25/11/17

Κωμωδία το καθεστώς και μπανανία η χώρα - Θα αφήσουμε την Ελλάδα να διαλυθεί;

Η Ελλάδα μέρα με τη μέρα μετατρέπεται σε μπανανία
Του Σάββα Καλεντερίδη
Το ότι στην Ελλάδα δεν έχουμε δημοκρατία είναι γνωστό σε όλους. Έχουμε ένα καθεστώς κοινοβουλευτικής αντιπροσώπευσης, όπου οι πολίτες προσέρχονται σε εκλογές και ψηφίζουν τους αντιπροσώπους τους βουλευτές, που υποτίθεται θα τους εκπροσωπούν στο κοινοβούλιο, μέχρι την επόμενη εκλογική διαδικασία.
Και αυτό δεν είναι δημοκρατία, αλλά η ρεπάμπλικ που επέλεξαν τα δυτικά κράτη και υιοθέτησε και η Ελλάδα.
Όμως, έστω και σ’ αυτό το καθεστώς, υπάρχει μια θεμελιώδης αρχή του κράτους δικαίου που θα πρέπει να τηρείται, για να  είναι είναι έστω κατ’ ελάχιστον λειτουργικό και να εξυπηρετεί τα συμφέροντα των πολιτών και της πατρίδας. Είναι η αρχή της διάκρισης των εξουσιών.
Η Νομοθετική εξουσία, που αποτελείται από το σώμα των βουλευτών, νομοθετεί, η Εκτελεστική εξουσία, που ασκείται από την Κυβέρνηση και το κράτος, εφαρμόζει τους νόμους και η Δικαστική Εξουσία ελέγχει την εφαρμογή των νόμων αλλά και τη συνταγματικότητα του παραγόμενου νομοθετικού έργου.
Στην Ελλάδα όλα αυτά έχουν παραβιασθεί βάναυσα και τα πάντα ελέγχονται ασφυκτικά από μια ευάριθμη και κλειστή ομάδα εξουσίας που εγκαθίσταται κάθε φορά στο Μέγαρο Μαξίμου.
Από κει εκπορεύονται οι νόμοι, και οι βουλευτές, κυριολετικά ως πρόβατα, ψηφίζουν κατά πώς αποφασίζει και διατάσσει, λες και πρόκειται για λόχο νεοσυλλέκτων, η κλειστή ομάδα του Μαξίμου.
Όσο για τη Δικαιοσύνη, ούτε αυτή μπορεί να παίξει το ρόλο της με βάση την αρχή της διάκρισης των εξουσιών, γιατί οι ανώτατοι δικαστές, άκουσον άκουσον, διορίζονται από την κυβέρνηση και ελέγχονται από τον εκάστοτε υπουργό Δικαιοσύνης, δηλαδή από κείνους που κανονικά θα έπρεπε να ελέγχουν για τον τρόπο που ασκούν την εξουσία, που εφαρμόζουν τους νόμους και τηρούν το Σύνταγμα.
Τραγέλαφος. Με άλλα λόγια, Γιάννης κερνάει και Γιάννης πίνει, όσον  αφορά την εκάστοτε κυβέρνηση και συγκεκριμένα την κλειστή ομάδα του Μαξίμου.
Αυτό, σε συνδυασμό με το νόμο περί Ευθύνης Υπουργών και την ασυλία που απολαμβάνουν οι βουλευτές, μετατρέπει το καθεστώς σε κωμωδία και τη χώρα κυριολεκτικά σε μπανανία.
Υπουργοί παρανομούν και έχουν το ακαταδίωκτο, παραβιάζοντας κατάφωρα το Σύνταγμα, το οποίο στο Άρθρο 4 αναφέρει ότι
1. Οι Έλληνες είναι ίσοι ενώπιον του νόμου.
2. Οι Έλληνες και οι Ελληνίδες έχουν ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις.
Αυτή η κατάσταση έχει ως συνέπεια την σταδιακή καταστροφή όχι μόνο της χώρας αλλά και του ίδιου του Ελληνικού έθνους.
Αυτή η κατάσταση έχει ως συνέπεια να αναπαράγονται πάντα τα ίδια προβλήματα και οι ίδιες παθογένειες, ανεξάρτητα με το ποιο κόμμα και το ποια πρόσωπα βρίσκονται στην κυβέρνηση.
Και αυτό αποτελεί απόδειξη ότι το σύστημα αυτό πρέπει να αλλάξει. Ο βουλευτής εκλέγεται κάθε τέσσερα χρόνια και δεν υπάρχουν θεσμοθετημένες διαδικασίες συνεχούς λογοδοσίας στους πολίτες τους οποίους υποτίθεται ότι εκπροσωπεί. Δηλαδή, ο βουλευτής και το εκάστοτε κυβερνών κόμμα παίρνει «λευκή επιταγή» και όποιος θέλει να κλέψει κλέβει μπροστά στα μάτια του κόσμου, όποιος θέλει να ξεπουλήσει την δημόσια περιουσία την ξεπουλά, μπροστά στα μάτια των ανήμπορων πολιτών, όποιος θέλει να εξευτελίσει την πατρίδα, την εξευτελίζει διεθνώς, χωρίς να υπάρχει δυνατότητα να αποτραπούν όλα αυτά, ή να λογοδοτήσουν όσοι διαπράττουν αυτές τις αθλιότητες.
Αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί.
Δεν μπορεί οι εκάστοτε πρωθυπουργοί και αρχηγοί κομμάτων να μοιράζουν στις γκόμενές* τους υπουργικές και βουλευτικές θέσεις.
Δεν μπορεί να εκπροσωπούν τον Έλληνα πολίτη στο κοινοβούλιο και στην Ε.Ε. άτομα προφανώς ακατάλληλα, επειδή με τον έναν ή τον άλλον τρόπο είναι φίλοι με τον αρχηγό του κόμματος ή είναι γνωστοί από την παρουσία τους στα γήπεδα ή στην τηλεόραση.
Λίγο σεβασμό σ’ αυτήν τη χώρα.
Για όλα αυτά η κατάσταση αυτή πρέπει να αλλάξει.
Η σωρεία των σκανδάλων των προηγουμένων ετών, με κορυφαία τη σκανδαλάρα της SIEMENS και του Χρηματιστηρίου, αλλά και τα τελευταία γεγονότα, έχουν εξευτελίσει διεθνώς την πατρίδα μας. Παρατηρούν οι ξένοι τα όσα έγιναν και γίνονται καθώς και τις αγωνιώδεις και άγαρμπες κινήσεις για το κουκούλωμα του σκανδάλου, και αδυνατούν να πιστέψουν ότι μπορεί να συμβαίνουν αυτά σε μια σύγχρονη χώρα το 2017.
Αιδώς αναίσχυντοι πολιτικοί.
Να είστε σίγουροι ότι θα έλθει η ώρα που θα πληρώσετε.
Αρκεί να το συνειδητοποιήσουν αυτό οι πραγματικά ελεύθεροι και ελευθερόφρονες πολίτες.
*Για όσους ενδεχομένως θεωρήσουν άκομψη τη χρήση της συγκεκριμένης λέξης, καλό είναι να δουν την σκληρή αλήθεια κατάματα, που είναι πολύ χειρότερη από αυτήν τη λέξη.

