1/10/18

Απίστευτο! Καθηγητές θεωρούν εμπορευματοποίηση της Παιδείας τις χορηγίες ιδιωτών


Μια απίστευτη απόφαση έλαβε στις αρχές Σεπτεμβρίου η Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Νομού Μαγνησίας, ζητώντας από τα μέλη της να απορρίψουν ή να επιστρέψουν χορηγία του ιδρύματος Μποδοσάκη που αφορούσε την προμήθεια βασικού εξοπλισμού γυμνασίων του νομού.
Μάλιστα, τάσσεται κατά των χορηγιών τις οποίες χαρακτηρίζει ως εμπορευματοποίηση της Παιδείας και ζητά και την παρέμβαση του υπουργείου Παιδείας, προκειμένου να αποτρέπεται η... είσοδος εταιρειών στους χώρους των σχολείων με πρόσχημα τα χορηγικά προγράμματα. 
Αναλυτικά, η ανακοίνωση αναφέρει: 
«Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Μαγνησίας, με αφορμή τη χορηγία του Ιδρύματος Μποδοσάκη, δηλώνει την κατηγορηματική του αντίθεση στην οποιαδήποτε προσπάθεια εμπορευματοποίησης της Παιδείας. Απορρίπτει τη λογική των χορηγιών που υποκαθιστά την ευθύνη και την υποχρέωση του Κράτους για τη λειτουργία των δημόσιων σχολείων.

Για τη συνέχεια Liberal

28 σχόλια:

  1. Δεν με εκπλήσσει η τοποθέτηση των συγκεκριμένων "λειτουργών" καθώς αποτελεί μάλλον καθολική άποψη την οποία συναντά κανείς, σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης. Αλήθεια γιατί η "εμπορευματοποίηση της παιδείας" δεν περιλαμβάνει και τα φροντιστήρια των μαθητών, φοιτητών κλπ. Μήπως επειδή οι φερόμενοι "θεματοφύλακες" της παιδείας, "φροντίζουν" και αυτοί για την ενίσχυση του εισοδήματός τους και μάλιστα, αφορολόγητα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν είναι καθόλου απίστευτη η απόφαση. Η παιδεία είναι ευθύνη του κράτους. Όποια επιχείρηση θέλει ας δωρίσει το ποσό στο κράτος και εκείνο με τη σειρά του να το διαθέσει σε όποιο ή όποια σχολεία έχουν ανάγκη.

    διαγωνισμοί αναμόρφωσης σχολείων από γνωστή εταιρεία αναψυκτικών τι σκοπό έχουν; δεν θα έπρεπε η συντήρηση / επισκευή των σχολείων να γίνεται από το κράτος;

    Επίσης λόγω νομοθεσίας δεν επιτρέπεται η δωρεά ιδιωτών προς τα σχολεία. Για αυτό ακολουθείται η εξής "διαδρομή" της δωρεάς: δωρεά προς το σύλλογο γονέων & κηδεμόνων του σχολείου και από εκεί διάθεση της δωρεάς από το σύλλογο γονέων & κηδεμόνων προς το σχολείο.

    υγ: τα φροντιστήρια στη μέση εκπαίδευση επιτρέπονται, αν κάποιος θέλει να στείλει το παιδί του είναι θέμα δικό του. Κανείς δεν τον υποχρεώνει να στείλει το παιδί του εκεί.
    Τα ιδιαίτερα χωρίς απόδειξη απαγορεύονται. Τα ιδιαίτερα από εκπαιδευτικούς διορισμένους στη δημόσια εκπαίδευση επιπλέον απαγορεύονται και προβλέπεται και φυλάκιση από τον Ν. 1566/1985.

