28/3/16

Βαθαίνει το χάσμα ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με αιχμή τα εθνικά θέματα

Μουζάλας και Φίλης «κόκκινο πανί» για τους Ανεξάρτητους Έλληνες 
Γιάννης Μακρυγιάννης 
Οι διαφορετικές αντιλήψεις και το ιδεολογικό χάος που χωρίζει το κόμματα της συγκυβέρνησης, προκαλούν συνεχείς κρίσεις και απειλούν την κυβερνητική συνοχή -Η σφοδρή επίθεση του Δ. Καμμένου κατά του υπ. Παιδείας και η ανοιχτή πληγή με τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής 

Με το θέμα Μουζάλα να παραμένει αγκάθι στις σχέσεις ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, καθώς εξακολουθεί να ισχύει το αίτημα του Πάνου Καμμένου για απομάκρυνση του αναπληρωτή υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής από την κυβέρνηση, το χάσμα ανάμεσα στους δύο κυβερνητικούς συμμάχους βαθαίνει ακόμη περισσότερο μετά την επίθεση του βουλευτή Δημήτρη Καμμένου κατά του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη με αφορμή το μήνυμα του τελευταίου για την 25η Μαρτίου.
Το θέμα αιφνιδίασε το Μέγαρο Μαξίμου, το οποίο ήλπιζε οτι η κρίση με την υπόθεση Μουζάλα θα εκτονώνονταν και ξαφνικά είδε να ξεσπά άλλη μια μια εστία έντασης, σχεδόν από το πουθενά. Κυβερνητικά στελέχη προσπαθούσαν να εκτιμήσουν εάν η επίθεση του Δ. Καμμένο στον κ. Φίλη σηματοδοτεί μια γενικότερη διάθεση των ΑΝΕΛ ή εάν πρόκειται για πράξη, με την οποία ο βουλευτής εκδηλώνει απλώς την προσωπική του πικρία, που κοπής τον Σεπτέμβριο από το κυβερνητικό σχήμα, χωρίς ωστόσο να έχουν σαφή απάντηση μέχρι τώρα στους προβληματισμούς τους. Δεν είναι ακόμη καθαρό δηλαδή εάν αυτές οι εσωκυβερντικες κρίσεις κρύβουν και την αγωνία του μικρού κυβερνητικού εταίρου για την επερχόμενη δοκιμασία που αφορά στη συμφωνία με τους δανειστές και θα περιλαμβάνει νέα σκληρά μέτρα και το ενδεχόμενο διαφοροποίησης βουλευτών των ΑΝΕΛ. Εκτός κι αν, όπως υποστηρίζουν ορισμένοι, οι επικρίσεις προς υπουργούς στοχεύουν κυρίως στη συσπείρωση της παραπαίουσας εκλογικής βάσης των Ανεξάρτητων Ελλήνων, που χρειάζονται ένα διακριτό πολιτικό και ιδεολογικό στίγμα και οχι πλήρη συγχώνευση με τον ΣΥΡΙΖΑ.
Το βέβαιο είναι ότι το ιδεολογικό χάος και οι εκ διαμέτρου αντίθετες αντιλήψεις και κοσμοθεωρίες για εθνικά, αλλά και άλλα θέματα που αφορούν για παράδειγμα στην ιστορική οπτική των πραγμάτων, ή ζητήματα σχετικά με το θρησκευτικό συναίσθημα, αρχίζουν να γίνονται εμφανείς και να προκαλούν όλο και περισσότερα εμπόδια και κρίσεις ανάμεσα στους δυο κυβερνητικούς εταίρους.
Εξ αντικειμένου η κατάσταση αυτή ανατροφοδοτεί τα σενάρια για τη σταθερότητα και την ανθεκτικότητα του κυβερνητικού συνασπισμού και κατ επέκταση τις εκτιμήσεις για την επόμενη ημέρα από τη συμφωνία με τους δανειστές στο πολιτικό σκηνικό.
Μέσα σε αυτό το κλίμα το Μέγαρο Μαξίμου προσδοκά πολλά στη συζήτηση για τη διαπλοκή που θα γίνει στη Βουλή, καθώς πρόκειται για ένα μέτωπο που ενώνει τον ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ και μάλιστα οι κοινοβουλευτικές ομάδες των δύο κομμάτων έκαναν κοινή προετοιμασία για την αναμέτρηση με την αντιπολίτευση. Από τη συζήτηση θα φανεί πιθανόν όμως και εάν υπάρχει διάθεση από τους κυβερνητικούς εταίρους να ξεπεράσουν τα άλλα προβλήματά τους, ή εάν αυτά θα σκιάσουν τη συμμαχία τους, με τυχόν νέες αποστροφές από τους διαμαρτυρόμενους βουλευτές των ΑΝΕΛ για τις απόψεις επί εθνικών θεμάτων, που εκφράζουν διάφοροι αριστεροί υπουργοί.

