3/9/19

Το Τσερνόμπιλ της πολιτικής μας



"Προσθέτει λίγους, αφαιρεί πολλούς, πολλαπλασιάζει τα προβλήματα και διαιρεί το κόμμα." Ήταν η άποψη του Γεωργίου Παπανδρέου για τον Ανδρέα, στην προδικτατορική Ένωση Κέντρου. 
Σαν σήμερα, αυτός ο εξπέρ των 4 πράξεων της αριθμητικής όπως τον βόλευαν, ίδρυσε το μεγαλύτερο εκμαυλιστήριο συνειδήσεων της σύγχρονης ιστορίας μας, παράγοντας ανεξάντλητες στρατιές από λαμόγια, μιζαδόρους, κρατικοκηφήνες, θολοκουλτουριάρηδες του φραπέ, μαρξιστές του Κολωνακίου, επαναστάτες της Εκάλης, αντιστασιακούς γεννηθέντες το 1938, διεθνιστές της πάρτης τους, συνδικαλιστές της λούφας, επιχειρηματίες του υποκόσμου και εκατομμύρια δημοσίους υπαλλήλους και συνταξιούχους. 
Το ΠΑΣΟΚ δημιούργησε τον νέο, παρακμιακό Έλληνα, ως πρότυπο: κρατικοδίαιτο, τεμπέλη, εφετζή, βολεψάκια, φιλοτομαριστή, κοσμοφοβικό, αμόρφωτο, απολίτιστο, ανήθικο. Το ΠΑΣΟΚ ανήγαγε την απραξία σε ιδανικό, την αργομισθία σε μαγκιά, την εξαπάτηση σε ιδεολογία, την κλοπή (των Ελλήνων και των Ευρωπαίων φορολογουμένων) σε πολιτική πεμπτουσία.
Το ΠΑΣΟΚ ήταν το Τσερνομπίλ της πολιτικής μας. Μόλυνε το πολιτικό μας σύστημα στο σύνολό του δημιουργώντας αμέτρητες τερατογενέσεις. Τόσο πολλές, που τελικά να θεωρείται φυσιολογική η τερατομορφία και αφύσικη η πολιτική υγεία. 
Για τα 45 χρόνια ΠΑΣΟΚ, ευχές για γρήγορη εξαφάνιση στον ΣΥΡΙΖΑ, την τελευταία μετάλλαξη των πασοκικών τεράτων, επιμολυσμένων επιπλέον με το σταλινικό DNA.

6 σχόλια:

  1. Ο Τζημερος εκνευριζεται διοτι ο Α. Παπανδρεου υπηρετησε ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ συμφεροντα, ενω ο Τζημερος αμιγως τα Γερμανικά. Εκει ειναι η διαφορά τους. Παντως ο Παπουτσης, εξυπνος ων, κανει καρριερα στην WORLD BANK μαζι με την κορη του και δωθε πανε οι αλλοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Με εντυπωσιάζει ότι δεν υπάρχει κανένα σχόλιο στην ανωτέρω ανάρτηση που δίνει μια πλήρη εικόνα του τι τραβήξαμε και τι τραβάμε εξ αιτίας μιας δράκας ανθρώπων που μετέτρεψαν τον πολιτικό βίο σε χαμαιτυπίο!

    Ο κ. Τζήμερος με το άρθρο του είναι υπέρ το δέον παραστατικός και μας θυμίζει το άγος του ΠΑΣΟΚ που μετεξελίχθηκε στην χολέρα που ονομάστηκε μεν ΣΥΡΙΖΑ, αλλά πήρε μαζί της ότι πιο σάπιο είχε το ΠΑΣΟΚ.

    Ευμένης Καρδιανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Νικόλαος (3 /9/19 3.10 μμ)
    «παραστατικός» ο Τζίμερος που γράφει
    λαμόγια μιζαδόροι, κρατικοκηφήνες
    θολοκουλτουριάρηδες του καφέ,μαρξιστές του Κολωνακίου
    επαναστάτες της Εκάλης. αντιστασιακοί γεννηθέντες το 1938
    διεθνιστές της πάρτης τους.συνδικαλιστές της λούφας.
    Επιχειρηματίες του υποκόσμου
    Αυτά τα μαργαριτάρια αναδεικνύουν την «παραστατικότητα» του Τζίμερου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτοβιογραφια μοιαζει..Ξερει το θεμα απο μεσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μα βέβαια τα τρολ εκνευρίζονται όταν τους λένε κατάμουτρα την αλήθεια!

    Όντως ο Α.Παπανδρέου της "Επιστήμης" όπως έγραφε η έγκριτη Αθηναϊκή εφημερίδα ΕΣΤΙΑ,διότι ο πατέρας του ήταν της "Αρετής", ή μήπως νομίζετε ότι έχουμε ξεχάσει όσα διαδραματίστηκαν το 1981, τότε που η Ελληνκή βιομηχανία άρχισε να καταποντίζεται.

    Που δεν τολμούμε να αναρτήσουμε τις Ελληνικές σημαίες στα σπίτια μας για την 28 Οκτωβρίου μην χαρακτηριστούμε φασίστες και υποστούμε κακόβουλες ενέργειες, ενώ γύρω μας οι υστερόβουλοι αρπακτικοί γείτονες καραδοκούν.

    Μήπως μπορείτε να μας πείτε τι συζητούσε ο Τσίπρας επί δύο, σχεδόν τρείς ώρες με τον Ερτογάν χωρίς τρίτους και χωρίς πρακτικογράφο?