    υγ2: και μη θεωρούμε ότι τα φροντιστήρια έχουν τους top καθηγητές. έχουν αυτούς που δεν μπόρεσαν να διοριστούν. όχι ότι δεν είναι καλοί άλλα δεν ήταν τόσο καλοί όσοι οι άλλοι που διορίστηκαν (και αναφέρομαι στους διορισμένους με γραπτό διαγωνισμό ΑΣΕΠ)

    που υπερτερούν τα φροντιστήρια; στο ότι γίνεται μάθημα με πιο λίγους μαθητές. ο γονέας που πληρώνει το φροντιστήριο, τον ενδιαφέρει το τμήμα εκεί να είναι ολιγομελές, στο σχολείο όμως που είναι 25-27 μαθητές δεν τον νοιάζει καθόλου. Και για να προλάβω αντιδράσεις δεν λέω κάθε τμήμα του σχολείου να έχει πχ 10 παιδιά αλλά αυτό το 27 μαθητές maximum στο τμήμα είναι 25 + 10% κατ' εξαίρεση. και πάντα φτάνουν στο 27 (αφού τόσο κάνει 25+10%) δηλ. δεν σταματούν στο 25 αλλά κάθε φορά στο 27. Για το δε ολιγομελής τμήματα της επαρχίας και τη νησιών μακάρι να υπήρχαν αντιδράσει από τους γονείς προς πίεση του Υπουργείου για έγκριση της λειτουργίας τους.

    υγ3: καθόλου παράξενο το ότι άρθρο δημοσιεύθηκε στο liberal, και από περιέργεια ακολούθησα το link για να δω αν το έχει γράψει ο Τζήμερος αλλά δεν αναφέρει το ονοματεπώνυμο του αρθρογράφου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. If a donation goes through the State, 80% will be kept as administrative costs. Even the World Bank stopped giving money to central governments and instead finances projects directly with the groups involved.

      Διαγραφή
    2. Διαβάζοντας το σχόλιό σας καταλαβαίνει κάποιος γιατί η χώρα μας παραμένει "νησίδα του κομμουνισμού σε δύση και ανατολή". Καταλαβαίνει κάποιος ποιοί είναι αυτοί που φρενάρουν την πρόοδό της, και γιατί ο Έλληνας διαπρέπει εκτός Ελλάδας και παλεύει για επιβίωση στην πατρίδα του. Με βάση το σκεπτικό σας:
      1. Γιατί δεν έδωσε ο Ωνάσης τα λεφτά του στο υπουργείο Υγείας και έκτισε το Ωνάσειο; Γιατί ο Παπαγεωργίου η Βαρδινογιάννη και τόσοι άλλοι διαπρεπείς Έλληνες δεν έδωσαν τα λεφτά τους στο κράτος για να κτίσει τα νοσηλευτικά ιδρύματα; Γιατί το Ίδρυμα Νιάρχου αγοράζει κατά καιρούς Ασθενοφόρα(πρόσφατα 120 υπερσύγχρονα) και δεν δίνει τα λεφτά στο κράτος;
      2. Γιατί έχοντες δεν δίνουν λεφτά στο κράτος, για να χτίσει μόνο του τους δρόμους;
      3. Γιατί το Κέντρο Πολιτισμού Νιάρχου δεν έδωσε τα χρήματα στο κράτος για να το κτίσει;
      4. Γιατί στο ποδόσφαιρο πχ να μπαίνουν χορηγοί ΠΡΟΠΟ κλπ και δεν έχουμε τις ομάδες του Στρατού, των Συνδικάτων κλπ(ΤΣΚΑ, Ερυθρός Αστέρας, Λοκομοτίβ);
      5. Γιατί στην ανοικοδόμηση από τις φωτιές της Πελοποννήσου, μετά από κάποια έργα που έγιναν από τα χρήματα πακέτου Μολυβιάτη και Χορηγούς Κύπριους και Έλληνες, σταμάτησαν όλα όταν επί ΓΑΠ 220 εκατομ. μπήκαν στον προϋπολογισμό και δεν έγινε τίποτε;
      6. Γιατί το Κράτος δεν παρέχει τα πάντα στο πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης και μπαίνουν 300 ΜΚΟ;
      7. Γιατί δεν παρέχει ηλεκτρικό ρεύμα και επικοινωνίες μόνο το κράτος και μπαίνουν ιδιώτες;
      8. Γιατί πολλά από τα μέσα ΕΛΑΣ και Πυροσβεστικής αγοράζονται ή συντηρούνται από ιδιώτες αντί το κράτος;
      Ως προς τα εκπαιδευτικά:
      1.Γιατί να κάνω δωρεά στο σύλλογο(ενδιαμέσους με πολλές αμφιβολίες και ανεύθυνους) και να μην τα κάνω μόνος μου;
      2. Στα φροντιστήρια στέλνουμε όλοι μας τα παιδιά μας και δεν είναι επιλογή μας. Αν δεν υπήρχαν που θα δούλευαν οι χιλιάδες αδιόριστοι, που κάνουν θυσίες για θέση αναπληρωτή στη Γαύδο, φέτος, στη Σάμο του χρόνου και ας είναι από τη Βέροια.
      3. Καλή η συμβουλή και η διδαχή ήθους για μαύρα φροντιστών διορισμένων ΔΥ η ιδιωτών, αλλά η πραγματικότητα έχει απόσταση Σελήνης από Γή.
      4. Λόγω των συνθηκών ο φροντιστής είναι καλύτερος από τον εκπαιδευτικό του σχολείου, αλλά επιπλέον γιατί έχει και ένα μειονέκτημα: Αξιολογείται κάθε μέρα και ιδιαίτερα στο τέλος της σχολικής χρονιάς.
      5. Μπορείς να μας πεις πότε έγινε ο τελευταίος διορισμός εκπαιδευτικού με διαγωνισμό του ΑΣΕΠ;
      Όσο για την αναζήτηση του Τζήμερου(δεν τον γνωρίζω) και του link εκεί επιβεβαιώνεται η κομμουνιστική σκέψη.


