30/3/16

Η σημαία της Βορείου Ηπείρου και το διπλό πρότυπο των αλβανικών μέσων ενημέρωσης

Χρειάστηκε να αναρτηθεί η σημαία της Αυτόνομης Βορείου Ηπείρου στο γήπεδο Καραϊσκάκης, για να πέσουν οι μάσκες του θύματος που φορούσαν τόσο η Αλβανική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, όσο και τα αλβανικά μέσα ενημέρωσης, μετά την αμφιλεγόμενη αναμέτρηση της Αλβανίας με την Σερβία τον Σεπτέμβρη του 2014 στο Βελιγράδι, όπου πάνω από τον αγωνιστικό χώρο, πέταξε το λάβαρο με το χάρτη της Μεγάλης Αλβανίας, το οποίο περιλαμβάνει εδάφη απ όλες τις βαλκανικές χώρες με αποτέλεσμα να διακοπεί ο αγώνας.
Η Αλβανική Ομοσπονδία και τα μέσα ενημέρωσης των Τιράνων, θεώρησαν τη σημαία της αυτονομίας της Βορείου Ηπείρου, "σοβινιστικό σύμβολο", παρά το ότι η σημαία αυτή, αποτελεί ένα ιστορικό γεγονός που αποδεικνύει την ύπαρξη έστω και για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, της Αυτόνομης Βορείου Ηπείρου, που ιδρύθηκε μετά από αγώνες των Βορειοηπειρωτών και κατοχυρώθηκε με το Πρωτόκολλο της Κέρκυρας την 17η Φεβρουαρίου του 1914 όταν με "ελεύθερη βούληση" το υπέγραψαν μεταξύ άλλων και τα Τίρανα.
"Η εμφάνιση μίας τεραστίων διαστάσεων σημαίας στο γήπεδο, η οποία προκαλεί ένα πνεύμα ανοιχτού μίσους, δεν αντιπροσωπεύει μόνο μια ομάδα εξτρεμιστών οπαδών αλλά αποδεικνύει την έλλειψη στην οργάνωση και τη διοίκηση του παιχνιδιού από τη χώρα υποδοχής. Αυτά τα επεισόδια δεν έχουν σχέση με το ποδόσφαιρο και παραβιάζουν τους κανόνες της FIFA" αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της Αλβανικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου.
Προσθέτει δε πως "οι αρμόδιες επιτροπές της FIFA, θα πρέπει να πάρουν θέση σχετικά με αυτή την υπόθεση προώθησης εθνικισμού που δεν έχει καμία σχέση με το πνεύμα του Fair Play"
Αλλά όπως λέει και το ρητό, "Η καμήλα δε βλέπει την καμπούρα της". Η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Αλβανίας και τα ΜΜΕ, ξέχασαν φαίνεται πως σε αντίθεση με τη σημαία της μαρτυρικής Βορείου Ηπείρου, το λάβαρο με την Μεγάλη Αλβανία που πέταξε πάνω από το γήπεδο του Βελιγραδίου, ήταν ένας σοβινιστικός και αλυτρωτικός χάρτης που περιέχει τα εδάφη τεσσάρων κρατών. Όμως ούτε η Ελλάδα ούτε το Μαυροβούνιο και ούτε η ΠΓΔΜ δεν έσπευσαν να ασκήσουν έφεση στη FIFA.
Ακόμη και σήμερα, ξεχασμένη σχεδόν από την ελληνική πολιτεία, η εμφάνιση της σημαίας της Βορείου Ηπείρου, που στο κάτω κάτω της γραφής, είναι ένα ιστορικό γεγονός, είτε αρέσει είτε όχι σε κάποιους, απέδειξε τα αυτονόητα, την έλλειψη της αντικειμενικότητας στην ανάλυση των γεγονότων, και την επιθυμία μεγάλης μερίδας των ΜΜΕ να παριστάνουν μια αδικημένη Αλβανία, που ίσος με αυτό τον τρόπο άθελά τους την εξευτελίζουν.
Ιλίρ Πάτσο

5 σχόλια:

  1. τι κριμα στεναχωρηθηκαν οι ευεργετηθεντες. Ξυδι. Ας παρουν τηλεφωνο τους προστατες τους, δυστυχως ειναι απασχολημενοι με τις προεδρικες εκλογες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. μέχρι σήμερα ντρεπόσασταν να πείτε ότι είστε Αλβανοί !! Τους Αλβανούς και Τούρκους σας έχουν χεσμενους όλοι στον κόσμο !! Τι δεν καταλαβαίνετε !! Έλατε να ζήσετε στην Ελλάδα μήπως και γίνετε άνθρωποι και μετά τα λέμε !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. το θρασος ειναι το μεγαλο χαρακτηριστικο της αλβανικης φυλης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το ζητημα ειναι τι θα απαντησει η ομοσπονδια, μπορει να ζητησει και συγγνωμη!! .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Θυμάστε στο Ολυμπιακό στάδιο, σε αγώνα Ελλάδος- Αλβανίας κάποια κοπρόσκυλα που έκαψαν την ελληνική σημαία; Και έχουν μούτρα και μιλάνε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.