73 σχόλια:

  1. Να παν στο σπίτι τους, πριν είναι αργά για όλους μας
    http://infognomonpolitics.blogspot.fi/2011/05/blog-post_3450.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευριπίδης Μπίλλης
      Η ορθή επισήμανση δεν αρκεί. Απαιτείται να εξηγηθεί το γιατί συμβαίνει αυτό ποιος ή ποιοι το προκάλεσαν και πώς διορθώνεται.

      Το προκάλεσαν κατά τη γνώμη μου οι ξένοι ... που τελικά επέβαλαν με την τροποποίηση του Συντάγματος από τον Ανδρέα Παπανδρέου τη δεκαετία του 80.

      Οπότε ο ούτως ή άλλως διορισμένος πρόεδρος έχασε κάθε ρυθμιστική αρμοδιότητα και έγινε ένα διακοσμητικό πρόσωπο.

      Έτσι η Ελλάδα έγινε χωραφάκι του κάθε πρωθυπουργού και πιθανόν και των ξένων αν κάποιος πρωθυπουργός είναι όργανο τους.

      Αυτός είναι και ο λόγος που με επανειλημμένες παραβιάσεις του Συντάγματος, η Ελλάδα είναι σήμερα υπόδουλη και εξοντωνόμενη με βάση το άρθρο 14.5 της πρώτης δανειακής σύμβασης.

      Και ο πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι επίορκος του όρκου του του άρθρου 33 του Συντάγματος.

      Το πως αυτά θα διορθωθούν είναι άλλη ιστορία.

      Διαγραφή
    2. Αμάν πια μ' αυτούς τούς ξένους! Σ' όλα αυτοί φταίνε! Πώς και γιατί επέβαλαν αυτοί τάχα την αλλαγή συντάγματος στον αλήστου μνήμης Παπανδρέου; Απλώς, το Σύνταγμα τού 1974 ήταν μία καρικατούρα στο γόνατο, έδινε πολλές εξουσίες στον ΠτΔ, όπως στην προεδρική δημοκρατία, αλλά προέβλεπε την εκλογή του από την βουλή, από τα κόμματα δηλαδή, όπως στην προεδρευομένη δημοκρατία. Ο Παπανδρέου δεν μπορούσε να είναι πρωθυπουργός με τόσο ισχυρό πρόεδρο στο κεφάλι του και συγκέντρωσε όλες του τις εξουσίες στο πρόσωπο τού πρωθυπουργού, ουσιαστικά αλλάζοντας το πολίτευμα και μετατρέποντάς το σε πρωθυπουργική δημοκρατία. Ποιος τού το επέβαλε (sic);

      Διαγραφή
    3. Ο Κ Μπίλης πολύ ορθά ομίλησε,Οσο για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας είτε εκλεγεί από την Βουλή είτε απ ευθείας από τον λαό ,το ΠΟΣΟ ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΕΚ ΤΩΝ ΥΣΤΕΡΩΝ.ΤΖΟΥΤΖΕΔΕΣ κυκλοφορούν και ευρωπαικώς αλλά και τοπικώς.Υποδείξτε μου έναν πολιτικό στην Ετρώπη ,με πνοή και τα λέμε.ΤΖΟΥΤΖΕΔΕΣ.

      Διαγραφή
    4. Ευριπίδης Μπίλλης
      "Αμάν πια μ' αυτούς τούς ξένους!" !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      Χρειάζεται μεγάλη ανάλυση για να γνωρίσετε, τι έγινε τη δεκαετία του 40 μετά τον πόλεμο, τι έγινε τη δεκαετία του 50 μετά το θάνατο του Παπάγου, τι έγινε 1965 με τον σχέδιο Άτσεσον, τι έγινε το 19676 με τον Ασπίδα στο στράτευμα, τι έγινε το 1973, τί έγινε το 1974, τι έγινε το 1988, τι έγινε με τα ΙΜΙΑ, τι έγινε το 2004, το 209, το 2012, κτλ. Βέβαια δεν φταίνε οι ξένοι που τη δουλειά τους κάνουν . Οι «ημέτεροι» φταίνε.

      Διαγραφή
    5. Μια παρατηρηση βρε παιδια κ πειτε οτι θελετε.
      Τα ανακριτικα γραφεια κ οι αιθουσες των δικαστηριων ειναι γεματες απο πασοκοπαιδα και νεοδημοκρατοπαιδα...εσεις τη μπανανια επι...συριζα την ανακαλυψατε???
      Θου κυριε φυλακη.....
      Ρε τι μαυρη κ αραχνη προπαγανδα ειναι αυτη...
      Σωσον κυριε...

      Διαγραφή
  2. η απάντηση στο ερώτημα του τίτλου είναι απλή:
    ο "λαός" δεν νοιάζεται αν διαλυθεί ... επομένως
    δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα. Τί μπορείτε να κάνετε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σάββα,

    >Και αυτό δεν είναι δημοκρατία, αλλά η ρεπάμπλικ που επέλεξαν τα δυτικά κράτη και υιοθέτησε και η Ελλάδα.<

    Όχι, ο κοινοβουλευτισμός έχει να κάνει με το κομματικό σύστημα και εφαρμόζεται με, ή χωρίς βασιλεία.

    Το ρεπάμπλικ, που γράφεις, είναι ένδειξη τού ότι η κεφαλή τού κράτους δεν είναι κληρονομική και δεν έχει σχέση με την δημοκρατία (ελευθερία λόγου κλπ).

    Η Τουρκία, για παράδειγμα, έχει χοντρό έλλειμμα δημοκρατίας. Είναι, όμως, republic, επειδή έχει πρόεδρο (μη κληρονομικό) και όχι βασιλέα.

    Τα άλλα είναι όπως τα λες, τα έχομε πει πολλάκις, αλλά τι θα βγει; Θα έπρεπε να είχαμε βρει τρόπο να απαλλαγούμε από το αμαρτωλό πολιτικό σύστημα τής μεταπολιτεύσεως, που επανέφερε τα σόγια στην εξουσία και τούς έδωσε ακόμη περισσότερα (σκανδαλωδώς περισσότερα) προνόμια, αλλά ο πολύς κοσμάκης δεν καταλαβαίνει απ' αυτά.

    Το πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα λίγο διαφέρει απ' αυτό των Λουδοβίκων στην προεπαναστατική Γαλλία. Μία δράκα "αριστοκρατών", κληρονομικώ δικαιώματι, πίνει και τρώει εις υγείαν τού αποχαυνωμένου λαουτζίκου, τον οποίον φρόντισε να ευνουχίσει και από αισθήματα πατριωτικά (φτού κακά!), μην τής βγει και καμμιά στραβή.

