23/6/10

Η Κορέα δεν ξεχνάει τις θυσίες των Ελλήνων



Του Μιουνγκ-Μπακ Λι*

Εξήντα χρόνια πριν, τις πρώτες πρωινές ώρες της 25ης Ιουνίου 1950, η κομμουνιστική Βόρεια Κορέα εισέβαλε στη Δημοκρατία της Κορέας, προκαλώντας τον κορεατικό πόλεμο. Η ελευθερία της Δημοκρατίας της Κορέας και ολόκληρου του κόσμου τέθηκε σε μια ιστορική δοκιμασία. Ο κορεατικός πόλεμος ήταν η πρώτη μεγάλης κλίμακας στρατιωτική σύρραξη μετά την έναρξη του Ψυχρού Πολέμου. Τα Ηνωμένα Εθνη αποκρίθηκαν με την αποστολή στρατιωτικών μονάδων, οι οποίες αποτελούνταν από στρατεύματα δεκαέξι χωρών-μελών του οργανισμού και από ομάδες ιατρικής υποστήριξης πέντε χωρών. Τα στρατεύματα αυτά πάλεψαν παράλληλα με τους στρατιώτες της Νότιας Κορέας για να υπερασπίσουν την ελευθερία «
μιας χώρας που δεν γνώριζαν και κάποιων ανθρώπων που δεν συνάντησαν ποτέ».

Με την ευκαιρία της 60ής επετείου του Κορεατικού Πολέμου, θα επιθυμούσα να ανατρέξω στις ιδιαίτερες σχέσεις μεταξύ της Δημοκρατίας της Κορέας και της Ελληνικής Δημοκρατίας και να εξετάσουμε τις προοπτικές διεύρυνσης της διμερούς συνεργασίας στο μέλλον.

Το λίκνο του πολιτισμού και της δημοκρατίας, η Ελλάδα, απέστειλε 4.992 από τους γιους και τις θυγατέρες της, εκ των οποίων οι 840 άνδρες ανήκαν στο Βασιλικό Ελληνικό Τάγμα Πεζικού, να πολεμήσουν στον Κορεατικό Πόλεμο. Τον Ιανουάριο του 1951, ενδεικτικά, οι Ελληνες στρατιώτες νίκησαν τον εχθρό στη -στρατηγικά σημαντική - μάχη του Λόφου 381, χωρίς πολλές απώλειες. Αυτός ο αξιοσημείωτος άθλος έδειξε πόσο γενναίοι ήταν οι Ελληνες πολεμιστές και πόσο αποφασισμένοι ήταν να υπερασπίσουν την ελευθερία. Κατά τη διάρκεια του κορεατικού πολέμου, η Ελλάδα υπέστη 738 απώλειες. Χωρίς τις ευγενείς θυσίες τους, η Κορέα δεν θα είχε γίνει αυτό που είναι σήμερα.

Ο Κορεατικός Πόλεμος άφησε τη χώρα σε πλήρη καταστροφή. Αλλά οι Ελληνες στρατιώτες μάς βοήθησαν να βάλουμε τα θεμέλια για την ελευθερία. Πάντα θυμόμαστε τις ευγενείς θυσίες τους. Κάναμε ό, τι το καλύτερο για να κρατήσουμε την υπόσχεσή μας και να μην αφήσουμε τις θυσίες τους να πάνε χαμένες. Εμείς οι Κορεάτες είμαστε υπερήφανοι για τα επιτεύγματα της Κορέας κατά το πέρασμα των χρόνων και ελπίζουμε επίσης ότι ο ελληνικός λαός αισθάνεται εξίσου υπερήφανος.

Στις 26 Μαρτίου, η Βόρεια Κορέα τορπίλισε την κορβέτα του Πολεμικού Ναυτικού της Δημοκρατίας της Κορέας, Cheonan. Η ενεργός συνεργασία και η υποστήριξη της Ελλάδας, με την απάντησή της στη βόρεια πρόκληση, υπενθύμισαν ξανά και στις δύο χώρες τη σπουδαιότητα των διμερών μας δεσμών.

