8/6/10

Τι θέλει το Ισραήλ τα υπερπόντια βασίλεια;

ΤΟΥ RΟSS DΟUΤΗΑΤ
Το Ισραήλ θα μπορούσε να διδαχθεί από τα ξεχασμένα υπερπόντια βασίλεια των σταυροφόρων του Μεσαίωνα. Επρόκειτο για μικρά κράτη, σφυρηλατημένα από ικανούς στρατιώτες, τοποθετημένα στη Μέση Ανατολή, αλλά με δυτικό προσανατολισμό, μακρινούς προστάτες και κοντινούς εχθρούς, μαγνήτες για φανατικούς κάθε πλευράς. Και διαλύθηκαν λόγω των ίδιων προβλημάτων που αντιμετωπίζει το Ισραήλ σήμερα.

Οι λόγοι ήταν γεωγραφικοί (οι Αγιοι Τόποι είναι αιωνίως ευάλωτοι σε εισβολές), διπλωματικοί (οι σταυροφόροι έρχονταν σε ρήξη με τους γειτονικούς λαούς) και δημογραφικοί (η κυρίαρχη τάξη αποτελούσε τη μειοψηφία των κατοίκων).

Πριν από μία δεκαετία το Ισραήλ τα πήγαινε σχετικά καλά σε αυτά τα μέτωπα: η στρατιωτική του ισχύς εξουδετέρωνε την αδύναμη γεωγραφική του θέση, είχε σταθερές σχέσεις με πολλές τοπικές δυνάμεις, αλλά και με τις ΗΠΑ, ενώ η αραβική μειονότητα απολάμβανε κάποιες ελευθερίες και δικαιώματα. Σήμερα μόνο το στρατιωτικό πλεονέκτημα παραμένει. Το Ισραήλ μπορεί να επιβιώσει απομονωμένο διπλωματικά όσο υποστηρίζεται από τους Αμερικανούς, αλλά όχι και να αντιμετωπίσει τη δημογραφική του μεταμόρφωση και την υπερβολική αύξηση των αραβικών πληθυσμών.

Αν δεν απαλλαγεί από τη Δυτική Οχθη ίσως αναγκαστεί να επιλέξει μεταξύ ενός είδους Απαρτχάιντ και της διάλυσης, την οποία ενδεχομένως θα συνεπαγόταν η είσοδος των Παλαιστινίων στην ισραηλινή πολιτική.

Η άρση του αποκλεισμού της Λωρίδας της Γάζας θα χρειαστεί θυσίες σε εδάφη και ασφάλεια με όφελος μια ειρήνη που δεν θα είναι πλήρης. Ομως τέτοιες πρωτοβουλίες είναι ο μόνος τρόπος για να εξασφαλιστεί η επιβίωση του κράτους του Ισραήλ. Οι σταυροφορικές υπερπόντιες κτήσεις διαλύθηκαν από μουσουλμανικές στρατιές, αλλά αν το Ισραήλ καταστραφεί αυτό θα γίνει εκ των έσω.

© Τhe Τimes, 2010
ΒΗΜΑ

28 σχόλια:

  1. Το Ισραήλ δεν έχει καμία πιθανότητα να επιβιώσει συνεχίζοντας να συμπεριφέρεται στους άραβες σαν να είναι παρίες της περιοχής έχει να επιλέξει για να επιβιώσει ανάμεσα στο να δώσει γη και νερό η’ να αυτοκτονήσει κάνοντας χρήσει τον πυρηνικών όπλων του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Άλλος ένας λόγος και για την Κύπρο να μην προχωρήσει το οποιοδήποτε σχέδιο τύπου ομοσπονδίας, συνομοσπονδίας, κτλ.
    Καλύτερα η διχοτόμηση. Ή μήπως ο μουσουλμανικός πληθυσμός (τουρκοκύπριοι, έποικοι, μετανάστες) θα έχουν την ίδια αναλογία προς τον ελληνικό;

    Ας πάρουμε λοιπόν την Αμμόχωστο και την Καρπασία.
    θα διατηρηθεί η ελληνικότητα, η σημαία, ο εθνικός ύμνος, .... ίσως να γίνει και η ένωση!