    Για ν' ανατραπεί αυτό το άθλιο σκηνικό, πρέπει να γίνει στρατιωτικό πραξικόπημα, κακά τα ψέμματα, από πατριώτες στρατιωτικούς, που δεν θα αποβλέπουν να κάτσουν στο σβέρκο τού λαού (βλέπε κίνημα Γουδή), αλλά να δώσουν ένα σύγχρονο πολίτευμα. Το τελευταίο μένει ακόμη να βρεθεί.

    ΥΓ: Η μετατροπή τής χώρας σε Μπανανία έχει μόνον ένα καλό. Θα φτηνύνουν οι μπανάνες και θα μπορούν να τρώνε και οι φτωχοί. Ουδέν κακόν αμειγές καλού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το κέντρο εξουσίας σήμερα στην Ελλάδα είναι το Μέγαρο Μαξίμου, βλέπε Καρανίκα,Δουρου, Παρασκευοπολος,Λάμπρου, υιός Βούτση κάθε λογής μπουμπούκια.
    Δυστυχώς το πλοίο οδεύει στα βράχια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. "Αιδώς αναίσχυντοι πολιτικοί.
    Να είστε σίγουροι ότι θα έλθει η ώρα που θα πληρώσετε."

    Ασφαλώς θα αστειεύεσθαι. Οι πολιτικοί μας, με τους υψηλότατους μισθούς, την χαμηλότατη φορολόγηση και την ασυλία, να πληρώσουν!
    Το χειρότερο που μπορεί να τους συμβεί είναι να υπάρξει "ανάκληση εντολής" από τους επικυρίαρχους της εξαρτημένης και φόρου υποτελούς χώρας μας, και να χάσουν το "ψωμί" τους. Διά αυτό τον λόγο και μόνο "ως πρόβατα, ψηφίζουν κατά πώς αποφασίζει και διατάσσει, λες και πρόκειται για λόχο νεοσυλλέκτων" η "Τρόϊκα", το πραγματικό αφεντικό όλων τους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το κοινωνικό-οικονομικό-πολιτικό παράδειγμα, καλλιεργημένο και ρυθμισμένο επί διακόσια χρόνια, ΔΕΝ αλλάζει, παρά μόνο αν προηγηθεί πλήρης κοινωνικό-οικονομική καταστροφή, μέσω της οποίας θα διαρραγούν επιτέλους οι σκληρότατες σχέσεις συμφέροντος που κρατάνε όρθιο αυτό το παράδειγμα.

    Ναι, ακριβώς αυτό θα συμβεί. Η χώρα θα διαλυθεί. Άλλωστε, αυτό που θα διαλυθεί, δεν αποτελεί κάν χώρα, παρά μόνο ένα συνονθύλευμα πρώην ραγιάδων με το ένα πόδι μετέωρο πρός την τελική ελευθερία τους.

    Οποιαδήποτε απόπειρα διάσωσης του σημερινού μοντέλου, απλώς επισωρεύει πρόσθετα δεινά στην πατρίδα.

    Αμήν !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αγαπητέ Σάββα, όλοι έχουμε συνειδητοποιήσει ότι ο παλαιοκομματικός διαχωρισμός Δεξιός, Κεντρώος, Αριστερός,έχει παραδώσει τα διαπιστευτήριά του, από καιρού, στην Ιστορία. Τα τεράστια νέα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, έχουν χαράξει και τα νέα μετερίζια. Από την μια πλευρά οι λάτρεις των ''Παιδιών του Σικάγο'', της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης (οι οποίοι όμως δεν συνειδητοποίησαν ότι έχασαν την μάχη από την ελίτ των πολυεθνικών)και από την άλλη ΌΛΟΙ οι υπόλοιποι. Εάν όλες οι μικρές ανεξάρτητες φωνές (Εσύ, Νέα Δεξιά, Ελληνική Λύση, ΕΠΑΜ, Πλεύση Ελευθερίας, Λαφαζάνης κ.α)δεν συμφωνήσετε σε ένα μίνιμουμ κοινών θέσεων και δράσεων, ούτως ώστε να συγκροτήσετε κάποιον κοινό φορέα, εμείς όλοι οι ανώνυμοι Έλληνες, θα πρέπει αναγκαστικά να επιλέξουμε μεταξύ Άκυρου/Λευκού, Χρυσής Αυγής και ΚΚΕ.Αυτό θα είναι το τίμημα της ασυνεννοησίας σας. Και οι άλλοι θα τρίβουν τα χέρια τους, συνεχίζοντας το 'θεάρεστο έργο' του αφανισμού της Ελλάδος. Το διαίρει και βασίλευε σε όλο το μεγαλείο του.Είναι Εθνική ανάγκη να συνεννοηθείτε..ΧΘΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Στον ευρύτερο κύκλο της Διαπλοκης προσθέτω και τα ΜΜΕ ο ρόλος των οποίων είναι στρατηγικός και προωθεί την μαζική αποχαύνωση των ελλήνων πολιτών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Έτσι όπως το γράψατε είναι.

    Η μοναδική διαφορά μεταξύ του ελληνικού και του ξένου δυτικού "republic" βρίσκεται στο γεγονός ότι τουλάχιστον εκεί οι ξένοι κυβερνήτες όποτε κοιτάζουν το συμφέρον -των εντός πολλών εισαγωγικών- αντιπροσωπευομένων τουλάχιστον το κάνουν όσο πιο σωστά μπορούν ενώ εδώ στην Ελλάδα ούτε αυτό δεν ισχύει. Κλοπή μέσω της υπέρμετρης φορολογίας και των λοιπών επιβαρύνσεων και που όταν τελικά ολοκληρώνουν το θεάρεστο έργο τους μας φορτώνουν και με μια χρεοκοπία για την οποία μας καθυβρίζουν μάλιστα ότι ευθυνόμαστε εμείς. Εν Ελλάδι περισσότερο από κάθε που αλλού "βασιλεύει" η αναξιοκρατία και το κατα-κλέψιμο μαζί με την κατά βάση φασιστική δικτατορία που κεκαλυμμένη με κοινοβουλευτικό μανδύα διαφεντεύει αλίμονο αυτόν εδώ τον τόπο. Και όποτε έγινε κάτι για να ανατραπεί την όποια προσπάθεια εννοείται την κατηγόρησαν σαν να ήταν η όποια προσπάθεια αποτίναξης έργο του εωσφόρου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Φίλε Σάββα, δεν ξέρω αν πρόκειται για δακτυλογραφικό λάθος στο κείμενο, υποθέτω πως ναι, άλλα ακόμα και αν το έγραψες εσκεμμένα, το "δικαιοδύνη" περιγράφει ακριβώς την κατάσταση... οδυνηρή (λόγω ανυπαρξίας) δικαιοσύνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ Κομνηνέ, αν και το Δικαιοδύνη, όπως λες, είναι μεν νεολογισμός, όμως κάτι έχει να πει.

