30/3/16

Παντελής Σαββίδης: Άρχισε η υποχώρηση – Εκλογές τώρα

Ασφαλής μέθοδος για να αντιληφθεί ένας παρατηρητής τη δυναμική μιας κυβέρνησης είναι οι διάλογοι στη Βουλή σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων. Μέχρι χθες, η Βουλή αποτελούσε προνομιακό πεδίο για τον κ. Τσίπρα. Χθες, φάνηκε πως τα βέλη στη φαρέτρα του έχουν τελειώσει. Δεν τα πήγε καλά. Και δεν πήγε καλά σε ένα θέμα, όπως η διαφθορά και τα πεπραγμένα παλαιότερων κυβερνήσεων, το οποίο αποτελούσε προνομιακό πεδίο της κυβέρνησης. Γι΄ αυτό και η ίδια πρότεινε τη σχετική συζήτηση και επέλεξε το θέμα για να αλλάξει την πολιτική ατζέντα από τα οικονομικά και φορολογικά βάρη που προστίθενται στις πλάτες του λαού, μέχρι το Προσφυγικό και την διολίσθηση της κυβέρνησης στα εθνικά θέματα.

Προκαλεί εντύπωση η παντελής απουσία του υπουργού Εξωτερικών από το δημόσιο λόγο τη στιγμή που μύρια όσα συμβαίνουν στα εθνικά θέματα.
Στο θέμα της διαφθοράς υποτίθεται πως η κυβέρνηση κρατούσε «αιχμάλωτη» την αντιπολίτευση. Φάνηκε, όμως, πως η αντεπίθεση που υπέστη δεν αποκρούσθηκε επιτυχώς. Η κοινή γνώμη είδε έναν πρωθυπουργό κουρασμένο και χωρίς επιχειρήματα.
Η πτώση άρχισε. Το ζήτημα είναι μέχρι που θα φθάσει. Δύσκολα, κόμματα με πολιτικές αντιλήψεις σαν της σημερινής κυβέρνησης και με στόχο να δημιουργήσουν ένα νέο καθεστώς, προσφεύγουν στη λαϊκή βούληση όταν η επιρροή του λαϊκισμού τους έχει εξαντληθεί. Αλλά, η χώρα κινδυνεύει να υποστεί βλάβες που δεν θα μπορούν να διορθωθούν.
Γι΄ αυτό εκλογές τώρα. Το ζητήσαμε νωρίτερα από ό,τι ο κ. Μητσοτάκης.
http://www.pontos-news.gr/article/148624/arhise-i-ypohorisi-ekloges-tora 

4 σχόλια:

  1. Πρεπει να υποχρεωθουν αμεσα σε εκλογες,απο μονοι τους δεν θα το πραξουν.
    Γνωριζουν οτι ενδεχομενως να μην ξαναμπορεσουν να σχηματισουν κυβερνηση τοσο ανετα επιπλεον θα ειναι και με τουλαχιστον 60 βουλευτες μειον ο ΣΥΡΙΖΑ.

    Χρειαζεται συστρατευση συσσωμης της αντιπολιτευσης.Οχι μονο του ''συνταγματικου'' τοξου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 5.5 dis μετρα, 5.5! Αύξηση εισφορών και αμεσων και εμμεσων φορων και μειώσεις μισθών και συντάξεων, ταυτόχρονα υπουργοί και βουλευτές της κυβερνήσεως να αμφισβητούν επίσημα τις εθνικές θέσεις όσον αφορά το όνομα των Σκοπιων και ουσιαστικά να αμφισβητούν τον πολιτισμό, την κληρονομιά και τις παραδόσεις μας, επιπλέον, πλήρης συγκάλυψη στο μεταναστευτικό, άνθρωποι μπαίνουν και βγαίνουν από τη χωρα και το ελληνικό κράτος παρουσιάζει πλήρη αγνοια όσον αφορά το τι συμβαίνει, ΜΚΟ δίνουν εντολές στους μετανάστες για το που θα πάνε, μετανάστες διαδηλώνουν και πετροβολούν παραβιάζοντας την ελληνική νομοθεσία, η εγκληματικότητα έχει βαρέσει κόκκινο αλλα οι φυλακες δεν χωράνε άλλο κόσμο οποτε οι αρμόδιοι υπουργοί αντί να φτιάξουν φυλακες βγάζουν φυλακισμένους έξω, τα δικαστήρια έπαψαν να λειτουργούν, οι υπηρεσίες ασύλου ούτε στην ελαχιστη λειτουργία, αλλα κατά τα αλλα θα διαχειριστούν μερικές εκατοντάδες χιλιάδες που θα ζητήσουν άσυλο. Ωστόσο, η κυβέρνηση έχει τη λύση, τη μαγική λύση η καλύτερα την ταχυδακτυλουργική λύση, γιατί ως γνωστόν μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν μόνον ταχυδακτυλουργικές.

    Η λύση λοιπόν είναι λίγη λάσπη με ανυπόστατες κατηγοριες και υπόσχεση για εξεταστική και απειλή ίσως για να σιωπήσουν όσοι είναι μπλεγμένοι σε σκάνδαλα. Καλο show μπροστά στις κάμερες και φωνές και ουρλιαχτά στα πρότυπα της Χρυσής Αυγής γιατί αυτό πιάνει στον λαουτζίκο, φωνή και μετά κλείσιμο του ματιού και γελάκια από τους θεατές. Κρύβουμε 5-6 χιλιάδες μετανάστες στα επίσημα στοιχεια που δίνουμε, σύμφωνα με τον ΟΗΕ αν κάνει κάποιος τις προσθέσεις οι μετανάστες είναι 56000 μαζί και με αυτούς που μπήκαν σήμερα, 766 παρεμπιπτόντως μην ανησυχείτε έρχονται ακόμα, ενώ τα επίσημα στοιχεια δίνουν 51000. Η αιτιολογία είναι ότι μετακινούνται και όταν μετακινούνται δεν μπορεί να τους μετρήσει κανεις...Και έτσι κάπως η ζωή στην Φρουτοπία συνεχίζεται με τα φρούτα να παραμένουν φρούτα ακίνητα και ασάλευτα και να βλέπουν να χάνουν την φρουτοπία προς όφελος της Πιπέρου και του "αβγοτηγανισταν" αλλα να μην αντιδρούν να παραμένουν εκεί. Τα ήσυχα φρούτα βλέπεις χαρακτηρίζονται ως προοδευτικά και δημοκρατικά όπως επιθυμούν οι προδότες, τα φρούτα που θέλουν να υπάρχει φρουτοπία είναι φασίστες οποτε ας περιμένουμε μέχρι να σαπίσουμε τελείως προοδευτικά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μόνον αφελείς είναι όσοι πιστεύουν ότι θα γίνουν εκλογές και θα τις πάρει η ΝΔ παρέα με τα αποκόματα της διαπλοκής.

    Οι εκλογές κερδίζονται όταν υπάρχει πολιτική πρόταση με ουσία, και χάνονται όταν ο λαός σε έχει φτυσμένο.

    Πρός το παρόν για την αντιπολίτευση ισχύει το δεύτερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 1. Δεν δικαιούνται δια να ομιλούν περί διαπλοκής οι καφετζήδες του Ψυχάρη, αυτοί που έκαναν κρατικό χρέος, το χρέος του Μεγάρου Μουσικής
      2. Εσείς ποιά πολιτική πρόταση κάνατε, ποιά πιστεύατε και ποιά τελικά υλοποιείτε;

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.