      Διαγραφή

    3. cris (1/10/18 4.34 μμ)
      Δεν σε προβληματίζει που αναρτήθηκε ένα άρθρο με άγνωστο συντάκτη;
      Γιατί επέλεξε αυτός ο αρθρογράφος στο Liberal την ανωνυμία για το συγκεκριμένο άρθρο;
      Δεν γνωρίζεις ότι ο Τζήμερος είναι ένθερμος οπαδός της ιδιωτικοποίησης των πάντων;

      Διαγραφή
    4. Αγαπητέ Χρήστο, έμαθα να μην κυνηγάω φαντάσματα στη ζωή μου. Δεν με προβληματίζει ποτέ το γεγονός του ποιός το είπε, ποιός το έγραψε. Με απασχολεί πάντα το τι είπε και τι έγραψε, για να εστιάσω την επιχειρηματολογία μου. Έχεις ποτέ κανένα δείγμα φόβου από τον Τζήμερο για να αφήσει το στίγμα του;

      Διαγραφή
    5. Αγαπητέ Χρήστο, έμαθα να μην κυνηγάω φαντάσματα στη ζωή μου. Δεν με προβληματίζει ποτέ το γεγονός του ποιός το είπε, ποιός το έγραψε. Με απασχολεί πάντα το τι είπε και τι έγραψε, για να εστιάσω την επιχειρηματολογία μου. Έχεις ποτέ κανένα δείγμα φόβου από τον Τζήμερο για να αφήσει το στίγμα του;

      Διαγραφή
    6. Ουδέν σχόλιο από ότι βλέπω ότι σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία δεν επιτρέπεται η δωρεά ιδιωτών προς σχολεία.
      προσπάθησε να κάνεις δωρεά σε σχολείο και δες αν θα σου πουν να ακολουθήσεις τη διαδρομή "δωρεά ιδιώτη -> σύλλογος γονέων και κηδεμόνων -> σχολείο" Αν και εσύ, από ότι καταλαβαίνω, δεν θα θέλεις να την ακολουθήσεις.