    Βάβαια υπάρχει και η περίπτωση της άλλης λύσης, αυτής για την οποία κανείς δεν μιλάει! ΠΟΛΕΜΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @ 9:51 π.μ.

    Ποιους Άραβες; Τους Παλαιστίνιους εννοείς προφανώς, οι οποίοι δεν είναι Άραβες, αλλά οι εξισλαμισμένοι απόγονοι των Φιλισταίων.

    Μα δεν τους μεταχειρίζεται σαν παρίες, αντιθέτως μάλιστα, όσοι επέλεξαν να μείνουν στο Ισραήλ, έχουν ίση μεταχείριση. Π.χ. ο εν Αθήναις πρέσβης του Ισραήλ (μου διαφεύγει το όνομα) είναι Παλαιστίνιος και μωαμεθανός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ένα πράγμα πρέπει να γίνει αντιληπτό. Το Ισραήλ είναι υποχρεωμένο να πολεμά, όσο υπάρχουν εξτρεμιστικές οργανώσεις σαν την Χαμάς και την Χεσμπολάχ, που είναι τσιράκια του Ιράν και δηλώνουν ότι δεν θα αναγνωρίσουν ποτέ το Ισραήλ.

    Η Αλ-Φατάχ είχε βάλει νερό στο κρασί της και είχαν δρομολογηθεί κάποιες συμφωνίες, πριν την έλευση της Χεσμπολάχ στην εξουσία. Δυστυχώς, έκτοτε σταμάτησαν όλα και είδαμε οπισθοδρόμηση στην αδιαλλαξία και από τις δύο πλευρές. Ο Μαχμούτ Αμπάς χαρακτηρίστηκε "τσιράκι της Αμερικής", επειδή ήταν σώφρων και διαλλακτικός. Με τέτοια νοοτροπία, ασφαλώς δεν θα υπάρξει ειρήνη στην περιοχή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το έχω πεί και παλιότερα. Το Ισραήλ δεν επιθυμεί επίλυση του παλαιστινιακού. Τα θέματα της 'Τρόϊκα' (ΕΕ-ΗΠΑ-Ρωσία), πονάνε το Ισραήλ (επιστροφή προσφύγων-περιορισμός του Ισραήλ στα προ του 1967 σύνορα-ανατολική Ιερουσαλήμ στους Παλαιστινίους). Γι' αυτό, όσο διατηρείται η ένταση μεταξύ Φατάχ-Χαμάς, οι Ισραηλινοί ικανοποιούνται. Όσο για μερικές ανακρίβειες, ο πρέσβυς του Ισραήλ στην Ελλάδα είναι Δρούζος (οι Δρούζοι είναι οι μόνοι μη εβραίοι που υπηρετούν στις ΕΔ του Ισραήλ, αλλά μόνο ως ανιχνευτές, δηλ. αναλώσιμοι). Οι Άραβες του Ισραήλ (δεν είναι παλαιστίνιοι) είναι πολίτες 2ης κατηγορίας και αστυνομεύονται στενά, ακόμη και σε πόλεις όπου είναι πλειοψηφία (Γιάφφα, Ναζαρέτ, Άκκο κλπ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το Ισραηλ δε θελει να εχει απεναντι του μετριοπαθεις παλαιστινιους ηγετες γιατι δεν εχει σκοπο να διαπραγματευθει κατι, τα θελει ολα δικα του διότι: "Αυτη τη γη μας την εχουν υποσχεθει και εχουμε δικαιωματα σε αυτην Το Ερετς Ισραηλ θα δοθη στο λαο του Ισραηλ ολοκληρο και για παντα " Μεναχιν Μπεγκιν
    "Πρεπει να δημιουργησουμε ενα κρατος δυναμικο προσανατολισμενο μονιμα προς την επεκταση" Μπεν Γκουριον
    "Αυτη η χωρα υπαρχει ως εκπληρωση μιας υποσχεσης που μας εδοθη απο τον ιδιο θεο. Θα ηταν γελειο να του ζητησουμε τιτλους νομιμοτητας"
    Γκολντα Μέιρ
    και παει λεγοντας
    Για αυτο το λογο οταν οι Εβραιοι εδιωχναν τους παλαιστινιους απο τα χωρια τους , τα ισοπεδωναν και κατεστρεφαν τα παντα για να φανει οτι κανενας δεν κατοικουσε πριν εκει.


