5/3/11

Ένα ευαγές «ίδρυμα» και μια είδηση: Ο Νταβούτογλου διαθέτει ελληνόφωνο γραφείο δημοσίων σχέσεων στην Αθήνα

Ειδικού συνεργάτη
Αφετηρία κάθε σοβαρής συζήτησης κάθε στοιχειωδώς σοβαρού κράτους και σοβαρής κοινωνίας είναι τα εξής:
Πρώτον, χώρος των κρατικών λειτουργών είναι ιερός και απαραβίαστος. Είναι άβατος. Εκεί συγκροτούνται οι προϋποθέσεις εκπλήρωσης των εθνικών συμφερόντων, αποτροπής των απειλών, εφαρμογής του διεθνούς δικαίου και διαπραγμάτευσης με τους εξωτερικούς δρώντες.
Μέσα σε αυτό το χώρο δεν εισχωρούν άνθρωποι που έχουν σχέση με αμφιλεγόμενα ξένα ιδρύματα (και ξέρουμε όλοι ποια είναι αυτά στις ΗΠΑ και σε άλλες χώρες, που έχουν συναλλαγές με τύπους όπως ο Σόρος και άλλους πολιτικά άγνωστους τύπους του διεθνικού και διεθνούς παρασκηνίου και που υπήρξαν πρώην υψηλόβαθμα στελέχη των «υπηρεσιών» ξένων δυνάμεων.
Δεύτερον, τα λεφτά των φορολογουμένων είναι πολύτιμα, ιδιαίτερα ευαίσθητο σε ποιους δίνονται και ποτέ δεν δίνονται σε ευαγή «ιδρύματα» τα οποία τις δύο τελευταίες δεκαετίες εχθρεύονται καθετί που ενισχύει τα ελληνικά συμφέροντα. Την αντιμετώπιση των αλυτρωτισμών στα Βαλκάνια, την επίλυση του κυπριακού με μια ευρωπαϊκή πορεία, την διασφάλιση μιας αξιόπιστης αποτρεπτικής στρατηγικής απέναντι στην τουρκική απειλή, την αντίκρουση του καταστροφικού σχεδίου Αναν, την επέκταση των χωρικών υδάτων και την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη.
Τρίτον, το κράτος ανεξαρτήτως παράταξης στην εξουσία, κλείνει τις πόρτες και κάθε χρηματοδότηση στα ξένα σώματα ιδιαίτερα όταν τα μέλη αυτών των σωμάτων που με ρευστό, κοινωνικοπολιτικά ανεξέλεγκτο και χωρίς την παραμικρή λαϊκή εντολή σχετίζονται με ξένα συμφέροντα.
Ακούγεται λοιπόν ότι ο Νταβούτογλου έρχεται εδώ στην Αθήνα. Ακούγεται ακόμη ότι τρεις ομάδες είναι θορυβημένες.
Πρώτον, οι τούρκοι που βλέπουν τις προβιές τους να ξεπετάγονται γιατί δεκάδες χιλιάδες γνωρίζουν πλέον ότι ο πνευματικός ηγέτης του νέο-Οθωμανισμού δεν είναι μια «προοδευτική περιστερά» αλλά ένα ισλαμικό γεράκι που ενσαρκώνει την πλέον ακραία και επικίνδυνη τουρκική εθνικιστική τάση.
Δεύτερον, οι κατευναστές κάθε είδους των ελληνικών παρατάξεων που συναίνεσαν συνένοχα στην απάθεια που μπορεί να οδηγήσει τους μήνες που έρχονται σε απώλεια μειζόνων εθνικών συμφερόντων στον Αιγαιακό, κυπριακό και θρακικό χώρο. Είναι οι ίδιοι που μας χρεοκόπησαν αν και οι ίδιοι πλούτισαν και που τώρα βυθισμένοι μέσα στα πλούτη τους σφυρίζουν αδιάφορα και ανεύθυνα.
Τρίτον, τα παπαγαλάκια των μέσων ενημέρωσης που συνδέονται με το ευαγές «ίδρυμα», τους κατευναστές πολιτικούς και τα ξένα γεράκια συμπεριλαμβανομένων των τούρκων.

