24/6/10

Έκρηξη στην "καρδιά" της Προστασίας του Πολίτη.Νεκρός ο υπασπιστής του υπουργού

Ισχυρή έκρηξη με ένα νεκρό σημειώθηκε λίγο πριν από τις εννέα το βράδυ στον 7ο όροφο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, στην οδό Κατεχάκη.

Η έκρηξη έγινε στο γραφείο του υπασπιστή και της αστυνομικής φρουράς του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ακριβώς δίπλα από το υπουργικό γραφείο. Νεκρός είναι ο 52χρονος υπασπιστής του υπουργού - πατέρας δύο παιδιών- ο οποίος ήταν για πολλά χρόνια συνεργάτης του.

Συντετριμμένος ο υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοΐδης δήλωσε ότι «οι άνανδροι δολοφόνοι θα παραπεμφθούν στη δικαιοσύνη. Έχασα έναν πολύτιμο και αγαπημένο συνεργάτη».

Η έκρηξη προκλήθηκε από δέμα, που είχε σταλεί ως "δώρο". Ο υπασπιστής του υπουργού άνοιξε το δέμα που έφθασε στο υπουργείο με άγνωστο τρόπο και περιείχε τον εκρηκτικό μηχανισμό. Υπάρχει η πληροφορία ότι δε λειτουργούσε το μηχάνημα που ανιχνεύει εκρηκτικά. Ωστόσο στενός συνεργάτης του υπουργού διέψευσε αυτή την πληροφορία.

Διετάχθη κατεπείγουσα ΕΔΕ για να διαπιστωθεί πως έφτασε το δέμα στο γραφείο του υπουργού.

Την ώρα της έκρηξης στο γραφείο δεν υπήρχαν άλλα άτομα.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, από την έκρηξη κατεδαφίστηκε ο ενδιάμεσος τοίχος των δύο γραφείων.

Αμέσως μετά την έκρηξη ακολούθησε πανικός, καθώς στο υπουργείο βρισκόταν πλήθος κόσμου.

Επί τόπου έχουν σπεύσει δύο ασθενοφόρα και κινητή μονάδα του ΕΚΑΒ.

Την έκρηξη ακολούθησε πλήθος ερωτηματικών, καθώς το συγκεκριμένο υπουργείο είναι ένα από τα καλύτερα φυλασσόμενα κτήρια στη χώρα.

Οι πρώτες πληροφορίες από την αντιτρομοκρατική μιλούν για μία καλά οργανωμένη ενέργεια.

Λίγη ώρα μετά την έκρηξη ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς επικοινώνησε με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη.

«Πρόκειται για μια αποτρόπαια και πρωτοφανή εγκληματική επίθεση, που στοίχισε τη ζωή ενός ανθρώπου και προσέβαλε βαρύτατα τον Νόμο και τη Δημοκρατία. Απέναντι σε τέτοια κρούσματα θηριωδίας αντιτάσσουμε την ενότητα του λαού μας και την καθολική μας απόφαση να αντιμετωπίσουμε το κακό στη ρίζα του. Εκφράζω την βαθύτατη οδύνη μου και συμπάσχω με την οικογένεια του θύματος», είπε ο κ. Σαμαράς.

Ο δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης δήλωσε μεταξύ άλλων "σύσσωμη η ελληνική κοινωνία καταδικάζει την τρομοκρατική ενέργεια που στόχο είχε κυρίως τους δημοκρατικούς μας θεσμούς, την εικόνα της πατρίδος μας στο εξωτερικό, και βεβαίως τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη και τους συνεργάτες του... Δεν είναι ώρα αναζήτησης των ευθυνών. Είναι μία ώρα περισυλλογής και ομόθυμου μηνύματος εκ μέρους όλων μας, ότι η Ελλάδα παραμένει μια ασφαλής και δημοκρατική χώρα".
SKAI.GR

16 σχόλια:

  1. Βολική η συγκυρία....

    Οι χρήσιμοι ηλίθιοι πάλι επι το έργο.