      Διαγραφή
  11. Σχετικό, από την σελίδα «Ειρηνική Πολιτική Επανάσταση» που δημιουργήθηκε το 2011 https://www.facebook.com/groups/PolitPeacefulRevolution/permalink/907582529398560/
    ΠΑΝΤΑΧΟΘΕΝ ΛΙΣΤΕΣ ΛΗΣΤΩΝ, ΛΗΣΤΕΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΙ, ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΟΙ, ΛΗΣΤΕΣ ΤΕΧΝΟΚΡΑΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΜΝΗΜΑ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ
    Έχουμε χάσει λογαριασμό με τις λίστες και τους ληστές ερωτάται: αυτή είναι η λίστα των ληστών της Λαγκάρτ, του Λουξεμβούργου, της Ελβετίας ή κάποια άλλη;
    Οι κατασχέσεις αδιακρίτως, πάντως, πέφτουν βροχή. Πάνε όλα τα κέρδη του πολιτικού πολιτισμού πέντε χιλιάδων χρόνων, η ανάγκη για απολογία, δίκες, κτλ. Οι «τράπεζες», για παράδειγμα, στην βάση κάποιου ολοφάνερα αντί-συνταγματικού νόμου, μπορούν να είναι ταυτόχρονα εισαγγελείς, δικαστές, εκτελεστές και εισπράκτορες. Μπορούν να κατάσχουν χωρίς προειδοποίηση, χωρίς απόφαση πολιτειακού θεσμού και χωρίς συνομιλία με το θύμα τους.
    Μέσα στον τάφο του, πάντως, ο Αριστοτέλης θα πεθάνει για δεύτερη φορά. Στον τόπο (του) όπου η Δημοκρατία και η Πολιτική ελευθερία κορυφώθηκαν, οι νεοέλληνες που διεκδικούν την κληρονομιά της Ελληνικότητας καταμαρτυρούν το αντίθετο.
    Η διαφορά της Πολιτικής εποχής από την προ-πολιτική βαρβαρική ή και πιο πίσω την κτηνώδη είναι ότι οι νόμοι είναι ο τελευταίος κρίκος της πολιτικής αλυσίδας. Προηγείται η Πολιτική. Τουτέστιν, ο συλλογικός κατ’ αλήθειαν δημοκρατικός βίος όπου οι πολίτες αναζητούν τον συλλογικό τρόπο ζωής και την διανεμητική δικαιοσύνη που τον νομιμοποιεί τους νόμους που τον διέπουν και που καλύπτουν όλο το φάσμα της πολιτειακής ζωής. Δημοκρατικά λειτουργώντας επίσης ανά πάσα στιγμή αλλάζει η διανεμητική δικαιοσύνη για κάθε ζήτημα της κοινής ζωής αλλάζοντας και τους νόμους. Κοινωνικό γεγονός, Πολιτικός γεγονός, διανεμητική δικαιοσύνη, νόμοι και αλλαγή νόμων είναι ενταγμένη σε μια λογική όπου ο πολίτης είναι ο εντολέας και όλοι οι άλλοι εντολοδόχοι του.
    Για να το πούμε και διαφορετικά, πολιτεία χωρίς δημοκρατικά προσδιορισμένη διανεμητική δικαιοσύνη είναι κούφια πολιτεία.
    Εδώ λοιπόν στον τόπο του Αριστοτέλη όλα σαρώθηκαν. Μια τρόικα αγνώστων τεχνοκρατών διατάζει κάποιους «300» (αντίποδας των 300 του Λεωνίδα), τους τεχνοκράτες τους ελέγχουν τα ηγεμονικά κράτη και λογικά μιλώντας και οι παντελώς ανεξέλεγκτοι τοκογλύφοι και κερδοσκόποι και όλοι μαζί πυροβολούν τον νεοέλληνα πολίτη. Βέβαια, να μην ξεχάσουμε και τους καρεκλοκένταυρους που χαμογελώντας αηδιαστικά δικαιολογούν την επιστροφή των νεοελλήνων στην εποχή της παντελώς αθέσπιστης ισχύος, δηλαδή στην εποχή της κτηνωδίας. Μουρμουρούν και δικαιολογούν πάνω στην καρέκλα και ενδιαμέσως γλύφουν και κανένα κοκαλάκι. Είναι τόσο μικροί, σπιθαμιαίοι ενός πόντου, που δεν φαίνονται πάνω στις μεγάλες εξουσιαστικές καρέκλες.
    Ως μη ειδικός προσπαθώ να μάθω πόσα δισεκατομμύρια επωφελήθηκαν οι τράπεζες από τους Έλληνες φορολογούμενους. Οι απαντήσεις πάντως κυμαίνονται από δεκάδες μέχρι εκατοντάδες δισεκατομμύρια. Είναι οι ίδιες τράπεζες οι οποίες μαζί με τους παγκοσμιόπληκτους φούσκωσαν την οικονομία, οι ίδιες που πίεζαν τον πολίτη να πάρει δάνεια και οι ίδιες που συνδέονται με κάθε εξωγενή δρώντα χωρίς να ξέρουμε ποιον ακριβώς. Τώρα, πχ ποιος κατέχει τις τράπεζες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα;
    Να το θέσω διαφορετικά: Οι τραπεζικοί μηχανισμοί εκ των οποίων η Κεντρική τράπεζα που προσδιορίζουν […] οι πολίτες εκτελούνται. Κυριολεκτικά εκτελούνται! Καθότι οι αθέατες ζώνες της ζωής των Ελλήνων πολιτών όπου η συμφορά έπληξε εκατομμύρια, δεν είναι στην καθημερινή επικαιρότητα. Για να μην μιλήσουμε για το πόσοι πέθαναν λόγω κρίσης ή πόσοι ξενιτεύτηκαν
    Επιστροφή όχι στην προπολιτική αλλά στην εποχή της κτηνωδίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπράβο ρε φίλε... Φοβάμαι όμως ότι απευθύνεσαι σε ώτα, αποχαυνομένων μη ακουόντων...Ωστόσο για να δέσει το γλυκό, στην δόμηση της σκέψης σου, οφείλεις να συμπεριλάβεις και την εγκληματική αμέλεια και ημών των ιδίων, όταν επιτρέπαμε σε Εφιάλτες να μας διοικούν και αποθεώσαμε με λόγια και πράξεις, επί δεκαετίες, την ροπή προς την φαυλότητα που εντέχνως μας καλλιέργησαν...

      Διαγραφή
    2. Παναγιωτη
      Εξοχο..μπραβο συμπολιτη.

