31/10/18

Κλιμάκωση ελληνοαλβανικών σχέσεων: Η Ελληνίδα πρέσβειρα στα Τίρανα κλήθηκε στο ΥΠΕΞ για τον θάνατο Κατσίφα (βίντεο)

  • Η Ελένη Σουράνη περνά την πόρτα του αλβανικού υπουργείου Εξωτερικών (φωτ.: oranews.tv)
Ο θάνατος του Έλληνα ομογενή Κωνσταντίνου Κατσίφα φαίνεται πως ανεβάζει το θερμόμετρο στις διπλωματικές σχέσεις Αθήνας-Τιράνων. Σήμερα, το υπουργείο Ευρωπαϊκών και Εξωτερικών Υποθέσεων της Αλβανίας κάλεσε την Ελληνίδα πρέσβειρα στα Τίρανα Ελένη Σουράνη, στην οποία δόθηκαν επίσημα οι θέσεις των αλβανικών αρχών για το αιματηρό περιστατικό.
Όπως αναφέρουν ΜΜΕ της γειτονικής χώρας, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του αλβανικού ΥΠΕΞ, η Ελ. Σουράνη ενημερώθηκε για τη σαφή θέση των αλβανικών αρχών σχετικά με το εν λόγω ζήτημα. Στην Ελληνίδα πρέσβειρα τονίστηκε επίσης ότι «το σοβαρό αυτό γεγονός διερευνάται από την αλβανική εισαγγελία», που είναι η μοναδική Αρχή, που με βάση το αλβανικό σύνταγμα και την ποινική νομοθεσία, διεξάγει «ανεξάρτητη έρευνα σχετικά με οποιαδήποτε αξιόποινη πράξη που λαμβάνει χώρα στο έδαφος της Δημοκρατίας της Αλβανίας».
Επίσης, το υπουργείο Ευρώπης και Εξωτερικών «επανέλαβε την έκκληση για σύνεση απέναντι σε απρόβλεπτες πολιτικές και διπλωματικές παρεξηγήσεις για το θέμα αυτό» και υποστηρίζει ότι η Αλβανία είναι «μία ασφαλής και ειρηνική χώρα για όλους τους πολίτες της, χωρίς διακρίσεις, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων με ελληνική ιθαγένεια».

Η Ελληνίδα πρέσβειρα στα Τίρανα μεταβαίνει στο αλβανικό υπουργείο Εξωτερικών
Να σημειωθεί πως η αντίδραση της αλβανικής διπλωματίας έρχεται μετά την είδηση ότι έρευνα για τις ακριβείς συνθήκες θανάτου του 35χρονου ομογενούς διεξαγάγουν και οι ελληνικές Αρχές. Υπενθυμίζεται επίσης ότι η Αλβανίδα πρέσβειρα στην Αθήνα κλήθηκε τη Δευτέρα στο ελληνικό ΥΠΕΞ, όπου της επιδόθηκε διάβημα για το θάνατο του Έλληνα ομογενή στους Βουλιαράτες.

1 σχόλιο:

  1. Ειρηνική και ασφαλής χώρα... ναι, τρέχουν οι κατατρεγμενοι απο τις γείτονες , να εισέλθουν εις την τρυφερή σου αγκάλη. Απλά να θυμάσαι ότι τώρα που θωρείς το Κόσοβο κοντά, κοντά είναι και η ώρα να μας δώσεις πίσω την αδερφή μας. Και μετα ,άντε στο.. δε ξέρω κατα που πέφτει το δικό σας. Όπως και μα χει, φλόγες βγάζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.