    Εμείς λυώνουμε και οι "πολυχρονεμένοΙ" αριστεροφασίστες που ρήμαξαν την μεσαία δημοκρατική τάξη στους φόρους καλοπερνούν με ταξειδάκια!

    Δεν πάτε λέω εγώ να ρίξετε το δηλητήριό σας σε κανένα άλλο ιστολόγιο από αυτά που δεν έχουν πατρίδα την Ελλάδα και την μισούν!

    Εδώ υπάρχουν ως φίλοι μόνο Έλληνες πατριώτες!

    Ο κ. Τζήμερος έχει απόλυτο δίκαιο σε όσα γράφει και λίγα γράφει.

    Ευμένης Καρδιανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Nikolaos (4 Σεπτεμβρίου 2019 1.11 πμ)
    1)Η αλήθεια αν είναι αλήθεια δεν χρειάζεται την βοήθεια της χυδαιολογίας.
    Ο Τζίμερος χυδαιολογεί και εσύ «με την αλήθεια» συνεπικουρείς.
    2) Το 1981 είχαμε πλήθος από προβληματικές βιομηχανίες και τόσο οι εργαζόμενοι όσο και οι ιδιοκτήτες των βιομηχανιών αυτών ζητούσαν να ενταχθούν οι βιομηχανίες αυτές σε καθεστώς εξυγίανσης.Αν θέλεις να μάθεις μπορείς να ενημερωθείς πολύπλευρα και πέρα από αυτά που γράφεις για την «έγκριτη» Εστία
    3)Την Ελληνική σημαία την παρουσίαζαν όλοι οι Έλληνες που δεν έτρεμαν με την σκιά τους.Στην ναζιστική κατοχή σε διαδηλώσεις οι ΕΑΜμίτες με την Ελληνική σημαία στο χέρι διαδήλωναν.Την Ελληνική σημαία την βλέπεις σήμερα στις πολιτικές συγκεντρώσεις του συριζα και του ΚΚΕ και της ΝΔ. Στις 28 Οκτωβρίου γράφεις ότι «δεν τολμούμε» να αναρτήσουμε τις Ελληνικές σημαίες.Δεν πιστεύω ότι κάτι τέτοιο συμβαίνει.Εγώ βλέπω ότι οι σημαίες την 28 Οκτωβρίου είναι πολλές.Κάποιοι δεν βάζουν την σημαία επειδή δεν θέλουν.Πάντως τώρα δεν γυρνούν χωροφύλακες για να γράψουν αυτούς που δεν αναρτήσανε την σημαία.Αυτή Η «αδράνεια» της Χωροφυλακής ενοχλεί τους «εθνικόφρονες»΄Μήπως ενοχλεί και εσένα;
    4) Εγώ δεν απολογούμαι για κανένα πρωθυπουργό που δεν δημοσιοποιεί το περιεχόμενο της συζήτησης του με άλλο κρατικό ηγέτη. Άκουσα όμως ότι ο Κωνσταντίνος Καραμανλής (ο παλιός) είπε τα εξής μου έμειναν στην πολιτική ιστορία. «στην πολιτική όλα όσα γίνονται δεν λέγονται» Εσύ τώρα ερωτάσαι από εμένα.Αν ο σημερινός πρωθυπουργός δεν δώσει στη δημοσιότητα το περιεχόμενο κάποιας συνομιλίας του με άλλο ηγέτη τι θα κάνεις; Θα σκίζεις τα ιμάτια σου όπως κάνεις με αυτόν που μισείς θανάσιμα επειδή έχει διαφορετική πολιτική αντίληψη από εσένα;
    5)Σου προτείνω να ενημερωθείς από οποιοδήποτε πολιτικό λεξικό για την έννοια της αριστεράς καθώς και για την έννοια του φασισμού. Εκεί θα καταλάβεις ότι φασισμός και αριστερά δεν συνυπάρχουν και η ένωση των δυο δεν συνιστά απολύτως τίποτα. Τον όρο
    «αριστεροφασίστες» τον επικαλούνται μόνο όσοι αποσιωπούν την φασιστική τους αντίληψη και προσπαθούν να ωραιοποιήσουν τον φασισμό τους συνδέοντας τον με την αριστερά. Μήπως είναι καιρός να μάθεις πιο καλά την Ελληνική γλώσσα;
    6)Όλα τα ιστολόγια λειτουργούν με βάση κάποιους κανόνες.Αδιαφορούν για την πολιτική - ιδεολογική τοποθέτηση των επισκεπτών , και δεν δημοσιοποιούν κάποιες απόψεις που διακρίνονται για την απρέπεια του λόγου. Αυτοί που δεν ανέχονται την διαφορετική άποψη είναι οι φασίστες και οι ναζί, .Εσύ που δεν ανέχεσαι τους «άλλους» και ζητάς να πάνε σε άλλο ιστολόγια ερωτάσαι Είσαι φασίστας; ή ναζί;
    Ποιοι Έλληνες δεν έχουν πατρίδα και την μισούν;
    Με ποια στοιχεία τεκμηριώνεις αυτή την αδιανόητη άποψη;
    7) Ποιος σου είπε ότι οι μη ακροδεξιοί δεν είναι πατριώτες;
    Αντιλαμβάνεσαι το μέγεθος της ύβρεως- με τα γραφόμενα σου- εις βάρος της αξιοπρέπειας και της τιμής του 90% των Ελλήνων πολιτών;
    8)Για το αστείο που έγραψες δεν σχολιάζω.
    ΥΓ Κανένας δεν εκνευρίζεται με τις φαιδρότητες κάποιου άλλου. Στο «κανένας» συμπεριλαμβάνομαι και εγώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.