Ο στόχος της πολιτικής στρατηγικής της Δημοκρατίας της Κορέας, σχετικά με τη Βόρεια Κορέα, δεν είναι να έρθει αντιμέτωπος με τον Βορρά αλλά να πείσει την Πιονγιάνγκ να αλλάξει τις λανθασμένες κινήσεις της. Ο απώτερος σκοπός μας είναι να επιφέρουμε την ειρήνη και τη σταθερότητα στη χερσόνησο, καθώς επίσης και να επιτύχουμε την ευημερία και την ειρηνική επανένωση του κορεατικού έθνους. Η Κορεατική Χερσόνησος έχει καταστεί συνώνυμη με τις έννοιες της σύγκρουσης και της διαίρεσης για πάρα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. Είναι επιτακτική η ανάγκη να μετασχηματιστεί η Κορέα σε έναν καταλύτη περιφερειακής και διεθνούς ειρήνης.


Αλλη μια φορά, θα ήθελα να εκφράσω τη βαθιά ευγνωμοσύνη μου για την ανιδιοτελή φιλία που μας έδειξε η Ελλάδα 60 χρόνια πριν. Οι Κορεάτες δεν θα ξεχάσουν ποτέ τους γενναίους Ελληνες πολεμιστές που αγωνίστηκαν για την υπεράσπιση της ελευθερίας της Δημοκρατίας της Κορέας.



* Ο Μιουνγκ-μπακ Λι είναι Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Κορέας

25 σχόλια:

  1. οι δε τουρκοι που τους παρουσιαζουν σαν καλούς πολεμιστές είχαν επιτεθεί σε φίλιους Νοτιοκορεάτες τους οποίους νόμισαν ..Κινέζους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλά όλα αυτά, αλλά είναι γνωστές σε πολλούς από εμάς οι πολύ στενές σχέσεις Τουρκίας-Ν.Κορέας και η βοήθεια της τελαυταίας στην ανάπτυξη οπλικών συστημάτων από τους γείτονες μας, αλλά και η ¨πυρηνική συνεργασία¨ τους.
    Μάλλον οι φίλοι μας Κορεάτες στα πλαίσια του κέρδους ξέχασαν τις θυσίες των ανθρώπων μας και την ηθική πάνω απ'ολα υποχρέωσή τους απεναντί μας!ΚΡΙΜΑ...
    Αυτη την απάντηση πρέπει να πάρει ο Νοτιοκορεάτης Πρόεδρος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πόσοι σκοτώθηκαν, γιατι δεν γράφει;Αλλη δουλειά δεν είχαν, να σκοτώνονται για τους Κορεάτες.Ενω για την Ελληνική Κύπρο;
    Κ@λο-κυβερνήσεις απο τότε ως σημερα
    Τρέλλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πριν μερικά χρόνια, στην πόλη Ιντσόν της Ν. Κορέας, ένα γεροντάκι, ο Λι, ανάμεσα στα άλλα για τον Πόλεμο της Κορέας, μου είπε και για τα ...ηρωικά κατορθώματα του τούρκικου εκστρατευτικού τάγματος.
    Μόλις αποβιβάστηκαν από το καράβι που τους μετέφερε, τους έβαλαν σε τρένα και τους έστειλαν προς το μέτωπο.
    Έκαναν όμως λάθος τον σταθμό και κατέβηκαν σε μέρος που είχαν καταλάβει οι ...Βόρειοι και πιάστηκαν οι περισσότεροι αιχμάλωτοι πριν προλάβουν να ρίξουν τουφεκιά !!!

