24/3/11

Γερμανική... αλληλεγγύη για τη Λιβύη μέσω Αφγανιστάν

Η κυβέρνηση της Γερμανίας συμφώνησε την Τετάρτη στην πρόταση να δεσμευθεί μεγαλύτερη δύναμη της πολεμικής αεροπορίας της χώρας στο Αφγανιστάν, στο πλαίσιο της αποστολής υπό το NATO, ανέφεραν πηγές που έχουν πληροφόρηση για το θέμα αυτό στο Γερμανικό Πρακτορείο.

Έως και 300 στελέχη της γερμανικής πολεμικής αεροπορίας πρόκειται να μεταβούν στο Αφγανιστάν και να αναλάβουν τη λειτουργία αεροσκαφών-συστημάτων εναέριας επιτήρησης και ελέγχου (AWACS) στον εναέριο χώρο του.

Η απόφαση, στην οποία συμφώνησε η κυβέρνηση Μέρκελ, πρόκειται να εγκριθεί από τη Βουλή την Παρασκευή. Έχει εν μέρει στόχο την παροχή έμμεσης υποστήριξης στην εφαρμογή της επιβολής απαγόρευσης πτήσεων στη Λιβύη που αποφάσισε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, με την αντικατάσταση των πληρωμάτων των ΗΠΑ και άλλων χωρών στο Αφγανιστάν.

Η Γερμανία απείχε την περασμένη εβδομάδα από την ψηφοφορία στο Συμβούλιο Ασφαλείας και έχει διαμηνύσει ότι δεν πρόκειται να συμμετάσχει στη στρατιωτική δράση στη Λιβύη.

Ο υπουργός Άμυνας, Τόμας ντε Μεζιέρ, επιβεβαίωσε ότι οι δυνάμεις της Γερμανίας θα αποσυρθούν από τις πτήσεις των AWACS στην Μεσόγειο, αλλά διέψευσε ότι πρόκειται για μια απευθείας "ανταλλαγή". Ο Ντε Μεζιέρ επανέλαβε τις γερμανικές επιφυλάξεις για την ανάληψη στρατιωτικής δράσης, για την οποία θα απαιτείτο η έγκριση της γερμανικής Βουλής.http://www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.