    Γιαννης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φαίνεται ότι ο ΠροΠοτζής έχει τσαντίσει τους τρομοκράτες επειδή κομπορυμονεί ότι εξάρθρωσε την τρομοκρατία. Βέβαια όλοι γνωρίζουν ότι αν δεν έσκαγε η βόμβα στα χέρια του Ξηρού, ο ΠροΠοτζής θα εξάρθρωνε ούμπαλα.
    Απαιτείται η άμεση παραίτηση, του κατά τα άλλα ανίκανου υπουργού και του γελοίου υφυπουργού, με την Σύρια σεξοβόμβα σύμβουλο, που έχουν καταντήσει την Ελληνική Αστυνομία σούργελο.
    Φίλοι αστυνομικοί μην επιτρέψετε στους πολιτικούς της προδοτικής κυβέρνησης να σας καταντήσει αλβανοπακιστανική συνοποσπονδία. Τα σώματα ασφαλείας έχουν παρελθόν, στη σωτηρία του έθνους, που δεν επιτρέπει τέτοιο διασυρμό.
    Είμαστε στο πλευρό σας και συμπάσχουμε μαζί σας.

    ΦιτυλαΝαύτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. μηπως ηταν καμια πρωην του , που δεν αντεξε τον χωρισμο τους και τον προσφατο δεσμο του ;

    αυτα τα προβληματα δημιουργουν οι περιεργες σχεσεις και φιλιες που ομολογουμενος ειχε

    h

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. καλα υψηλοβαθμος ανοιγε τα "δωρακια " του υπουργου;
    αυτο ηταν μεσα στα καθηκοντα του ;

    τωρα ο υπουργος θα παρει το κεφαλι του υπευθυνου ασφαλειας ή θα παραιτηθει ;

    *να βαλει τωρα να δοκιμαζουν και τους καφεδες του ,
    δε ξερεις καμια φορα τι γινεται .
    **παντως ο μιθριδατης δεν δηλητηριαστηκε

    h

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δυστηχώς την πλήρωσε ένας απλός αξιωματικός!!!
    Μπράβο φίλε για την παρατήρηση,οταν κάνεις σχέσεις με περίεργες τότε...BOOMMMMMMMMM!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δεν νομίζετε ότι μια επισκεψη εργασίας στο Embassy θα έλυνε πολλές απορίες???