      Δούλεψα στον ιδιωτικό τομέα και είδα και την αξιολόγηση που γινόταν (κοινώς: γλείψιμο προς τους από πάνω), οπότε η καραμέλα "στον ιδιωτικό τομέα αξιολογούνται" έχει λιώσει.

      άρα βγάζουμε το συμπέρασμα ότι όσο δουλεύει κάποιος στον ιδιωτικό τομέα πχ στο φροντιστήριο είναι ο καλύτερος αλλά όταν πάει ο ίδιος στο δημόσιο (δημόσιο σχολείο στην προκειμένη περίπτωση) τότε γίνεται ο χειρότερος, ο πιο αδιάφορος. Έτοιμος για το ψηφοδέλτιο της Δημιουργίας ξανά είσαι.

      Όπως όταν αγοράζεις ρούχα, παπούτσια κλπ μπορείς (κακώς) να το πάρεις χωρίς απόδειξη ή μειωμένη απόδειξη αντίστοιχα μπορείς να πληρώνεις "μαύρα" για ιδιαίτερα μαθήματα. Στο χέρι σου είναι να μην το κάνεις (φορολογική συνείδηση λέγεται)

      Ο τελευταίος ΑΣΕΠ έγινε το 2008 (πραγματοποιήθηκε το 2009) ποιος φταίει για αυτό; ο καθηγητές του δημοσίου σχολείου; ή το υπουργείο παιδείας δηλ. το κράτος; το κράτος γιατί δεν κάνει διαγωνισμό ΑΣΕΠ και οι 20.000 αναπληρωτές κάθε χρόνο αναπληρώνουν τους εαυτούς τους; ο διορισμένοι καθηγητές ευθύνονται και για αυτό;

      και μιας και ανέφερες την "κομουνιστική σκέψη" διάβασε το κείμενο το Ζοζέ Σαραμάγκου (πορτογάλος κομουνιστής ήταν) για τις ιδιωτικοποιήσεις. Για όλους εσάς τους Τζήμερους σε περιγράφει άριστα η τελευταία φράση του Ζ. Σαραμάγκου.

      Διαγραφή
    7. Πουθενά δεν προβλέπεται δωρεά ιδιώτη στο Δημόσιο. Παρέθεσα παραδείγματα προσφορών και μπορώ να παραθέσω εκατοντάδες εθνικών ευεργετών, Ζάππεια, Αβερώφεια, Τοσίτσια, κλπ. Ακόμη προχθές ο εφοπλιστής Λασκαρίδης με 1,8 εκατ. ανακαίνισε την πλατεία Συντάγματος. Εσύ μείνε στον Μάρξ, στον Ένγκελς, στον Σαραμάγκου και στον Στάλιν και κάνε μας μαθήματα για φορολογική συνείδηση. Ο NikoApelles στα λέει όμορφα τι γίνεται στον πολιτισμένο κόσμο και τι θα γίνονταν το 80% των δωρεών στην Ελλάδα.

      Διαγραφή
    8. Μίλησα συγκεκριμένα για τη δωρεά προς σχολεία όχι για δωρεά σε ΕΛ.ΑΣ, Πυροσβεστικό Σώμα και την ανακαίνιση της Πλατείας Συντάγματος. Ήμουν σαφής.
      Δύσκολο να σας κάνω μάθημα φορολογικής συνείδησης, άδικος κόπος θα είναι για εσάς.
      Όπως είπε ο Φρίντμαν για τις ιδιωτικοποιήσεις, είπε και η άλλη πλευρά (Σαραμάγκου). Τα διαβάζουμε όλα και τα κρίνουμε. Και όχι με ότι διαφωνούμε το χαρακτηρίζουμε "Στάλιν" κλπ

      Διαγραφή
    9. Για να κλείσω το θέμα, γιατί είμαι πρακτικός άνθρωπος, μπείτε στο Ίντερνετ, πληκτρολογείστε "δωρεά προς σχολεία" και θα δείτε ατέλειωτες προσφορές σε σχολεία από ιδιώτες, εταιρείες, κλπ.

