31/3/13

Παρέμβαση Νταβούτογλου για να εξασφαλιστεί η πρόσβαση στη δίκη των νεοναζί

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου, μεσολάβησε προς τον Γερμανό ομόλογό του, Γκίντο Βεστερβέλε, έτσι ώστε δημοσιογράφοι, αλλά και Τούρκοι πολιτικοί να παρακολουθήσουν την πολυαναμενόμενη δίκη των γερμανών νεοναζί για τις ρατσιστικές δολοφονίες, αναφέρει η γερμανική εφημερίδα Bild.

Σύμφωνα με την κυριακάτικη έκδοση της εφημερίδας ο Νταβούτογλου συναντήθηκε με τον Βεστερβέλε το Σάββατο και ζήτησε εκτός από τους δημοσιογράφους και μέλη του τουρκικού κοινοβουλίου να έχουν πρόσβαση στη δίκη, η οποία έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει, στις 17 Απρίλη στο Μόναχο.

Το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε το Σάββατο το βράδυ ότι δεν έχει να κάνει κανένα σχόλιο για αυτές τις πληροφορίες.

Το δικαστήριο του Μονάχου έχει χορηγήσει διαπίστευση σε 
δημοσιογράφους κατά σειρά εγγραφής και κανένας Τούρκος δημοσιογράφος επισήμως δεν είναι διαπιστευμένος για να καλύψει τη δίκη.Βρίσκονται απλώς κάποιοι στη λίστα αναμονής. Οι νεοναζί κατηγορούνται για τη δολοφονία εννέα μεταναστών 8 Τούρκων και ενός Έλληνα μεταξύ των ετών 2000 και 2006.

Η διαδικασία που υιοθετήθηκε από το δικαστήριο, έχει προκαλέσει σάλο στη Γερμανία. Το επίσημο Βερολίνο εξέφρασε πάντως την επιθυμία να βρεθεί μια λύση ώστε τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης να μπορέσουν να καλύψουν την δίκη Γερμανών νεοναζί.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

REAL.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.