      Διαγραφή
  12. Τα πάντα σε μια χωρα είναι πολιτικής βούλησης και δικαιοσύνης !! Κάτι που λείπει απο την χώρα μας !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νικο
      Ενα κουφο..για σκεψεις ολων.
      Η μασονικη στοα εχει παρα πολλα στελεχη...παρα πολλα...στην δικαιοσυνη..!! Τυχαιο..?? Εζησα τυχαια εναντι στοας χρονια. Εβλεπα ποιος και τι εμπαινε μεσα καθε Παρασκευη.Ειχα κουφαθει.Δεν ειμαι αντισημιτης...τιποτε δεν ειμαι.Εβλεπα μονο.Για να πας ψηλα στην δικαιοσυνη πρεπει να ...εγκρινουν.Επειδη το δικαιο εινα η βαση των παντων...αυτοι το ηξεραν και φροντησαν.Πως ειναι δυνατον νασαι δικαστης και να μετεχεις σε κλειστες ομαδες..?? Κι ομως....ετσι γινεται κι ο κοσμος αγνοει...

      Διαγραφή
  13. Οπως σωστα ειπε ο Νατιβιστ νομιζω η χωρα εχει δυο διεξοδους.Την πρωτη την ειπε.Η δευτερη ...δεν εξαρταται απ την χωρα αυτη.Εξαρταται απ εξω.Απ τις συνθηκες εξω. Το σοκ που χρειαζεται το τρομερο για ξυπνημα και γενικη αναδιαταξη των παντων ,δυστυχως θαναι σοκ της ιστοριας.
    Δεν θα το πω εγω γιατι εχει οδυνη μεγαλη.
    Θα το πει το ερωτημα ..αν απαντηθει...
    ""Ποτε αποτομα σταματανε τα χα χου...και τα ..ασε μωρε..και τα σιγα μην....??? Ποτε αρχιζουν αποτομα τα δακρυα.?? Ποτε ο ..αφοβος αρχιζει να τρεμει απο φοβο..?? Ποτε το εγω και κανεις αλλος γινεται...βοηθεια τρεξτε ολοι σωστε με .....??
    Ευκολη απαντηση.Αλλα δεν θα την δωσω εγω.Θα την δωσουμε ολοι..οταν...κοντα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Η Μπανανία είναι μια επιλογή του ελληνικού λαού δυστυχώς αλλά είναι. Δεν ξέρω αν μπορεί πράγματι να αλλάξει η κατάσταση απ τον ελληνικό λαο. Νομίζω είναι υπερβολικά δύσκολο έως ουτοπικό. Δηλαδή δεν ξέρω αν είδατε κάτι ερωτηματολόγια που παρουσίασε το Σκάι αλλά όταν 1 κσι κατι στους 3 πιστεύουν σε ψεκασμούς καταλαβαινετε ποσο δυσκολο είναι να μην είναι επιλογή η Μπανανία. Είμαστε μια κοινωνία χουλιγκανων εκβαρβαριαμενων που είμαστε ανάξιοι δημοκρατίας ή και ρεπαμπλικ γιατί και η δεύτερη δεν είναι εύκολη αφενός και αφετέρου ίσως είναι ανώτερη της Δημοκρατίας. Είναι όμως ένα πολίτευμα δύσκολο και νομίζω είναι ατόπημα να λέμε ότι το δικό μας πολίτευμα είναι ρεπαμπλικ. Το δικό μας πολίτευμα θα μπορούσε ίσως να λεγεται εκλεγμένη δικτατορία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αλεξανδρε
      Αυτο το τελευταιο ηταν πολυ καλο

      Διαγραφή
    2. @ Alexandros

      Μην χρησιμοποιείς έννοιες, των οποίων την σημασία αγνοείς. Περί δημοκρατίας και republic γράφω στο σχόλιό μου 24 Νοεμβρίου 2017 - 4:04 μ.μ.

      Διαγραφή
    3. Δεν είναι ο ορισμός της ρεπαμπλικ αυτός που γράφεις ούτε η Τουρκία είναι φυσικά ρεπαμπλικ επειδή εκλέγεται ο πρόεδρος. Δεν είναι οι εκλογές κανένα κριτήριο κανενός πολιτεύματος και σίγουρα δεν είναι κριτήριο δημοκρατίας ούτε το μοναδικό χαρακτηριστικό. Η ρεπαμπλικ λοιπόν είναι ένα μεικτό πολίτευμα που περιέχει μοναρχία ολιγαρχία και δημοκρατία. Στην Αμερική έχεις τον πρόεδρο τον μονάρχη έχεις τη γερουσία και το κογκρέσο την ολιγαρχία και η δημοκρατία εκφράζεται μέσω των εκλογών. Το σύστημα όμως για να λειτουργεί πρέπει οι δυνάμεις της εξουσίας να αλληλοσυγκρουονται και να αλκηλοελεγχονται

      Διαγραφή
    4. Από την πόλη έρχομαι ...

      Το ΗΒ έχει μονάρχη, βουλή των λόρδων (ολιγαρχία) και βουλή των κοινοτήτων. Είναι republic;

      Η Ελλάδα έχει ΠτΔ και Βουλή, δεν είναι republic; Το διαβατήριό σου τι γράφει;

      Ο Καναδάς γιατί δεν είναι pepublic;

      Διαγραφή
    5. >Στην Αμερική έχεις τον πρόεδρο τον μονάρχη<

      Ο οποίος δεν είναι κληρονομικός, αλλά αιρετός. Αυτή είναι η διαφορά κι ελπίζω να κατάλαβες.

      Διαγραφή
    6. Ναι είναι η κληρονομικότητα δεν έχει καμία σχέση

      Διαγραφή
    7. Όση επιρροή στην διακυβέρνηση της χώρας έχεις εσύ κι εγώ άλλη τόση έχει και ο πρόεδρος της Δημοκρατίας ο Ανδρέας κατήργησε κάθε δύναμη του προέδρου και κατήργησε το ρεπαμπλικ

      Διαγραφή
    8. Τα δύο τελευταία σχόλιά σου είναι μάλλον ακαταλαβίστικα. Μήπως να έγραφες λιγότερα και προσεκτικότερα; Δεν απαντάς σε ρωτήσεις.

      Διαγραφή
  15. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ακροδεξιες κορωνες στο γνωστο πλανο "κρυβω τη καμπουρα μου,ααααα!!!
    Τι σπυρακι ειναι αυτο που εχεις???!!!"
    Μαλλον δεν εχετε καταλαβει γιατι δεν εχει ανταποκριση ολη αυτη η τακτικη

    Εκτος αν στοχος ειναι η οσο το δυνατον μεγαλυτερη αποστασιοποιηση των πολιτων.
    Προσεξτε ομως διοτι η αποστασιοποιηση σημαινει,μη ελεγχος,κ τοτε θα παρακαλατε να υπηρχαν μονο οι γνωστοι(κ ασφαλιτες μεταξυ τους) κουκουλοφοροι.
    Προνοειστε για να μην εχετε.
    Κ παλι ευχαριστω.
    Υγ.σαββα πιασαρικα θεματα βαζεις αλλα θα σου επισημανω αν επιτρεπεις οτι,δεν ειναι ολοι νοημονες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αρνητη
      Ναι δεν ειναι νοημονες ολοι.Εγω δεν ειμαι πολυ.Εσυ σε ποιους εισαι ???