    Η αγάπη των Νοτιοκορεατών προς τους Έλληνες είναι δεδηλωμένη.
    Το καλύτερο ξενοδοχείο στο επίνειο της Σεούλ (Ιντσόν) ονομάζεται OLYMPOS και στα διαφημιστικά το γράφουν και στα ελληνικά.
    Ο δε Επίτιμος Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στην Σεούλ, μέχρι το 1986 που κάναμε δική μας πρεσβεία εκεί, ήταν ένας από τους πλουσιότερους Κορεάτες, ιδιοκτήτης αμυντικής βιομηχανίας και ένθερμος φιλέλληνας !!!
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Και μην ξεχναμε οτι οι ελληνες υπεστησαν μεγαλες απωλειες απο φιλια (αμερικανικα) πυρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΗΘΙΚΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΕ ΠΛΗΝ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ .-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Λόγια, λόγια...
    Αν πραγματικά τιμούσαν τους Έλληνες και την όποια προσφορά τους για "αυτό που είναι σήμερα η Ν. Κορέα" όπως λένε οι ίδιοι οι σχιστομάτηδες "φίλοι" και "σύμμαχοι" Νοτιοκορεάτες, θα έδειχναν λιγη ευαισθησία και θα περίμεναν να πεθάνει και ο τελευταίος ανώνυμος έλληνας στρατιώτης από την Μακεδονία που πολέμησε για αυτούς πριν 60 χρόνια και κατόπιν θα αναγνώριζαν την FYROM ως Μacedonia. Ουστ λοιπόν και εσείς κοντοπίθαροι υποκριτές.
    Το ηθικό δίδαγμα το έγραψε ο φίλος παραπάνω από εμένα.
    Παναγιώτης Σοροπίδης
    Βρε ουστ σχιστομάτιδες υποκριτές και εσείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. "Έκαναν όμως λάθος τον σταθμό και κατέβηκαν σε μέρος που είχαν καταλάβει οι ...Βόρειοι και πιάστηκαν οι περισσότεροι αιχμάλωτοι πριν προλάβουν να ρίξουν τουφεκιά !!!"


    Βεβαια υπαρχει και ο αντιλογος...

    http://www.historynet.com/korean-war-1st-turkish-
    rigades-baptism-of-fire.htm


    The Turkish Brigade

    President Harry Truman signed a Distinguished Unit Citation (now the Presidential Unit Citation) on July 11, 1951 for the Turkish Brigade's acts of heroism. It reads: "The Turkish Brigade, a member of the United Nations Forces in Korea is cited for exceptionally outstanding performance of duty in combat in the area of Kumyangjang-ni, Korea, from 25 to 27 January 1951."

    http://en.wikipedia.org/wiki/Non-U.S._recipients_of_U.S._gallantry_awards#The_Turkish_Brigade

    Aλλα για λογους ηθικου, εμεις καλυτερα να ζουμε με τους αστικους μυθους.

    Αλλωστε ο Ελληνας και ανεκπαιδευτος να ειναι, εαν του δωσεις φραπε στο χερι, σκοτωνει και 10 Ραμπο για πρωινο. Επειδη ειναι μαγκας.

    Να, το PKK ας πουμε, αν πανε 10.000 σκληροτραχηλοι Αθηναιοι φανταροι, σε 1 χρονο το πολυ θα το εχουν θερισει.


    Δυστυχως, αντι να κοιταζουμε τα χαλια μας, μηπως και αναδιοργανωθει η χωρα (συμπεριλαμβανομενων των Ε.Δ.), περιοριζομαστε στο "περασμενα μεγαλεια", απο εποχες που καμια σχεση δεν εχουν με το σημερα.

    Αν μη τι αλλο οι Τουρκοι εχουν αποδειξει πως σαν κοινωνια εχουν στομαχι για υψηλες απωλειες.

    http://www.centurychina.com/history/krwarcost.html

    Αναρωτιεμαι αν σημερα οι Ελληνιδες μαναδες θα ηταν σε θεση να δεχθουν οχι τις χιλιαδες νεκρων που εχουν οι Τουρκοι για 30 χρονια PKK, αλλα τους 715 της Κορεας.


    Γνωριζε τον εαυτο σου, γνωριζε τον αντιπαλο σου. Αν δεν το κανεις, τοτε παθαινεις ο,τι και ο Μουσολινι. Με τα λογια και τα κοτσια μονο δεν κερδιζεις πολεμο. Οποιος εχει αμφιβολια, ας κοιταξει τη μαχη της Κρητης. Χρειαζεται υλικο, εμψυχο και αψυχο και στρατηγικος σχεδιασμος και πιστη εκτελεση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ο σωστος συνδεσμος πιο πανω ειναι.

    http://www.historynet.com/korean-war-1st-turkish-brigades-baptism-of-fire.htm

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Γνωριζε τον εαυτο σου, γνωριζε τον αντιπαλο σου. Αν δεν το κανεις, τοτε παθαινεις ο,τι και ο Μουσολινι. Με τα λογια και τα κοτσια μονο δεν κερδιζεις πολεμο. Οποιος εχει αμφιβολια, ας κοιταξει τη μαχη της Κρητης. Χρειαζεται υλικο, εμψυχο και αψυχο και στρατηγικος σχεδιασμος και πιστη εκτελεση.

