23/6/10

Μήνυμα Παπανδρέου σε Ερντογάν

Μήνυμα του Γ.Παπανδρέου προς την τουρκική ηγεσία. Μιλώντας στη σύνοδο της Διαβαλκανικής Συνεργασίας, στην Κωνσταντινούπολη, τόνισε ότι βασική προϋπόθεση στην ενταξιακή πορεία είναι οι σχέσεις καλής γειτονίας και οι μεταρρυθμίσεις 18:06

Από την Κωνσταντινούπολη και τη Σύνοδο Κορυφής των χωρών-μελών της Διαβαλκανικής Συνεργασίας ο Γιώργος Παπανδρέου έστειλε μήνυμα στην τουρκική κυβέρνηση, τονίζοντας ότι «απαιτείται πολλή δουλειά σε διάφορους τομείς, όπως οι σχέσεις καλής γειτονίας, αλλά και ο ρυθμός υλοποίησης των μεταρρυθμίσεων, που δεν είναι πάντοτε και παντού ικανοποιητικός».

Ο πρωθυπουργός, στην ομιλία του, ξεκαθάρισε ότι βασική προϋπόθεση στην ενταξιακή πορεία της Τουρκίας, είναι η επίλυση ζητημάτων όπως το κράτος Δικαίου, η διαφθορά και το οργανωμένο έγκλημα, επαναλαμβάνοντας ότι πάγια θέση της Αθήνα είναι «η υποστήριξη της Ελλάδας προς την Τουρκία, για την πλήρη ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

Απευθυνόμενος στον Τούρκο ομόλογό του ο Γιώργος Παπανδρέου είπε: «Θα συνεργαστούμε, κ. Πρόεδρε, με εσάς και την Κυβέρνησή σας, για την εκπλήρωση των απαιτούμενων κριτηρίων, ώστε να γίνει η Τουρκία μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Μάλιστα, παρομοίωσε την πορεία της Τουρκία προς την Ε.Ε. «με ένα προκλητικό ταξίδι, μια δύσκολη Οδύσσεια προς την Ιθάκη το πέρας της οποίας απαιτεί πραγματική αφοσίωση στις αρχές της Δημοκρατίας, του κράτους Δικαίου, της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των δικαιωμάτων των μειονοτήτων και, φυσικά, άριστες σχέσεις γειτονίας, καθώς και ειρηνική επίλυση των διαφορών.

Πάντως ο πρωθυπουργός δεν παρέλειψε να τονίσει ότι υπάρχει ανάγκη για περισσότερες επενδύσεις στη νοτιοανατολική Ευρώπη, σε έργα υποδομής, τηλεπικοινωνίες, μεταφορές, ενέργεια, αξιοποιώντας με τον τρόπο αυτό κάθε αναπτυξιακή ευκαιρία, που προσφέρεται στον ευρύτερο ευρωπαϊκό χώρο.


Δημήτρης Αλειφερόπουλος
EΘΝΟΣ

12 σχόλια:

  1. Βασική προϋπόθεση για τήν Ελλάδα σε σχέση με την Τουρκία είναι η καταπολέμηση της διαφθοράς και του οργανωμένου εγκλήματος στη γείτονα?

    Μήπως τίποτε σχετικό με την παύση των προκλήσεων, με το σεβασμό των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, με την απόσυρση των κατοχικών δυνάμεων από την Κύπρο? Μήπως το casus belli ? Όχι ότι γινόταν τίποτε που τα ανέφεραν οι προηγούμενοι, αλλά αν δεν τα αναφέρουμε καν μήπως καταλάβουν οι απέναντι ότι είμαστε κι ευχαριστημένοι?

    Το ανησυχητικότερο στις εποχές που ζούμε δεν είναι ούτε η πτώση του εισοδήματος, ούτε η απειλή της πτώχευσης. Είναι η απώλεια των βασικών κανόνων της λογικής. Από εκεί εκκινούν όλα. Και η απώλεια αυτή της λογικής άρχισε κάπου στα μέσα του 90 και συνεχίστηκε με καλπάζοντα ρυθμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο πρωθυπουργός, στην ομιλία του, ξεκαθάρισε ότι βασική προϋπόθεση στην ενταξιακή πορεία της Τουρκίας, είναι η επίλυση ζητημάτων όπως το κράτος Δικαίου, η διαφθορά και το οργανωμένο έγκλημα.......!!!!!