Τώρα λοιπόν και ενώ η Ελλάδα βρίσκεται στο χείλος του γκρεμνού, συμβαίνει και το πιο ανίερο το πιο απεχθές. Το «ίδρυμα» χωρίς ντροπή και χωρίς αναστολή στο κέντρο της Αθήνας γίνεται το γραφείο δημοσίων σχέσεων του Αχμέτ Νταβούτογλου. Αντί να κάνουν τις θέσεις του και τα βιβλία του φύλο και φτερό και να ελέγξουν τα άλματα, τα σφάλματα, τις αναθεωρητικές απειλές και τα ανίερα νέο-Οθωμανικά στρατηγήματά του, ακούεται ότι διοργανώνουν και διευκολύνουν την προπαγάνδα του. Με τα λεφτά του έλληνα φορολογούμενου. Αντί ο τούρκος υπουργός να ελεγχθεί, αντί να βγει δημόσια και να μιλήσει ανοικτά και ξεκάθαρα, να τύχει ερωτήσεων και επιστημονικών-πολιτικών ανακρίσεων, το ίδρυμα τον βοηθά να μαντρώσει τα περιδεή πολιτικά «ελίτ» (sic) να κάτσουν σαν νέο-Οθωμανοί υποτελείς να ακούσουν την προπαγάνδα του πονηρού τούρκου.
Το ίδιο ίδρυμα θα κάνει στροφές όταν οι αμερικανοί και ο Σόρος αλλάξουν θέσεις, αν βέβαια αλλάξουν. Στις ΗΠΑ πήραν χαμπάρι τον Νταβούτογλου και αλλάζουν γραμμή. Κάποια «γραφεία» του Πενταγώνου όμως λόγω κεκτημένης ταχύτητας συνεχίζουν να δίνουν γραμμή στο «ίδρυμα».
Η κεκτημένη ταχύτητα τους οδήγησε να διαπράξουν το έσχατο: Να γίνουν γραφείο δημοσίων σχέσεων του απειλητικού και εχθρικού Νταβούτογλου. Ας πάρουν κανένα τηλέφωνο την Ουάσινγκτον να μάθουν τι γίνεται μην είναι πίσω από τις εξελίξεις. Εκτός και αν πλέον μιλούν με άλλα «γραφεία», Ανατολικά μας.
Ντροπή και έσχατη κατάντια είναι όλα αυτά. Είναι ισχυρή ένδειξη ότι πιάσαμε πάτο και κάτι μεγάλο συμβαίνει, κάτι μεγάλο θα χάσουμε. Αν έχει μείνει λίγη τσίμπα στους «ιδρυματικούς», πάντως να ακυρώσουν αυτή την ντροπιαστική εκδήλωση. Έκαναν πολλά απαράδεκτα αλλά αυτό πάει πολύ. Γιατί όταν πλέον περπατούν στην Αθήνα θα τους φτύνουν και τα δέντρα. Ακόμη και τα πουλιά που υπερίπτανται εκεί κοντά στο Στάδιο θα τους ρίχνουν κουτσουλιές.

21 σχόλια:

 1. Αυτό και αν είναι είδηση.
  Δείχνει την πάθολογία της αποσύνθεσής μας. Ενσαρκώνει την ηθική, πνευματική, πολιτική και κρατική παρακμή.
  Αν ακόμη υπάρχουν κάποιοι σκεπτόμενοι στο Πασόκ να ζητήσουν να τους κόψουν τα λεφτά άμεσα. Γιατί όλοι ξέρουμε ποια ιδρύματα κάνουν αυτές τις δουλειές

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Είμαι πρώην πρέσβης. Για να είμαι ειλικρινής παραξενεύτηκα όταν μες προσκάλεσαν. Ο Ειδικός Συναργάτης πάντως καλά το θέτει. Ούτε απ' έξω δεν θα περάσω.
  Αυτοί όμως γιατί περνούν τις πύλες του ιερού μας Υπουργείου Εξωτερικών

