15/5/14

Τα 90 εκατ. της αποζημίωσης, δεν είναι ούτε το ορεκτικό των Τούρκων, που νέμονται το 40% της Κύπρου

Χρήματα για το ορεκτικό της Αϊσέ
Με τον Σενέρ Λεβέντ
Χθες ήρθαν δημοσιογράφοι τηλεοπτικών σταθμών. Και με ρώτησαν την άποψή μου για τα 90 εκατομμύρια ευρώ. Είναι δίκαιη ή άδικη η απόφαση για καταβολή αποζημίωσης που έλαβε κατά της Τουρκίας το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων; Αυτή ήταν η ερώτηση.
Είδα τις ειδήσεις. Είναι μια σωστή χορωδία στην τουρκική πλευρά. Όλοι είναι πυρ και μανία κατά της απόφασης. Επικρατεί κλίμα πλήρους εθνικής ενότητας και ομοψυχίας.
Τα ίδια μυαλά έχουν και οι δεξιοί και οι αριστεροί. Δεν ακούστηκε ακόμα κάποια διαφορετική φωνή ούτε από τους κύκλους οι οποίοι έλπιζα ότι θα έλεγαν κάτι διαφορετικό. Το κλίμα είναι ακριβώς όπως στις 20 Ιουλίου. Σάμπως και συνέδεσαν ξανά δρόμο από την Κερύνεια στην Ανατολία.

Είπα το εξής στους τηλεοπτικούς δημοσιογράφους: «Κοιτάξτε, τα χρήματα αυτά είναι χρήματα για το ορεκτικό της Αϊσέ. Κάνει διακοπές εδώ για σαράντα χρόνια. Είναι πολλά; Κάνατε μια ‘ευτυχισμένη ειρηνευτική επιχείρηση’ και γίνατε ευτυχισμένοι! Τι είναι 90 εκατομμύρια ευρώ για 40 χρόνια ευτυχία; Είναι όλα κι όλα μερικά κουτιά παπουτσιών. Αν ο Ρετζέπ Ερντογάν το πει στον γιο του Μπιλάλ, θα κανονίσει την υπόθεση αυτή μέσα σε ένα λεπτό. Άλλωστε ο Μπιλάλ δεν ήξερε πού να βάλει τα 30 εκατομμύρια ευρώ που του είχαν μείνει σπίτι».
Φυσικά δεν είναι μόνο αυτά. Υπάρχει και εκείνος ο τεράστιος θησαυρός με τα κοσμήματα του Βαρωσιού. Θησαυρός ο οποίος μεταφέρθηκε απ’ εδώ στην Τουρκία. Τι είναι 90 εκατομμύρια ευρώ μπροστά σε εκείνον τον θησαυρό; Ακόμα δεν υπολογίζω την Κερύνεια. Δεν υπολογίζω ούτε τα εδάφη και τα σπίτια λάφυρα. Αν τα βάλατε όλα δίπλα-δίπλα βλέπετε ότι το ΕΔΑΔ δεν συμπεριφέρθηκε και με πολύ ανηλεή τρόπο. Σας είπα. Είναι τα χρήματα για το ορεκτικό της Αϊσέ. Το χαρτζιλίκι του Μπιλάλ.

Μου άρεσε πολύ ο Αχμέτ Νταβούτογλου. Είναι θαρραλέος πολιτικός. «Δεν θα πληρώσουμε αυτά τα χρήματα», λέει. Μην τα πληρώσεις, κύριε Αχμέτ, μην τα πληρώσεις. Είναι δικαίωμα του εγγυητή αν έφαγε, αν σκότωσε. Τι δηλαδή, μήπως άδικα έγινες εγγυητής αυτού του νησιού; Όλοι θα παίρνουν το μερίδιό τους και εσύ θα κοιτάζεις από μακριά; Αν ο εγγυητής δεν φάει, αν δεν εγκατασταθεί στα λάφυρα, τι είδους εγγυητής θα είναι; Και μάλιστα τι είναι αυτό που είπες στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο; Είναι και αυτοί πλιατσικολόγοι όπως εκείνοι στο Πάρκο Γκεζί! Είναι και αυτοί τρομοκράτες. Και σίγουρα είναι και αυτοί «ανάγωγοι» σαν τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Μετίν Φεϊζίογλου. Είναι εχθροί της Τουρκίας και αυτοί. Είναι μια άλλη παράλληλη δύναμη όπως ο Φετουλλάχ Γκιουλέν, έτσι δεν είναι; Τι είχε πει ο Ερντογάν στον Άγγλο ορέσβη; «Μην μου κάνεις νούμερα»! Και ζήτησε από τον διερμηνέα του να το μεταφράσει αυτολεξεί. Και εκείνος το μετέφρασε: «Don’t pull a number on me». Σου άρεσε; Πες το και εσύ σε εκείνο το δικαστήριο, κύριε Αχμέτ. Να μην μας κάνουν νούμερα. Με κανέναν τρόπο! Ήρθατε, ελευθερώσατε το νησί, φέρατε ειρήνη και τώρα θα πληρώσετε και αποζημίωση και από πάνω; Μην πληρώσεις, κύριε Αχμέτ, μην πληρώσεις. Κάνε τους να σκάσουν. Οι σερσέμηδες δεν έμαθαν ακόμα τους Οθωμανούς. Ζώσου το χαντζάρι σου. Βάλε το κράνος σου. Ετοίμασε το άλογό σου. Και δείξε τους τον Σουλεϊμάν τον μεγαλοπρεπή…

Κοίτα τα παιδιά τα δικά μας εδώ, γυάλισαν ήδη τα ξίφη τους. Τα ηρωικά πρωτοπαλίκαρα των Οθωμανών. Τι λένε στους Ελληνοκύπριους; «Δεν μπορείς να ζητάς από εμάς αυτά που έχασες το 1974». Δεν μπορούν να τα ζητούν, έτσι δεν είναι; Εμείς χύσαμε αίμα και τα πήραμε. Να χύσουν και εκείνοι αίμα και να έρθουν να τα πάρουν, αν μπορούν. Μόνο οι βλάκες γράφουν την ιστορία με στυλό! Όμως, την επισφραγίζουν εκείνοι που τη γράφουν με αίμα. Αν δεν το καταλαβαίνουν αυτό οι μπουνταλάδες του ΕΔΑΔ, τι να κάνουμε εμείς; Θέλουν 90 εκατομμύρια, δήθεν. Έβαλαν στο μάτι τα χρήματα για το ορεκτικό της Αϊσέ. Πες τους, κύριε Αχμέτ, πες τους. Να μείνουν στα κρύα του λουτρού!
Πολίτης

1 σχόλιο:

  1. Οι Τουρκία κατέχει το 37% του Κυπριακού εδάφους!!!Γιατί τις χαρίζεται και άλλο 3% ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.