5/6/10

ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΚΥΠΡΟΣ ΣΤΗΝ ΤΡΟΧΙΑ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ!

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjoQkU-_pNsBGW2A6rrnADXc-3mjKRMQrsU1vMReyx5R9BU7F0NGa4k7iERegLeuAonEPWcW_IPEJ_rDAsDfVlBRztxbxAVXHPjMUY5MBOF3hzM__Bslt1A6MbHo8lUzlQUdJGdzgVJmgg/s400/ELLAS+KIPROS.jpg
του Παν. Λαφαζάνη,
Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ

Η πρωτοφανής ισραηλινή θηριωδία απέναντι στον στολίσκο της ανθρωπιστικής βοήθειας που είχε ως προορισμό την αποκλεισμένη Γάζα, έφερε πιο έντονα στο προσκήνιο μια σειρά από νέα δεδομένα και κυρίως ένα νέο πολιτικό χάρτη της περιοχής μας και όχι μόνο, από τα οποία πρέπει να εξαχθούν κρίσιμα συμπεράσματα για τις επερχόμενες εξελίξεις.
Πρώτον: Η ισραηλινή πειρατεία και μαζική δολοφονία κατέδειξαν με τον πλέον κυνικό τρόπο ότι το Ισραήλ διαθέτει, οτιδήποτε εγκληματικό και αν πράξει, την πλήρη και χωρίς προσχήματα ασυλία από το βρώμικο αμερικανο-Ε.Ε. σύμπλεγμα, το οποίο στην οικονομία εκφράζεται από την ληστρική σύμφυση Ε.Ε.-ΔΝΤ. Η σχεδόν ξεχασμένη έννοια του ιμπεριαλισμού, σε οικονομικό, πολιτικό και στρατιωτικό επίπεδο, έρχεται στην επιφάνεια με ένα αδυσώπητο και πολύ επίκαιρο τρόπο. Αναφερόμενοι γενικότερα αλλά και ειδικότερα για τη χώρα μας και την περιοχή μας, γίνεται απολύτως σαφές ότι δεν μπορεί να υπάρξει καμία πρόοδος χωρίς ένα σκληρό κοινό αγώνα με βαθύτατα αντιιμπεριαλιστικά χαρακτηριστικά!
Δεύτερον: Η στάση Αθήνας και Λευκωσίας απέναντι στην άνευ προηγουμένου κρατική τρομοκρατία του Ισραήλ έπεισε σχεδόν τους πάντες για τις επιμελώς υποκρυπτόμενες από τα μάτια της κοινής γνώμης τραγικές εξελίξεις στην εξωτερική πολιτική Ελλάδας και Κύπρου. Αποκαλύφθηκε ότι, στο πλαίσιο μιας στάσης νεοϋποτέλειας προς τον αμερικανο-ευρωπαϊκό ιμπεριαλισμό από Ελλάδα και Κύπρο, έχει εκτυλιχθεί μια βαθύτατη φιλοϊσραηλινή στροφή Αθήνας και Λευκωσίας, η οποία, αν συνεχιστεί, θα μετατρέψει τον άξονα Ελλάδας και Κύπρου σε δορυφορική «ομπρέλα» του ισραηλινού επεκτατισμού! Αυτό έδειξαν τα προγραμματισμένα, όχι τυχαία, αυτή την περίοδο, ελληνοϊσραηλινά αεροπορικά γυμνάσια, η πρωτοφανής απαγόρευση από την Κύπρο του απόπλου για τη Γάζα και οι ανύπαρκτες αντιδράσεις για τη σφαγή από Αθήνα και Λευκωσία, που ούτε καν στάχτη στα μάτια της αγανακτισμένης κοινής γνώμης κατόρθωσαν να ρίξουν.
Πρωταγωνιστής για αυτές τις εξελίξεις, που αλλάζουν άρδην όλα τα δεδομένα της μεταπολιτευτικής εξωτερικής πολιτικής και φέρνουν τη χώρα ευθέως αντιμέτωπη με τον μουσουλμανικό κόσμο, είναι ο κ. Γ. Παπανδρέου, ο οποίος όχι μόνο έχει αναγάγει σε δόγμα την απεριόριστη αμερικανοατλαντική προσήλωση, αλλά και μετατρέπει σε εχθρούς της χώρας, τους εχθρούς των φίλων του.
Τρίτον: Η Τουρκία, υπό τη σημαία του «λάιτ» Ισλάμ, το οποίο επιχειρεί να εκφράσει ο κ. Τ. Ερντογάν, φιλοδοξεί να αναλάβει, όπως έδειξε η πρόσφατη κρίση και εν πολλοίς το έχει καταφέρει, το ρόλο του αντίπαλου δέους απέναντι στο Ισραήλ και του εκφραστή, με ένα διαφορετικό από το «φονταμενταλισμό» τρόπο, του μουσουλμανικού κόσμου. Και αυτό την ώρα που η Άγκυρα ασκεί συνολικότερα μια τολμηρή πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική με την οποία επιχειρεί να αναδειχθεί ως περιφερειακή ηγεμονική δύναμη τεσσάρων οριζόντων.
Είναι φανερό ότι οι παραπάνω παρατηρήσεις, στο βαθμό που έχουν κάποια βάση, αλλάζουν -και ίσως αλλάζουν σε βάθος- τα δεδομένα στην περιοχή μας, υπογραμμίζοντας την ανάγκη η Αριστερά να διαμορφώσει μια νέα στρατηγική εξωτερικής πολιτικής για προοδευτικές εξελίξεις στη χώρα και στην περιοχή, η οποία σήμερα είναι είτε λανθασμένη είτε υποβαθμισμένη έως ανύπαρκτη.
Αξίζει, τέλος, να κλείσω με μια υπογράμμιση. Μπορεί κάποιοι ισχυρότατοι κύκλοι σε Ελλάδα και Κύπρο να θεωρούν, είτε προσχηματικά είτε ειλικρινά, ότι, αφού η Τουρκία ενοχλεί ΗΠΑ-Ε.Ε.-Ισραήλ, τότε η προσκόλληση μέχρι «δορυφοροποίησης» Ελλάδας και Κύπρου στις προτεραιότητες των τελευταίων, θα διευκολύνει τη θετική επίλυση του Κυπριακού και των προβλημάτων στο Αιγαίο. Κάνουν τρομακτικό λάθος! Όσο Ελλάδα και Κύπρος ακολουθούν τυφλά το σύμπλεγμα ΗΠΑ-Ε.Ε.-Ισραήλ, τόσο γίνεται πιο βέβαιη μια λύση τύπου Ανάν στην Κύπρο και η διχοτόμηση του Αιγαίου!
ΑΥΓΗ

