26/4/16

Η Μπιλτ, Αρχισυκοφάντις του Ελληνικού Λαού - Όργανο Προπαγάνδας της Γερμανικής Εξουσίας

Αποκαλύπτει πρώην αρχισυντάκτης της
Του Μιχαήλ Στυλιανού
Η εφημερίδα Μπιλτ ( BILT) , η οποία διακρίθηκε στη κατασυκοφάντηση και τη διασπορά αντιπάθειας και περιφρόνησης κατά του ελληνικού λαού -για να προβάλλει την μεθοδευμένη υποδούλωση και εξόντωσή του ως τον αναγκαίο εγκλεισμό σε γερμανικό αναμορφωτήριο- είναι το όργανο προπαγάνδας της γερμανικής εξουσίας.
Αυτό αποκαλύπτει ο τέως αρχισυντάκτης της Peter Bartel, σε πολύκροτο βιβλίο του που  εκυκλοφόρησε πρόσφατα, με τον μονοσύλλαβο τίτλο «BILΤ»

Στο βιβλίο, που φυσικά προβάλλεται σε κορυφαίους τίτλους άλλων γερμανικών εφημερίδων αλλά βεβαίως «θάβεται» στην αφάνεια από την  εφημερίδα-θέμα του αναγνώσματος, ο Πέτερ Μπαρτέλ αποκαλύπτει την αλήθεια για τα αίτια της πτώσης μιας άλλοτε μεγάλης λαϊκής εφημερίδας, η οποία εκφυλίσθηκε «σε προπαγανδιστικό φερέφωνο μιας ελίτ εξουσίας.»
Σχετικά δημοσιεύματα αναφέρουν ότι ο συγγραφέας του Βιβλίου  αποκαλύπτει τι συμβαίνει στα παρασκήνια αυτής της εφημερίδας και γιατί έχασε τρία εκατομμύρια αναγνώστες της, από τα πέντε εκατομμύρια που είχε επί χρόνια.
Κατά  τον Πέτερ Μπαρτέλ, αυτό που ήταν μια εφημερίδα μαζικής κυκλοφορίας και «συνήγορος του λαού», εξελίχθηκε σε ένα              « ιδιωτικό ομοσπονδιακό όργανο πληροφοριών». Ο διευθυντής της «Kai Diekmann  είναι μέλος της  Γέφυρας-Ατλαντικού ( που προπαγανδίζει τον διατλαντικό συνεταιρισμό ΗΠΑ-Γερμανίας ) και ένθερμος υποστηρικτής της πολιτικής  «ανοιχτής αγκάλης». Δεν φαίνεται να νοιάζεται για τον θάνατο της εφημερίδας.
«Υπό την διεύθυνσή του, η άλλοτε ισχυρή Μπιλτ, που την έτρεμαν μεγάλοι και τρανοί, μεταμορφώθηκε σε μια έξωθεν αρδευόμενη εφημερίδα λαϊκής εκπαίδευσης  υπέρ της ΄Ανγκελα Μέρκελ και σε μια μηχανή προπαγάνδας, σχεδιασμένη να υπηρετεί την ελίτ εξουσίας».
Αυτά τα περί «Γέφυρας-Ατλαντικού» , « άρδευσης έξωθεν» και  «ανοιχτής αγκάλης»  παραπέμπουν στο άλλο πολύκροτο βιβλίο αποκαλύψεων «Αγορασμένοι Δημοσιογράφοι», του Ούντο Ουλφκότε, πρώην αρχισυντάκτη της «εγκυρότατης» Φρανφούρτερ Αλγκεμάϊνε, που διακήρυξε πως ήταν πράκτορας και πως όλοι οι επώνυμοι δημοσιογράφοι στη Γερμανία δουλεύουν για την  CIA και για την «θυγατρική της» γερμανική υπηρεσία  BND.
Ο Μπάρτελ αναφέρει, σε απόδειξη των καταγγελιών του, πολλά παραδείγματα τοποθετήσεων της Μπιλτ σε μείζονα θέματα, από την κοινωνική πολιτική ως την ευρωπαϊκή κρίση και τώρα το προσφυγικό ζήτημα. Καταδεικνύει ότι αντί κριτικής για τις επιλογές των κυβερνώντων, επέλεξε την ακριβώς αντίθετη στάση: ευθυγραμμίσθηκε και υποστήριξε, όπως μπορούσε, την κυβερνητική πολιτική.


