29/10/16

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: «MAYDAY» από κατασκοπευτικό αεροπλάνο των Βρετανικών Βάσεων

«Πανικός» στον εναέριο χώρο της Κύπρου – Κατασκοπευτικό αεροπλάνο των Βρετανικών Βάσεων εξέπεμψε σήμα κινδύνου και έθεσε σε συναγερμό τις αρχές ασφαλείας – Απογειώθηκε από τις Βάσεις στο Ακρωτήρι – Αντιμετώπισε πρόβλημα με τα  υδραυλικά του
Σε κόκκινο συναγερμό τέθηκαν χθες όλες οι υπηρεσίες ασφαλείας της Κυπριακής Δημοκρατίας και των Βρετανικών Βάσεων,  από σήμα κινδύνου (MAYDAY) που εξέπεμψε το Αγγλικό κατασκοπευτικό αεροπλάνο «SNOOP 02» ενώ βρισκόταν 50 μίλια νοτιοδυτικά του Ακρωτηρίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες της Cyprus Times, λίγη ώρα μετά την απογείωση του από την Βρετανική Βάση Ακρωτηρίου ο πιλότος του αεροπλάνου διαπίστωσε βλάβη στα υδραυλικά του κατασκοπευτικού αεροπλάνου, ενώ βρισκόταν στα 45 χιλιάδες πόδια.
Αρχικός στόχος του πιλότου ήταν να μεταβεί στα 60 χιλιάδες αλλά μετά το πρόβλημα που αντιμετώπισε, αναγκάστηκε, να αλλάξει σχέδια και να ειδοποιήσει αμέσως τον Πύργο Ελέγχου Λευκωσίας.
Αμέσως οι Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας  επικοινώνησαν με τον Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης και όλες οι Υπηρεσίας Ασφαλείας τέθηκαν σε κατάσταση Εκτάκτου Ανάγκης.
Πρώτοι ενημερώθηκαν οι Πύργοι Ελέγχου των Αεροδρομίων Λάρνακας, Πάφου και Ακρωτηρίου καθώς επίσης οι Προϊστάμενοι της Πολιτικής Αεροπορίας, η Αστυνομία και Πυροσβεστική.
Επίσης κρίθηκε αναγκαίο να ενημερωθούν οι αρμόδιοι του Γαλλικού Αεροπλανοφόρου Charles De Gaulle, (που είναι το μεγαλύτερο της Ευρώπης) και το οποίο είναι ελλιμενισμένο στο Λιμάνι Λεμεσού.
Αυτό κρίθηκε αναγκαίο διότι συνεχώς από το αεροπλάνο απογειώνονται αεροπλάνα και ελικόπτερα που συμμετέχουν σε ασκήσεις.
Ευτυχώς λίγη ώρα αργότερα ο πιλότος κατόρθωσε παρά το πρόβλημα που αντιμετώπισε να προσγειώσει με ασφάλεια τον κατασκοπευτικό αεροπλάνο στο Αεροδρόμιο Ακρωτηρίου, τερματίζοντας έτσι και το συναγερμό που τέθηκαν οι Υπηρεσίες Ασφαλείας του κράτους.

1 σχόλιο:

  1. που να παρει τους εςτρακοσια η κυπρος!!!
    τους πηρε η ελλας και τους διελυσαν οι αμερικανοι...
    αφου τους εκαναν φυλλο και φτερο,τους ξανασυναρμολογησαν...
    βαζω στοιχημα οτι ειναι για πεταμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.