    ΕΣΥ ΠΟΥ ΤΑ ΕΛΥΣΕΣ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΑ ΒΑΖΕΙΣ ΩΣ ΒΑΣΙΚΗ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΟΥ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ???

    ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΠΛΕΟΝ ΓΕΛΑΝΕ ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΙΧΕΣ ΠΟΥ ΚΑΠΟΤΕ ΕΙΧΕΣ ΣΤΟ ΚΕΝΟ ΣΟΥ ΚΕΦΑΛΙ !!!

    V P X

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ας ξεκινήσουμε εμείς πρώτοι την ακύρωση του κάζους μπέλι στην πράξη, με το να ορίσουμε τα 12 μίλια!
    Μετά θα λυθούν και τα υπόλοιπα ζητήματα στην Κύπρο, στο Αιγαίο, στην Θράκη, στο Οικουμενικό Πατριαρχείο κλπ.
    ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΜΥΤΗ!!!
    Αλλά όχι με αυτές τις κυβερνήσεις που ξέρουμε!
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γελάνε και οι πέτρες και οι πεθαμένοι και ότι πετάει περπατάει και κολυμπάει σ' αυτόν τον πλανήτη με τις @@ριες του Τζέφρυ. Σε ποιάν ΕΕ να ενταχθεί η Τουρκία; Σ' αυτήν που πνέει τα λοίσθια; Σ' αυτήν που σε λίγο δεν θα υπάρχει; Σ' αυτήν που θα είναι 3-4 ταχυτήτων; Σε ποια ταχύτητα θα ενταχθεί η Τουρκία; Για ένα πράγμα σε παραδέχομαι Τζέφρυ, που μας έκανες Νομαρχία της Τουρκίας και προστατευόμεαστε και από Ανατολή και από Δύση... Και εις ανώτερα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 'Αντε ρε Ξεφτίλα! Ανθρωπάκι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μηπως να δώσουμε κανένα νησί για να κοιμόμαστε ήσυχοι τα βράδυα. Ο άνθρωπος είναι επικύνδινος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. TA APLA NA TOY ELEGE OTI APILITE TA SYNORA THS EE ME CASUS BELLI ,DEN EXTE YPOGRAPSH TO DIKAIO THS THALASSAS ,KAI MAS MILATE GIA ZOTIKO XORO .AYTA TA LEGANE KAI ALLOI PERI ZOTIKOY XOROY ,TI PATHANE NA THIMASTE.APO THN KYPRO PREPEI NA APOXORISETE ,MAZI ME TOYS EPOIKOYS,AYTA TA OLIGA GIA ARXH.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τι να πει ο πράκτορας... να του πει ο παπάς στ' αυτί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πάλι καλά που δεν του ζήτησε και συγνώμη...
    Πάντως, το γενικότερο πρόβλημα ξεκινάει από την παντελή έλλειψη λογικής, όπως λέει ο Σ.Κομνηνός. Οδηγούμαστε σε ένα είδος κυριαρχίας του παραλογισμού, πράγμα που τείνει να αποτρέψει το άτομο να αντιδράσει σωστά. Είμαστε αναγκασμένοι να μαντεύουμε τι κρύβεται πίσω΄από τις υποκρισίες, καθώς σπάνια αυτό που μας λένε, το εννοούν κιόλας.
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @24 Ιουνίου 2010 12:38 π.μ.

    Ελα γέρο μου.... και ο διάκος στο κεφάλη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Stin Elina , Komnino kai genika se olous tous simerinous sxoliastes: Tetoia omofonia apo Ellines eixa polla xronia na do!

    Exete apolyto dikaio. O anthropos aftos me tin thesi pou exei einai fobera epikindunos gia tin Ellada kai prepei kati na kanoume gia na apallagoume to syntomotero apo afton kai tin klika tou, protou einai poly arga.

    Xenokrates apo Bienni

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.