30/10/16

Σταύρος Καλεντερίδης: Το ΟΧΙ στον ιταλό κατακτητή, ήταν η άρνηση της Ελλάδας απέναντι σε κάθε επιβουλή

Την Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2016 γιορτάσαμε την επέτειο 76 ετών από το «ΟΧΙ» που ειπώθηκε απέναντι στον επίδοξο Ιταλό κατακτητή, αλλά κατ’ ουσίαν ήταν άρνηση της Ελλάδας απέναντι σε οποιονδήποτε την επιβουλευόταν.
Το δίκαιο της ελληνικής αρνήσεως ήταν εθνικά αυταπόδεικτο. Η γενναία προάσπιση της εδαφικής ακεραιότητας της πατρίδας μας και τα πλήγματα που ο Ελληνικός Στρατός επέφερε στις δυνάμεις του Άξονα ήταν καθοριστικά, ακόμη και για την εξέλιξη του Πολέμου.

Καταλυτικός παράγων για την ηρωική στάση της χώρας μας ήταν η εθνική ενότητα. Ήταν η συσπείρωση όλων των Ελληνίδων και των Ελλήνων γύρω από τον επιδιωκόμενο σκοπό, ο οποίος ήταν η άμυνα «επί του πατρίου εδάφους» και κατόπιν, η προέλαση «επί του εχθρικού».
Ο σκοπός που τέθηκε από την ανάγκη της ιστορικής στιγμής συνάσπισε ιδέες, αντιλήψεις και «πιστεύω» σε μια κοινή γραμμή.
Ο παραλληλισμός με το σήμερα είναι σαφής.
Οι δύσκολες ιστορικές στιγμές που ζούμε, ως χώρα, ως πολίτες και ως Έθνος, απαιτούν ενεργητικότητα και υλοποίηση των ορθών ιδεών σε πράξεις.
 Απαιτούν κυρίως ενότητα.
Ενότητα που το πολιτικό και κομματικό προσωπικό φροντίζει να υπονομεύει.
Το #δ θα την εξασφαλίσει.
Ως κίνημα έκφρασης της πολιτικής αλλαγής - επανάστασης που τόσο ανάγκη έχει η χώρα
Μάθε πώς:

4 σχόλια:

 1. Κύριοι τὸ ΟΧΙ δὲν τὸ εἶπε ὁ κανένας καὶ δὲν τὸ εἶπε ὁ Ἐλληνικὸς λαός. Οἱ λαοὶ εἶναι πρόβατα καὶ τὰ πρόβατα τὰ καθοδηγεῖ ὁ ἐκάστοτε τσοπάνης. Τὸ ΟΧΙ τὸ εἶπε ὁ Μεταξάς. Συνεχίζετε καὶ ἐσεῖς τὸν ἴδιο δρόμο τῶν ἀριστερῶν καὶ τῆς ψοφοδεξιᾶς. Μὴν τὸ κάνετε ὅπως ὅταν εἴμασταν μικροὶ καὶ μᾶς ἔλεγαν στὸ σχολεῖο τὸ ΟΧΙ τοῦ Ἕλληνικοῦ λαοῦ. Πρέπει ἐπιτέλους νὰ ξυπνήσετε καὶ ὅταν παίρνετε μία πρωτοβουλία πρῶτα νὰ διαβάζετε τὴν ἱστορία αὐτοῦ τοῦ δύσμοιρου τόπου. Ὅλα καὶ ὄλοι ἔχουν ἕνα ἕναν σκοπό. Τὴν Ἀλήθεια αὐτῆς τῆς βιασμένης πατρίδας. Καὶ κάτι τελευταῖο, θὰ πρέπῃ νὰ μιλήσετε καὶ νὰ ἀναδείξετε γιατί 183 χρόνια τώρα ὁ φάκελλος Καποδίστρια δὲν ἔχει ποτὲ ἀνοίξει ἀπὸ τὰ 'Αγγλικὰ 'Αρχεῖα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Δημήτρη
   το δασκαλίστικο ύφος δεν αποδίδει.
   Διάλεξε κάτι πιο ευγενικό και πολιτισμένο σε ύφος και θα έχεις καλύτερα αποτελέσματα σε αυτό που επιδιώκεις.
   Πάψε να προβάλλεις τους άλλους.
   Ανακάλυψε τον σεβασμό προς τυος άλλους και θα νοιώσεις καλύτερα.

   Διαγραφή
 2. Kύριε Καλεντεριδη δεν είμαι δάσκαλος και κανω ένα επαγγελμα, με βαθμο όπως και εσεις και πολύ πιο σκληρο από ότι φανταζεσθε. Λοιπον δεν προσεβαλα και πολύ περισσοτερο δεν μου αρσει να φανταζωνται καποιοι, αλλα από αυτά που γραφω. Εγραψα δυο συγκεκριμένα σχολια. Αυτά νομιζετε ότι προσβαλλουν καποιον η καποιους; Ειστε στρατιωτικος και δεν γνωρίζετε ποιος ειπε το ΟΧΙ. Σαφως και γνωρίζετε. Εγω ερωτω, γιατι δεν υπαρχη αναφορα στον ηγετη αυτόν που ειπε το ΟΧΙ το 1940. Ακομα δεν καταλαβαίνω εχει τιποτα το κακο αυτος ο ηγέτης; Η νοοτροπια των στρατιωτικών στο στράτευμα τον τοτε καιρο διαφερει η όχι από την σημερινους; Σας ειχα ρωτσησει καποτες αν οι μουσουλμάνοι στην Θρακη ξεσηκωθουν με προπαγανδα της τουρκιας και σταλθη η ελληνικη αστυνομια για καθυσηχασμο και αποτυχει και αναγκασθη ο στρατος να αναλλαβη την ταξη και ξαφνικα το ΝΑΤΟ επεμβη για ειρηνικη επιλυση των διαφορων με ότι αυτό συνεπάγεται τι θα διαλεξη η πολιτικη ηγεσια, το ΝΑΤΟ η το εθνος; Δεν θελω απαντηση αλλα ερωτω με αφορμή την ιστορια των τελευταίων 50 χρονων.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Δημήτρη
   είναι προφανές γιατί δεν ανέφερε το όνομα.
   Γιατί άλλος είναι ο στόχος του άρθρου.
   Ο στόχος του άρθρου είναι ότι δικαίως είπαμε και στηρίξαμε το ΟΧΙ ως χώρα και ότι η όποια επιτυχία οφείλεται στην εθνική ενότητα.
   Γιατί δεν σεβόμαστε τον αρθρογράφω και θέλουμε να αναδέιξουμε τους δικούς μας στόχους, σε ένα άρθρο άλλου;
   Υπάρχει κάποιο λάθος στο άρθρο, κάνε κριτική.
   Δεν είναι λάΘος το ότι δεν αναφέρει τον Μεταξά.
   Είναι επιλογή, γιατί ο αρθρογράφος θεωρεί τα άλλα πιο σημαντικά.

   Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.