    23 Ιουνίου 2010 4:49 μ.μ.

    Ειναι αλλο να πεθαινεις για την Ελλαδα και αλλο η Ελλαδα να σε πεθαινει και μαλιστα για τους < αδελφους> Κορεατες ενω η Κυπρος πεφτει .
    Αιρετικος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ντρέπομαι για τους Έλληνες που πολέμησαν κάποιους που ούτε καν ήξεραν. Ή μάλλον τους οικτίρω... Όπως και αυτούς που είναι σήμερα στο Αφγανιστάν.

    Είμαι σίγουρος ότι όταν μας ελευθέρωναν οι πρόγονοί μας δεν είχαν κατά νου τέτοια ρεζιλίκια. Οι Έλληνες είμαστε περήφανη φυλή και οι ρεζίληδες δεν αξίζουν να φέρουν το όνομα Έλληνες.

    ΥΓ: Έχω γνωρίσει "Έλληνες" μισθοφόρους του ΝΑΤΟ: Δεν είναι κακά παιδιά, απλώς είναι σε σύγχυση. Νομίζουν ότι το χρήμα είναι πάνω από την αξιοπρέπεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @ 4:49'μ.μ.
    Ο Λι πράγματι δεν είχε διαβάσει στη βικιπίντια τι θα μου πει για τους Τούρκους στην Κορέα και στάθηκε μόνο σε όσα ήξερε αφού τα είχε ζήσει ως αυτόπτης μάρτυρας.
    Εσύ διάβαζε στοιχεία στη βικιπίντια που μπορεί να την γράφει ο οποιοσδήποτε Τούρκος ή φιλότουρκος για να μπορούν να τα χρησιμοποιούν άλλοι Τούρκοι και φιλότουρκοι.

    Στο άλλο που λές ότι οι Τούρκοι πολιτικοί και στρατιωτικοί δεν διστάζουν να θυσιάσουν τους στρατιώτες τους, ΣΥΜΦΩΝΩ!!!
    Και γιατί να μη το κάνουν; Τσάμπα το κρέας! Παιδιά τους είναι;
    Μετά, θα το χρησιμοποιήσουν διπλωματικά στις σχέσεις τους με τις άλλες χώρες ώστε να διεκδικήσουν και να εισπράξουν πάνω στο αίμα των θυμάτων.

    Υπάρχει ιστορία όπου διέταξαν το πλήρωμα πολιτικού αεροπλάνου τους να πάει να πάρει Ιάπωνες πολίτες από επικίνδυνη εμπόλεμη περιοχή.
    Οι ίδιοι οι Ιάπωνες δεν έστελναν δικό τους αναζητώντας άλλη λύση διάσωσης επειδή ήταν και μακριά και οι πιθανότητες για επιτυχία ήσαν ελάχιστες και θα κινδύνευε και το πλήρωμα.
    Τελικά το πέτυχαν οι Τούρκοι οι οποίοι από εκεί και πέρα ζήτησαν την μάνα τους και τον πατέρα τους να πάρουν ως αντάλλαγμα από την ιαπωνική κυβέρνηση για την διάσωση.
    Σίγουρη κίνηση, διότι και στις δύο περιπτώσεις αυτοί πάλι θα βρίσκονταν από πάνω. Ακόμα και εάν το αεροπλάνο έπεφτε και πέθαινε το πλήρωμα ...ηρωικά.
    Το οποίο ήταν αναλώσιμο και δεν αποτελείτο από μέλη των οικογενειών των τούρκων πολιτικών ή στρατηγών.
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @ 23 Ιουνίου 2010 4:49 μ.μ.
    Λες: ''Αν μη τι αλλο οι Τουρκοι εχουν αποδειξει πως σαν κοινωνια εχουν στομαχι για υψηλες απωλειες.''
    -----------
    Οι Τούρκοι κεμαλιστές, με τους ισλαμιστές από κοντά, πράγματι έχουν στομάχι για υψηλές απώλειες.
    Διότι είπαμε: Δεν είναι παιδιά τους, αλλά αναλώσιμοι.
    Οι Τούρκοι πολίτες όμως όχι.
    Δεν πάει πολύς καιρός που είδαμε σε αναρτήσεις εδώ πώς κάνουν στις κηδείες οι συγγενείς των Τούρκων στρατιωτών, θυμάτων των Κούρδων.
    Που βρίζουν τους στρατηγούς και όχι τους Κούρδους.
    Υπάρχει και το ντοκουμέντο όπου καταθέτει η νεαρή σύζυγος Τούρκου στρατιώτη πώς τον έστειλαν σαν πρόβατο στη σφαγή.
    Όποιος θυμάται την περίπτωση, ας δώσει το λινκ.
    Η σύγκριση με Ελλάδα είναι αδόκιμη.
    ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ δεν ζηλεύω τους Τούρκους πολιτικούς ή στρατιωτικούς.
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. "Ο Λι πράγματι δεν είχε διαβάσει στη βικιπίντια τι θα μου πει για τους Τούρκους στην Κορέα και στάθηκε μόνο σε όσα ήξερε αφού τα είχε ζήσει ως αυτόπτης μάρτυρας.
    Εσύ διάβαζε στοιχεία στη βικιπίντια που μπορεί να την γράφει ο οποιοσδήποτε Τούρκος ή φιλότουρκος για να μπορούν να τα χρησιμοποιούν άλλοι Τούρκοι και φιλότουρκοι."


