30/3/13

Δείτε πόσο κοστίζουν τα όπλα στη μαύρη αγορά της Ελλάδας [Τιμοκατάλογος]

Χαμός γίνεται στην μαύρη αγορά της Ελλάδας από πληθώρα όπλων όπως πολυβόλα, περίστροφα, πιστόλια και χειροβομβίδες. Έχουμε γίνει πλέον "αποθήκη" καλάσνικοφ.
Η Ελλάδα έχει γεμίσει με καλάσνικοφ, τα οποία έχουν μπει παράνομα στη χώρα και βρίσκονται στα χέρια συμμοριών, δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας
Φυσικά κάθε όπλο, ανάλογα το είδος, τις δυνατότητες και φυσικά τις ποσότητες που κυκλοφορούν στην αγορά έχει και την ανάλογη τιμή.

Οπως αναφέρουν και "Τα Νέα", οι τιμές στα παράνομα όπλα κυμαίνονται από 1.500 έως 4.000 ευρώ.

Ο τιμοκατάλογος έχει ως εξής:

Καλάσνικοφ (AK Avtomat Kalashnikova) 800 – 1.500 ευρώ

Το AK-47 ή Καλάσνικοφ είναι πυροβόλο αυτόματο όπλο που δέχεται φυσίγγια 7.62x39mm. Η ταχυβολία του είναι 600 φ.α.λ. και το βεληνεκές του 300 m αυτόματο, 400 m ημιαυτόματο. Αναπτύχθηκε για πρώτη φορά στη Σοβιετική Ένωση από τον Μιχαήλ Καλάσνικοφ. Η ονομασία ΑΚ-47 Καλάσνικοφ σημαίνει αυτόματο τουφέκι και είναι μοντέλο του 1947.

Καλάσνικοφ (πτυσσόμενα) 2.000 ευρώ

Γκλοκ (Glock pistol) 4.000 ευρώ

Πρόκειται για ένα πιστόλι αυστριακής κατασκευής και προέλευσης, υψηλής ακρίβειας, κατασκευασμένο από κράματα μετάλλων ανθεκτικότατα στις οξειδώσεις. Εχει τρεις ασφάλειες και δεν υπάρχει καμία περίπτωση να βάλλει από μόνο του. Είναι κατάλληλο για αστυνομική στρατιωτική και σκοπευτική χρήση.

Ζάσταβα (Zastava) 1.500 – 2.000 ευρώ

Το Zastava είναι πιστόλι απλής ενέργειας ημιαυτόματο όπλο με ένα ασφαλές κλείδωμα και μηχανισμό σκανδάλης. Θεωρείται ιδανικό όπλο για την άμυνα, με μικρές διαστάσεις και απλό στη χρήση και τη συντήρηση. Παίρνει 8 φυσίγγια.

Τοκάρεφ (TT pistol) 2.000 ευρώ

Το ΤΤ είναι αυτογεμιζόμενο όπλο που διακρίνεται για την υψηλή διατρητική ικανότητα του. Η σφαίρα μπορεί να διατρυπήσει διαμπερώς τη στρατιωτική κάσκα, να διαπεράσει από στρώμα νερού πάχους 120 και πάνω εκατοστών, να διεισδύσει μέσα στην άμμο σε βάθος 35 εκατοστών. Κατασκευαζόταν στην Κίνα, την Ουγγαρία, τη Λαοκρατική Δημοκρατία της Γερμανίας, τη Γιουγκοσλαβία, τη Βουλγαρία, το Βιετνάμ, την Αίγυπτο και την Πολωνία. Για 30 και πάνω χρόνια περιλαμβανόταν στους εξοπλισμούς του Στρατού του Ιράκ. Το 1991 το ΤΤ χρησιμοποιήθηκε και πάλι κατά τη διάρκεια του πολέμου στον Περσικό Κόλπο.

Μακάροφ (PM/Pistolet Makarova) 1.500 – 2.000 ευρώ

Το πιστόλι Μακάροφ είχε κατασκευαστεί μετά από απαίτηση του Σοβιετικού Στρατού για ένα πιστόλι για την αυτοάμυνα του σώματος αξιωματικών, πιο συμπαγές και ασφαλές στο χειρισμό, σε σύγκριση με το πιστόλι Τόκαρεφ ΤΤ.

Χειροβομβίδες 100 – 150 ευρώ

Οι σύγχρονες χειροβομβίδες ανάλογα του σκοπού χρήσης τους διακρίνονται σε χειροβομβίδες επιθετικές και σε χειροβομβίδες αμυντικές. Ανάλογα δε του περιεχομένου υλικού: σε εκρηκτικές, εμπρηστικές, δακρυογόνες, καπνογόνες κ.λπ. Η σύγχρονη χειροβομβίδα αποτελείται από τα εξής πέντε βασικά μέρη: Το μεταλλικό κέλυφος που αποτελεί και το όλο σώμα της χειρο-βομβίδας εντός της οποίας βρίσκεται η γόμωση και ο πυροκροτητής. Τη γόμωση της χειροβομβίδας, που μπορεί να είναι χημική, εμπρηστική ή εκρηκτική ύλη. Τον πυροκροτητή που βρίσκεται εντός μεταλλικού μανδύα στο εσωτερικό της χειροβομβίδας. Το εναυσματοφόρο ή εμπυρευτικό πώμα, και Τη περόνη ασφαλείας, ή ασφαλιστικό μοχλό (κλιπ), που φέρεται επί του εναυσματοφόρου πώματος. Γενικά ώς προς τη χρήση τους οι χειροβομβίδες παρουσιάζουν μικρό όγκο και βάρος, χαμηλό ποσοστό επικινδυνότητας στο χρήστη κατά τη ρίψη τους, περιορισμένη ακτίνα δραστικότητας, πλην όμως υψηλό βαθμό απόκρουσης, αντιπερισπασμού και ψυχολογικής μείωσης του ηθικού του αντιμαχομένου.

2 σχόλια:

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.