      Διαγραφή
    10. να το γράψω ακόμα μία φορά για όποιον δεν το κατάλαβε, ότι οι δωρεές γίνονται μέσω της οδού που έγραψα παραπάνω γιατί διαφορετικά απαγορεύονται. τέλος.

      Διαγραφή
  3. In my opinión, governments like SYRIZa should leave education alone. We have seen the changes they have made.
    We should form the Hellenic Education Institute in charge of our children's education and stop the myth of education as a free Service.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΝΕΟΤΑΞΙΚΟ ΑΡΘΡΟ 100%.Oταν το ιδρυμα Σόρος θελήσει να χρηματοδοτήσει την ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΑ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΠΑΙΔΕΙΑ ,ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΘΝΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πέστε τού "ηλίθιου" τού electr1 Οκτωβρίου 2018 - 3:15 μ.μ. ότι Η παιδεία είναι ευθύνη του ατόμου, και όχι τού κράτους. Όταν "Η παιδεία είναι ευθύνη του κράτους" το προϊόν θα είναι κρατικό, δηλαδή τέτοιο που θα ευχαρίστως θα παραδώσει την ατομική συντήρηση γιά να συντηρήσει το κράτος. Δηλαδή ανδρείκελο. Αν δεν το καταλαβαίνει είναι γιατί ο ίδιος είναι ένα τέτοιο προϊόν. Φτιάχτηκε όχι γιά να σκέφτεται πώς θα συντηρήσει τον εαυτό του αλλά γιά το πώς θα συντηρήσει το κράτος. Τα γραφόμενα του ακριβώς η απόδειξη. Τα γραφόμενα του συντηρούν με αφοσίωση το κράτος. Εξ’ού και το "ηλίθιος" που έγραψα αντί τού ηλίθιος.

    Το ίδιο γιά την "εθνική" παιδεία με τον άλλο "ηλίθιο" (άνθρωπο) στο τελευταίο σχόλιο. Ο Σόρος βρίσκει κρατικές και εθνικές παιδείες και μπαίνει. Και φυσικά παίρνει τα κρατικά ανδρείκελα και τα κάνει προσωπικά δικά του. Αν όμως το σύστημα δούλευε ιδιωτικά, εκεί που μπαίνει ο Σόρος με λεφτά μπαίνει και ο άλλος μέτοχος ( αν ξέρεις τι είναι αυτό!) Αποτέλεσμα, ο Σόρος δεν μπορεί να κάνει μόνο το δικό του.

    Γιά να καταλάβεις, κοίτα το άλλο άρθρο σήμερα στον Ινφογνώμονα περί κατάταξης τών πανεπιστημίων τού πλανήτη, εδώ,
    http://infognomonpolitics.blogspot.com/2018/10/blog-post_94.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+blogspot%2FInfognomon+%28InfognomonPolitics%29

    Τα κριτήρια κατάταξης είναι (τα γράφει το άρθρο) "έρευνα, διδασκαλία, επιρροή της έρευνας, εισροή εσόδων από την βιομηχανία, μεταφορά τεχνογνωσίας και διεθνή απήχηση". Άρα αν ένας Σόρος με τα πολλά κεφάλαια υπερσκελήσει και όλους τούς άλλου μετόχους και επιβάλλει την "δική του" παιδεία, αυτό το ίδρυμα θα υστερήσει στα παραπάνω 6 κριτήρια και σταδιακά θα χάνει στην διεθνή κατάταξη. Άστον μετά να βάζει λεφτά από την τσέπη του να το συντηρήσει και να βγάζει καμιά 100στή δικά του τσιράκια να πάνε να βρουν δουλιά πού;

    Αλλά που να σκεφτείς έτσι; Μπορείς; Κρατικοδίαιτος/η βγαλμένοι από κρατική και εθνκή παιδεία στην, όπως άψογα το λέει ο cris1 Οκτωβρίου 2018 - 4:34 μ.μ., "νησίδα του κομμουνισμού σε δύση και ανατολή".