    Αχ, φιλτατε Τζιμι,αφηνεις τον πατριωτισμο να σε τυφλωνει. Δυστυχως εχω ερευνησει το θεμα εδω και χρονια. Η Βικιπαιδεια, ειναι απλα μια γρηγορη λυση. Το να υποτιμας τον αντιπαλο ειναι ο,τι χειροτερο, ειδικα οταν ηδη υστερεις αριθμητικα.

    Ιστοσελιδα της Κορεατικης κυβερνησης. Κλικ στην ιστορια αριστερα (σημαιουλες). Eχει ολο το ιστορικο δρασης των Τουρκων (και Ελληνων) στον πολεμο.

    http://eng.koreanwar60.go.kr/20/2003000000.asp

    Η σελιδα 123 του ανωτερω αφιερωματος που... επιβεβαιωνει την Βικιπαιδεια.

    http://img337.imageshack.us/img337/3606/51350914.png



    Εχει κι εδω αυτοπτη μαρτυρα

    http://www.koreanwar-forgottenwar.com/memories/david.htm

    (Ξερεις τι λενε για τους αυτοπτες μαρτυρες σε μια σκηνη. Ο καθενας βλεπει διαφορετικα). Η τελευταια σελιδα του παρακατω αρθρου ειναι κατατοπιστικη.

    http://www.historynet.com/korean-war-1st-turkish-brigades-baptism-of-fire.htm

    Ενταξει, μπορει να εχει δικιο ο Λι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Και σαν να μην έφταναν αυτές οι θυσίες, μας πέταξαν και δύο γκολάκια και έτσι αποκλειστήκαμε από τους 16!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ναι ρε Κορεάτες, αλλά στο Μουντιάλ μας κερδίσατε...

