27/10/16

Η Ουάσιγκτον «κουρεύει» τις προσδοκίες της Αθήνας εν όψει της επίσκεψης Ομπάμα

«Ο Πρόεδρος θα παροτρύνει την συνέχιση των μεταρρυθμίσεων», ανέφερε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου

Σε εσπευσμένο κούρεμα των προσδοκιών της ελληνικής κυβέρνησης και των προπαγανδιστικών της μηχανισμών εν όψει της επίσκεψης του Προέδρου Ομπάμα στις 15 Νοεμβρίου προχώρησε ο Λευκός Οίκος.
Με επίσημη δήλωση του εκπροσώπου Τζος Ερνεστ, λίγες μόλις ώρες έπειτα από την έκδοση ενός υπερβολικά φιλόδοξου non paper από το Μέγαρο Μαξίμου, η αμερικανική κυβέρνηση κατέστησε σαφές ότι σκοππός της επίσκεψης του αμερικανού Προέδρου στην Αθήνα δεν είναι κανενός είδους παρέμβαση στο θέμα του χρέους ή στην υφιστάμενη συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και των δανειστών της. Κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης των διαπιστευμένων συντακτών του Λευκού Οίκου, ο κ. Ερνεστ δέχθηκε την εξής ερώτηση: «Θα βρίσκεται στο τραπέζι ων συζητήσεων η απομείωση του χρέους; Και δεδομένης της ιστορικής σημασίας της επίσκεψης, τι θα σημάνει αυτό για τις μελλοντικες σχέσεις Ουάσιγκτον - Αθήνας

Η απάντηση που έδωσε ο εκπρόσωπος του Προέδρου ήταν: «Μπορώ να σας πω ότι ο Πρόεδρος δεν επισκέπτεται την Ελλάδα για να διαπργαμτατευθεί κάποιον νέο διακανονισμό (financial arrangement) μεταξύ Ελλάδας και ΕΕ. Αυτό που θα ανέμενα είναι πως ο Πρόεδρος θα αφιερώσει κάποιο χρόνο προκειμένου να εγκωμιάσει την ελληνική κυβέρνηση για την υιοθέτηση των μεταρρυθμίσεων που είχε δεσμευτεί να κάνει. Επιπλέον, για να την παροτρύνει να συνεχίσει στο μονοπάτι των μεταρρυθμίσεων, οι οποίες είναι ευεργετικές για την μακροχρόνια οικονομική και δημοσιονομικη κατάσταση στην Ελλάδα. Αυτό αποτελέσει με βεβαιότητα ένα μεγάλο μέρος της συζήτησης που θα έχει εκεί ο Πρόεδρος».
BHMA

3 σχόλια:

 1. Ο καθένας μπορεί να δίνει οποίο νόημα θέλει σ' αυτή τη λέξη, για παράδειγμα ή λέξη "μεταρρύθμιση" για τον ελληνικό λαό σημαίνει απλώς εξαθλίωση, η κυβέρνηση λέει πως κάνει μεταρρυθμίσεις, οι ξένοι ζητούν περισσότερες μεταρρυθμίσεις, πιασε τ' αβγό και κούρεφτο!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ο εις εκ των δύο κατόχων της Ελλάδος επισκέπτεται το προτεκτοράτο του.Θα τον προστατεύουν οι εντολοδόχοι του.Αν υπήρχε ελληνικός λαός το καλωσόρισμα θα ήταν εξαιρετικό.Η δε ημερομηνία που διάλεξε ο κύριος αυτός είναι σημαδιακή.Δυστυχώς το ένδοξο αγωνιστικό παρελθόν του ελληνικού λαού είναι παρελθόν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ευριπίδης Μπίλλης
  ΤΑ WIKILEAKS ΕΙΝΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΑΦΙΞΗΣ ΤΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

  Οι περισσότεροι Έλληνες αγνοούν ότι των όσων άρχισαν να γίνονται στην Ελλάδα το 2009 προηγήθηκε η επίσκεψη του ΓΑΠ στις ΗΠΑ, στο ίδρυμα Κλίντον εν μέσω προεκλογικής περιόδου. Και ως λέγεται και στον Ομπάμα.

  Δεν υπάρχουν βέβαια αποδείξεις για τον ρόλο τότε του Ομπάμα, πλην των αναλύσεων επιφανών Αμερικανών ότι η δολοφονία της Ελλάδας αποτελούσε γεωπολιτικό πείραμα του. Όπως μπορείτε να ακούσετε στο:
  Ειδικές Αποστολές, «Ελλάδα και ΔΝΤ: έξι χρόνια στο λαβύρινθο της ύφεσης»,
  http://webtv.ert.gr/katigories/enimerosi/22ma%CE%902016-idikes-apostoles/ .

