31/1/15

Ισπανία και Πορτογαλία δεν θα στηρίξουν την Ελλάδα σε διάσκεψη για το χρέος

«Δεν υπάρχει περίπτωση να προκαλέσουμε τρόμο σε επενδυτές με ένα συνέδριο που θα ασχοληθεί με διαγραφή χρέους στην ΕΕ»

Να ξεχάσει κάθε ενδεχόμενο για ευρωπαϊκό συνέδριο για το χρέος, και να μην έρθει σε ρήξη με την Ευρωπαϊκή Ένωση, καλούν την Αθήνα Μαδρίτη και Λισαβόνα.
Ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας, Πέδρο Πάσους Κοέλιο, μιλώντας στο Κοινοβούλιο της χώρας του κατέστησε σαφές πως η Πορτογαλία δεν πρόκειται να συμφωνήσει σε ένα τέτοιο ευρωπαϊκό συνέδριο κουρέματος του ελληνικού χρέους. «Η Πορτογαλία, η Ιρλανδία αλλά και η Ισπανία εφάρμοσαν τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις και συνεχίζουν να το πράττουν. Δεν υπάρχει περίπτωση να προκαλέσουμε τρόμο σε επενδυτές με ένα συνέδριο που θα ασχοληθεί με διαγραφή χρέους στην ΕΕ. Μπορεί να έχουμε υψηλό χρέος, αλλά είναι βιώσιμο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κοέλιου.
Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Οικονομικών της Ισπανίας, Ινίγο Φερνάντες Ντε Μέσα, σε συνέντευξη του στο Europa Press κάλεσε την ελληνική κυβέρνηση να συμφωνήσει σύντομα με την τρόικα σε ένα «αξιόπιστο και ισχυρό πρόγραμμα» που έχει στόχο την ανάπτυξη και την δημιουργία θέσεων εργασίας. Ο Ντε Μέσα υπενθύμισε πως η Ισπανία «στάθηκε εξαιρετικά γενναιόδωρη προς την Ελλάδα», παρέχοντας πιστώσεις 26 δισεκατομμυρίων ευρώ, όσο δηλαδή κοστίζουν στο ισπανικό κράτος τα επιδόματα ανεργίας για έναν ολόκληρο χρόνο.

Παράλληλα, ο επικεφαλής οικονομικός σύμβουλος του Ισπανού πρωθυπουργού Αλβάρο Ναδάλ δήκωσε σε ραδιόφωνο της Μαδρίτης ξεκαθάρισε πως η Ελλάδα μπορεί να ακολουθήσει όποια πολιτική επιθυμεί, αρκεί να μην έρθει σε ρήξη με την ΕΕ. «Αν η Ελλάδα δεν προκαλέσει την ΕΕ. δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα. Αν την προκαλέσει θα υπάρξουν προβλήματα και μάλιστα σε κάθε μέτωπο», είπε.

Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ διαφώνησε κατηγορηματικά με τη θέση της Αθήνας αναφορικά με ευρωπαϊκή διάσκεψη χρέους λέγοντας από την ελληνική πρωτεύουσα ότι «Ευρωπαϊκή διάσκεψη χρέους υπάρχει, λέγεται Eurogroup.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.