      Διαγραφή
    2. Στους νοημονες ανηκω αγαπητε.
      Με πολλη μετριοφροσυνη αλλα ειναι αληθεια.

      Διαγραφή
    3. Είπαμε φίλε Αρνητή η Μπανανία είναι επιλογή και εσύ την έχεις επιλέξει προ πολλού

      Διαγραφή
    4. Ευθυμα
      Ο αρνητης με εκανε και γελασα.Θυμηθηκα κατι που εγραψε ο Μωρουα...Σε συσκεψη στρατηγων του ραιχ...σηκωθηκε ο Φυρερ και τους ειπε : "" κυριοι με την μεγιστη μετριοφροσυνη σας λεω οτι ..ειμαι ο μονος αναντικαταστατος ..παντου.""

      Διαγραφή
    5. Και ρε μεγάλε την μπούρδα με την ακροδεξιά τελείωσε την εδώ μέσα πέστα σε τίποτα σανοφαγους των Εξαρχείων ή της Κουμουνδούρου

      Διαγραφή
  17. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Το πρόβλημα της Ελλάδος και όχι μόνον, δεν είναι το πολίτευμα. Αυτό είναι μία χαρά αρκεί να δουλεύει σύμφωνα με τις αρχές του.

    Εδώ γεννάται το ερώτημα. Γιατί δεν δουλεύει το πολίτευμα ;

    Η ρίζα της δυσλειτουργίας του πολιτεύματος είναι η εκτεταμένη διείσδυση εξωθεσμικών οικονομικών και πολιτικών παραγόντων στην λήψη αποφάσεων, με στόχο την επίτευξη ιδίου κέρδους είς βάρος της χώρας.

    Αυτό γίνεται μόνο με την συνενοχή πολιτικών παραγόντων, διότι προφανώς για τα θέματα του κράτους η διαπλοκή, γιατί για αυτήν συζητάμε, δεν έχει "δικαίωμα υπογραφής". Αλλοι είναι αυτοί που υπογράφουν.

    Όσα κεφάλια κόβεις από την Λερναία Ύδρα της διαπλοκής, τόσο από δίπλα πέφτουν και τα κεφάλια των επίορκων πολιτικών, και τόσο περισσότερο αναπνέει η χώρα. Και εντός της shore, και offshore.

    Το άρθρο σε ένα κρεσέντο ανύπαρκτης και υπερβολικής καταστροφολογίας που διαβάζουμε τον τελευταίο καιρό, προσπαθεί να πείσει ότι για όλα φταίει το πολιτικό σκηνικό και οι πολιτικοί, και όχι οι εργοδότες των επιόρκων. Διαλυόμαστε κτλ κτλ....

    Αυτό είναι σοβαρώτατο λάθος εκτίμησης, και σε ένα βαθμό ανθελληνικό.

    Η Ελλάδα δεν διαλύεται, δεν είναι μπανανία, ακριβώς και μόνο διότι υπάρχουν οι Έλληνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. κ. Σάββα Καλεντερίδη.
    Αρκετά από τα ζητήματα ελλιπούς δημοκρατίας που θέσατε υπήρχαν και στις προηγούμενες δεκαετίες και σας ερωτώ
    1) Στην προηγούμενη κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον κ Σαμαρά εσείς είχατε την τιμή να είσθε άνθρωπος του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος. Θέσατε αυτά τα προβλήματα υπόψιν του τότε πρωθυπουργού ή των επιτελών του; Αν ναι ποιες απαντήσεις λάβατε;
    2)Πολύ ενδιαφέροντα είναι όσα γράφετε μετά την παράγραφο που τελειώνει με την φράση..την κλειστή ομάδα του Μαξίμου.Κατά την προσωπική μου άποψη η αντιδημοκρατική κατάσταση που περιγράφετε αντιμετωπίζεται αποτελεσματικά εφόσον η σημερινή αντιπροσωπευτική δημοκρατία υποχωρεί σταδιακά υπέρ της άμεσης δημοκρατίας Εσείς πως περιγράφετε την λύση του υπαρκτού προβλήματος;
    3) Για όλα όσα γράφετε από την αρχή του άρθρου σας μέχρι την φράση.... την κλειστή ομάδα του Μαξίμου, δεν έχω καμιά ερώτηση γιατί καταθέσαμε για άλλη μια φορά την γνωστή εμπαθή θέση για τον συριζα επειδή ασκεί την κυβερνητική εξουσία μετά από εκλογές.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χρήστο είσαι όψιμος στο blog ο κύριος Καλεντεριδης και οι αρθρογράφοι και οι σχολιαστές έχουν θέσει τα θέματα εδώ και πολλά χρόνια. Οπότε λοιπόν βγάλε τα κόκκινα γυαλάκια και συζήτησε επί του προκειμένου. Βέβαια εσένα αυτό το σύστημα σε οδήγησε στην εξουσία γιατί να το αλλαξεις;

      Διαγραφή
    2. Αλέξανδρος(25/11/17 6.56 μμ)
      Αν είσαι γραφείο τύπου του κ. Καλεντερίδη καλώς μεν αλλά πιο καλά είναι να το γράψεις.
      Τα υπόλοιπα που γράφεις είναι στα πλαίσια της τρισάθλιας λασπολογίας που εκτοξεύουν τα ακροξεξιά , τα φοσιστικά κέντρα μιας και αδυνατούν με τεκμηριωμένη επιχειρηματολογία να συμμετάσχουν σε μια κόσμια ανταλλαγή απόψεων.

      Διαγραφή
    3. @Χρήστο, απλά ο συριζα (που αν επαναλάβουμε πλήρες το αρκτικόλεξο του τότε θα αντιληφθούμε περί τι απατεώνων πρόκεται *) βγήκε με άλλες εντελώς θέσεις και πράττει τα ακριβώς χειρότερα και δεξιότερα από οποιαδήποτε ακροδεξιά κυβέρνησε ποτέ και που δεν θα ήταν υπερβολή αν συμπλήρωνα ότι η παρουσία του αποδείχτηκε παγκοσμίως πρωτοφανής.

      * Συνασασπισμός αν είναι, είναι μόνο εν είδει συμμορίας. Ριζοσπαστικής: Εξαρτάται ποιές ακριβώς ρίζες εννοεί ότι σπάει. Για το "Αριστεράς" δεν το συζητάμε εκτός και αν έχουμε φαντασιώσεις τύπου καρα - εν τούτω νίκα.