Η επίθεση του Δ. Καμμένου στον Ν. Φίλη
Σημειωτέον οτι ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Δημήτρης Καμμενος εξέδωσε τη σφοδρή ανακοίνωση για να καυτηριάσει το περιεχόμενο του μηνύματος που απέστειλε ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης, με αφορμή τις εορταστικές εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου και την Επανάσταση του 1821. Με αυτήν επιτίθεται σφόδρα στον υπουργό, αφήνοντας να εννοηθεί ότι είναι ανιστόρητος και προκλητικός, καθώς όπως αναφέρει «αλλοιώνει την ιστορία» και ότι «πολύ σύντομα θα εκδίδει βιβλία με τις προσωπικές του απόψεις για το πώς εξελίχθηκαν τα ιστορικά γεγονότα».
Αναλυτικά η δήλωση του Δημήτρη Καμμένου:
«Τελειωμό δεν έχουν οι προκλητικές δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας κ. Φίλη ο οποίος μετά τα σχόλια του περί γενοκτονίας των Ποντίων, την απαγόρευση του σε εκκλησιαστικούς εκπροσώπους να επισκέπτονται σχολεία, θέλησε να ασχοληθεί και με την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου.
Ας ξεκινήσουμε από τη μη αποστολή εγκυκλίου προς τα σχολεία για πρώτη φορά σχετικά με τους εορτασμούς της εθνικής μέρας. Καθώς φαίνεται  το Υπουργείο Παιδείας αρκέστηκε να αποστείλει τη Δευτέρα 21 Μαρτίου μια περίεργη εγκύκλιο στα σχολεία της Α' Βάθμιας και Β' Βαθμιας εκπαίδευσης προτείνοντας μια σειρά δράσεων όχι μόνο για εκείνη ημέρα, που θα ήταν φυσικά δικαιολογημένο καθώς η 21η Μαρτίου έχει οριστεί ως Διεθνής Ημέρα για την εξάλειψη των φυλετικών διακρίσεων και του ρατσισμού και Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης, αλλά για ολόκληρη την εβδομάδα.
Αυτές οι δραστηριότητες σύμφωνα με την εγκύκλιο θα εκκινούν από την ανάγνωση και ανάλυση έργων της ελληνικής και της παγκόσμιας ποίησης τα οποία αναδεικνύουν τις αξίες της ισότητας και της αλληλεγγύης μεταξύ όλων των ανθρώπων χωρίς ωστόσο, να υπάρχει καμία αναφορά σε ένα τετραήμερο δράσεων, εκδηλώσεων, πρωτοβουλιών για την Επανάσταση του 1821.
Το μήνυμα που απέστειλε ώστε να διαβαστεί στα σχολεία της χώρας ήρθε να επιβεβαιώσει λίγο αργότερα τους χειρότερους φόβους όλων. Ο κ. Φίλης μετά την Ποντιακή Γενοκτονία θέλει να ξηλώσει και την Εθνική Παλιγγενεσία. Στο μήνυμα του μιλά για Επανάσταση των Ελλήνων ενώ απουσιάζει παντελώς κάθε αναφορά σε Τουρκοκρατία και 400 χρόνια σκλαβιάς πριν την απελευθέρωση των Ελλήνων με αίμα και θυσίες!
Σύμφωνα με τον κ. Φίλη λοιπόν κάναμε επανάσταση κατά αγνώστων και δεν σταματά εκεί. Σύμφωνα με τον Υπουργό «Η 25η Μαρτίου συμβολίζει τα γενέθλια της σύγχρονης Ελλάδας. Γι αυτό και τα γιορτάζουμε με δυναμισμό κάθε χρόνο, ανανεώνοντας τη ματιά μας στην Επανάσταση του 1821, καθώς τη στοχαζόμαστε μέσα σε νέες κάθε φορά συνθήκες». Ο κ. Φίλης σε αυτό το σημείο κάνει λόγο για «καινούργιο έθνος» που δημιουργήθηκε από την Επανάσταση, δίνοντας την εντύπωση ότι δεν υπάρχει συνέχεια του ελληνικού έθνους από αρχαιοτάτων χρόνων έως και σήμερα.
Προφανώς ο κ. Φίλης έχει μπερδέψει τη δημιουργία του Ελληνικού Κράτους με τη δημιουργία Έθνους και όπως πολύ σωστά επεσήμανε ο ιστορικός και συγγραφέας Σαράντος Καργάκος ¨Υποπτεύομαι  ότι ο άνθρωπος αυτός προετοιμάζει το έδαφος για μια νέα Τουρκοκρατία¨
Ο κ. Φίλης πρέπει άμεσα να αντιληφθεί ότι από τη θέση του Υπουργού Παιδείας που του έχει ανατεθεί, διαχειρίζεται ένα  σοβαρό και κρίσιμο χαρτοφυλάκιο, αυτό της Παιδείας, που επιχειρεί να προετοιμάσει, να καθοδηγήσει και να δημιουργήσει τη νέα γενιά, το μέλλον αυτού του τόπου. Αναρωτιέμαι λοιπόν πως θα γαλουχίσει αυτή τη νέα γενιά ένας Υπουργός Παιδείας ο οποίος υποπίπτει τόσο συχνά σε τόσο σοβαρά ¨λάθη¨,  αλλάζει την Ιστορία και τα γεγονότα της και δίνει βαρύτητα σε όσα ο ίδιος θεωρεί σημαντικά ακόμα και αν μεγάλοι ιστορικοί έχουν αντίθετη γνώμη. Δεν έχω καμία αμφιβολία πως ο κ. υπουργός θα συνεχίσει να αλλοιώνει την Ιστορία με τέτοιου είδους δηλώσεις και γιατί όχι πολύ σύντομα θα εκδίδει νέα βιβλία στα σχολεία με προσωπικές ιστορικές του εκτιμήσεις για το πώς εξελίχθηκαν μεγάλα ιστορικά γεγονότα».