    ΑΖ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Προς ΦιτυλαΝαύτης

    Διακρίνω μια εμμονή, μια αναίτια και ανερμάτιστη επιθεση εναντίον του υπουργού και όλου του Υπουργείου γενικότερα..Στεναχωρέθηκες με όλα τα προηγούμενα και χάρηκες τώρα...Η χαρά δεν κρύβεται..Είστε αστείοι εκεί στα Εξάρχεια...Χάθηκε ένας άνθρωπος και εσύ βγάζεις το κόμπλεξ σου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΤΙΠΟΥΚΕΙΤΟΣ
    Ακόμα μια ευκαιρία για εξορκισμούς και φλυαρίες. Ερωτήσεις και σκέψεις: Ποιος ήταν ο στόχος; Ο Υπουργός ή μια έκρηξη μέσα στο υπουργείο κι όποιον πάρει ο χάρος; Το ρωτώ διότι ο αποστολέας δεν μπορούσε να ξέρει ( ή να είναι βέβαιος) ότι το δέμα θα έφθανε ως τον υπουργό ή τον υπασπιστή του. Εκτός να το ήξερε! Οπότε υπάρχει συνεργός εντός. Αν σκοπος ήταν "απλώς" μια έκρηξη εντός του υπουργείου, στην είσοδο κατά τον έλεγχο, τότε μπορούμε να μιλάμε για "απλή" τρομοκρατική ενέργεια, καταδικαστέα ασφαλώς. Αν όμως έιχε προεξοφληθεί ότι θα φθάσει σε υψηλά κλιμάκια του υπουργείου, τότε το πράγμα δεν είναι "απλό". Η απλούστερη και πιο ανωδυνη εκδοχή θα είναι ότι η τρομοκρατία έχει "ακρες" στον μηχανισμό της αστυνομίας. Υπάρχουν κι άλλες εκδοχές όμως πολύ πιο επώδυνες.
    ΌΛα αυτά υπό την αίρεση ότι δεν ισχύει αυτό που έλεγε ο Κων/νος Καραμανλής που συμβούλευε: Πριν αρχίσετε να ψάχνετε για συνομωσίες, δείτε μήπως έγινε καμιά μαλακία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @ 25 Ιουνίου 2010 8:55 π.μ.
    Δεν είναι ΦιτυλαΝαύτης αλλα Καντηλαναύτης.
    Για το ακριβότερον Galiaναύτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ἀφοῦ δέν σκοτώθηκε ὁ Ἐβραῖος ἀλλος εἶναι ὁ στόχος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Κανείς δεν ανάφερε ότι στο κτίριο στεγάζετε οι ΕΥΠ (κακός που στεγάζονται και άλλες υπηρεσίες με την ΕΥΠ) που σημαίνει ότι τα μέτρα πρέπει να είναι τα αυστηρότερα που υπάρχουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Κανείς δεν ανάφερε ότι στο κτίριο στεγάζετε οι ΕΥΠ (κακός που στεγάζονται και άλλες υπηρεσίες με την ΕΥΠ) που σημαίνει ότι τα μέτρα πρέπει να είναι τα αυστηρότερα που υπάρχουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΗΛΙΘΙΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ ΦΡΟΥΡΟΥΝ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ, ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΟΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ, ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ. Ε Λ Ε Ο Σ ΓΑΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. 1000% προβοκατσια για να επιβαλλουν ακομα πιο σκληρα μετρα ελεγχου τυπου αγγλιας. καμερες ανα 50 μετρα, ελεγχοι στοιχειων, νεες ταυτοτητες, τσιπακια. οδευουμε ολοταχως προς την επιβολη της παγκοσμιας χουντας του καταναγκασμου και του ελεγχου. ο Θεος να μας βοηθησει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Όπως και η πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών,έτσι και εγώ καταδικάζω απερίφραστα τη δολοφονική ενέργεια στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.Μερικές παρατηρήσεις,αν μου επιτρέπετε.
    (1) Όντως,στο κτήριο στεγάζεται η ΕΥΠ και κάποιες από τις υπηρεσίες της.Αν δεν κάνω λάθος,το κτήριο που είχε δημιουργηθεί επί επταετίας θα εξυπηρετούσε αποκλειστικά και μόνο τις ανάγκες της (τότε) ΚΥΠ.Φυσικά,αυτό δεν έγινε ποτέ.Αντί αυτού,σήμερα έχουμε ένα κτίριο "έκτρωμα".Συμφωνώ οτι για πολλούς λόγους,η ΕΥΠ πρέπει να έχει το δικό της αυτόνομο χώρο.Εκτός και αν βλέπουμε ακόμα "φαντάσματα",πράγμα που μας οδηγεί στο