24 σχόλια:

  1. Χαίρομαι για τις επισημάνσεις του κ. Λαφαζάνη. Γίνεται για μένα όλο και περισσότερο εμφανής η ανάγκη για Συμβούλιο Επεξεργασίας Εξωτερικής Πολιτικής, από πολιτικούς πατριώτες (ανεξάρτητα κόμματος) και από εκτός της βουλής ελεύθερους στοχαστές, διπλωμάτες, διανοούμενους, οικονομολόγους, και πολιτικούς αναλυτές, ήτοι, από μια σοβαρή άτυπη «κοινωνική βουλή».-σπέρμα ευοίωνων εξελίξεων για την ανασυγκρότηση (και όχι την ανακύκλωση) της Πολιτικής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αυτοι του συριζα δεν ειναι που ουρλιαζαν για τα αδερφια τους στην δημοκρατια της μακεδονιας? γιαυτο δεν πηγαν στο 2 % ( αδερφες κλπ μειονοτικοι )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο συμπαθης Κος Λαφαζανης,ξεχασε να μας αναφερει μεσα σε ολα τα αλλα και τα συγχαρητηρια που εστειλε ο προεδρος του ΣΥΝ Κος Τσιπρας σε λεσβιες,gay,ομοφυλοφιλους,για τον αγωνα που κανουν.Επισης ξεχασε και τις πρακτικες των τουρκων,στους οποιους αναφερθηκε τελειως επιδερμικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το (οθωμανικό) φέσι και το (εβραϊκό) κιπά