    Οσο γαι τη Χαμας αυτη προωθηθηκε στην αρχη απο το ιδιο το Ισραηλ σαν αντιβαρο στη Φαταχ, την περιοδο που η ΗΠΑ θεωρουσε οτι μπορουσε να ελεγχει τους Ισλαμιστες (ταλιμπαν κλπ)
    Το Ισραηλ θα καταληξει αργα ή γρηγορα μια νεα Νοτιος Αφρική και μάλλον θα εχει και την καταληξη της

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Για τους αμόρφωτους που με την εμμονή που πάντα συνοδεύει την αμορφωσιά, υποστηρίζουν ότι οι Εβραίοι έδιωξαν τους "παλαιστίνιους" από τα "χωριά τους",

    Εδώ φωτογραφίες από την Γη που ήταν Έρημος:
    http://eretzyisroel.org/~dhershkowitz/

    Kαι μάλιστα όταν πήγαν οι πρώτοι Σιωνιστές και με τον ιδρώτα τους έκαναν την έρημο να ανθίσει, τότε άραβες μετανάστευσαν για να βρουν δουλειά στην περιοχή.

    Υπάρχουν όλα τα στοιχεία από τους Βρετανούς-συμμάχους των αράβων, για την αραβική μετανάστευση στην περιοχή...

    Galia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Galia,
    γιατί δεν κάνεις alliyah? εδώ δε σε χωράει ο τόπος. Μήπως επειδή είσαι σεφαρδίτισσα, άρα εβραία 2ης κατηγορίας? Μήπως οι Ασκενάζυ εβραίοι 1ης κατηγορίας θα σε κακοδεχτούν, όπως κάνουν τώρα με τους σεφαρδίτες στο Ισραήλ? Το Ισραήλ? Γιά διάβασε λίγο τη διακήρυξη Μπαλφούρ, όπου συμφώνησε και ο Ρότσιλντ, το όραμα του Χέρτζλ και άσε κατά μέρος τη Βίβλο και την έρημο. Δεν καλείσαι να σχολιάσεις επ' αυτών. Πές μου όμως. Σε ενδεχόμενη σύρραξη Ελλάδος-Ισραήλ, με ποιανού το μέρος θα είσαι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ποιοι είναι οι σημερινοί Εβραίοι;

    Είναι κατευθείαν απόγονοι του Αβραάμ ή μήπως αποτελούν ένα συνοθύλευμα πληθυσμιακών ομάδων που εξιουδαΐστηκαν με το πέρασμα των αιώνων;
    Η κατεστημένη άποψη υποστηρίζει πως όλοι οι Εβραίοι στον κόσμο είναι το ίδιο, μία και μοναδική «φυλή», την οποία και «επέλεξε ο Θεός». Στην πραγματικότητα όμως υπάρχουν στη Γη δύο ευδιάκριτες ομάδες Εβραίων. Οι Σεφαραδίτες Εβραίοι, που προέρχονται από τη Μέση Ανατολή, τη βόρεια Αφρική και την Ισπανία και οι Ασκενάζι Εβραίοι, που προέρχονται από την Ανατολική Ευρώπη. Οι Σεφαραδίτες, κατά κοινή παραδοχή, κατάγονται από τους αρχαίους Εβραίους, που περιγράφονται στη Βίβλο. Είναι σημιτικής καταγωγής και συνεπώς φυλετικά συγγενείς με τους Άραβες: η μόνη διαφορά τους είναι η θρησκεία. Αντίθετα οι Ασκενάζι Εβραίοι, που αποτελούν και το 90% των σημερινών Εβραίων, έχουν μυστηριώδη καταγωγή. Σύμφωνα με αρκετούς ιστορικούς οι Ασκενάζι Εβραίοι δεν υπήρχαν πριν από 1200 Χρόνια. Από πού λοιπόν εμφανίστηκαν;
    Το μυστήριο της εμφάνισης των πολυάριθμων Ασκενάζι Εβραίων της Ανατολικής Ευρώπης ξεδιαλύθηκε, όταν οι ιστορικοί απέδωσαν την προέλευσή τους στον εξιουδαϊσμό των Χαζάρων, μιας Τουρκικής φυλής που ίδρυσε για αρκετούς αιώνες μια ισχυρή μεσαιωνική αυτοκρατορία μεταξύ Κασπίας και Μαύρης Θάλασσας. Οι Χαζάροι, όπως θα δούμε στη συνέχεια, δεν αποτελούν μονάχα τη «13η φυλή του Ισραήλ», αλλά και το 90% των σημερινών Εβραίων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @ ΗΒΑΤΗΕSS

