15/4/19

Η μεσαία τάξη (ενίοτε) εκδικείται

Η μεσαία τάξη είναι η πατρίδα μας. Είναι ο «τόπος καταγωγής» του ενός τρίτου από εμάς. Είναι η κατάκτηση αυτής της ζωής για τουλάχιστον άλλο ένα τρίτο, που ήρθε από τις τέσσερις γωνιές της αγροτικής και ημιαστικής Ελλάδας. Είναι –ακόμη σήμερα– το ζητούμενο για τα παιδιά όσων οικογενειών δεν έχουν τα «μέσα»! Ανθρωποι καταπιεσμένοι από την ανεπάρκεια και την ανασφάλεια των εισοδημάτων τους, που έγιναν πιο ευάλωτοι με την κρίση, αλλά δεν έχασαν τη θέλησή τους να διαβούν το αόρατο νήμα της μεσαίας τάξης. Η μεσαία τάξη παραμένει ο στυλοβάτης των κοινωνιών μας. Επενδύει στην πραγματική πρόοδο και σε μια καλύτερη δημοκρατία.
Η μεσαία τάξη, οι γνωστοί «μικροαστοί» της μεταπολίτευσης, οι «μικρομεσαίοι» του «Αντρέα», ήταν «θύματα του κατεστημένου» για τους «αριστερούς» και γι’ αυτό τους περιφρονούσαν τα παιδιά της παρέας του κ. Τσίπρα. Να το καταλάβω για όσο καιρό ήσαν ακόμη «παιδιά»! Οταν όμως τμήμα του «κυρίαρχου λαού» τούς παρέδωσε την εξουσία, δεν έπρεπε να συμμαχήσουν με τους «φορο-Μέτερνιχ» της Μεσο-Ευρώπης και να καταγάγουν θανατηφόρο πλήγμα στη μητρώα μεσαία τάξη. Αδικαιολόγητο: κοινωνικά και πολιτικά. Μόνον η απληστία της περιφρουρούμενης εξουσίας και η υποβάθμιση της δημοκρατίας σε παίγνιο ηθικώς ανερμάτιστων βουλευτικών αθροισμάτων, που μετάτρεψε τη δεδηλωμένη σε αχταρμά, εξηγούν αυτή την τόσο επικίνδυνη πολιτειακή εκτροπή.

Για τη συνέχεια Kathimerini

1 σχόλιο:

  1. Η κατωτερα ασφαλως ..δεν υπαρχει...δεν αξιζει ουτε ενα δακρυ..ενα βλεμμα...ποιος νοιαζεται ....ας ψωφισει....δεν εκδικειται...
    Αναρωτιεμαι τι διαστημικο θραυσμα επεσε στην Ελλαδα των ....δημοκρατων και του Φωτος ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.