    Από το παραμύθι της ελληνοτουρκικής στην απάτη της ελληνοϊσραηλινής φιλίας

    γράφει ο Δημήτρης Ζαφειρόπουλος

    Αν θεωρήσουμε ως απαρχή της πολιτικής ιστορίας του Νεωτέρου Ελληνισμού, την Άλωση της Κων/πολης από τους Φράγκους το 1204, θα δούμε ως μία από τις παθογένειες αυτού, την διλημματικότητα. Την ανάγκη δηλαδή επιλογής μεταξύ δύο αντιθέτων καταστάσεων ή παρατάξεων, με εξωγενή προέλευση, μία εκ των οποίων, σώνει και καλά, θα σώσει την Ελλάδα. Από το «καλύτερα το τουρκικό φέσι από την παπική τιάρα» της εποχής της Αλώσεως μέχρι το σημερινό «ΔΝΤ ή χάος», ο Ελληνισμός μαζοχιστικά προσπαθεί να διαλέξει μεταξύ μανιχαϊστικών διλημμάτων, ανήμπορος να βρει τον δικό του, τρίτο - αν θέλετε - δρόμο. Έτσι, και με τα γεγονότα της περασμένης εβδομάδος στα ανοικτά της Γάζας, η πειρατική εισβολή των ισραηλινών και η δολοφονία αμάχων κατέστη ζήτημα επιλογής από το ημεδαπό «think-tank», σχετικά με το μέρος ποιανού οφείλει να συστρατευθεί η χώρα. Πριν εξετάσουμε το δίλημμα αυτό καθ' αυτό, πρέπει να δούμε τα γεγονότα και τις παρενέργειες, πολιτικές και κυρίως γεωπολιτικές, που αυτά προκάλεσαν. Το Ισραήλ, ένα κράτος που γεννήθηκε με τη βία και καταπατώντας κάθε έννοια διεθνούς δικαίου, προέβη σε μία απροκάλυπτα βίαιη ενέργεια, την οποία ακόμη και ο πιο πιστός σύμμαχός του δεν μπορεί παρά να καταδικάσει. Γιατί; Πολύ απλά, το Ισραήλ προκαλεί για μία ακόμη φορά, ώστε να εκβιάσει αντίποινα από τον αραβικό κόσμο. Έχει ανάγκη την ένταση στην Μέση Ανατολή, γιατί πολύ απλά βλέπει μία στροφή της πολιτικής των ΗΠΑ και της Ε.Ε. προς την κατεύθυνση εξευρέσεως λύσεως στο Μεσανατολικό. Μία λύση, που σίγουρα δεν συμφέρει το Ισραήλ, ειδικά όταν βλέπει το Ιράν να ισχυροποιείται και να καθίσταται ένας πολύ επικίνδυνος αντίπαλος. Το Ισραήλ επιδιώκει αντίποινα και ένταση. Το ίδιο σχεδόν θέλει και η Τουρκία για να παρουσιασθεί ως ο υπέρμαχος των Αράβων και των Μουσουλμάνων. Το νέο Χαλιφάτο που ονειρεύεται ο Νταβούτογλου και η συντριβή των Κεμαλιστών, που επιδιώκει ο Ερντογκάν, περνούν μέσα και από το αίμα των νεκρών του Free-Gaza. Και η Ελλάδα που βρίσκεται μέσα σ' αυτήν την γεωπολιτική σκακιέρα; Για μία ακόμη φορά στο πουθενά. Γιατί πριν εξετάσει κάποιος συμμαχίες ή επιλέξει στρατόπεδα, οφείλει να έχει ξεκάθαρη στόχευση επιδιώξεων και εθνική εξωτερική πολιτική.

