6/11/17

Φωτογραφίες: To Μνημείο της Γενοκτονίας των Αρμένιων στη Ντέιρ Εζόρ απελευθερώθηκε από το Συριακό Στρατό


Βηρυτός, Λίβανος (10:15 π.μ.) - Το Μνημείο του Αρμενικού Ολοκαυτώματος στο Κυβερνείο του Ντέιρ Εζόρ απελευθερώθηκε από τον Συριακό Αραβικό Στρατό (SΑΑ) αφού το είχαν καταλάβει εδώ και αρκετά χρόνια οι τρομοκρατικές δυνάμεις.
Πριν απελευθερωθεί, το μνημείο είχε πληγεί πολύ άσχημα από τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό (FSA), το Μέτωπο αλ-Νόσρα (Jabhat Al-Nusra, Αλ Κάιντα στη Συρία) και το Ισλαμικό Κράτος (ISIS).
Ενώ δεν έχουν ανακοινωθεί τα άμεσα σχέδια της συριακής κυβέρνησης για την επισκευή του μνημείου, η αποκατάστασή του πιθανότατα θα γίνει κατά την ανοικοδόμηση της Ντέιρ Εζόρ.
Παρακάτω δείτε τις φωτογραφίες που δημοσίευσε ο συριακός στρατός του απελευθερωμένου Μνημείου του Αρμενικού Ολοκαυτώματος:

Η πόλη Ντέιρ Εζόρ απελευθερώθηκε πλήρως από τον Συριακό Αραβικό Στρατό την περασμένη Πέμπτη. ήταν μερικώς κατειλημμένη από το Ισλαμικό Κράτος για περισσότερα από τρία χρόνια πριν από την απελευθέρωσή της.

Μετάφραση από αγγλικά: Κριστιάν Ακκυριά
AMN 

9 σχόλια:

  1. Να μιλησουμε και για την γενοκτονια των Ελληνων εθνικων της Αρμενιας απο τους Αρμενηδες χριστιανους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βεβαίως. Να μιλήσουμε.
      Δώσε μας στοιχεία και πηγές για ν' αρχίσει σχετικός διάλογος και ανάπτυξη τού θέματος.

      Διαγραφή
    2. Στους πληθυσμους που εκαναν την επι 6 αιωνες γενοκτονια 20 εκατομυριων Ελληνων,ησαν και οι αρμενιοι...Αλλα αυτα ειναι ψιλα γραμματα μαλλον.
      Μμμμ;

      Διαγραφή
    3. Στους πληθυσμους που εκαναν την επι 6 αιωνες γενοκτονια 20 εκατομυριων Ελληνων,ησαν και οι αρμενιοι...Αλλα αυτα ειναι ψιλα γραμματα μαλλον.
      Μμμμ;
      http://cyprus-mail.com/2017/09/10/hushed-genocide-byzantiums-massacre-greeks/

