4/6/10

Γ. Παπανδρέου: «Η μείωση των εξοπλισμών εξαρτάται από την Τουρκία»

Συνέντευξη στην εφημερίδα La Croix
«Η Ελλάδα έχει στόχο να προβεί σε μείωση των εξοπλιστικών δαπανών, αλλά αυτό θα συμβεί μόνο στην περίπτωση που η Τουρκία προχωρήσει ταυτόχρονα προς αυτή την κατεύθυνση, στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής της πορείας» επισημαίνει ο πρωθυπουργός σε συνέντευξή του στη γαλλική εφημερίδα La Croix.

"Όσο θα ενισχύεται η αλληλεγγύη μεταξύ των χωρών μελών της Ευρώπης, τόσο λιγότερο θα έχουν νόημα οι τεράστιες στρατιωτικές δαπάνες. Όσο η γειτονική μας Τουρκία θα πλησιάζει στην Ευρώπη, όλο και περισσότερο θα μπορούμε μαζί να εργαστούμε για τη μείωση των εξοπλιστικών δαπανών", δήλωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Σύμφωνα με τον Γ. Παπανδρέου, ο Τούρκος πρωθυπουργός, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν "βλέπει θετικά αυτό το ενδεχόμενο".

Ο Έλληνας πρωθυπουργός εξηγώντας πως παλαιότερα οι αμυντικές δαπάνες αντιπροσώπευαν έως και το 8% του ΑΕΠ υπογράμμισε πως "είμασταν απομονωμένοι από τους γείτονες μας στη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου". "Η Ελλάδα έζησε δύο Παγκόσμιους Πολέμους, έναν εμφύλιο, δύο Βαλκανικούς Πολέμους και πολλές δικτατορίες", επεσήμανε ο Γ. Παπανδρέου.

Το συγκεκριμένο δημοσίευμα της εφημερίδας παραθέτει και τη δήλωση του υφυπουργού Άμυνας, Πάνου Μπεγλίτη, στα μέσα Μαΐου, στη γαλλική εφημερίδα Le Monde, ότι στόχος της ελληνικής κυβέρνησης είναι μεν να μειώσει τις αμυντικές δαπάνες στο 2,3%-2,5% του ΑΕΠ, αλλά δίχως να απειληθεί η εθνική ακεραιότητα της χώρας. Ο Πάνος Μπεγλίτης, σύμφωνα με την εφημερίδα, είχε προβεί στην εξής δήλωση: "Πως θα μπορούσαμε να λάβουμε την απόφαση για τη μείωση των αμυντικών δαπανών; Όλα θα εξαρτηθούν από τους Τούρκους".
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

13 σχόλια:

  1. Για να μειωθουν οι τουρκικοι εξοπλισμοι, θα πρεπει να υπολειτουργησουν εργοστασια παραγωγης στρατιωτικου εξοπλισμου στην Τουρκια. Δεδομενων και των νεο-οθωμανικων φιλοδοξιων της γειτονος , η μειωση εξοπλισμων της ειναι ονειρο απατηλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Όσο θα ενισχύεται η αλληλεγγύη μεταξύ των χωρών μελών της Ευρώπης, τόσο λιγότερο θα έχουν νόημα οι τεράστιες στρατιωτικές δαπάνες. Όσο η γειτονική μας Τουρκία θα πλησιάζει στην Ευρώπη, όλο και περισσότερο θα μπορούμε μαζί να εργαστούμε για τη μείωση των εξοπλιστικών δαπανών", δήλωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός.