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ποιο εϊναι " ΤΟ ΙΔΕΡΥΜΑ";
  Εξόφθαλμα το μιασματογόνο ΕΛΙΑΜΕΠ.
  Γιατί δεν το κατονο0μάζει ο ειδικός συνεργάτης, αποφεύγοντας τα δυσνόητα σε πολλούς αινίγματα;
  Μ.Στυλ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Νομίζω ο ειδικός συνεργάτης του ιστολογίου καλά κάνει να μην αναφέρει ονομαστικά ιδρύματα. Ιδρύματα αυτού του είδους είναι να μην τα αγγίζει η πέννα σου μην και βρωμίσει.
  Εξάλλου γιατί τα βάζετε ρε παιδιά με το Ελιαμέπ. Μήπως χρηματοδοτείται από τον Σόρος; Μήπως έχει σχέση με αμερικανικά «ιδρύματα»; Μήπως ήταν υπέρ του φασιστικού σχεδίου Αναν; Μήπως ήταν εναντίον του ενιαίου αμυντικού χώρου; Μήπως σηκώνονται τα παλικάρια του και λένε τον κόσμο εθνικιστές; Μήπως έχουν σχέσεις με τα μέσα μαζικής παραπληροφόρησης; Μήπως είναι πίσω από τα βιβλία ιστορίας; Μήπως τάχθηκαν κατά της εφαρμογής του δικαίου της θάλασσας; Μήπως τάχθηκαν κατά του ελληνικού ΑΟΖ; Μήπως μήπως μήπως … Εγώ πάντως δεν ξέρω αυτό το ωραίο ινστιτούτο να έχει κάνει τόσα μεγάλα κακά.
  Κάτσε όμως να πάω στην ιστοσελίδα τους να δω τι γίνεται.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα συμμετάσχει σε κλειστή συνάντηση που διοργανώνει το ΕΛΙΑΜΕΠ. Στην κορυφή της ατζέντας παραμένει και το αδιέξοδο στο οποίο έχουν οδηγηθεί οι ευρωτουρκικές σχέσεις λόγω και του Κυπριακού....ΒΗΜΑ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Αν αυτό αληθεύει πρέπει στις επόμενες εκλογές να μαυρίσουμε όποιον έχει σχέση με τέτοια ιδρύματα. Δεν ξέρω ποια είναι αλλά αν υπάρχουν μας αξίζει να πέσει φωτιά να μας κάψει.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Αυτοί είναι ικανοί να τον βάλουν και στο πάνελ τού ΣΚΑΪ, να σχολιάζει τον Κολοκοτρώνη...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Ίσως μάς σώσουν τά"πουλιά"...
  Όπως στήν ταινία τού Χίτσκοκ!
  Λέω μήπως καί αγριέψουν καί επιτεθούν...τά πουλιά τής Ελλάδας!
  Οι παραπλανημένοι-γονατισμένοι Έλληνες!
  Σαρκαστής

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Ειδικέ, μας μπέρδεψες πολύ με εκείνο το "πλησίον του Σταδίου".
  Ο πιο κοντινός στο Στάδιο είναι ο Μητσοτάκης (φτου+φτου+φτου+).
  Και λίγο πιο πάνω από την Αραβαντινού είναι και άλλοι ύποπτοι (Προεδρικό και Μαξίμου).

  Το GPS τρελάθηκε !!!

  Γιατί δεν το λες από την αρχή; Μήπως και τους ...προσβάλλεις ;;;
  Δύο βήματα από την αμερικάνικη πρεσβεία βρίσκονται...