    Στην γη τών "ηλίθιων" το λέω εγώ. Το ίδιο λέμε. Νεοταξικό my ass!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πες του "ηλίθιου" ότι TheoTheoreio2 Οκτωβρίου 2018 - 10:20 π.μ. ότι η παιδεία είναι η συνταγματική υποχρέωση του κράτους (άρθρο 16, παρ. 1, παρ. 2).
    τις υπόλοιπες ηλιθιότητές του ούτε που τις διάβασα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. "Ηλίθιε", συνταγματικό δικαίωμα σημαίνει ότι έχεις ίση πρόσβαση με όλους τούς άλλους, δεν σημαίνει παροχή. ΠΧ. αν εσύ είσαι "ηλίθιος" και εγώ πανέξυπνος δεν μπορούν να σού αρνηθούν το δικαίωμα να μορφωθείς, αν θες. Επειδή καταλαβαίνω ότι δεν πιάνεις και πουλιά στον αέρα να σού δώσω άλλο παράδειγμα, που σίγουρα το κομμουνιστικό μυαλό σου θα το πιάσει επειδή το έχεις υποστεί. Το άρθρο 22 παρ. 1 τού πολυαγαπημένου σου Συντάγματος λέει "Η εργασία αποτελεί δικαίωμα . . .". Τι σημαίνει αυτό; ότι θα σού δώσει δουλιά το κράτος; Έτσι και η Παιδεία. Είναι δικαίωμα, τι σημαίνει αυτό; ότι θα σού δώσει παιδεία;

    Γιά να μην αφήνω κενά, ως "κομμουνιστικό μυαλό" ορίζεται εκείνο που όταν τού δείχνεις το φεγγάρι αυτό κοιτάει το δάχτυλο.

    Μετά θέλετε να πάει η Ελλάδα μπροστά! Αμεεεε, πώς το θέλετε, και με κερασάκι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Άμα λέω ότι είσαι "ηλίθιος" δεν έχω άδικο, σε κάθε σου σχόλιο το επιβεβαιώνεις. ξαναδιάβασε το Σύνταγμα.

    για την παιδεία "ηλίθιε" δεν λέει ότι είναι δικαίωμα αλλά υποχρέωση και αποστολή του κράτους. αντιλαμβάνεσαι τη διαφορά;

    στο κάνω copy/paste γιατί ούτε να το ψάξεις δεν μπορείς

    "1. H τέχνη και η επιστήμη, η έρευνα και η διδασκαλία είναι ελεύθερες η ανάπτυξη και η προαγωγή τους αποτελεί υποχρέωση του Kράτους. H ακαδημαϊκή ελευθερία και η ελευθερία της διδασκαλίας δεν απαλλάσσουν από το καθήκον της υπακοής στο Σύνταγμα.
    2. H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."

    το Σύνταγμα είτε μας αρέσει, είτε όχι αυτό λέει

    εγώ μπορεί να έχω "κομμουνιστικό μυαλό" σύμφωνα με τη διάγνωσή σου πάντα, εσύ αμφιβάλω αν έχεις μυαλό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Εεε λοιπόν; Και το 22 λέει, "Η εργασία αποτελεί δικαίωμα και προστατεύεται από το Κράτος, που μεριμνά για τη δημιουργία συνθηκών απασχόλησης όλων", τι; Απορώ πώς έχεις επιβιώσει μέχρι τώρα! Οι κυβερνήσεις, οι κυβερνήσεις! Θάσαι από αυτούς που δεν έχουν καν γραφείο! Αντίος . . . και όνειρα γλυκά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ως προς την "ηλιθιότητα" που έγραψες για το "δικαίωμα" του κράτους στην παιδεία, ενώ αναφέρεται ξεκάθαρα ότι είναι υποχρέωση και αποστολή του κράτους δεν λες κουβέντα.