  Αξίζει να το ακούσετε αν δεν το έχετε ήδη κάνει. Είναι απίθανα αποκαλυπτικό. Με μόνες κατά τη γνώμη μου ανακρίβειες τα αναφερόμενα του υπουργού οικονομικών του εφιάλτη Γιώργου Παπανδρέου, του Γιώργου Παπακωνσταντίνου.

  Ούτε τα διαμειφθέντα στις Κάννες το 2012 είναι γνωστά στους περισσότερους Έλληνες της Ελλάδας και κυρίως στους Ελληνοαμερικανούς.

  Στις Κάννες ο Ομπάμα έδωσε την χαριστική βολή στην Ελλάδα, καταργώντας τη δημοκρατία και διορίζοντας πρωθυπουργό της Ελλάδας τον Τραπεζίτη Παπαδήμιο, μέλος της Τριμελούς επιτροπής:

  Τριμελής Οκτωβρίου 2011 Παπαδήμος και Μόντι, http://olympiada.files.wordpress.com/2011/11/319936_290144717672162_180205378666097_1073324_1061934563_n.jpg

  Που με το PSI (δήθεν Private Sector Involvement ) κατέστρεψε κυρίως την Ελλάδα και τις τράπεζες της Κύπρου. Δημεύθηκαν τότε στην Ελλάδα, τΑ ασφαλιστικά ταμεία, τα πανεπιστήμια, νοσοκομεία, τράπεζες κτλ

  Υπενθυμίζω: Η απάτη του PSI - Γιώργος Δελαστίκ - Μόνον Ισόβια 2/2, https://www.youtube.com/watch?v=RJUBCtHsf08

  Λεπτομέρειες του τότε εγκλήματος στις Κάννες εναντίον του Ελληνισμού δείτε στο: Financial Times: How the euro was saved , http://www.antibaro.gr/article/10685, By Peter Spiegel

  Επειδή και το εις Κάννες έγκλημα του Ομπάμα, εναντίον του Ελληνισμού δεν είναι γνωστό στους περισσότερους Έλληνες ιδίως, ο Ομπάμα δεν επρόκειτο να έρθει ποτέ στην Ελλάδα γι αυτό.

  Τότε θα ερωτήσει τις, τι άλλο τον κάνει να μας «τιμήσει» εμάς τα θύματα του με την επίσκεψη του που την προανήγγειλε από τώρα και πριν τις Αμερικανικές εκλογές;;

  Η απάντηση ακούει στη λέξη Wikileaks. Δείτε:
  #Podesta emails: Bill Clinton & Obama worked to influence EU’s Greece austerity deal,
  https://www.rt.com/usa/363743-clinton-obama-greece-austerity/

  Είναι έτσι πλέον γνωστό σε κάθε σκεπτόμενο Ελληνοαμερικανικό, ότι Ομπάμα διέταξε τον Τσίπρα μέσω του Μπιλ Κλίντον, να δολοφονήσει τον Ελληνισμό, και να δεχθεί όλα όσα εγκληματικά θα του επέβαλλαν οι «έτεροι».
  Καθώς και τη δήμευση του Εθνικού πλούτου της Ελλάδας, Που μπροστά στο έγκλημα αυτό αποτελούν κόκκον άμμου όλα όσα έγιναν στην Αργεντινή τη δεκαετία του 90

  Αυτός είναι ο λόγος της άφιξης του στην Ελλάδα.
  Θέλει να συσκοτίσει το τελευταίο του έγκλημα εναντίον του Ελληνισμού, για να μην έχει αυτό επίπτωση στις ψήφους των Ελληνοαμερικανικών.

  Περιττό το ερώτημα. Γιατί τόσον καιρό δεν ερχόταν ως πρόεδρος με ισχύ στην Ελλάδα και έρχεται μετά τις Αμερικανικές εκλογές όταν θα είναι ένα είδος υπηρεσιακού Προέδρου.

  Όλα τα εγκληματικά δεινά του Ελληνισμού προκύπτει από όλα τα ανωτέρω, ότι έγιναν με την έγκριση και εντολή του κατόχου Νόμπελ ειρήνης Ομπάμα.
  Ίσως αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίον ο Μπομπ Ντίλαν δείχνει να μην αποδέχεται το βραβείο τους.

  Υπενθυμίζω επίσης ότι βραβευθέντες με το βραβείο Νόμπελ είναι σχεδόν όλη η Ευρωπαϊκή Επιτροπή που καταστρέφει τα Ευρωπαϊκά έθνη.

  Δεν είναι black humor. Δείτε τους !!! https://europa.eu/european-union/sites/europaeu/files/docs/body/npp2013_el.pdf .
  Για όποιον γνωρίζει, είναι τραγικά διασκεδαστικό.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.