    Πέρα από τους προσβλητικούς χαρακτηρισμούς και τις δικές σου υποκειμενικότατες και αβάσιμες πεποιθήσεις, έχεις να αντιτάξεις κάποιο σοβαρό επιχείρημα στις φωτογραφίες της ιστοσελίδας που παρέθεσα;

    Η Διακήρυξη Μπαλφούρ έγινε μεν, αλλά οι Βρετανοί δεν την σεβάστηκαν ποτέ:

    1) Το 1922 που πέρασε η Παλαιστίνη υπό Βρετανική Εντολή, το πρώτο πράγμα που έκαναν ήταν να δια-χωρίσουν "τον Εβραϊκό Οίκο" σύμφωνα με την Διακήρυξη Μπαλφούρ, και να δώσουν από χέρι στους άραβες, το 77% της πραγματικής Παλαιστίνης. Την ονόμασαν "Υπερ-Ιορδανία" (κατόπιν Ιορδανία και πρόκειται για το πραγματικό "παλαιστινιακό" κράτος) στο οποίο απαγορεύτηκε η εβραϊκή μετανάστευση.

    2) Η Διακήρυξη Μπαλφούρ έγινε το 1917. Και οι Βρετανοί μόλις το 1947
    κατέθεσαν στο Συμβούλιο Ασφαλείας των ΗΕ, σχέδιο περαιτέρω ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΥ του υπόλοιπου της "Παλαιστίνης"...
    Και στους Εβραίους δινόταν εδάφη που κατά 60-70% ήταν άγονη έρημος!!!

    Άστο, φίλε. Όλα τα λόγια του κόσμου δεν μπορούν να ωραιοποιήσουν την βρετανική αποικιοκρατία και τους σύμμαχούς τους άραβες πετρελαιάδες.

    Και το πόσο χουντο-φασιστικής νοοτροπίας είσαι, φαίνεσαι από το ότι μου λες ΝΑ ΦΥΓΩ!!! Αν ήμουν πακιστανός λαθρομετανάστης όμως, θα τολμούσες να μου πεις να φύγω;;;

    Και επειδή με την Ιστορία, φαίνεται ότι έχεις πάρει διαζύγιο,
    να σου θυμήσω ότι εγώ είμαι απολύτως συμβατή με την Ελληνική Ιστορία.
    Αντίθετα εσύ, ως υπερασπιστής των Βρετανών και της Τζιχάντ, βρίσκεσαι σε χώρα που εξαιτίας τους, έχει παλέψει και ματώσει.

    Οπότε, αφού θέτεις το ζήτημα να ΦΥΓΩ ΕΓΩ, αντιπροτείνω ως Ηθικό και Έντιμο, να φύγεις εσύ
    που είσαι ζωντανή προσβολή για την Ελληνική Ιστορία.
    Υπάρχουν πλήθος από ισλαμικές χώρες όπου θα ταίριαζες μια χαρά,
    και υπάρχει πάντα και το (east) Londonistan.