Πρώτο Θέμα

9 σχόλια:

  1. Πανο τωρα πλεον ειναι πολυ αργα για εσενα !!!!! Η Ιστορια θα σε γραψει με μελανα χρωματα και ο Ελληνικος λαος δυστυχως για εσενα θα σε γραψει στα αρχ...... Και καλα θα κανει !!!! ΛΑΟΣ _ ΔΗΜΑΡ - ΑΝΕΛ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να τους ρίξετε...ρε νούμερα των ΑΝΕΛ!!! Σας ξευτίλισαν!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αν δεν υπήρχε ο Καμμένος και κυβέρνηση είχε κάνει ο Ποτάμης με τον Τσίπρα, καταλαβαίνει κανείς τι θα είχε γίνει; Οι ΑΝΕΛ προσέφεραν ότι μπορούσαν. Ο Καμμένος έδωσε τις μάχες που μπορούσε και έκανε ότι ήταν δυνατόν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φτάνουν οι κραυγές και οι υπερβολές. Δεν θα τους ρίξει κανείς, μόνοι τους είναι άχρηστοι οι Συριζαίοι και μόνοι τους μπήκαν στο βόθρο που έχει χωθεί και η πρασινομπλέ πολιτική παράταξη. Αν δεν υπήρχε ο Καμμένος θα είχαν πουλήσει τα όπλα για σίδερα και θα είχαν δώσει τα χρήματα σε ΜΚΟ για τους λαθρομετανάστες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Και Μπαλαουρας στην ιδια γραμμη με Μουζαλα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. "Στους δρομους περπαταμε...και διαδηλωνουμε,δεν παρελαυνουμε" Α.Τσιπρας.Μπορει να θαυμαζει τον Τσε Κεβαρα και να θελει να του μοιασει...για να κανεις επανασταση πρεπει να εχεις κοτσια, κατι που δεν εχει ο Τσιπρας και το Τσιρκο του !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τα κουτσομπολιά στα πέριξ του Συντάγματος λένε ότι ετοιμάζεται σύνοδος του ΝΑΤΟ με εισδοχή των Σκοπιανών ως έχει, δηλαδή άμεση αναγνώριση του παραχαραγμενου ονόματος που επέλεξαν οι της FYROM. Κάποιοι πιθανόν να έχουν συμφωνήσει γιατί οι δηλώσεις μόνο τυχαίες δεν είναι.

