν ? Που εδρευουν ? Δεν εχουν ..εδρα ?? Αερικα ειναι ?? Πνευματα ? Πως ..διαβολο συντονιζονται ολοι μαζι στον ιδιο στοχο παγκοσμια σαν ρομποτ ??? Πως αναγνωριζει ο ενας τον αλλον οτι ειναι .."δικος τους " κι οχι εχθρος...συνομωτης..βαλτος...πρακτορας...δολοφονος...κλεφτης...ψευτης...σπιουνος..επικινδυνος...τρελος...κλπ ?? Τι καλυπτει αυτη η γενικολογια...νεοταξιτης παγκοσμιοποιητης ...που δεν λεει τιποτε ..εκτος απ την αποκρυψη τους ?? Οπως βλεπετε ολα αυτα δεν στεκουν λογικα....Μονο τρελοι θα μιλουσαν τοσο γενικα και να εννοουν ...τα παντα και τιποτε...εκτος του συγκεκριμενου..Ειναι δυνατον ο πχ . Σορος ..να κανει οτι κανει ..μονος...και να μην ...του εσπασε καποιος τα μουτρα 40 χρονια ??? Τι ειναι αυτος ..ο σουπερμαν ??Γυριζει χωρες..ξενοδοχεια..πολεις..ταξειδευει ..παει οπου θελει..κανει οτι γουσταρει...και κανεις δεν τον ..επιασε ..δεν ενοχληθηκε...δεν τον κυνηγησε..δεν τον βρηκε ...ουτε ο στρατος...ουτε η αστυνομια...ουτε οι μυστικες υπηρεσιες...ουτε η μαφια...ουτε οι τζιχαντιστες...ουτε οι αναρχικοι...ουτε οι φασιστες...ουτε οι κομμουνιστες...ουτε οι απαγωγεις...ουτε οι εγκληματικες ομαδες..ουτε οι παλαβοι φανατικοι...ουτε οι βομβιστες...κλπ....Και γυριζει..κανει ιδρυματα ..μαιμου...πληρωνει λυγουρηδες παντου σκυλακια του...τους διαταζει...τους πηδα...τους ξεφτιλιζει...τους πληρωνει σε ολα τα κομματα παγκοσμια κιολας...κλπ. ..Δεν ειμαστε καλα...Λεμε απιστευτες ανοησιες παγκοσμια ολοι...γενικευοντας η ...αποφευγουμε το συγκεκριμενο το οποιο .....αποκλειεται να μην εχει ενα συγκεκριμενο ονομα...Ποιος τους συντονιζει ολους αυτους τους καραγκιοζηδες ?? Οι εξωγηινοι ?? Εχουν κεντρο συντονισμου ...1000%.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σακη και Μαρια ....βλεπετε τι γινεται ?? Οταν η κουβεντα φυγει απ τα συνθηματα...τις ταμπελες...τις γενικευσεις τις ασφαλεις ?? Χανονται ολοι....Τεστ ηταν..γνωστο... Εβγαλα συμπερασμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δημήτρη υπάρχουν συζητήσεις με ουσία και χωρίς! Υπάρχουν άνθρωποι που πιθανότατα πληρώνονται ή εθελοτυφλούν! Υπάρχουν άνθρωποι επίσης που είναι πατριώτες και αν τους πρότεινες έναν διορισμό στους ίδιους ή στο παιδί τους παρακάμπτοντας το ΑΣΕΠ δεν θα τον δέχονταν! Δεν θα πήγαιναν δημόσιοι υπάλληλοι αν ήξεραν ( όπως σήμερα) πως δεν θα πάρουν ποτέ σύνταξη γιατί δεν θα υπήρχε κανένας να παράγει και όλοι οι μη παραγωγικοί θα ήταν με το χέρι απλωμένο, αλλά δε,, όχι δε... δεν θα έκανε να λαμβάνουν γιατί κανένας δεν θα παρήγαγε! Υπάρχουν άνθρωποι καιροσκόποι ίσως, ή ίσως κρύβονται πίσω αο ιδεοληψίες να βολευτούν, ανώνυμα τις περισσότερες φορές! Βολεύει το ανώνυμο πολύ! Όταν έχεις τον άλλον και έχει ό όνομα κι επώνυμο του λες ότι θέλεις! Το παίζεις θεός, τον κρίνεις ως αμόλυντος! Όταν όμως πεις με λένε για παράδειγμα Δημήτρη Καλόπουλο τότε πρέπει αυτό που λες να το υποστηρίζεις με το αίμα σου για να σε σέβονται! Να σε λένε λεβεντη! Αν είσαι ανώνυμος προπαγανδίζεις χωρίς κόστος και κάνεις διαδυκτιακή φασαρία κι όποιον " πιάσεις" κοψόφτερο! Όχι πάντα! Όταν όμως κάποια πράγματα είναι πασιφανή και ξεπερνούν την κοινή λογική, το λαικό αίσθημα, το αίσθημα εκείνο που αντιπροσωπεύουν οι ένορκοι στο Κακουργιοδικείο! Εκεί υπάρχει ο νόμος, τον αντιπροσωπεύουν οι δικαστές, αλλά τον κάνουν αρτιότερο οι ένορκοι! Νομίζω πως όλοι κρινόμαστε, κρινόμαστε και αυτό προκύπτει καθημερινά! Οπότε συνέχισε μπροστά και μην ασχολείσαι! Δεν υπάρχει χρόνος για τέτοια! Ξεχωρίζεις ποιός είναι χαζός, κολλημένος, καμιά φορά ανθρώπινα λανθάνει, πότε το πάει σχοινί κορδόνι, εδώ αμα μπεις σ αυτήν την λογική δεν τελειώνεις ποτέ...καιρός φέρνει τα λάχανα, καιρός τα παραπούλια...
      Υγ. Το σχόλιο μου έχει "πανοραμική" τοποθέτηση κι όχι " ειδική" γιατί το ειδικό πρέπει να αξίζει τον κόπο...

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.