      Διαγραφή
    4. asper (26/11/17 10.18 πμ)
      Όποιο κείμενο δικό μου και αν διαβάσεις στην ιστοσελίδα αυτή ,πουθενά δεν θα βρεις κάποια φράση μου υπέρ του συριζα.
      Εκφράζομαι ενάντια στις δυο τάσεις τον νεοφιλελευθερισμό , και στην ακροδεξιά τάση της ΝΔ.Δεν σχολιάζω ποτέ την τρίτη τάση την «καραμανλική»
      Εκείνο που διαπιστώνω είναι. Οι δίκην φίλαλθου οπαδοί της ΝΔ καθώς και οι εκτός ΝΔ ακροδεξιοί, φασίστες θεωρούν ότι όποιος εναντιώνεται στην ΝΔ , όποιος εκφράζεται με αριστερή τοποθέτηση είναι με τον σύριζα
      Καλό είναι αυτούς να τους επιμορφώσει πολιτικά το κόμμα τους για να τους αφαιρέσει την πολιτική άγνοια.
      Αυτά και αν περιμένεις απάντηση από εμένα με άλλο σχόλιο σου , φρόντισε να είσαι κόσμιος και ευπρεπής στον λόγο σου χωρίς να χρησιμοποιείς στο λεξιλόγιο σου λέξεις όπως απατεώνες και συμμορία.

      Διαγραφή
    5. Χρηστακι τα παραληρήματα περί ακροδεξιάς στους σανοφαγους των Εξαρχείων και της Κουμουνδούρου οι συζητήσεις εδώ για αυτά τα θέματα γίνονται από το 2011 που παρακολουθώ το σάιτ τόσο απλά αυτό έγραψα αυτό είναι απαντώντας ευθέως σε αυτό που γράφεις και όχι παραλληρωντας όπως κανείς εσύ ακολουθώντας την τακτική αυτών που υποστηρίζεις. Το να μιλάει ένας σταλινικός για ακροδεξιά που δεν ξέρει τι είναι κιόλας είναι ανέκδοτο

      Διαγραφή
    6. Και Χρήστο να χαίρεσαι τον Τσαουσέσκου βρε εσύ με τις ακροδεξιές κορώνες ε ναι λοιπόν η δημοκρατία είναι μηχανισμός εθνικής της άποψης της πλειοψηφίας για όσους δεν το ξέρατε αυτή είναι η επίσημη εκδοχή του ηγέτη για τη δημομρατια. Στο τέλος θα ξεχάσουμε και να μιλάμε με τους απατεώνες δικτάτορες που κυβερνούν. Αυτό βέβαια είναι και για τον nativist που μας λέει ότι έχουμε δημοκρατία όταν ο πρωθυπουργός λέει τέτοια πράγματα

      Διαγραφή
    7. Alejandros (27/11/2017 8.48 pm)
      Εσύ μπορεί να γνωρίζεις για τα «παραληρήματα» κατά της ακροδεξιάς από το 2011, όμως σε ενημερώνω ότι οι αγώνες ενάντια στην ακροδεξιά είναι διαρκείς και χωρίς σταματημό, εδώ και ογδόντα χρόνια.Από την εποχή του κομπλεξικού φασίστα δικτάτορα Μεταξά.
      Αναφέρομαι και βασίζομαι σε στοιχεία τεκμηριωμένα ιστορικά.Τα παραληρήματα δεν έχουν σχέση με ια ιστορικά γεγονότα.
      Ως σκεπτόμενος πολίτης δύναμαι να εξάγω ασφαλή συμπεράσματα από τα γεγονότα και δεν χρειάζεται να ακολουθώ κανένα.
      Εγώ γνωρίζω πολύ καλά τι είναι η ακροδεξιά και για τον λόγο αυτό την απεχθάνομαι όπως την απεχθάνεται κάθε ελεύθερος άνθρωπός , κάθε δημοκράτης.
      Το πιο φαιδρό από αυτά που έγραψες είναι αυτό που με αποκαλείς σταλινικό, γιατί καμιά απολύτως φράση μου δεν σου δίνει αυτό το δικαίωμα.
      Εκτός και αν ακολουθείς πιστά την επικοινωνιακή τακτική του Γκέμπελς.
      Θα έχεις μεγάλο όφελος αν εμπλουτίσεις τις άκρως ελλιπείς γνώσεις σου σε θέματα πολιτικά και ιστορικά.

      Διαγραφή
  20. Η Ελλάς, η χώρα μας, η Πατρίδα μας σήμερα μοιάζει με ένα ξεραμένο φυτό σε γλάστρα. Το ξεραμένο φυτό δεν το ποτίζεις, αλλά κοιτάς να του αλλάξεις γλάστρα βάζοντας του νέο χώμα. Εδώ όμως αντί αυτού, όλοι βάλθηκαν να αφήσουν σκελετούς σε απαξιωμένες ...Καρέκλες!

    Θα πω κάτι που και εμένα κάποτε δεν θα μου άρεσε να το ακούω αλλά δυστυχώς κάτι τέτοιο σήμερα μας χρειάζεται. Η χώρα απαιτείται να αποκτήσει λογική ...Ισραήλ μιας και αφενός δεν συνορεύει με τους φιλικότερους των γειτόνων που ένα Κράτος θα είχε και αφετέρου η Παιδεία μας σαν Έθνος βρίσκεται ενδεχομένως στο χειρότερο σημείο της.

    Η Παιδεία ενός λαού δεν αλλάζει σε μια νύχτα. Αλλάζει είτε μεσοπρόθεσμα αφού η Πολιτεία έχει θέσει στόχους που θα υλοποιηθούν σε βάθος χρόνου περί τούτου ή αλλάζει αναγκαστικά βιαίως υπό από το βάρος οικονομικών και γεωπολιτικών εξελίξεων που αυτές εξυπηρετούν άλλους και εντέλει βρίσκουν το Κράτος και κυρίως τους Πολίτες του σε πλήρη αναλγησία υπό το βάρος του αιφνιδιασμού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα αποκτήσει η Ελλάδα λογική Ισραήλ όταν κουμάντο κάνουν οι εθνομηδενιστες;

      Διαγραφή
  21. Κυριε Σαββα, σε ποιον απευθυνετε το ερωτημα ηθελα ναξερα. Η χωρα εχει επισημως εκχωρηθει με το Αγγλικο δικαιο για 99 χρονια στα αφεντικα με υπογραφες των νομιμως εκλεγμενων αντιπροσωπου του εκλληνικου λαου. Αν οι πολιτικοι εχουν διαπραξει κατι παρανομο, ας επεμβει η δικαστικη εξουσια. Πιστευετε πως αυτοι οι κυριοι δεν ενδιαφερονται για το αποκτημα τους???? Θα αφηναν για παραδειγμα τους Τουρκους να τους παρουν τη μπουκια απο το στομα??? Οχι βεβαια!!! Πιστευω πως ορθως ο Ελληνικος λαος δεν ενδιαφερεται. Δεν θελει να ξαναζησει το 44. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΟΓΟΣ. Αυτοι που εχουν τα γενια εχουν και τα χτενια......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Η διαγνωση ειναι:καρκινοκομουνισμος και δεν μπορειτε εσεις οι αστουληδες να την σωσετε μιας και εσεις τον εγκαταστησατε το 74.οι μπολσεβικοι δεν θα παραδωσουν αναιμακτα την εξουσια στους πανηλιθιους αστους. Μονο με ποταμους αιματος ανατρεπεται πλεον η κατασταση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. >και πως εβαπτισθη αυτη επι Μεταξα<

      Πώς; Αυτό δεν το ξέρω.