    Μην ξεχνάτε ότι με αυτό το όνομα τους αποκαλεί και επισήμως η Ρωσσία.

    Οι ΑΝΕΛ δεν έχουν πρόθεση να συμφωνήσουν, οπότε μάλλον αποχωρούν από τις κυβερνητικές θέσεις, και πιθανόν στηρίζουν (άγνωστο για πόσο) την κυβερνητική πλειοψηφία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Διυλίζουν μερικούς κώνωπες οι ΑΝΕΛ και καταπίνουν τεράστιο αριθμό καμήλων.
    Πχ καταπίνουν την Σία του Ανάν εκτουρκισμού της Κύπρου, η «σκοπιανομακεδόνισσα» (σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις της), η του βιβλίου της 6ης δημοτικού και πολλών άλλων εθνομηδενιστικών (κατωτέρω).
    Τσακαλώτος ο «Μακεδονοσκοπιανός» (http://syriza-vyrona.pblogs.gr/2008/02/211571.html
    Τασία η του λιάζονται και η «σκοπιανομακεδόνισσα».
    Οικολόγοι του ΣΥΡΙΖΑ οι σκοπιανοί, κτλ.

    Καθώς και «άπειρα» εθνομηδενιστικά άνθη κατωτέρω


    Για την υπεράσπιση της Κοινωνίας και της Δημοκρατίας

    Η νεοταξική διάβρωση, ιδίως των πανεπιστημίων (αλλά όχι μόνον), ίσως έφτασε σε μη αναστρέψιμη κατάσταση.
    Δείτε κατωτέρω ποιοι «άπειροι» υπογράφουν τη διακήρυξη της νεοταξικής οργάνωσης (πανευρωπαϊκής παρακαλώ με τον παραπλανητικό τίτλο, «Για την υπεράσπιση της Κοινωνίας και της Δημοκρατίας») που ίδρυσαν οι γνωστοί και οι γνωστές:
    Σία Αναγνωστοπούλου, Λίνα Βεντούρα, Σοφία Βιδάλη, Έφη Γαζή, Βαγγέλης Καραμανωλάκης, Χριστίνα Κουλούρη, Γεράσιμος Μοσχονάς, Αριστείδης Μπαλτάς, Στρατής Μπουρνάζος, Αντώνης Λιάκος, Γιάννης Παπαθεοδώρου, Ελένη Τάκου, Δημήτρης Χριστόπουλος (το λουλούδι της Θράκης του Αλέξη μας).
    Βέβαια προφανώς μερικοί παρασύρθηκαν και επιπόλαια υπέγραψαν την κατωτέρω διακήρυξη.
    Η πλειονότητα όμως αποτελεί ένα νεοταξικό ιστό αράχνης που πνίγει τον Ελληνισμό. Κάτι πολύ θλιβερό για τον Ελληνισμό

    Ψάχνοντας θα βρείτε πολλούς «γνωστούς».


    Για την υπεράσπιση της Κοινωνίας και της Δημοκρατίας
    http://www.koinonia-demo.gr/sample-page-2/