    Ὁ μύθος τῆς ἐξημερώσεως τοῦ θηρίου εῑναι ἐδῶ.
    Ἔλεος πιά, φτάνει ἡ πλύση ἐγκεφάλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΄΄Σύμφωνα με τον Γ. Παπανδρέου ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν βλέπει θετικά το ενδεχόμενο της μείωσης των εξοπλιστικών δαπανών.΄΄

    Αντί να καταγγείλει τις καθημερινές παραβιάσεις των εναέριων και θαλάσσιων συνόρων της χώρας για να μάθει και η γαλλική κοινή γνώμη τί εστί Τουρκία δήλωσε μαλακίες στη γαλλική εφημερίδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μας δουλεύει ο ίδιος δεν λέει συνέχεια για μειώσεις εξοπλισμών;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οκ mister Papandreou , μειώστε της αμυντικές δαπάνες και χωρίς να το κάνει η Τουρκία αλά τουλάχιστον τα χρήματα που θα εξοικονομηθούν από τις μυώσεις επενδύστε τα στην αμυντική έρευνα και τεχνολογία, δόξα το θεό αυτή η χώρα έχει εκλεκτούς επιστήμονες σε μεγαλύτερο πληθυσμιακό ποσοστό από άλλες αναπτυγμένες χώρες παρόλο τα χάλια μας και όχι μόνο θα καινοτομήσουν αλά θα βγάζουμε και κέρδος από τις εξαγωγές!
    Θεόφιλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Υπάρχει και η άλλη άποψη. Αυτή του έγκριτου στρατηγικού αναλυτή Δρ. Γεωργίου Μούρτου ήγουν, με την ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε. θα αυξηθούν οι πιέσεις των άλλων Δυτικοευρωπαίων εις βάρος μας!

    Αφήνουμε κατά μέρος όλες τις άλλες εντελώς δυσβάστακτες και εξαιρετικά επιβλαβείς για εμάς επιπτώσεις μιας τέτοιας τραγικής εξέλιξης...!!!

    Ήδη, σήμερα που η Τουρκία ΔΕΝ ανήκει στην Ε.Ε. πιεζόμεθα πανταχόθεν "να τα βρούμε" μαζί της!

    Τι τον νοιάζει φερ' ειπείν τον Όλιν Ρεν από την μακρινή Φινλανδία, τι λούκι τραβά η Ελλάδα από την τουρκική επεκτατική βουλιμία ή τι βλέψεις τρέφουν οι απόγονοι ληστών για τα Ελληνικά εδάφη!

    Απεναντίας, θα μας βλέπει με οίκτο διότι οι κυβερνήτες μας και κατά συνέπεια και εμείς οι ίδιοι, δεν μπορούμε να υπερασπισθούμε τα συμφέροντά μας!

    Όταν οι Μακεδόνες ψηφίζουν Τζάκρη (!) και οι Θράκες ψηφίζουν Πεταλωτή (!), ποιός τους φταίει όταν αύριο τους "πεταλώσουν" οι Βόρειοι γείτονες και οι Ανατολικοί;

    Έως πότε τα διάφορα ευτελή προσωπικά μικροσυμφέροντα θα ρυθμίζουν τις αποφάσεις των ψηφοφόρων της Βορείου Ελλάδος;

    Ευμένης ο Καρδιανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Θα κοροιδευουμε τους εαυτους μας? Η Ελλαδα μειωνει εδω και 5 χρονια ΣΥΝΕΧΩΣ τα εξοπλιστικα της. Απο το ανυπαρκτο ΕΜΠΑΕ 2005-2010, μεχρι τη μειωση 10% στο φετινο προυπολογισμο και στο νεο αμφιβολης υλοποιησης ΕΜΠΑΕ.

    Τα αλλα ειναι για εσωτερικη καταναλωση, για να ΝΟΜΙΖΟΥΝ οι Ελληνες πως κραταμε "υπευθυνη
    σταση".

    Η Τουρκια εχει ξεφυγει πια εξοπλιστικα. Τωρα αν καποιοι θελουν να κοροιδευουν τον εαυτο τους και να μιλουν για ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ελληνικη μειωση, εχει καλως.