      Διαγραφή
  24. Βάζουμε ενα αρθρο στο σύνταγμά μας που να ορίζει θεματοφύλακα του Συντάγματος τον Στρατό και αστους να κοιμούνται με το ενα μάτι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δηλαδή, επιτρέπομε στον στρατό, όποτε αυτός (οι διοικούντες αυτόν, κάποια χούντα κλπ) κρίνει σκόπιμο, να παρεμβαίνει και να σώζει το σύνταγμα ... καταλύοντάς το. Διερτώμαι αν κάποιοι ξέρετε το γράφετε.

      _______________________________________________________

      'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

      1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων, υπογράφεται από τον Πρόεδρό της, δημοσιεύεται από τον προσωρινό Πρόεδρο της Δημοκρατίας στην Eφημερίδα της Kυβερνήσεως, με διάταγμα που προσυπογράφεται από το Yπουργικό Συμβούλιο και αρχίζει να ισχύει από τις ένδεκα Iουνίου 1975.
      2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Eλλήνων.
      3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.
      4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

      Διαγραφή
    2. Δεν είναι αυτός ο σωστός τρόπος ως μηχανισμός αλλά αυτή τη στιγμή μια λύση Ζιμπάμπουε είναι η μόνη εφικτή

      Διαγραφή
    3. Κσλο το αρθρο του συνταγματος...αλλα..χωραει πολυ νερο στο πηγαδι του...υπαρχουν διεθνιστες..παγκοσμιοπληκτοι...πανθρησκευομενοι...οσιομαρτυρες του ελεους.. τρανς.. ιντερκοντινεντ...παναθηναικοι...ολυμπιακοι...μπλε...ροζ...κοκκινοι...κατακοκκινοι...εμπριμε..μσυροι..καταμαυροι...αφρικανοι...πακιστανοι...μαροκινοι...διαγαλαξιακοι...ομιλουντες σπαστα ελληνικα ελληνες...( ειναι θεμα αν ξερουν να διαβαζουν γενικα..οχι να διαβαζουν αρθρα κιολας)...γεικα αλλοδαποι που ουτε εχουν ξανακουσει την λεξη συνταγμα...κλπ.Ολοι αυτοι εχουν πατριδα τον καημο τους και το παθος τους...Πολυ νερο το πηγαδι του αρθρου...Νιαγαρας...Θελει φραγμα το ποταμι...μεγαλο...σαν του Ασσουαν....οταν γραφηκε το αρθρο....δεν ειχε κλιμματικη αλλαγη...

      Διαγραφή
  25. Καμία έκπληξη δεν αποτελούν τα σχόλια ορισμένων.
    Είναι ευθύγραμμη εξέλιξη της χρόνιας κατάστασης της χώρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Είναι ήδη Μπανανία.Τώρα έχουμε περάσει σε άλλο επίπεδο.ΣΑτο επίπεδο της Μπανανόφλουδας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Παρολο που προφανως κανεις δεν δινει σημασια στα σχολια μου θα ξανατονισω σε ωτα μη ακουοντων: Οπως πολυ σωστα σχολιαζει ο Hasan Muratoglu,να παρουμε και την αποψη της Πρεσβειας στην οδο Β.Σοφιας...
    Οποιος αγνοει αυτο το γεγονος (της καταφωρης μοχλευσης των ελληνικων πραγματων απο τους ξενους),ειτε ειναι πασιφανως ηλιθιος,ειτε ειναι πονηρα-κερδοσκοπικα κινουμενος,ειτε απλα χανει την ωρα του γιατι δεν εχει κατι καλυτερο να κανει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Κύριε Καλεντερίδη με όλο τον σεβασμό έχετε ξαναδεί τόσο κακό άτομο όπως είναι ο Τσίπρας??? Μιλάμε το διασκεδάζει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Αρκετοι Ελληνες το διασκεδαζουν...επισης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στην Μυκονο..στην Παολα...κλπ.Ειναι πολυ διασκεδαστικο μαλλον.

      Διαγραφή
  30. Οποτε λυθηκε το θεμα.
    Μπανανια η χωρα.
    Ανεπαρκης κυβερνηση
    Απατεωνες επιχειρηματιες
    Απατεωνιστικη αντιπολιτευση.
    Απατεωνας λαος
    Συμπερασμα.
    Σας δινω τη πετρα και το σχοινι ειστε ετοιμοι να τα περασετε στο λαιμο σας?
    Με τετοια κατασταση δεν σας μενει τιποτα αλλο.
    Αδικο εχω?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι οι απατεώνες είναι κατά βάση η κυβέρνηση και ναι πολλοί είναι απατεώνες από τον λαό γιατί ακόλουθων το παράδειγμα των κυβερνώντων το παράδειγμα του Ανδρέα είπαμε να φάει αλλά όχι και τόσα έτσι είχε πει ο ηγέτης και από τότε πολλοι κοιτάνε πως θα κλέψουν

      Διαγραφή
    2. Αρνητη
      Αν με την κουβεντα εδω ανεβαινει η συλλογικη συνειδηση για τα λαθη μας του χθες ..δεν θελουμε σκοινι για μας αλλα για αλλους.Μην εισαι τοσο ..αρνητης.Κακο χωρις καλο δεν υπαρχει.
      Ωραιο αυτο το ..αρνητης.Σαν να λες ειμαι λιγο αντιυλη στον κοσμο της υλης.( βεβαια ειναι γνωστο τι γινεται λιγη αντιυλη σε κοσμο υλης...Εξαυλωνεται.)

      Διαγραφή
  31. στα λεγομενα σοβαρα πολιτισμενα κρατη σεβονται τους νομους εδω τους εχουν για να κανουν δουλειες και οσο η δικαιοσυνη δεν θα βλεπει και δεν θα ακουη τιποτα δεν θα αλλαξει κατι ,ολα απο εκει ξεκινουν και τελειωνουν . και εαν καποιος απο μας πιστευει πως μπορει να κανει κατι ο στρατος ας γελασωωω ,οχι γιται πιστευω πως δεν αλλα τον εχουν αιχμαλοτο οπως την δικαιοσυνη μονο που αυτη εαν ηθελε θα μπορουσε ???????

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.