    από τα παραπάνω καταλαβαίνω ότι δεν είσαι στο χώρο της εκπαίδευσης, αυτό φυσικά δεν είναι κακό, κακό είναι να επιμένεις όταν είναι ξεκάθαρη η νομοθεσία

    ----------------------------------
    σχετικά με προηγούμενο σχόλιο: η νομοθεσία που ορίζει ότι τα λειτουργικά έξοδα των σχολείων καλύπτονται από τον κρατικό προϋπολογισμό μέσω της τοπικής αυτοδιοίκησης είναι ο Ν. 1566/1985, άρθρο 2, παρ.8
    ----------------------------------

    ξαναγράφω ότι κακό δεν είναι να μην γνωρίζει κάποιος, ειδικά όταν δεν ανήκει στο χώρο, κακό είναι σαν "ηλίθιος" να επιμένει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Και εγώ σού έγραψα γιά κάτι πιό ισχυρό, την προστασία. Κάτι όπως η Πατρίδα, το έδαφος, η ελευθερία. Αλλά πού να το πιάσεις. Μην εξάπτεσαι, δεν είσαι μόνος, κοίτα γύρω σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. για την παιδεία λέει "υποχρέωση" και "αποστολή" του κράτους
    νομίζω είναι ξεκάθαρο
    για τα άλλα πχ προστασία της εργασίας συμφωνώ ότι έτσι το αναφέρει αλλά για την παιδεία που συζητάμε αναφέρει τα παραπάνω που έγραψα.

    κοιτάζω γύρω και βλέπω άτομα σαν και εσένα που δεν μπορούν ούτε να διαβάσουν από ότι φαίνεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επειδή είμαι ένα από τα άτομα που δεν μπορούν να διαβάσουν, διάβασε και εσύ κάτι από τα παρακάτω:
      1. Η ΠΑΕ Ολυμπιακός με εντολή του ηγέτη του συλλόγου, Β. Μαρινάκη αποδέχτηκε το αίτημα του ... Δημοτικού Σχολείου στο Κερατσίνι και δώρισε στους μαθητές του ηλεκτρονικό εξοπλισμό. Ώπα και ο Μαρινάκης!
      2. ΔΩΡΕΑ εξοπλισμού ΤΗΣ ΜΥΛΟΙ ΛΟΥΛΗΣ Α.Ε. ΣΤΟ 1ο ΕΠΑ.Λ. ΑΛΜΥΡΟΥ - 1ο Ε.Κ. ΑΛΜΥΡΟΥ. Εκ μέρους της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Μαγνησίας παρευρέθησαν ο Διευθυντής και η υπεύθυνη εκπαιδευτικών θεμάτων. Electr στην έδρα της ίδιας ΟΛΜΕ. Για να αντιληφθείς, ότι τα κομμουνιστικά μυαλά τα ενόχλησε το όνομα Μποδοσάκης(μεταξύ των άλλων είχε και θύμα της 17 Νοέμβρη) και όχι η συνείδησή τους και η νομιμότητα.
      3. Η BAYERN Ελλάς(Καπιταλιστές του Κερατά), έκανε δωρεά περισσότερων από 50 ipads, 100 οθονών Η/Υ και εκτυπωτών τελευταίας τεχνολογίας σε Δημοτικά Σχολεία της Αθήνας και της Άνδρου, στο ΕΠΑΛ Πειραιά και στο ΚΕΔΔΥ Πειραιά.
      4. Ο Σύλλογος Διδασκόντων και ο Σύλλογος Γονέων Δ. Σ. Δάφνης εκφράζουν τις θερμές ευχαριστίες τους προς τους υπευθύνους του Ιδρύματος Νιάρχου για την παροχή παιδαγωγικού και αθλητικού υλικού.
      5. Στο χώρο της παιδείας, το Ίδρυμα Ωνάση χορηγεί παιδαγωγικό υλικό και τεχνολογικό εξοπλισμό σε σχολεία παραμεθόριων περιοχών, που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Επίσης, το Ίδρυμα ενισχύει ειδικά σχολεία, που φοιτούν παιδιά με ειδικές ανάγκες και μαθησιακές δυσκολίες, αποστέλλοντας παιδαγωγικό και εποπτικό υλικό.
      Αυτά από χιλιάδες παραδείγματα. Ξέρω θα μου πείς ότι όλοι αυτοί είναι φασίστες, παραβαίνουν το Σύνταγμα, δεν έχουν φορολογική συνείδηση και άλλες χαριτωμενιές. Επειδή νίκησες σταματώ να γράφω.