  τζιμης

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Όλα αυτά υποδηλώνουν ότι η Ελλάδα δεν είναι ανεξάρτητη. Δεν την γλιτώνουμε θα πάθουμε πολλές ζημιές.
  Το πρόβλημα βέβαια είναι ότι το ίδρυμα που όπως φαίνεται φωτογραφίζεται αν και δεν ονομάζεται για κάποιους λόγους κατορθώνει όλους τους πρωθυπουργούς. Τον περικυκλωμένο Κωστάκη μην ξεχνάτε, τα ανοικτά τηλέφωνα κάποιου ενώ μιλούσαν και το ότι τελικά δεν τον … έδιωξε.
  Μήπως τελικά θα πρέπει να γίνει επανάσταση για να διώξουν τα ξενόδουλα ιδρύματα; Και αυτό μάλλον παίζει εδώ που φτάσαμε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Αντιπροεδρος στο ΕΛΙΑΜΕΠ ο Κος Βερεμης (http://www.eliamep.gr/about-us/)
  αλλα και μελος του συμβουλιου της ALPHA BANK (http://markets.ft.com/tearsheets/directors-and-dealings.asp?s=Alpha)

  Thanos Veremis Non-Executive Independent Director 67 2000
  Mr. Thanos M. Veremis has been Non-Executive Independent Member of the Board of Directors of Alpha Bank AE since 2000. He has been a Professor of Political Science at Athens University since 1987. He joined the Bank's Board in 2000. Mr. Veremis is also Director of the Hellenic Foundation for European and Foreign Policy (ELIAMEP) since 1988, having served as Chairman from 1995 to 2000.

  Να επεκτεινουν τις δουλειες στην Ανατολη και το Ισλαμ προσπαθουν, ποιος λετε να τους ανοιξει τις πορτες?

  Το ερωτημα?
  Ποιο το κοστος για τον Ελληνισμο?


  Γιωργος Τσαπανος
  Καλιφορνια

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. ΤΑ ΓΝΩΣΤΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΜΕ ΕΞΕΧΩΝ ΤΟ 'ΕΛΙΑΜΕΠ'
  ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΥΠΟΔΟΥΛΗ ΚΑΙ ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΗ ΣΚΕΨΗ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΤΟΥΣ.

  ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΑΡΜΟΖΕΙ :
  ΣΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ [ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ!]

  ΑΡΚΕΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΜΕΤΡΙΟ ΚΑΡΙΕΡΙΣΤΑ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. 4:26 μ.μ. Και εγώ πρώην ...πρέσβης είμαι κύριε συνάδελφε. Τώρα είμαι πάπας της ρώμης. Εσείς με τι άλλο ασχολείστε παρακαλώ;;;
  τζιμης

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. Κράτος να σου πετύχει. Να γυρνούν μέσα στα κυβερνητικά γραφεία άνθρωποι Ανατολικών και Δυτικών πενταγώνων και εξαγώνων.
  Πριν λίγα χρόνια το Παρόν είχε γράψει για κάποιον που στο βιογραφικό του σε μια κατάθεσή του στο κογκρέσο είχε βιογραφικό με υπηρεσία στην Υπηρεσία ως «Υψηλόβαθμος αξιωματούχος» (High Commission Officer) κτλ. Μετά ήλθε εδώ και ήταν σε κάποιο «ίδρυμα», βασικά ο ιδρυτής του. Έχει καμιά σχέση αυτός ο πρώην αξιωματούχος του υπερατλαντικού Πενταγώνου με αυτή την προσφορά υπηρεσιών στον Νταβούτογλου;;;;
  Πρέπει να ξέρετε ότι όταν κάποιος μπει στην «Εταιρεία» του Πενταγώνου, όπως την λένε εκεί στην Αμερική, ποτέ δεν φεύγει.
  Όξω από την παράγκα … όπως έλεγε και η αείμνηστη Μαλβίνα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. Κράτος να σου πετύχει. Να γυρνούν μέσα στα κυβερνητικά γραφεία άνθρωποι Ανατολικών και Δυτικών πενταγώνων και εξαγώνων.
  Πριν λίγα χρόνια το Παρόν είχε γράψει για κάποιον που στο βιογραφικό του σε μια κατάθεσή του στο κογκρέσο είχε βιογραφικό με υπηρεσία στην Υπηρεσία ως «Υψηλόβαθμος αξιωματούχος» (High Commission Officer) κτλ. Μετά ήλθε εδώ και ήταν σε κάποιο «ίδρυμα», βασικά ο ιδρυτής του. Έχει καμιά σχέση αυτός ο πρώην αξιωματούχος του υπερατλαντικού Πενταγώνου με αυτή την προσφορά υπηρεσιών στον Νταβούτογλου;;;;
  Πρέπει να ξέρετε ότι όταν κάποιος μπει στην «Εταιρεία» του Πενταγώνου, όπως την λένε εκεί στην Αμερική, ποτέ δεν φεύγει.
  Όξω από την παράγκα … όπως έλεγε και η αείμνηστη Μαλβίνα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. Με εκείνη την ιστορία του λαμόγιου που όταν ήταν φοιτητής είχε συλληφθεί στις ΗΠΑ για πλαστογραφία/απάτη του ομοσπονδιακού νόμου για τις τηλεπικοινωνίες (έκανε τσάμπα τηλεφωνήματα στο εξωτερικό) και που για να μην πάει δυό-τρία χρόνια στην φυλακή, δέχθηκε να γίνει ρουφιάνος εναντίον της πατρίδας του, τι γίνεται;
  τζιμης