    Συνεχιζεται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Συνεχεια

    Η χώρα μας, το μόνο που διαθέτει τις τελευταίες δεκαετίες είναι το όραμα της «ελληνοτουρκικής φιλίας» και οι «μπακαλίστικες» επιδιώξεις, πότε της εισόδου στην ΕΟΚ, πότε στο ευρώ και τώρα στο ΔΝΤ. Εθνικό όραμα και στόχοι είναι τα μόνα που δεν υπάρχουν. Σ' αυτήν την κατάσταση εμφανίζονται ορισμένοι - θέλουμε να πιστεύουμε ορμώμενοι από πατριωτικά αισθήματα - και ζητούν ταύτιση της εξωτερικής πολιτικής μας με αυτήν του Ισραήλ και στην ουσία την υπαγωγή της Ελλάδος στην τεράστια δύναμη του παγκοσμίου εβραϊκού λόμπι. Για να πετύχουμε τι; Την ισχυροποίηση των αιτημάτων της Τουρκίας, που θα βρουν συμπαραστάτη πλέον ολόκληρο τον αραβικό κόσμο; Την αλλαγή της πολιτικής των ΗΠΑ (δέσμιας του εβραϊκού λόμπι) στα ελληνοτουρκικά προβλήματα; Ένα χρόνο τώρα, ο Ερντογκάν κονταροκτυπιέται με το Ισραήλ. Σε τι άλλαξε η πολιτική των ΗΠΑ (ξαναθυμίζουμε φίλα προσκείμενης χώρας προς το Ισραήλ) ως προς το Αιγαίο και την Κύπρο αυτόν τον χρόνο; Σε τίποτα. Αντίθετα, όσο η Τουρκία θα ισχυροποιείται ως γεωπολιτικό μέγεθος στην περιοχή, τόσο οι ΗΠΑ θα την εξευμενίζουν παραχωρώντας της οφέλη εις βάρος του μονίμου θύματος, που ποτέ δεν ζητά τίποτε, της Ελλάδος. Η «ελληνοϊσραηλινή φιλία» που επιδιώκουν ορισμένοι δεν έχει να προσφέρει τίποτε στην Ελλάδα. Το μόνο που μπορεί να προκαλέσει είναι η εμπλοκή της χώρας στις ενδεχόμενες συγκρούσεις στην περιοχή και την εμφάνιση της ισλαμικής τρομοκρατίας στις πόλεις μας. Δεν μπορώ να φαντασθώ το πώς η Ελλάδα θα επιδιώκει την αναίρεση των συνεπειών της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο, π.χ. όταν θα αναγνωρίζει και ενδεχομένως θα βοηθά την κατοχή της Γάζας και της Δ. Όχθης. Δεν μπορώ να φαντασθώ το πώς η Ελλάδα θα επιδιώκει την επίλυση των εθνικών της ζητημάτων, όταν θα δικαιολογεί την καταπάτηση των δικαιωμάτων άλλων λαών, όπως του παλαιστινιακού. Με την βοήθεια του εβραϊκού λόμπι θα ελπίσουν κάποιοι. Σίγουρα! Όπως για παράδειγμα το να περιμένουμε να δούμε τον Σόρος να παύει να στηρίζει τα Σκόπια και να αγωνίζεται για την ελληνικότητα της Μακεδονίας, που περιλαμβάνει και την «δεύτερη Ιερουσαλήμ» Θεσσαλονίκη. Το ζήτημα είναι τεράστιο και έχει πολλές παραμέτρους που χρίζουν ιδιαιτέρας αναλύσεως, όπως π.χ. το τι είναι το Ισλάμ και πώς μπορεί η Ελλάδα να πορευθεί μαζί του. Το μείζον όμως αυτή τη στιγμή - το ξαναγράψαμε προηγουμένως - είναι η ανυπαρξία εξωτερικής πολιτικής και εθνικών επιδιώξεων. Μέχρι η πατρίδα μας να αποκτήσει όραμα και θέληση εθνικής επιβίωσης, κάθε κουβέντα περί συμμαχιών, φιλιών και λόμπι είναι βλακώδης ή απλά ύποπτη.

    dzafeiropoulos@elkosmos.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. 1) "Ισραηλινή Πειρατεία":

    ακόμα ένας αναξιοκρατικά απόφοιτος Δημοτικού

    2) ΕΕ-ΗΠΑ υπεύθυνες για το ΔΝΤ:

    "Συνάντηση Παπανδρέου - Πούτιν
    Μεντβέντεφ: Βοήθεια από το ΔΝΤ και την Παγκόσμια Τράπεζα πρέπει να ζητήσει η Ελλάδα για να αντιμετωπίσει τα οικονομικά της προβλήματα
    Μετά τη συνάντησή του με τον Έλληνα πρωθυπουργό, ο Ρώσος πρόεδρος Ντιμίτρι Μεντβέντεφ ανέφερε ότι του συνέστησε να αποτανθεί «για βοήθεια στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Παγκόσμια Τράπεζα ως προς την επίλυση των δημοσιονομικών προβλημάτων της Ελλάδας».

