29/1/15

Κούβα καλεί ΗΠΑ: Επιστρέψτε το Γκουαντάναμο

ΡΑΟΥΛ ΚΑΣΤΡΟ

Κούβα καλεί ΗΠΑ: Επιστρέψτε το Γκουαντάναμο
 Την επιστροφή της στρατιωτικής βάσης του Γκουαντάναμο ως προϋπόθεση για την εξομάλυνση των σχέσεων της χώρας του με τις Ηνωμένες Πολιτείες ζήτησε ο πρόεδρος της Κούβας Ραούλ Κάστρο από τις ΗΠΑ.

Επιπλέον, ο πρόεδρος Ραούλ Κάστρο κάλεσε τις ΗΠΑ να άρουν το εμπάργκο σε βάρος της Κούβας καθώς και να βγει η χώρα από τη λίστα με τις ύποπτες για τρομοκρατία χώρες.

«Η αποκατάσταση των διπλωματικών σχέσεων είναι η αρχή μιας διαδικασίας η οποία στοχεύει στην εξομάλυνση των διμερών σχέσεων, όμως αυτό δεν θα καταστεί δυνατό όσο ισχύει το εμπάργκο» επισήμανε ο Κάστρο κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας που εκφώνησε στη σύνοδο της Κοινότητας των Χωρών της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής (Celac) στην Κόστα Ρίκα.

«Το βασικό πρόβλημα δεν έχει επιλυθεί. Το οικονομικό, εμπορικό και χρηματοπιστωτικό εμπάργκο, που προκαλεί τεράστιες ζημιές στους πολίτες και στην οικονομία και που συνιστά παραβίαση του διεθνούς δικαίου, πρέπει να αρθεί» πρόσθεσε ο Κουβανός ηγέτης.

Είναι η πρώτη φορά που ο Κάστρο αναφέρεται στο θέμα μετά τις ιστορικές συνομιλίες που διεξήχθησαν την περασμένη εβδομάδα στην Αβάνα μεταξύ των δύο χωρών με επίκεντρο ζητήματα που αφορούν τη μετανάστευση, καθώς και την επαναλειτουργία των πρεσβειών.

ΗΜΕΡΗΣΙΑ

1 σχόλιο:

  1. Μόλις δήλωσε ο μεγάλος ότι δεν εμπιστεύεται τους Αμερικάνους, ο μικρός ζήτησε το Γκουαντανάμο και πιθανόν την Φλόριντα.

    Χαιρετίσματα στην προσέγγιση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.