28/10/18

Σαλβίνι για αξιολόγηση S&P: Το έργο αυτό το έχουμε ξαναδεί

«Το έργο αυτό το έχουμε ξαναδεί» δήλωσε ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών και γραμματέας της Λέγκα, Ματτέο Σαλβίνι, σχολιάζοντας την ανακοίνωση του οίκου αξιολόγησης Standard& Poor's, ο οποίος μετέβαλε την προοπτική της ιταλικής οικονομίας από σταθερή σε αρνητική. 
«Το έργο αυτό το έχουμε ξαναδεί. Οι οίκοι αξιολόγησης δεν πήραν είδηση την διεθνή κρίση; Στην Ιταλίαδεν θα τιναχτούν στον αέρα ούτε οι τράπεζες ούτε οι επιχειρήσεις» επισήμανε ο Σαλβίνι.
Από την πλευρά του, ο αρχηγός των Πέντε Αστέρων Λουίτζι Ντι Μάιο υπογράμμισε μέσω Twitter: «Οι οίκοι αξιολόγησης δεν μετρούν την ευημερία των πολιτών μιας χώρας, αλλά όποιος περίμενε τον Standard & Poor's για να συνεχίσει να πηγαίνει κόντρα στην κυβέρνηση, πρέπει να απογοητεύτηκε. Το αξιόχρεο της ιταλικής οικονομίας έμεινε αμετάβλητο. Προχωρούμε. Η αλλαγή έρχεται».
Τέλος ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε, επισήμανε σε γραπτή του δήλωση ότι «η κρίση του οίκου Standard& Poor's είναι ορθή, υπό το φως της οικονομικής ευρωστίας της Ιταλίας». Σε ό,τι αφορά την μεταβολή της οικονομικής προοπτικής από σταθερή σε αρνητική πρόσθεσε πως η κυβέρνησή του «έχει εμπιστοσύνη ότι οι αγορές» και εξέγφρασε την πεποίθηση ότι «οι διεθνείς θεσμοί θα κατανοήσουν την χρησιμότητα των μέτρων που περιέχει ο προϋπολογισμός».
Πηγή: ΑΜΠΕ, Ναυτεμπορική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.