    Η Τουρκια αυξανει απο την αλλη τις δαπανες της τα τελευταια 2 χρονια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η Τουρκία αυξάνει τις δαπάνες της γιατί μπορέι και το κάνει. Αν την ακολουθήσουμε κατ' αναλογία θα πρέπει να κάνουμε όλοι πεζοδρόμιο για να πληρώσουμε τους εξοπλισμούς. Εδώ ήδη είμαστε στο παρά ένα για πτώχευση χωρίς να ξοδεύουμε όσα πρέπει εκεί που πρέπει.
    Αν ποτέ αποκτήσουμε πραγματική δημοκρατία και πραγματικό κράτος και άρα φτιάξει και η οικονομία μας ευχαρίστως να εξοπλιστούμε όσο θέλουμε.
    Σε κάθε περίπτωση η Τουρκία δεν εξοπλίζεται για να μας επιτεθεί. Εξοπλίζεται για να μας κάνει πόλεμο ζωρίς να χρειαστεί να επιτεθεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κατα τη διάρκεια της τεράστιας αυτής οικονομικής κρίσης οι αμυντικές δαπάνες παγκοσμίως παρουσιάζουν αύξηση!!!!!

    Ο παπούς μου πάντοτε μου έλεγε -όταν η οικονομία δεν πάει καλά πόλεμος γίνεται.....-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Λογικο αυτο που λεει ο Γιωργακης,αφου εμεις δεν μπορουμε να αγορασουμε οπλα η μειωση θα ερθει απο τη Τουρκια.

    Δεν ειναι ομως ενα πολυ σοβαρο θεμα για να το διαχειριστει ο Γιωργακης? Γιατι παω στοιχημα οτι θα εφαρμοσει και εδω πολιτικες και τακτικες οπως εκανε με την οικονομια (τα πιστολια στο τραπεζι και οι λοιπες αρλουμπες) και θα τα θαλασσωσει και εδω.

    Εκτος και αν περιμενει καποια συμβουλη απο τον μεγαλο συμβουλατορα Δρουτσα.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. "Λογικο αυτο που λεει ο Γιωργακης,αφου εμεις δεν μπορουμε να αγορασουμε οπλα η μειωση θα ερθει απο τη Τουρκια."

    Δεν καταλαβες την προθεση της Τουρκιας αγαπητε φιλε. Η Ελλαδα, εξακολουθει, θεωρητικα, να εχει περι το 1 δις ευρω ετησιως, ως εξοπλιστικες δαπανες. Η Τουρκια απλα θα ζητησει να περικοπει και αυτο. Στην ουσια η Ελλαδα αυτοβουλως θα παραιτηθει απο καθε ελπιδα εξοπλισμου στο μελλον, ενω η Τουρκια, που καθε χρονο αυξανει τις δικες της, ουσιαστικα θα κοψει κατι ελαχιστο αναλογικα.

    Για να το πω πιο ωμα. Εσυ κι εγω ειμαστε ανταγωνιστες και ξοδευουμε σχεδον τα ιδια ποσα για διαφημιση των προιοντων μας για χρονια. Καποια στιγμη, εσυ κινδυνευεις με πτωχευση και σταδιακα κοβεις τις διαφημιστικες σου δαπανες στο ελαχιστο. Εγω ολο αυτο το διαστημα, αυξανω τις δικες μου. Οταν φτασει η κατασταση στο απροχωρητο, σου προτεινω, να κοψουμε αμοιβαια το ιδιο ποσο απο τις διαφημιστικες μας δαπανες. Το αποτελεσμα, ειναι , πως ουσιαστικα, εσυ θα μεινεις με σχεδον καθουλου διαφημιση, ενω εγω λιγο θα επηρρεαστω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ο Γιωργάκης είναι με ο΄,τι Τουρκικό. Ακόμα και αν οι ΗΠΑ απαρνηθούν την Τουρκία αυτός θα τρέχει από πίσω της. Και του Pan-Kάlos βοηθούντος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Όταν γράφεται ένα κείμενο και περιέχει τη λέξη Ισραήλ αμέσως καταγράφετε σε αυτή τη διευθύνει κάντε την δοκιμή http://www.www.facebook.com/pages/Israel/108099562543414?ref=ts

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.