26/9/13

Επίσκεψη Λαβρόφ στην Αθήνα στις 30 Οκτωβρίου

Συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών με τον ρώσο ομόλογό του στη Νέα Υόρκη
Στιγμιότυπο από την συνάντηση του Ευάγγελου Βενιζέλου με τον υπουργό Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Σεργκέι Λαβρόφ.
Την Αθήνα θα επισκεφθεί στις 30 Οκτωβρίου ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ.
Η επίσκεψη οριστικοποιήθηκε κατά τη συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών και αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Ευάγγελου Βενιζέλου, με το ρώσο ομόλογό του στο πλαίσιο της υπουργικής εβδομάδας της 68ης Γενικής Συνέλευσης του  ΟΗΕ.

Θέματα τα οποία συζητήθηκαν ήταν η ρωσική επενδυτική παρουσία στην Ελλάδα, η οικονομική συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών, οι ιδιωτικοποιήσεις και το αυξανόμενο ρεύμα ρώσων τουριστών προς ελληνικούς προορισμούς.
Συζητήθηκαν επίσης ζητήματα σχετικά με τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Sochi 2014 και την Αφή της Ολυμπιακής Φλόγας, ενώ έγινε επισκόπηση του σημείου στο οποίο βρίσκονται οι διαδικασίες κύρωσης και επικύρωσης των διαφόρων διμερών συμβάσεων οι οποίες έχουν υπογραφεί. Ακόμη, συζητήθηκε η οργάνωση του Ελληνικού Έτους στη Ρωσία και του Ρωσικού Έτους στην Ελλάδα, το 2016, καθώς και η επικαιροποίηση του επόμενου Κοινού Προγράμματος Δράσης.
Πέραν των διμερών θεμάτων, η συζήτηση επεκτάθηκε στην πρωτοβουλία Λαβρόφ- Κέρι και στην επικείμενη απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών για τη Συρία.

ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

1 σχόλιο:

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.