    Ο κ. Μεντβέντεφ προέβη σε αυτή τη δήλωση κατά την έναρξη της συνάντησής του με τον πρόεδρο της Παγκόσμιας Τράπεζας, Ρόμπερτ Ζέλικ, ο οποίος με τη σειρά του σχολίασε: «Ποτέ δεν ξέρεις ποιος μπορεί να ζητήσει βοήθεια» από την Παγκόσμια Τράπεζα.

    http://portal.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathbreak_1_16/02/2010_324003
    Galia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τρία ΣΥΡΙΖΟΠΟΥΛΑΚΙΑ κάθονται.

    Τα έκανε αχταρμά και βγήκε φάβα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Το άρθρο τούτο του Λαφαζάνη, μαζί με τον ίδιο και το κόμμα του είναι για τα σκουπίδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ρε θα αποφασίσομε τι θέλομε και με ποιούς είμαστε ?

    Δεν υπάρχουν "ανεξάρτητα" κράτη, πάρτετο απόφαση. Ακόμα και τα ανεξάρτητα κράτη είναι με κάποιον μαζί και με τους άλλους χώρια.

    Δεν ζούμε σε έναν "αγγελικά πλασμένο" κόσμο.

    Εχομε καταλάβει τι κρύβεται πίσω απο τον "στολίσκο" "ελευθερίας" της Γάζας ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Εγώ είμαι υπέρ της ενδοελληνικής φιλίας, κάτι που με τρόμο βλέπω όλο και πιο χλωμό. Ούτε οι Τούρκοι, ούτε οι Ισραηλινοί παθιάζονται σαν χαζοί για αλλουνού θέματα. Τα δικά τους κοιτάνε. Εδώ, ακόμα και το τουρκοϊσραηλινό επεισόδιο έγινε αντικείμενο εμφύλιας ποδοσφαιρικής διαμάχης, με αριστερούς, δεξιούς, αντιαμερικάνους, φιλοθωμανούς, ειρηνιστές, φιλοεβραίους, φραγκολεβαντίνους, επαναστάτες, τζιχαντίστες και Κύριε Ελέησον!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Λαφαζάνη κοίτα ού ού φιλάκια από το Τελ Αβίδ.

    Με στολίσκο κατά της τουρκικής κατοχής στην Κύπρο απαντά το Ισραήλ.

    Στολίσκος με «οργισμένους» Ισραηλινούς, που θα ζητούν να σταματήσει η τουρκική κατοχή στην βόρεια Κύπρο και να επανενωθεί το νησί υπό την κυπριακή κυβέρνηση, πρόκειται να ξεκινήσει την ερχόμενη εβδομάδα από το Ισραήλ, σύμφωνα με δημοσίευμα της ισραηλινής εφημερίδας Jerusalem Post.

    Με την ένταση μεταξύ Τουρκίας και Ισραήλ να κορυφώνεται, ειδικότερα μετά τη γνωστοποίηση ότι οι 9 νεκροί ακτιβιστές του «Στόλου της «Ελευθερίας» είναι Τούρκοι, οι ομάδα των «οργισμένων Ισραηλινών», όπως αναφέρει η εφημερίδα, επιθυμεί να δώσει τη δική της απάντηση στην Τουρκία στην προσπάθεια της περασμένης εβδομάδας να σπάσει ο αποκλεισμός της Γάζας.

    Στην ομάδα συμμετέχει ο Alex Goldfarb, πρώην βουλευτής των κομμάτων Tzomet και Yiud, τη δεκαετία του ‘90, καθώς και ο ακτιβιστής του κόμματος Meretz, Pinhas Har-Zahav. Η κίνηση πρόκειται να χρηματοδοτηθεί από πλούσιο Ισραηλινό, το όνομα του οποίου παραμένει άγνωστο.