    Galia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Οι Χαζάροι, μια φυλή τουρανικής καταγωγής, ήρθαν σε αβέβαιους χρόνους από τις στέπες της Ανατολής κι εγκαταστάθηκαν ανάμεσα στην Κασπία και στη Μαύρη Θάλασσα. Οι ελληνικές πηγές τούς αποκαλούσαν και Χαέαρους αλλά και Χοτξίρους, ενώ οι Σλάβοι «Κοζάρους», δηλαδή «κατσικίσιους». Οι Άραβες τους αποκαλούσαν Χαζάρ, οι Εβραίοι Κουζάροι, οι Τούρκοι Σαμπίρ και οι Κινέζοι «Κ’ όσα». Το όνομά τους προερχόταν από το τουρανικό gazmak που σημαίνει «περιπλανιέμαι».
    Εμφανίστηκαν στην περιοχή τον 5ο μ.Χ. αιώνα και δημιούργησαν μια αυτοκρατορία που εκτεινόταν από την Κριμαία μέχρι την Κασπία, την οποία οι Άραβες αποκαλούσαν «Θάλασσα των Χαζάρων». Ανάμεσα σ’ αυτές τις δύο θάλασσες οι Χαζάροι δημιούργησαν μια ισχυρή αυτοκρατορία με δύο πρωτεύουσες, τη Σαρκέλ και την Ιτίλ. Η θρησκεία τους ήταν άγνωστη και οι ιερείς της ήταν ταυτόχρονα και «κυνηγοί ονείρων». Οι Χαζάροι είχαν πολύ παράξενες δοξασίες. ‘Ενα από τα πράγματα που πίστευαν ήταν και η «ανταλλαγή της μοίρας». Σύμφωνα με τους χαζαρικούς θρύλους υπήρχε ένα μέρος στην Ιτίλ όπου δύο εντελώς άγνωστα μεταξύ τους άτομα, όταν περάσουν δίπλα ο ένας από τον άλλο, μπορούσαν να πάρουν αμοιβαία το όνομα και τη μοίρα του άλλου και να συνεχίσουν έτσι τη ζωή τους με αλλαγμένους ρόλους, σαν να έχουν αλλάξει ρούχα…
    Τον 7ο μ.Χ. αιώνα ο Βυζαντινός αυτοκράτορας Ηράκλειος εκστράτευσε κατά της Περσίας, αφού προηγουμένως συμμάχησε με τους Χαζάρους. Μερικά χρόνια αργότερα, το 642 μ.Χ., οι Χαζάροι συνέτριψαν μια αραβική στρατιά στον Καύκασο κι από τότε έγιναν ο φόβος και ο τρόμος των Αράβων, που γι’ αυτόν το λόγο δεν, μπόρεσαν να προωθηθούν βόρεια. Ο δεύτερος αραβοχαζαρικός πόλεμος έγινε το 772 μ.Χ. και, σύμφωνα με, ισλαμικές πηγές, νίκησαν οι Άραβες αλλά όμως δεν μπόρεσαν να υποτάξουν τη Χαζαρία. Οι Χαζάροι πολέμησαν και εναντίον των Βουλγάρων, που βρισκόντουσαν στα βόρειά τους και τους νίκησαν. Η αυτοκρατορία των Χαζάρων παρέμεινε για τουλάχιστον δύο αιώνες, συνάπτοντας στενές οικονομικές και διπλωματικές σχέσεις με την Κωνσταντινούπολη. Οι σχέσεις των Χαζάρων με το Βυζάντιο ήταν σε γενικές γραμμές φιλικές, όπως δείχνει άλλωστε και το βασιλικό συνοικέσιο ανάμεσα στον συναυτοκράτορα Κωνσταντίνο και στην κόρη του Χαγάνου, αρχηγού των Χαζάρων, που έλαβε το Χριστιανικό όνομα Ειρήνη. Ο Ρώσος αρχαιολόγος Μ. Ι. Αrtamonov αναφέρει ότι για ενάμισι αιώνα οι Χαζάροι ήταν οι κυρίαρχοι του νότιου μισού της Ανατολικής Ευρώπης και αποτελούσαν ένα αδιαπέραστο φράγμα, που έκλεινε την πύλη εισόδου από την Ασία στην Ευρώπη. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου καμιά νομαδική φυλή από τις στέπες της Ασίας δεν μπόρεσε να περάσει στην Ευρώπη.