    Ποιοι είμαστε
    Μέλη του προσωρινού συντονιστικού είναι οι: Σία Αναγνωστοπούλου, Λίνα Βεντούρα, Σοφία Βιδάλη, Έφη Γαζή, Βαγγέλης Καραμανωλάκης, Χριστίνα Κουλούρη, Γεράσιμος Μοσχονάς, Αριστείδης Μπαλτάς, Στρατής Μπουρνάζος, Αντώνης Λιάκος, Γιάννης Παπαθεοδώρου, Ελένη Τάκου, Δημήτρης Χριστόπουλος.
    Υπογράφοντες εξ Ελλάδος
    http://www.koinonia-demo.gr/sample-page/
    911 Zsolt Sarnyai
    912 Αβαριτσιώτης Θράσος, εικαστικός, ΤΕΙ Αθήνας
    925 Αγγελόπουλος Βένιος, Συνταξιούχος πανεπιστημιακός
    938 Αθανασίου Αθηνά, Πάντειο Πανεπιστήμιο
    951 Αναγνωστάκη Μαρία
    954 Αναγνωστοπούλου Σία, Πάντειο Πανεπιστήμιο
    955 Ανανιάδης Γρηγόρης, Πάντειο Πανεπιστήμιο
    984 Αποστολίδου Βενετία, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
    1025 Βαν Μπούσχοτεν Ρίκη, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
    1040 Βεντούρα Λίνα, Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου
    1065 Γαζή Έφη, Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου
    1092 Γιατζόγλου Δημήτρης, Πανεπιστημιακός
    1106 Γολέμης Χάρης, Ινστιτούτο «Νίκος Πουλαντζάς»
    1108 Γραμματικάκης Γιώργος, πρώην πρύτανης Πανεπιστημίου Κρήτης
    1162 Δοξιάδης Kύρκος, Πανεπιστήμιο Αθηνών
    1164 Δραγώνα Θάλεια
    1173 Εμπειρίκος Λεωνίδας, ιστορικός
    1198 Ηρακλείδης Αλέξης, Πάντειο Πανεπιστήμιο
    1216 Θεοτοκάς Νίκος, Πάντειο Πανεπιστήμιο
    1255 Κάλφας Βασίλης, ΑΠΘ
    1380 Κουλούρη Χριστίνα, Πάντειο Πανεπιστήμιο
    1415 Κυριτσης Γιωργος
    1459 Λιάκος Αντώνης, Πανεπιστήμιο Αθηνών
    1464 Λινάρδος-Ρυλμόν Πέτρος, ΙΝΕ-ΓΣΕΕ
    1470 Λούβη Λίνα, Πάντειο Πανεπιστήμιο
    1493 Μάνος Ματσαγγάνης
    1522 Μαρωνίτης, Δημήτρης
    1525 Ματθαίου Άννα, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
    1541 Μηλιός Γιάννης, ΕΜΠ
    1557 Μόλχο Ρένα, ιστορικός
    1570 Μπαλτάς Αριστείδης, ΕΜΠ
    1574 Μπαστέα Ελένη
    1578 Μπένος Αλέξης, ΑΠΘ
    1582 Μπιρμπίλη Κωνσταντίνα
    1599 Μπουρνούς Γιάννης
    1602 Μυλόπουλος Νικήτας, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
    1641 Ξυδάκης Νίκος Γ., δημοσιογράφος-τεχνοκριτικός
    1776 Ρεπούση Μαρία, ΑΠΘ
    1791 Σακελλαρίδης Γαβριήλ
    1896 Σωμερίτης Ριχάρδος, δημοσιογράφος
    1915 Τζουμάκας Στέφανος
    1926 Τσακαλώτος Ευκλείδης, οικονομολόγος, Πανεπιστήμιο Αθηνών
    1953 Τσουκαλάς Κωνσταντίνος, Πανεπιστήμιο Αθηνών
    1960 Φιλίνη Άννα, αρχιτέκτονας – ζωγράφος, Δημοτικός Σύμβουλος Αθηναίων
    1996 Χριστόπουλος Δημήτρης, Πάντειο Πανεπιστήμιο




    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κανένα ρήγμα δεν υπάρχει.Μαζί τρώνε και πίνουν.Για εσωτερική κατανάλωση μερικές μάγκικες δηλώσεις.Όπως στα 4 και λοιπά.Καμία προτεραιότητα για τους ΑΝΕΛ δεν έχουν τα εθνικά θέματα και δεν είχαν και ποτέ.Δουλεύουν το πόπολο.Ο τρενάκιας είναι ο καλύτερος μπάτλερ των τζιχαντιστών που στέλνουν οι Τούρκοι και επιβάλλουν να δεχόμεθα οι Ευρωπαίοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.