15/5/16

Ελάχιστες νέες αφίξεις προσφύγων στα νησιά του Αιγαίου

Εγκλωβισμένοι στα hotspots τριών νησιών ζουν 7.091 άτομα
Μόλις 14 νεοεισερχόμενοι στην Ελλάδα μετανάστες και πρόσφυγες καταγράφθηκαν το τελευταίο 24ωρο στα νησιά του βορείου Αιγαίου.
Έως το πρωί του Σαββάτου στη Χίο δεν πέρασε κανένας μετανάστης ή πρόσφυγας. Στη Λέσβο καταγράφηκαν έξι νέες αφίξεις και στη Σάμο οκτώ.
Εγκλωβισμένοι, σε εφαρμογή της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας, στα hotspots των τριών νησιών ζουν 7.091 άτομα (στη Λέσβο 3.767 άτομα, στη Χίο 2.418 και στη Σάμο 906).

Pερίπου 2.500 από τους 7.091 διαμένουν σε ανοικτές δομές στη Μυτιλήνη, στη Χίο και στη Σάμο επειδή ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικά ομάδες ή έχουν υποβάλει αίτηση ασύλου και μετά την παρέλευση 25ημέρου δεν έχουν λάβει απάντηση. 

Επίσης στη Σάμο σε ανοικτές δομές ζουν άλλοι 164 πρόσφυγες που έχουν μπει στην Ελλάδα πριν την 20ή Μαρτίου και παραμένουν αφού δεν επιθυμούν να μετακινηθούν προς την ηπειρωτική Ελλάδα.

Εν τω μετακύ, 80 μετανάστες και πρόσφυγες που διαμένουν στο hotspot της ΒΙΑΛ της Χίου δέχτηκαν να μετακινηθούν στην Κω.

Σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό υπήρχε δυνατότητα μεταφοράς στην Κω 300 ατόμων ώστε να αποσυμφορηθεί η ΒΙΑΛ. Ο αριθμός αυτός όμως δεν συμπληρώθηκε αφού οι μετανάστες-πρόσφυγες θέλουν να μετακινηθούν στον Πειραιά και όχι σε άλλο νησί αλλά και γιατί φοβούνται μήπως μεταφερθούν πίσω στην Τουρκία.

Στελέχη της Αστυνομίας με μεταφραστές προσπαθούν να συγκεντρώσουν και άλλους μετανάστες και πρόσφυγες που διαμένουν σε ανοικτές δομές στην πόλη της Χίου ώστε να αυξηθεί ο αριθμός όσων θα μετακινηθούν προς την Κω.
BHMA

4 σχόλια:

  1. Το πρόβλημα ειναι οτι αυτοί οι άνθρωποι μένουν εκει δημιουργείται μόνιμος ισλαμικός πληθυσμός στα νησιά και μάλιστα μεγάλος ήδη ειναι κοντά 9000! Μια μαζική ΡΟΗ χρειάζεται για να καταρρεύσει το σύστημα. Επιπλέον ο Βιτσας μιλάει και λέει πως εμείς αντέχουμε 20 χιλιάδες πρόσφυγες οταν ήδη έχουμε πανω από 60.... Δημιουργούνται συνθήκες για πολυ δυσάρεστα γεγονότα. Επιπλέον σύμφωνα με τους χάρτες που δημοσίευσε ο Καρβουνόπουλος αυτή η τουρκική άσκηση ειναι πολυ επικίνδυνη και σιγουρα οι Τούρκοι θα δοκιμάσουν τουλάχιστον διαφορά σενάρια. Ελπιζω οι ένοπλες δυνάμεις να ειναι έτοιμες αλλα ελπιζω και τα τούβλα της κυβερνησης να έχουν προετοιμαστεί για αποτροπή και όχι για αντιμετώπιση γιατί με το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καποιοι που γνωριζουν μιλουν για τουλάχιστον 80.000 εγκλωβισμένους στην χωρα μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Kαι ακομα λιγοτερες επαναπροωθησεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Για ελατε στη Κω για ελατε.Να σας δουμε μετα το 25ημερο ποιος θα σας προστατεψει,το κρατος ή οι αλληλεγγυοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.