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 17. Ολοι αυτοί που βαλλουν εναντίον της Ελλαδος ειναι βολεμενοι στο δημόσιο, στις τραπεζες κ.λ.π. Ο Μπερέμης πως τον λένε τρωει καλά απο την Αλφα μπάνκ!!! Μαλιστα...
  Μεθαυριο ολοι να παμε να σηκωσουμε τις καταθεσσεις απο την Αλφα και να τις παμε σε άλλες. Και η Εθνική θα πρεπει να βαλει μυαλό και οχι να χρηματοδοτεί τις αδελφαδες που λενε αδελφη τον κολοκοτρωνη για να μειώσουν το κυρος των αγωνσιτων της Επαναστασεως. Θα βγουν και θα πουν σε λίγο και για τον Αλεξανδρο Υψηλάντη... Τον αρχηγό της Επαναστασεως που σαπισε στις φυλακές...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 18. Τζίμη 0856
  Πρώην πρέσβης που δεν τρέχει νερό στο αίμα του ή ιδρυματικό δηλητήριο. Σε κάθε περίπτωση και δεν θα πήγαινα. Τώρα μιας και Πάπας πήγαινε να ακούσεις τι θα πει για τους χριστιανούς ο κύριος Νταβούτογλου. Κατά τα άλλα μίλα εσύ αποδεδειγμένα επώνυμα για να μιλήσω και εγώ επώνυμα. Τώρα το ποιος λέει αλήθεια ή ψέματα σε αυτή εδώ την αψιμαχία μας εξαρτάται από το κατά πόσο έστειλαν προσκλήσεις σε πρέσβεις και αν ναι αν τις έστειλαν σε εμένα κατά λάθος. Ή μήπως εσύ τις έστειλες και ψάχνετε να βρείτε σε ποιον στείλατε κατά λάθος.

  Στην τελευταία περίπτωση μάθε ότι την στείλατε σε δύο ακόμη κατά λάθος. Εγώ δεν θα έλθω αλλά ο ένας θα έλθει για να διαρρεύσει μετά τι θα γίνει σε αυτή την τουλάχιστον περίεργη περίπτωση οργάνωσης δημοσίων σχέσεων του νεο-Οθωμανιστή

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 19. Το τι έχει γίνει εδώ και ένα χρόνο από τότε που πιάσαμε την έννοια μας με τη χρεωκοπία, μη τα ρωτάτε.
  Μύλος του καφέ με άλλα λόγια.
  Κυρίως με τους διάφορους "συμβουλάτορες" που έχουν ενσκύψει εδωμέσα και καλοπληρώνονται από τα λεφτά μας-τα οποία ποτέ δεν φτάνουν όσα και αν δώσουμε. Ελίνα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 20. Τι βαθμό είχατε κύριε ...συνάδελφε 2:33 μ.μ. πριν την συνταξιοδότησή σας;
  τζιμης

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 21. Καλόν είναι να κατονομάζονται όλα αυτά τα "ιδρύματα". Να ξέρουμε τι μας γίνεται και εμείς που δεν παροικούμε την Ιερουσαλήμ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.