31/10/18

Stratfor : Τι σημαίνει για την ΕΕ η αρχή του τέλους της Μέρκελ

Οι «απρόθυμοι εταίροι» του μεγάλου συνασπισμού και η... συγκολλητική ταινία. Τα διδάγματα από της παραίτησης Γέρχαρντ Σρέντερ από την ηγεσία του SPD. Ποιο είναι το κακό σενάριο για την Ευρώπη από τις εξελίξεις στη Γερμανία.

Σε μια κίνηση που σηματοδοτεί το τέλος μιας εποχής στη γερμανική πολιτική, η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ ανακοίνωσε στις 29 Οκτωβρίου πως δεν θα θέσει πάλι υποψηφιότητα για την ηγεσία της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης(CDU) τον Δεκέμβριο.
Η κ. Μέρκελ δήλωσε πως θέλει να παραμείνει στη θέση της καγκελαρίου μέχρι τη λήξη της θητείας της το 2021, όμως η απόφασή της δείχνει την έκταση στην οποία η ηγεσία της έχει αποδυναμωθεί λόγω των ισχνών εκλογικών αποτελεσμάτων και των εντάσεων με τους κυβερνητικούς εταίρους του CDU, την Χριστιανοκοινωνική Ένωση (CSU) και το κεντροαριστερό Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD).
Η απόφαση της Μέρκελ ήρθε λίγες μόνον ώρες μετά τις τοπικές εκλογές στο κρατίδιο της Έσσης, όπου το CDU πήρε την πρώτη θέση όμως έχασε περισσότερες από 11 μονάδες σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές του 2013.

Για τη συνέχεια Euro2Day

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.