    (2) Θα ήθελα να μάθω,τι έγινε με εκείνη την υπόθεση του υψηλόβαθμου στελέχους της ΕΥΠ που κατηγορείται οτι είχε δημιουργήσει "παραμάγαζο" εντός της υπηρεσίας με παρακολουθήσεις,βιομηχανική κατασκοπεία κ.α. και εμπλοκή του ελληνικού παραρτήματος της "OLAF".Θυμάστε το περιστατικό στο Προεδρικό Μέγαρο με ένα νεαρό που είχε ένα "βαλιτσάκι".Δεν τα γράφω εγώ. Έχουν δημοσιευθεί σε εφημερίδες,blogs κ.λπ.(Έχει γούστο να..Δεν θέλω ούτε να το σκέφτομαι)
    (3)Εντάξει,μπορεί το σύστημα να είναι "τρύπιο" σαν τυρί "έμενταλ" αλλά επιτρέψτε μου να γράψω και τούτο: Πόσες φορές έχουν εισβάλει δημοσιογράφοι-παπαράτσι των βρετανικών tabloid εφημερίδων "News of the World" και "Sun" (Ρ. Μέρντοχ) στο Παλάτι του Μπάκινγχαμ, βγάζοντας φωτογραφίες ακόμα και μέσα από τα ιδιαίτερα διαμερίσματα της βασίλισσας;Πάρα πολλές,πιστέψτε με. Το ζευγάρι των πλουσίων που εισέβαλε απρόσκλητο σε δεξίωση-δείπνο που παρέθετε ο πρόεδρος των ΗΠΑ,Μπαράκ Ομπάμα,το θυμάστε; Εξευτέλισαν ολόκληρη Secret Service.Την περίοδο 1996-1999, ξανά στη Μ. Βρετανία, επιχειρησιακά στελέχη της "MI5" και της "MI6" έχαναν τα υπηρεσιακά τους laptop μέσα σε τρένα,ταξί και σε μία περίπτωση στο λονδρέζικο Μετρό όπου ένας φοιτητής (αν θυμάμαι καλά) βρήκε το laptop πάνω σε ένα κάθισμα,το πήρε και μόλις έμαθε για το ατυχές συμβάν,το επέστρεψε στο μεγάλο κτήριο στις όχθες του Τάμεση.Λοιπόν;Μόνο εμείς έχουμε "τρύπες";Και να ήταν μόνο αυτά.
    (4) Μετά την έκρηξη, παρατηρήσατε στους τηλεοπτικούς σας δέκτες φαντάζομαι και εσείς τα εξής:Κάθε είδους αυτοκίνητα και δίκυκλα,εισέρχονταν ΕΝΤΟΣ του προαυλίου του Υπουργείου,χωρίς να ελέγχονται.Δέχομαι οτι ήταν-πιθανότατα-υπάλληλοι και μάλιστα οχι Διοικητικοί(τι να κάνουν αυτοί;) αλλά προφανώς επιχειρησιακά στελέχη υπηρεσιών (με πολιτικά ρούχα εξάλλου εισερχεται η πλειοψηφία των εργαζομένων στο Υπουργείο).Κατά τη γνώμη μου δεν θα έπρεπε να επιτρέπεται αυτό.Όσοι βρίσκονταν μέσα θα έπρεπε να παραμείνουν ΜΕΣΑ και κανείς μα κανείς να μην επιτρεπόταν να εισέλθει ΕΝΤΟΣ.Ένα στοιχειώδες "LOCK DOWN" της εγκατάστασης.Υπάρχει άραγε τέτοια πρόβλεψη; Και κάτι ακόμα:Αντι να ΔΙΑΚΟΠΕΙ η κυκλοφορία(επιμένω σε αυτό πάρα πολύ) στους δρόμους πέριξ του Υπουργείου, όχι μόνο αυτό δεν έγινε αλλά όπως έγραψα και πιο πάνω, μπορούσαμε ΑΝ θέλαμε να σημειώνουμε ΤΥΠΟΥΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΥΚΛΩΝ,ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ,ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ κλπ.ΑΝ λέω. ΑΝ π.χ. ήμασταν ψηλοί, από τα Άδανα και εργαζόμασταν π.χ. ως "εμπορικοί ακόλουθοι" στη πρεσβεία της..Μποτσουάνα (λέμε τώρα).Επιτρέπεται λοιπόν όχι μόνο να μην σταματά η κυκλοφορία αλλά εμπρός από την κεντρική είσοδο στο προαύλιο χώρο του Υπουργείου να είναι στημένες οι κάμερες και οι δημοσιογράφοι από όλα τα ΜΜΕ, φίλοι και συγγενείς, περίεργοι και "άλλοι"; Είναι λογικό; Σε ένα στιγμιότυπο, παρακολούθησα την εξής σκηνή: λευκό Fiat Punto με οδηγό ηλικίας 25-30έχει "μπλοκάρει" την κεντρική είσοδο. Ο οδηγός θέλει να εισέλθει για να παραδώσει κάτι (κάποια κλειδιά). Παράλληλα, μια άλλη κυρία απασχολεί ένα ειδικό φρουρό δείχνοντάς του την τσάντα της. Μια άλλη γυναίκα συνομιλεί με ένα αξιωματικό και άλλος ένας ειδικός φρουρός κοιτάζει τριγύρω απορρημένος. Κόσμος πάει και έρχεται.Αν ήμουν τρομοκράτης πάντως θα μπορούσα άνετα να σκότωνα πολύ περισσότερα άτομα με μια ΔΕΥΤΕΡΗ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΡΧΙΚΗ.Διαφωνείτε;

    Με εκτίμηση,
    Κωνσταντίνος Ν. (Πάτρα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @ Κωνσταντίνος Ν. (Πάτρα)
    Χωρίς να γίνομαι σαρκαστικός θα βλέπεις πολλά έργα δολοφονίας Παλαιστινίων στο ντουμπάϊ
    Βασίλης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.