29/10/16

Der Spiegel: Προδότης ή τραγικός ήρωας ο Αλ. Τσίπρας;

Ερμηνείες για την απομυθοποίηση του Αλέξη Tσίπρα, ο οποίος πριν από σχεδόν δύο χρόνια αποτελούσε ένα είδος λαϊκού ήρωα, αναζητεί το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η αγάπη των ανθρώπων πλέον, έχει μετατραπεί σε οργή, όπως πιστοποιούν περίτρανα οι διαμαρτυρίες και οι δημοσκοπήσεις. «Τι είναι τελικά ο Αλέξης Τσίπρας, προδότης ή τραγικός ήρωας , δέσμιος ενός κυβερνητικού προγράμματος  που υπαγόρευσαν οι πιστωτές» διερωτάται το γερμανικό περιοδικό, μη δίνοντας ωστόσο, οριστική απάντηση. 
«Στο διάστημα που κυβερνά ο Τσίπρας αθέτησε τις περισσότερες από τις αρχικές υποσχέσεις του. Το καλοκαίρι του 2015 αποδέχθηκε ένα τρίτο πακέτο βοήθειας των πιστωτών, παίρνει δισεκατομμύρια ευρώ, αλλά η χώρα του πρέπει να σφίξει το ζωνάρι. Αυξάνει λοιπόν τους φόρους, μειώνει τις συντάξεις, πουλά αεροδρόμια και λιμάνια. Η ελληνική οικονομία ωστόσο, παραμένει σε κατάσταση εξουθένωσης, το ποσοστό ανεργίας στο 24%, ενώ θα ακολουθήσουν και νέες περικοπές.» 
Μεταμορφώσεις και αντιφάσεις
«Ό,τι και να κάνει ο Αλέξης Τσίπρας, κανείς δεν μένει ικανοποιημένος. Στην Ελλάδα οι άνθρωποι αγκομαχούν με τις σκληρές μεταρρυθμίσεις, στο εξωτερικό παραπονούνται, επειδή αυτές ακριβώς οι μεταρρυθμίσεις δεν φέρνουν άμεσα αποτελέσματα.»
«Η ελάφρυνση του χρέους από μόνη της δεν πρόκειται να βγάλει την Ελλάδα από την κρίση. Αυτό που χρειάζεται είναι επενδύσεις. Όταν ο Τσίπρας ανέλαβε την εξουσία ήθελε να σταματήσει όλα τα σχέδια ιδιωτικοποιήσεων. Και τώρα που ο ίδιος μεταμορφώθηκε ψάχνει επενδυτές, μόνο που αρκετοί υπουργοί του εξακολουθούν να ανθίστανται στις ιδιωτικοποιήσεις.»

12 σχόλια:

  1. Εντάξει τώρα, τις "κριτικές" ειδικά των γερμανών, κύριων υπευθύνων για την σημερινή κατάσταση την Ελλάδα, τις πετάω στον κάλαθο των αχρήστων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δύσκολο πράγμα η αυτοκριτική και η παραδοχή των λαθών μας. Χαρακτηριστική ελληνική νοοτροπία από την Αρχαιότητα. Πάντα μάς φταίνε οι άλλοι.

      Τώρα, το πώς οι Γερμανοί, ή κατ' άλλους οι Εβραίοι, οι Μασώνοι, οι Νεφελείμ κλπ. είναι κύριοι υπέυθυνοι για την σημερινή μας κατάσταση, ενώ εμείς, που παίρναμε αφειδώς τα δάνεια και τα κατασπαταλούσαμε, δεν φταίμε σε τίποτε, οφείλει να αναλυθεί.

      Διαγραφή
    2. @ Nativist όταν με τον όρο "αυτοκριτική" εννοούμε το αέναο λιβανισμα των μνημονιόδουλων πολιτικών, των πολιτικών που έχουν καταστήσει τη χώρα υποτελή, ναι εμένα προσωπικά δεν μου είναι απλώς δύσκολο, μου είναι αδύνατο!

      Διαγραφή
    3. Έχεις πρόβλημα με τις έννοιες. Η αυτοκριτική, σημαίνει αυτοκριτική και τίποτε άλλο. Κάνε, αν μπορείς/θέλεις, την αυτοκριτική σου γι αυτό που γράφω παραπάνω και πες μου σε τι μάς φταίνε οι Γερμανοί.

      Διαγραφή
    4. Καλό είναι να κοιτάμε και πως μας βλέπουν οι άλλοι. Πολλές φορες όταν κοιτά κάποιος απ' έξω βλέπει καθαρότερα.

      Διαγραφή
  2. Όχι φιλε κύριοι υπεύθυνοι είμαστε εμείς για αυτα που συμβαίνουν σπιτι μας και ναι ο Τσιπρας ειναι προδοτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ Alexandros Α ναι ε; Τι μου λέτε! Ε, αφού βγαλατε εσείς την ετυμηγορία, έτσι θα 'ναι...

      Διαγραφή
    2. How would u Call Tsipras if u were not on his payroll?

      Διαγραφή
  3. Γερμσνική φιλανθρωπία, προς πιστόν υπηρέτη, το ερώτημα του Σπίγκελ.
    Του πετούν -σαν δεύτερο σκέλος δήθεν διλήμματος- αυτό το διαζευτικό: "ή τραγικός ήρωας;" προφανέστατα για να εξαπατήσουν αφελή θύματα και να ενισχύσουν την εσωκομματική επιχειρηματολογία του, τώρα που τα γάλατα σφίγγουνε απειλητικά.
    Για τους εδώ ανεπομένοντες ΄Ελληνες ( πρώην αριστερούς, δεξιούς ή κεντρώους) τέτοιου είδους σοφιστικά διλήμματα είναι άξια της ίδιας περιφρόνησης που εμπνέουν όλες τους οι γκαγκστερικές "μηχανές", εις βάρος της χώρας μας και άλλων χωρών της Ν.Ευρώπης.
    Επιχειρούν τώρα να ντύσουν τον άθλιο Φασουλή τους -αντί της λιβρέας του καμαριέρη της Μέρκελ- με την ματωμένη χλαμύδα του ΄Ηρωα των Ελλήνων Τραγικών...
    Νομίζουν ότι και μείς σιτιζόμαστε με βούρστ καιβραστό λάχανο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η προδοσία ορίζεται σαφώς στον Ποινικό Κώδικα. Αν υπάρχουν πράξεις που να εμπίπτουν στον νόμο καλώς.Τα υπόλοιπα είναι φιλολογία. Καλό ειναι να μην κάνουμε ανάλυση με συναίσθημα. Δεν χρειάζεται κάποιος να είναι προδότης για να βλαψει την χωρα του, ούτε και να έχει πρόθεση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @Νativist
    "εμείς, που παίρναμε αφειδώς τα δάνεια και τα κατασπαταλούσαμε, δεν φταίμε σε τίποτε, οφείλει να αναλυθεί."
    Ποιοι εμείς; ΕΜΕΙΣ; Ξέρεις τι λες;
    Υπάρχουν και Έλληνες που ζούσαν, ζουν χωρίς "δάνεια". Μήπως
    "εξ ιδίων κρίνεις τ' αλλότρια";

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μη σπεύδεις, αν δεν καταλαβαίνεις/ξέρεις. Ρώτα καλύτερα για διευκρινίσεις. Ο λόγος για τα δάνεια που έπαιρνε η Ελλάδα από το 1981 και μετά, για να εξανεμίζονται σε ψηφοθηρικές παροχές.

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.