7 σχόλια:

 1. Διερωτώμαι τι είναι αυτό που γοητεύει τους Έλληνες με την Γερμανία και τον λαό της;;;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Mα ο Μπετόβεν,ο Μπάχ, ο Μάλερ, ο Σούμαν, ο Γκαίτε, ο Σίλερ, ο Χέντερλιν, ο Νίτσε, ο Σοπενάουερ, ο Κλαούζεβιτς...να συνεχίσω κ. DOGIVANIS, ή σας ζάλισα;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Κάθε άλλο, ενδιαφέρουσα η λίστα που παραθέτεται και αποκτά και ενδιαφέρον η συζήτηση για ανταλλαγή απόψεων και με άλλους συνομιλητές/ριες.
   Προσωπικά, θεωρώ τον εαυτό μου μεσανατολίτη και μάλιστα φανατικό.
   Με γοητεύει το γεγονός ότι το τείχος των Δακρύων στην Ιερουσαλήμ βρίσκεται επάνω στα ερείπια ενός ελληνικού κάστρου, μια αναπόληση στο παρελθόν χιλιάδων ετών, με σαγηνεύει το γεγονός ότι το ελληνικό διαβατήριο μου, αντιμετωπίζεται με ένα χαμόγελο και μια αίσθηση ασφάλειας από τους άραβες-αφρικανούς και ασιάτες συνομιλητές μου, με συναρπάζει το γεγονός ότι σε απόμακρες περιοχές της αφρικανικής ηπείρου, συναντάς ελληνικά τοπωνύμια όπως το ΕΠΊΔΕΝΔΡΟΝ στις ακτές της Τανζανίας ή Διοσκούριος Νήσος, για την μαγευτικότερη νήσο του κόσμου που σήμερα ονομάζεται Σοκότρα.
   Τι ποιο μοναδικό στο άβατο που ονομάζεται ΝΑΟΣ ΣΑΟΛΙΝ στην Κίνα να υπάρχει μνημείο –στήλη με τα ονόματα ελλήνων σπουδαστών στις πολεμικές τέχνες!!!!
   Μια μικρή ομάδα ελλήνων μπήκε εκεί που ονειρεύονται να μπουν 1.5 δις κινέζων!
   Με χαροποιεί ;! , είναι μια παράξενη αίσθηση να διασχίζεις την ινδική υποήπειρο και να συναντάς το άγαλμα του μεγαλύτερης, εντάξει μια από τις τρανότερες στρατηγικές φυσιογνωμίες που γνώρισε η υφήλιος, Αλέξανδρος Ο Μέγας.
   Είναι ανυπέρβλητο να μιλάς με Γκούρκας για την ελληνική ιστορία και εκπέμπει μια μοναδικότητα το γεγονός ότι ο Κενυάτης ένστολος των 20 ετών γνωρίζει και περιγράφει την Ακρόπολη.
   Αλλά οποία έκπληξη όταν μαθαίνεις ότι το Ισλαμαμπάντ είναι δημιούργημα του Έλληνα πολεοδόμου Δοξιάδη……
   Τι πιο μαγευτικό να περιδιαβαίνεις την Ιστικλάρ, στην Πόλη και να κυκλοφορείς στα στενά δρομάκια της Χάιφα ακούγοντας ελληνική μουσική από τοπικούς ελληνικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς!!
   Τι ποιο μαγευτικό να λες ότι είσαι Έλληνας και να κυκλοφορείς στους δρόμους της Αλ Μουκαλά , στο άντρο της Αλ-ΚΑΙΝΤΑ στην Υεμένη.
   Ο Έλληνας δεν μπορεί να ακολουθήσει το Τευτονικό μοντέλο σκέψης και κίνησης.
   Είμαστε λαός απείθαρχος, ανήσυχος, ευρηματικός .

   Διαγραφή
  2. Είναι μοναδικής σημασίας και αξίας το γεγονός,ότι η ελληνική ταυτότητα καθώς και ο φέρων αυτή, τυγχάνει σεβασμού και εκτίμησης.
   Δυστυχώς ο ελληνας δεν γνωρίζει την δύναμη αυτή της ταυτότητας του και αφήνεται να μεταβληθεί σε εργάτη της Γερμανίας και της κάθε Γερμανίας ενώ μπορεί να βασιλεύει στον τόπο του!

   Διαγραφή
 3. Καλά, δεν βλέπει στην φωτό ότι η εφημερίδα λέγεται BILD (εκόνα, στα γερμανικά) και όχι BILT;

  @ GEORGE DOGIVANIS

  Εκτός των όσων αναφέρει ο Asterios Toxotis και μία στρατιά από επιστήμονες, εμένα ... γοητεύει και η σοβαρότητα και υπευθυνότητα στην δουλειά. Ένας Γερμανός θα πρόσεχε το παραπάνω στοιχειώδες. Δεν είναι αρπακολατζήδες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αγαπητέ μου φίλε!
   Τα μεγαλύτερα πλοία του κόσμου κρίνονται επισφαλή και επαφίεται η διάσωση και επιβίωση πληρώματος και προσωπικού σε μικρές φουσκωτές-πλαστικές βαρκίτσες!
   Αυτό σημαίνει ότι τα μεγάλα και ισχυρά κράτη έχουν ανάγκη τα μικρά και φαινομενικά αδύναμα.
   Αρκεί τα δεύτερα, να τονίζουν πού και πού την αναγκαιότητα και σπουδαιότητα τους!!
   Ο καθένας εκπληρεί ένα σκοπό με τον δικό του τρόπο!

   Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.