29/1/15

Γαλλία: Βλάβη υπέστη το ελληνικό F- 16, οι πιλότοι προσπάθησαν να εκτιναχθούν

REUTERS/SERGIO PEREZ
Βλάβη κατά την απογείωση υπέστη το αεροσκάφος F-16 της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, το οποίο συνετρίβη τη Δευτέρα στην ισπανική βάση Αλμπαθέτε, ενώ οι δύο πιλότοι προσπάθησαν να εκτιναχθούν, σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της Γαλλίας.
«Πρόκειται για ένα απολύτως απίθανο ατύχημα για ένα αεροσκάφος που υφίσταται βλάβη κατά την απογείωση, που αποκλίνει κατά πολύ από την πορεία του και που έρχεται να πέσει ακριβώς στο σημείο όπου είχαμε αεροσκάφη που ετοιμάζονταν να απογειωθούν, άρα με τις δεξαμενές τους γεμάτες (καύσιμα)» δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο αρχηγός της γαλλικής Πολεμικής Αεροπορίας πτέραρχος Ντενί Μερσιέ.
«Πρόκειται για μία διαδοχή ατυχιών» είπε.
«Αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι το πλήρωμα του F-16, αρκετά γρήγορα, στην πράξη μετά την απογείωση, προσπάθησε να εκτιναχθεί, κατά συνέπεια το γεγονός αυτό επιβεβαιώνει την ύπαρξη αυτής της βλάβης» πρόσθεσε, χωρίς να είναι σε θέση να διευκρινίσει το είδος της βλάβης.
Εξάλλου, συνοδεία του Αρχηγού της Τακτικής Αεροπορίας Αντιπτέραρχου Χρήστου Βαΐτση αφίχθησαν στις 5:35 στην 112 Πτέρυγα Μάχης, στην Ελευσίνα, οι σοροί του Σμηναγού Παναγιώτη Λάσκαρη και του Σμηναγού Αθανάσιου Ζάγκα.
Οι σοροί έφτασαν από το Albacete της Ισπανίας, με αεροσκάφος C-27J της Πολεμικής Αεροπορίας.
Ακολούθησε Απόδοση Τιμών και τελέσθηκε τρισάγιο παρουσία του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ), Αντιπτέραρχου Ευάγγελου Τουρνά, της ηγεσίας της Π.Α. καθώς επίσης συγγενών και φίλων των εκλιπόντων αξιωματικών.
Newsroom naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.