3/9/19

Δεν μας τα λέτε καλά, κ. Σημίτη...

Τη μείωση της έντασης της πολιτικής αντιπαράθεσης μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης ζητάει ο πρώην πρωθυπουργός κ. Κ. Σημίτης με άρθρο του στα Νέα του περασμένου Σαββάτου, καθώς εκτιμά πως η χώρα ενδέχεται προσεχώς να βρεθεί αντιμέτωπη με δύσκολες καταστάσεις, όπως:
- Τετελεσμένα από την Τουρκία στο Αιγαίο ή την Αν. Μεσόγειο  με τους συμμάχους του ΝΑΤΟ να μην αντιδρούν λόγω της σημασίας που έχει η εξασφάλιση της παραμονής της Τουρκίας στη συμμαχία εξαιτίας της θέσης και της ισχύος της.
- Μια πιθανή ύφεση στη γερμανική οικονομία που θα μπορούσε να συμπαρασύρει όλες τις ευρωπαϊκές οικονομίες. Μια τέτοια εξέλιξη θα ναρκοθετούσε την προσπάθεια οικονομικής επανεκκίνησης της ελληνικής οικονομίας.
- Αλλαγές στην αρχιτεκτονική της Ε.Ε. λόγω Brexit και ενίσχυσης του "εθνολαϊκισμού". Κάτι τέτοιο θα φέρει την ελληνική κοινωνία προ στρατηγικών διλημμάτων και επιλογών που μπορεί να την διχάσουν και έτσι να αποδυναμώσουν τη χώρα...

Για τη συνέχεια Capital

5 σχόλια:

  1. Μεγάλο πόνο έχει ο Στούπας για τα πεπραγμένα τού ΣΥΡΙΖΑ και καλά κάνει.
    Με τόν ΓΑΠ που μάς έβαλε στο ΔΝΤ δεν βλέπω να ζητάει διερεύνηση γιά το πώς και γιατί φορτωθήκαμε τα μνημόνια, όπως και γιατί οι Σαμαροβενιζέλοι υπό τόν Λουκά κούρεψαν τούς Ελληνες και όχι τούς ξένους τοκογλύφους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο κ. Στούπας αντιδικεί πολιτικά ακόμα και με αυτούς που αρθρογραφούν στις εφημερίδες του κ. Μαρινάκη.
    Ο Κ. Στούπας αντιδικεί πολιτικά ακόμη και με αυτούς που φόρεσαν την μάσκα της «κεντροαριστεράς» για να μας «εκσυχρονήσουν» στα πλαίσια της ευρωπαϊκής σοσοαλδημοκρατίας που συμπορεύτηκε με την δεξιά.
    Ο κ. Στούπας θα μπορούσε να αποφανθεί αν συμφωνεί στην πρόταση να μειωθεί η ένταση κυβέρνησης - αξιωματικής αντιπολίτευσης εφόσον τα αδικήματα που επικαλείται δίκης ανώτατου εισαγγελέα παραπεμφθούν από την κυβέρνηση στη δικαιοσύνη;
    Δύσκολη η ερώτηση στον συριζοφάγο κ Στούπα, και μάλλον αποκλείεται να απαντήσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Για να ειμαστε σοβαροι δεν εχει αδικο με τις επισημανσεις που κανει ο Σημιτης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΗΑΣΑΝ (3 9/ 2019 3.08 μμ)
    Ο Σημίτης με κόσμιο λόγο επανέλαβε τις πολιτικές θέσεις του Βενιζέλου που συμπορεύτηκε με την κυβέρνηση Σαμαρά.
    Ο κ. Στούπας του capital γιατί αντιδικεί με τον Σημίτη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ιμια, Μαδρίτη........!

    Ευμένης Καρδιανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.