      Διαγραφή
    2. Αφού ξέρεις να διαβάζεις να στο γράψω άλλη μία φορά.
      οι δωρεές προς σχολεία απαγορεύονται. Αυτό που κάνουν για να παρακάμψουν αυτήν την απαγόρευση είναι να κάνουν α) τη δωρεά προς το σύλλογο γονέων και κηδεμόνων ή β) τη δωρεά προς το δήμο και μετά η δωρεά να φθάνει στο σχολείο.

      αν κάνεις δωρεά σε σχολείο δες αν θα ακολουθηθεί μία από τις παραπάνω διαδρομές

      Διαγραφή
  13. Ναι, έτσι! μαθηματικός, εκπαιδευτικός και πανεπιστημιακός, 4 masters! Όχι γιά να παινευτώ, απλά να αποδείξω ότι σε όλα όσα συμπέρανες πιό πάνω, μα σε ΌΛΑ, έπεσες μέσα ή είχες δίκιο. Καλή Νύχτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. όταν γράφω τι αναφέρει το σύνταγμα για την παιδεία και κάθεσαι και γράφεις τι λέει για την προστασία της εργασίας δείχνει κατά πόσον ξέρεις να διαβάζεις και να κατανοείς αυτό που διαβάζεις.

      πανεπιστημιακός που δεν ξέρει τι λέει το άρθρο 16 του Συντάγματος!

      όσα master ακόμα και αν κάνεις ο ίδιος "ηλίθιος" θα παραμείνεις.
      * ο όρος "ηλίθιος" χρησιμοποιήθηκε από εσένα τον πανεπιστημιακό, έτσι για να καμαρώνεις για τη μόρφωσή σου και το επίπεδό σου κατά την συνομιλία.

      Διαγραφή
  14. "καταλαβαίνω ότι δεν είσαι στο χώρο της εκπαίδευσης", "κοιτάζω γύρω και βλέπω άτομα σαν και εσένα που δεν μπορούν ούτε να διαβάσουν". Μετά από λίγο, "όσα master ακόμα και αν κάνεις ο ίδιος "ηλίθιος" θα παραμείνεις" :_) . . . και άλλες χαριτωμενιές. Επειδή νίκησες σταματώ να γράφω (cris3 Οκτωβρίου 2018 - 6:24 μ.μ.)

    Φάρμακα παίρνεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. από αυτά που έγραψες αυτά τα συμπεράσματα έβγαλα:
      α) δεν ήξερες τι λέει ο Ν.1566 (δικαιολογημένα γιατί αφορά την
      Α/θμια, Β/θμια ενώ εσύ είσαι πανεπιστημιακός άρα όντως εκτός του χώρου των σχολείων)
      β) δεν ήξερες τι λέει το άρθρο 16 του Συντάγματος αν και είσαι πανεπιστημιακός. Και όταν στο έγραψα τι λέει το άρθρο 16 έγραφες άλλα αντί άλλων (για την παιδεία λέγαμε για την εργασία απαντούσες)

      αυτό για τις χαριτωμενιές σου


      "Φάρμακα παίρνεις;"
      εσύ είσαι ψυχάκιας;

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.