    Στο μεταξύ, η αντίδραση εξακολουθεί να είναι έντονη και στην Τουρκία. Ο πρόεδρος της χώρας Αμπντουλάχ Γκιούλ τόνισε χθες ότι το Ισραήλ διέπραξε ένα από τα μεγαλύτερα σφάλματα της ιστορίας του, το μέγεθος του οποίου θα καταλάβει καλύτερα στο μέλλον. Η Τουρκία, που δεν πρόκειται να συγχωρήσει με κανένα τρόπο αυτή την πράξη, με ψυχραιμία θα πράξει τα δέοντα και προειδοποιώντας τον αμερικανικό παράγοντα να προβεί στη σωστή αξιολόγηση του γεγονότος, συνέχισε.

    Αλλά και ο Τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος επισκέφθηκε χθες τους τραυματίες ακτιβιστές που νοσηλεύονται σε νοσοκομείο της Άγκυρας, κατήγγειλε για άλλη μια φορά την πολιτική άσκησης βίας του Ισραήλ και την παράνομη ενέργεια που σημειώθηκε στα διεθνή ύδατα. «Η Τουρκία ούτε παραβλέπει ούτε υποκύπτει» προειδοποίησε, προσθέτοντας ότι η Άγκυρα για το θέμα αυτό έχει πολλά ακόμη να κάνει.

    Μάλιστα, σύμφωνα με δημοσίευμα εφημερίδας του Λιβάνου, ο Ερντογάν σχεδιάζει να συμμετάσχει σε τουρκική ομάδα που θα μεταφέρει με πλοίο ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα, συνοδεία πολεμικού σκάφους. Η εφημερίδα σημειώνει επίσης ότι Αμερικανοί αξιωματούχοι που έχουν ενημερωθεί σχετικά από τον Τούρκο πρωθυπουργό του ζητούν να καθυστερήσει τα σχέδιά του

    http://tvxs.gr/news/%CE%BA%CF%8C%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%82/%CE%BC%CE%B5-%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BB%CE%AF%CF%83%CE%BA%CE%BF-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AC-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%BA%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%BF%CF%87%CE%AE%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%BA%CF%8D%CF%80%CF%81%CE%BF-%CE%B1%CF%80%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%BF%CF%8D%CE%BD-%CE%BF%CE%B9-%CE%B9%CF%83%CF%81%CE%B1%CE%B7%CE%BB%CE%B9%CE%BD%CE%BF%CE%AF

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αποψή μου είναι ότι οι ισραηλινοί θέλαν να δώσουν ένα μάθημα στους τούρκους για το ποιος είναι το αφεντικό.Άλλώστε δεν είναι τυχαίο ότι νεκροί υπήρχαν μόνο στο τούρκικο πλοίο και όχι στα άλλα.

    Κώστας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ο Κος Ζαφειροπουλος στην αναλυση που παρεθεσε,ουδεμια προταση εκανε ως προς την εξωτερικη μας πολιτικη.Διεκρινα και ισως κανω λαθος,μια ετεροβαρη κριση για εβραιους και τουρκους,ενω μας εδωσε και μια δοση τρομου.Στην ουσια δηλαδη προτεινε να αφησουμε τα πραγματα οπως ειναι.Μα αυτο κανουμε αγαπητε φιλε μια ζωη,τρεχουμε πισω απο τα γεγονοτα και τις εξελειξεις,ανικανοι να προβλεψουμε,να σχεδιασουμε,να οραματιστουμε.Ανικανοι να επωφεληθουμε για οτιδηποτε που θα εβγαζε αυτη τη χωρα απο το τελμα της μετριοτητας και της ανυποληψιας.Μιας χωρας που παρακαλει τον οιονδηποτε εμφανιζεται στο στερεωμα,να μην της παρει κανενα μετρο γης,οπως τωρα παρακαλουμε να μην μας παρουν την συνταξη μας,ενω αν μας ζορισουν,δεχομαστε να δωσουμε λιγο οικοπεδο για να μην χασουμε το σπιτι.Μην ανησυχεις λοιπον,αγαπητε,και αυτη την φορα θα πραξουμε τα αναλογα,δηλαδη ΤΙΠΟΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @ 05 Ιουνίου 2010 5:21 μ.μ.

