28/10/16

Ελληνορωσικό Κοινωνικό Forum 1-2 Νοεμβρίου στο Ζάππειο - Για τη σύσφιγξη των σχέσεων των δύο χωρών

Αθήνα
Η σύσφιγξη των σχέσεων Ελλάδας-Ρωσίας σε οικονομικό, πολιτιστικό και διπλωματικό επίπεδο θα είναι ο στόχος του 4ου Ελληνορωσικού Κοινωνικού Forum «Ελλάδα-Ρωσία: 2η χιλιετία φιλικών σχέσεων» που θα γίνει 1-2 Νοεμβρίου στο Ζάππειο Μέγαρο.
Η συνάντηση αυτή εντάσσεται στο επίσημο πρόγραμμα του Έτους Ελλάδας - Ρωσίας 2016.
Θα παρευρεθούν και θα χαιρετίσουν ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ και ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας  Νίκος Κοτζιάς.
Στόχος του Forum είναι να συμβάλλει στην περαιτέρω σύσφιξη των διαχρονικών σχέσεων με τη Ρωσία, τόσο σε πολιτιστικό και διπλωματικό επίπεδο όσο και στο φλέγον θέμα της οικονομικής συνεργασίας.
Οι τρεις προηγούμενες συναντήσεις, συγκέντρωσαν το ενδιαφέρον της επιχειρηματικής, πολιτικής, ακαδημαϊκής και δημοσιογραφικής κοινότητας τόσο στην Ελλάδα όσο και στη Ρωσία.
Το 4ο Ελληνο-Ρωσικό Κοινωνικό Φόρουμ έχει τις ακόλουθες θεματικές Συνεδρίες.
Συνεδρία 1:  «Ελλάδα - Ρωσία - Ευρώπη: οι παραδόσεις της συνεργασίας και η κοινή ιστορική τύχη»
Συνεδρία 2: «Η σημασία των Ορθοδόξων παραδοσιακών αξιών στο σύγχρονο κόσμο»
Συνεδρία 3: «Η συνεργασία μεταξύ ελληνικών και ρωσικών πανεπιστημίων»
Συνεδρία 4:  «Γεωπολιτική δυναμική στην Ανατολική Μεσόγειο»
Συνεδρία 5: «Ενεργειακή συνεργασία: βάση της μακροχρόνιας και αμοιβαίας επωφελούς σχέσεως»
Όπως και στις προηγούμενες διοργανώσεις, έτσι και αυτή τη φορά, οι εργασίες του Forum θα πλαισιωθούν από καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, συναυλίες κλασικής μουσικής, εκθέσεις βυζαντινής αγιογραφίας και εκθέσεις φωτογραφίας.
Το 4ο Ελληνορωσικό Κοινωνικό Forum διοργανώνουν το Ίδρυμα Άγιου Ανδρέα του Πρωτόκλητου, το Κέντρο Ευρωπαϊκών Μελετών & Σπουδών «Ιωάννης Καποδίστριας», η Ελληνορωσική Λέσχη «Διάλογος» σε συνεργασία με την Pommel Holdings Inc. και την Ελληνική Εταιρεία Ενεργειακής Οικονομίας (ΗΑΕΕ).
ΒΗΜΑ

1 σχόλιο:

  1. Να υποθέσω ότι και αυτή η κίνηση της (υποτιθέμενης) κυβέρνησης είναι στα γνωστά πλαίσια του "θα σας τρελάνω όλους" και εν προκειμένω θα συσφίξουμε τους δεσμούς μας αλλά το εμπαργκο εμπαργο και τα αφεντικά μας ειναι οι Γερμανοί (άντε και οι Αμερικάνοι)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.