30/3/16

Αντί για τις εταιρείες στο εξωτερικό φεύγουν τα... τιμολόγια

Είναι γνωστό ότι χιλιάδες επιχειρήσεις έχουν αλλάξει έδρα, μετακομίζοντας στη Κύπρο, τη Βουλγαρία κι αλλού. Ο κυριότερος ίσως λόγος για τις περισσότερες απ' αυτές είναι η υψηλή φορολογία στην οποία υπόκεινται στην Ελλάδα σε σύγκριση με άλλες χώρες.
Το θέμα έχει γίνει αντικείμενο πολιτικής διαμάχης καθότι προσφέρεται. Όμως, δεν σκέφτονται όλες οι εταιρείες με τον ίδιο τρόπο.
Αρκετές επιχειρήσεις, π.χ. οικογενειακές μεσαίου μεγέθους, δεν επιθυμούν να αλλάξουν έδρα. Ακόμη και αν είναι εξαγωγικές, υπό την έννοια ότι μεγάλο μέρος των πωλήσεών τους κατευθύνεται στο εξωτερικό.
Όμως, ενδιαφέρονται να μειώσουν τη φορολογική τους επιβάρυνση με νόμιμο τρόπο.

Για τη συνέχεια Euro2Day

3 σχόλια:

  1. Για την επαναλαμβανόμενη μπουρδολογία των Βουλγαρικών επιχειρήσεων που ανοίγουν και χάνει η χώρα μας, τα στοιχεία από το ενταύθα Υπουργείο Οικονομικών λένε τα εξής :

    Το 2015 άνοιξαν περίπου 12.000 επιχειρήσεις, εκ των οποίων παραπάνω από τις μισές δεν είχαν εκδώσει ούτε ένα παραστατικό.

    Οι υπόλοιπες περίπου 4.000 δεν είχαν κανένα εργαζόμενο.

    Το 80% όμως των επιχειρήσεων είχαν αγοράσει αυτοκίνητο με Βουλγαρικές πινακίδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι μεγαλες επιχειρησεις δεν θα πανε στη Βουλγαρια, θα πανε στο Λουξεμβουργο με τα ιδια Ελληνικα εγγραφα εναρξης και καταστατικο, θα παρουν LU ΑΦΜ και θα εχουν το γραφειο τους σε ενα απο τα εμπορικα κτηρια της πολης του Λουξεμβουργου η στην Περιφερεια. Με Νομιμο τροπο, θα κανουν εναρξη επιχειρησης COPY PASTE ως LTD απο το Ηνωμενο Βασιλειο με τραπεζα στο Λουξεμβουργο και στο ΗΒ με λογισιτκο γραφειο που θα τους κοστισει μονο 200 ευρω το χρονο. Η LTD θα αναλαβει με μια μονο Υπευθυνη Δηλωση και ενα Συμβολαιο σε Συμβολαιογραφο την ευθυνη εκδοσης Τιμολογιων, και οχι η Κεντρικη Εταιρεια της Ελλαδος που αυτοματως γινεται εταιρεια HOLDING που σημαινει εταιρεια ΧΩΡΙΣ ΚΕΡΔΟΣ στην επικρατεια. Τα τιμολογια ετσι πληρωνονται σε μια απο τις τραπεζες ΝΟΜΙΜΑ του εξωτερικου με κατοπινο φορο μονο 3% εως 7% επι του κερδους. Αυτες οι επιχειρησεις εχουν στην Ελλαδα φυσικα ενα Αλφα προσωπικο που η πλεον BRANCHE η FILIAL τους στο εξωτερικο εχει αναλαβη την πληρωμη του μισθου. Καθε μηνα, μεταφονται χρηματα σε λογαριασμους στις Ελληνικες τραπεζες για να πληρωθουν οι μισθοι στην Ελλαδα. Αυτο λεγεται και ΕΠΕΝΔΥΣΗ της Ελληνικης εταιρειας που απο αυριο θα μπορει να παρει και ΕΣΠΑ το οποιο θα φυγει και αυτο στο εξωτερικο με τους ως ανω τροπους. Αυτα !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.