31/10/18

Ανάλυση: Βουλιαράτες, 28η Οκτωβρίου 2018

«Ήταν η πρώτη φορά που οι εορτασμοί λάμβαναν χώρα με την ευχή, την έγκριση της Αλβανίας μετά την Συμφωνία. Στο βαθύ κράτος δεν άρεσε αυτό. Έπρεπε να δημιουργήσουν προβλήματα».


Τέτοιες ημέρες, παραμονές και ανήμερα 28η Οκτωβρίου, η Νότιος Αλβανία είναι γαλάζια από ελληνικές σημαίες. Οι δρόμοι και τα σπίτια σε Χειμάρρα, Σαράντα, τα χωριά του Βούρκου της ευρύτερης περιοχής της Φοινίκης, Αργυρόκαστρο, τα χωριά Άνω και Κάτω Δεροπόλεως, είναι σημαιοστολισμένα. Σε ορισμένες οικίες οι σημαίες ανεμίζουν όλον τον χρόνο.
της Μυρένας Σερβιτζόγλου
Η εικόνα της Δερβιτσάνης, κεφαλοχωρίου Κάτω Δρυϊνουπόλεως, με τις γαλανόλευκες στην κεντρική οδό γίνεται viral στο διαδίκτυο. Κάτοικοι και αστυνομικές δυνάμεις της περιοχές είναι εξοικειωμένοι με την κατάσταση εδώ και δεκαετίες, οι σχέσεις τον περισσότερο καιρό είναι ομαλές, εκτός από επεισόδια που σημειώνονται κατά καιρούς από εξτρεμιστικά στοιχεία του αλβανικού βαθέως κράτους ή του Κοσσόβου.



Πηγή: Himara.gr | Ειδήσεις απ' την Βόρειο Ήπειρο

2 σχόλια:

  1. Το πρόβλημα είναι το κράτος που εδράζεται στην Ελλάδα. Τώρα είναι πιο ανθελληνικό από ποτέ και αυτή η αναθεώρηση του Συντάγματος θα κόψει κάθε δεσμό με το έθνος μας. Είναι χρέος μας να το καταλαβουμε και να το κανουμε ελληνικο για να σώσουμε τον Ελληνισμό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για ποιο Βαθύ Κράτος μιλά ο ποιητής.ΚΑΝΑΝΕ ,Ελλαδα-Αλβανια ΜΙΑ ΕΠΑΙΣΧΙΝΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ και δεν μας ενημερώνουν οι προδότες

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.