    Ναί αλλά τους κρυφοψηφίζεις όμως!
    Γιατί θέλεις να διαλύσουν την Ελληνική οικογένεια ώστε να ανοίξεις την μπουκαπόρτα στους δικούς σου, της Παγκοσμιοποίησης ντε.
    Πονηρούλη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Στολίσκος με οργισμένους Ισραηλινούς, που θα ζητούν να σταματήσει η τουρκική κατοχή στην Κύπρο και να επανενωθεί το νησί υπό την κυπριακή κυβέρνηση, πρόκειται να ξεκινήσει την ερχόμενη εβδομάδα από το Ισραήλ.

    http://www.jpost.com/Israel/Article.aspx?id=177449

    Ισχύει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. kala na ginoume mpalaki anamesa sayta ta duo remalia....popopo mono ayto den mas xriazete twra

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Οι Ισραηλινοί δίνουν μαθήματα στους Τούρκους, οι Τούρκοι μας δίνουν μαθήματα εδώ και καμμια εννενηνταρια χρόνια, οι Αλβανοί μας δίνουν μαθήματα, οι Σκοπιανοί... οι Αρειανοί, οι Εξωγήινοι και τέλος πάντων, ό,τι περπατάει πετάει ή κολυμπάει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Η θέση του κ. Ζαφειρόπουλου "Γιατί πριν εξετάσει κάποιος συμμαχίες ή επιλέξει στρατόπεδα, οφείλει να έχει ξεκάθαρη στόχευση επιδιώξεων και εθνική εξωτερική πολιτική", φαίνεται σωστή. Πιστεύω πώς είναι μια οπτική καθαρή, όχι για να μην γίνει και πάλι τίποτα, αλλά ως καθαρή αφετηρία χάραξης εξωτερικής πολιτικής, στην οποία υπεισέρχονται φυσικά για συνεκτίμηση πολλοί παράγοντες. Επανέρχομαι στην πρότασή μου για Συμβούλιο Επεξεργασίας Εξωτερικής Πολιτικής στο πλαίσο μιας «κοινωνικής βουλής»-σπέρμα ευοίωνων εξελίξεων για την ανασυγκρότηση (και όχι την ανακύκλωση) της Πολιτικής ζωής μας.
    Τιτανικός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Βρισκω τα σχολια 4:59μμ και 5:25μμ
    πολυ αντικειμενικα,συμπληρωνω την προτροπη μονο,επιτελους κυριοι πολιτικοι μην κλεβετε μονο,καντε για τα τοσα που οικονοματε και κατι για την ενιαια εξωτερικη πολιτικη της Ελλαδας,εθνικη στρατηγικη,σταθερη και υπολλογησιμη απο φιλους και εχθρους!Επιτελους,να η ευκαιρια!
    Πρωτα τα του οικου μας!

    Λεωνιδας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Καλη η αναλυση του Κου Λαφαζανη, φοβαμαι ομως οτι η ε υ κ α ι ρ ι α κ η αυτη στροφη της ελληνικης εξωτερικης πολιτικης θα εχει πολυ-πολυ πιο δυσαρεστα αποτελεσματα για τη Κυπρο απο εκεινα του σχεδιου Αναν(το οποιο αλλωστε, πλην του Γ. Παπανδρεου ειχε υποστηριξει και το κομμα στο οποιο ανηκει).
    Κατα συνεπεια και για την Ελλαδα! Δεδομενης μαλιστα της οικονομικης καταστασης στην οποια ευρισκεται, η διχοτομηση του Αιγαιου ισως ειναι η λιγοτερη ζημια την οποια θα υποστει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Δηλαδή σύμφωνα με τον κ. Λαφαζάνη εάν συνταχθούμε με την Τουρκία και γίνουμε πιστοί συνοδοιπόροι του κ. Ερντογάν και το Κυπριακό θα λυθεί και το Αιγαίο δεν θα διχοτομηθεί. «Έτσι είναι αν έτσι νομίζετε».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. @ greeks_against_stupidity

    Εσένα εβραιoλαμόγιο (γνωστε και ως Bloopers) στα 'χουν ψάλλει πάρα-πάρα πολλοί άλλοι.
    Στην τρύπα σου λοιπόν αρουραίε Λουτρακίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Αγαπητέ Ανώνυμε 06 Ιουνίου 2010 11:21 π.μ, ευχαριστώ θερμά για τα καλά σου λόγια. Καιρό είχε να μου την πέσει κάποιος του είδους σου. Χαιρετισμούς στη σύζυγο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.