    Χαχα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Όταν ένας λαός ζητάει βοήθεια για να μην αφανισθεί, κάποιοι οφείλουν να βοηθήσουν.
    Στα νότια της κορεατικής χερσονήσου ένα τμήμα των Κορεατών δεν ήθελε να ζήσει στον κομμουνιστικό ...παράδεισο.
    Και μέσω του ΟΗΕ ζήτησε την βοήθεια άλλων κρατών.
    Δεκαέξι κράτη έστειλαν στρατιωτική βοήθεια, ανάμεσά τους και η Ελλάδα.
    Σε τι διαφωνούν μερικοί εδώ;
    Στο ότι έστειλε και η χώρα μας; Ή γι' αυτούς δεν έπρεπε να σταλεί καθόλου βοήθεια και να αφεθούν εκατομμύρια άνθρωποι να ζήσουν υπό τις άθλιες συνθήκες του καθεστώτος του Κιμ Ιλ Σούνγκ; Και πολλοί από αυτούς να εξοντωθούν;
    Ή έπρεπε να στείλουν βοήθεια άλλα κράτη εκτός της Ελλάδας που είχε κάποιον ειδικό λόγο (που δεν μας λέτε) να μη στέλνει στρατό αλλού;
    Οι Νεοζηλανδοί και οι Ινδοί που πολέμησαν στην Κρήτη και αλλού, κακώς ήλθαν;
    Άλλο πράγμα να το γενικεύουμε λέγοντας ότι δεν πρέπει να πηγαίνουμε ΠΟΤΕ αλλού και άλλο να κοιτάμε πάντα υπό ποιές προυποθέσεις μπορεί να πάει μιά χώρα να βοηθήσει μία άλλη.
    Το μυαλό γιατί τόχουμε;
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. @ 23 Ιουνίου 2010 7:21 μ.μ.
    Να ξέρεις ότι οι Κορεάτες είναι πολύ ευγενικοί άνθρωποι και ποτέ δεν θα έλεγαν κακό λόγο για κάποιον που πήγε να βοηθήσει έστω και αν αυτός ήταν ατζαμής.
    Ο Λι μου έχει πει και για γουρουνιές που έκαναν μερικοί δικοί μας που ήθελαν να το παίξουν πονηροί.
    Το έχω διασταυρώσει με συγγενικό μου άτομο που ήταν εκεί ως στρατιώτης και όντως μερικοί δικοί μας φέρθηκαν άσχημα σε ανήμπορα άτομα και τους πήραν με πουστιά, διάφορα εμπορεύματα (μεταξωτά υφάσματα κλπ).
    Ούτε αυτά θα τα βρεις γραμμένα στα λινκ που παραθέτεις ή σε άλλα.
    Κι όμως έγιναν!

    Σε ευχαριστώ για τον χαρακτηρισμό ''πατριώτης''.
    Το προσπαθώ όσο μπορώ περισσότερο!
    Θα με πείραζε το ''εθνικιστής''...
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ναι εμείς χύσαμε το αίμα μας για σας αλλά εσείς μια επένδυση στην Ελλάδα δεν κάνατε να φάει ψωμάκι κανας Ελληνας... τα hyundai σας και τις LG σας σε κάτι Σλοβακίες και σε κάτι Τσεχίες τις κατασκευάζετε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Κανένας άλλος λαός δεν μας μισεί τόσο όπως μας μισούν οι κορεάτες, κ.Καλεντερίδη γιατί δεν το γράφετε αυτό, είμαι σίγουρος ότι το ξέρεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. @ 10:36 μ.μ.
    και μας βάλατε και 2 γκολ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Οι Κορεάτες, αλλά και οι Ιάπωνες ήθελαν να φτιάξουν εργοστάσια στην Ελλάδα.
    Οι συνθήκες και οι όροι όμως που βάζει η χώρα μας (γραφειοκρατία και συνδικάτα) είναι απαγορευτικές!
    Στις χώρες που πήγαν δεν είχαν να αντιμετωπίσουν το ίδιο.
    Μ' άλλα λόγια, αυτοί ήθελαν, εμείς δεν θέλαμε !!!
    Το κατάλαβες φίλε μου;;;
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Δυστυχώς για μας ΚΑΙ ΠΑΛΙ ο Τζίμης έχει δίκιο σε όσα λέει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Τα περι οπερετετικης- κωμικοτραγικης αποδοσης του τουρκικου εκστρατευτικου σωματος στην Κορεα (μεγεθους συνταγματος αλλα επειδη ηταν οργανωμενο συμφωνα με το βρετανικο συστημα το αποκαλουσδαν "ταξιαρχια")ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΣΤΙΚΟΣ ΘΡΥΛΟΣ.Προς επιβεβαιωση οποιος θελει μπορει αν κοιταξει το βιβλιο του Raymon Cartier "Μεταπολεμικη Ιστορια" (στα ελληνικα απο τισ εκδοσεις Παπυρος εκδοθεν το 1972 αν θυμαμαι καλα)
    Χρηστος Βουλγαρης απο Λονδινο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Θα συμπαθήσετε πολύ περισσότερο τους Κορεάτες και θα τους παραδεχτείτε και καλλιτεχνικά αν δείτε την εξαιρετική ταινία "Welcome to Dongmakgol" (2005) (με θέμα τον εμφύλιο). Η ταινία ΔΕΝ κυκλοφόρησε στην Ελλάδα (ούτε πρόκειται), αλλά μπορείτε να την βρείτε -υπάρχουν και Ελληνικοί υπότιτλοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.