      Διαγραφή
  2. Το παραπάνω άρθρο αναφέρεται στην Γενοκτονία των Αρμενίων, παγκοσμίως γνωστή και παραδεδεγμένη ˙ σχολιαστής δε τις λαβών εξ αυτού αφορμήν, έθεσε ζήτημα Γενοκτονίας Ελλήνων Εθνικών υπό Χριστιανών Αρμενίων . Δεδομένου όμως ότι τέτοια γενοκτονία δεν είναι πασίγνωστη, όπως εκείνη η εις βάρος των Αρμενίων , σωστό θα ήταν ο χαρακτηρισμός αυτός να συνοδεύεται και από κάποιες σχετικές παραπομπές σε συγκεκριμένα στοιχεία, με κατάλληλες πηγές. Εις σχετική δε αναφοράν , ο εν λόγω σχολιαστής εισέφερε ως τοιούτον, σύνδεσμόν τινα , παραπέμποντα εις τας απόψεις George Koumoullis τινος, δημοσιευθείσας εις την «cyprus-mail» υπό τον τίτλον «Η αποσιωπουμένη γενοκτονία: Η υπό τού Βυζαντίου σφαγή των Ελλήνων (The hushed-up genocide: Byzantium’s massacre of Greeks)» . Δεν θα ασχοληθώ με τις απόψεις τού κυρίου αυτού πρωτίστως διότι μόνη πηγή την οποία αυτός επικαλείται για την σφαγή ως λέγει 40.000.000 (sic!) Ελλήνων κατά τούς 4ον έως 10ου μ.Χ. αιώνες , είναι έργο τού Αμμιανού Μαρκελλίνου (Ammianus Marcellinus) Ρωμαίου ιστορικού τού 4ου μ.Χ. αιώνος ˙ προφανώς πηγή αναφερόμενη σε χρόνους πριν την κρίσιμη εποχή δεν μπορεί να συζητείται καν: ανεξάρτητα τής πασίγνωστης κραυγαλέας απέχθειας τού συγκεκριμένου ιστορικού κατά τού Χριστιανισμού, ως εκ τού θαυμασμού του προς τον νεοπαγανιστή αυτοκράτορα Ιουλιανό , που τον καθιστά μειωμένης αξιοπιστίας ( Barnes, Timothy David (1998). Ammianus Marcellinus and the Representation of Historical Reality, Cornell University Press,1998), και η περιοχή στην οποίαν αυτός αναφέρεται είναι Αλεξάνδρεια, Παλαιστίνη και πέριξ ˙ ουδέν περί Αρμενικού Θέματος. Περαιτέρω διότι οι απόψεις ενός «economist and social scientist», ως αυτοπροσδιορίζεται ο ως άνω Koumoullis , άνευ ουδενός άλλου στοιχείου, είναι δραματικά ισχνόν επιχείρημα για να αποδοθεί ο χαρακτηρισμός τής γενοκτονίας .
    Ως γνωστόν, κορυφαία μέθοδος απαξιώσεως νομίσματος ή αξίας είναι η “πληθοροποίησή” τους, άλλως ο πληθωρισμός ˙ έτσι προσήκον και επιβεβλημένο είναι όπως ο όρος “γενοκτονία” χρησιμοποιείται με φειδώ και επιστημονική τεκμηρίωση ˙ πολλώ μάλλον εν όψει και τής πονηρής αμφισβήτησης γενοκτονιών εις βάρος Ελληνικών πληθυσμών κατά τούς προσφάτους προηγουμένους αιώνες (ιδίως 19ο και 20ο).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι...την ταινια που προβληθηκε προσφατα για το θεμα της γενοκτονιας των αρμενιων την ειδατε;
      Ουτε η ελαχιστη αναφορα περι συμπασχοντων Ελληνων...
      Σαν να μην υπηρχαν...
      Μα εξαλλου οι αρμενιοι διεκδικουν ως δικους τους ολοκληρη δυναστεια
      αυτοκρατορων,την Μακεδονικη αν δεν κανω λαθος.
      Ασφαλως δε,θα ειστε ενημερος για τα θεματα με το Αγιον Φως.
      Ελατε τωρα,εσεις δεν διδαχθηκατε στα σχολικα βιβλια τα περι διωγμων των εθνικων;
      Μαλλον δεν θα΄σαστε μελετηρος.
      Επειδη διαβλεπω αγνοια,ανατρεξτε σας παρακαλω.
      Ο ως ανω κυριος δεν ειναι η μονη αναφορα...



      Διαγραφή
  3. Λοιπόν, αρκετά με τη διχαστική προπαγάνδα των νεοπαγανιστών!
    Παραποιούν την ιστορία και προσπαθούν να φτιάξουν μύθους σφαγής των "ελλήνων" από τους "βυζαντινούς" λες και οι βυζαντινοί ήταν εξωγήινοι σε αποστολή κι όχι έλληνες που απλά είχαν ασπαστεί το χριστιανισμό!
    Δεν είναι τυχαίο ότι αυτοί οι κύκλοι σχετίζονται τόσο με τον ελευθεροτεκτονισμό όσο και με τη νεοπαγανιστική-νεοταξική-μεταμοντέρνα νεοφεμινιστική λατρεία της WYCCA που ανθεί τόσο στις ΗΠΑ όσο και στη Δυτ.Ευρώπη.
    Τέτοια άρθρα είναι τόσο μισελληνικά και υπονομευτικά όσο και ΚΑΘΕ "αριστερού" εθνομηδενιστή γιατί στόχο έχουν την αποδόμηση της σύγχρονης ελληνικής ταυτότητας.
    Λοιπόν, νεοπαγανιστές τις χλαμύδες σας και άρον για τα χρυσά αυγά που λόγω φιλογερμανισμού-ναζισμού πιστεύουν σε σαχλαμάρες του τύπου "επαναφορά της αρχαίας θρησκείας"!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγω κε δεν ειμαι νεοπαγανιστης.
      Αλλα εσεις ειστε καταφανως ηλιθιος
      http://www.mixanitouxronou.gr/ipatia-i-alexandrini-filosofos-pou-vasanistike-ke-dolofonithike-apo-fanatikous-christianous-pou-tin-egdaran-ke-ti-diamelisan/

      Διαγραφή
    2. Δεν μιλαμε για διχασμο Κε.
      Απλα ειναι καλο να μιλαμε αφου εχουμε γνωση των πραγματων και παντα με μισο ματι απεναντι σε αλλοτριους.
      Αυτη η υποθεση της παγκοσμιας αδελφοσυνης μεσω της χριστιανοσυνης με ανατριχιαζει.

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.