29/3/13

Κάλεσμα του δημάρχου Ίμβρου στους Έλληνες να επιστρέψουν…

Ο δήμαρχος της Ίμβρου (Gökçeada αποκαλούν το νησί στην Τουρκία), απηύθυνε κάλεσμα προς τους Έλληνες που κάποτε ζούσαν στο νησί, εκφράζοντας την ελπίδα να επιστρέψουν και να κατοικήσουν πάλι στα χωριά τους, απολαμβάνοντας την ειρηνική και όμορφη ζωή που προσφέρει αυτός ο παράδεισος του Αιγαίου.
Ο Γιουτσέλ Αταλάι, χωρίς να ξεχάσει να ευχαριστήσει τον πρωθυπουργό Ερντογάν και τον υπουργό Παιδείας, Νάμπι Αβτσί (Nabi Avcı), προέβη στην πρόσκληση μετά την απόφαση να ανοίξει ξανά το ελληνικό σχολείο που παρέμενε κλειστό για περίπου μισό αιώνα. Είχε ανοίξει το 1951 για να κλείσει το 1964 με διάταγμα του τότε πρωθυπουργού, Ισμέτ Ινονού.

Εξαιτίας των εντάσεων στην Κύπρο, οδηγήθηκε σε μαζική έξοδος ο ελληνικός πληθυσμός, που είχε λόγους να φοβάται για την ασφάλειά του, με αποτέλεσμα το σχολείο να κλείσει.
Στο μήνυμά του, ο δήμαρχος ενέπλεξε και το θρησκευτικό στοιχείο, λέγοντας ότι η αγάπη για τον άνθρωπο προέρχεται από τον Δημιουργό, δεν έχει σημασία η θρησκεία του καθενός και όλοι μπορούν ελεύθερα να ζήσουν και να συνυπάρξουν ειρηνικά.
Μακάρι κύριε δήμαρχε τα πράγματα να ήταν τόσο απλά… μακάρι να γίνουν κάποια μέρα, αν και πολύ αμφιβάλλουμε…

DEFENCEPOINT

1 σχόλιο:

  1. Μια κουβέντα ειναι να επιστρέψουν. Γιατί ξέρουν την κατάσταση εκεί, και τις προυποθέσεις επιβίωσης, οπότε, τι να επιστρέψουν; Εδώ δεν έχει μείνει σχεδόν κανένας πια...
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.