    Σύμφωνα με τη Χαζαρική Πολεμική το 861 μ.Χ. ο Χαγάνος, ο αρχηγός των Χαζάρων, κάλεσε εκπροσώπους και των Τριών μονοθεΙστικών θρησκειών (Χριστιανό, Μωαμεθανό και Εβραίο) για να αποδείξουν ποια πίστη ήταν η πιο αληθινή, ώστε να την ασπαστούν και οι Χαζάροι, πολλοί εκ των οποίων είχαν αρχίσει ήδη να φλερτάρουν με το μονοθεΙσμό. Οι Βυζαντινοί έστειλαν τον Κωνσταντίνο τον φιλόσοφο, που έγινε γνωστός αργότερα ως Άγιος Κύριλλος. Αυτός αντιμετώπισε έναν Σαρακηνό σοφό κι έναν Εβραίο ραβίνο. Η έκβαση της Χαζαρικής Πολεμικής ήταν αβέβαιη, γεγονός που επέτρεψε στους εκπροσώπους της κάθε θρησκείας να υποστηρίξουν πως τελικά οι Χαζάροι επέλεξαν τη δική τους «εξ αποκαλύψεως αλήθεια».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Σ’ αυτό συγκλίνουν και οι Περισσότερες ιστορικές πηγές της εποχής. ‘Ενας μοναχός του 9ου αιώνα, ο Ντρούθμαρ της Ακουιτανίας, ο οποίος σχολίασε το Κατά Ματθαίον Ευαγγέλιο σε ένα έργο του αναφέρει ότι οι Γκαζάροι ή Χαζάροι κατοικούσαν «στη γη του Γκόγκ και Μαγκόγκ», δηλαδή σε ιουδαΙκές περιοχές! Οι θρύλοι και οι ιστορίες που έφτασαν στ’ αυτιά του Ακουιτανού μοναχού, ανάγονται από την εποχή του Μεγάλου Αλεξάνδρου, τον οποίο υποτίθεται πως οι Χαζάροι καταράστηκαν επειδή κατέκτησε τη γη τους. Κάποιοι άλλοι θρύλοι μάλιστα τους ήθελαν απόλυτα βαρβάρους και κανίβαλους.
    Το 12ο αιώνα ο Κίνναμος ανέφερε πως οι Χαζάροι ζούσαν σύμφωνα με τους νόμους του Μωυσή. Το ίδιο αναφέρουν και αραβικές πηγές του 10ου αιώνα, ενώ την ίδια εποχή φαίνεται πως στην Παννονία (σημερινή Ουγγαρία) υπήρχε ένα κέντρο διάδοσης του Ιουδαισμού που αποδίδεται στους Χαζάρους, όπως δείχνει κι ένα νεκροταφείο με επτάφωτες λυχνίες που ανακαλύφθηκε. Σύμφωνα με τον ραβίνο Εliyahu της Βίλνα (Λιθουανία) «οι Χαζάροι ήταν ιεροί και αγνοί και φανατικοί στην εβραϊκή πίστη και στην Τοράχ». Ο Άραβας ιστορικός Ibn al-Faqih έγραφε πως «όλοι οι Χαζάροι είναι Εβραίοι». Τέλος, Ρώσοι αρχαιολόγοι μπόρεσαν το 1999 να ανακατασκευάσουν με επιτυχία ένα χαζαρικό αγγείο από την περιοχή του ποταμού Ντον, που στην επιφάνειά του έγραφε τη λέξη «Ισραήλ» στα εβραϊκά. Τα στοιχειά λοιπόν συγκλίνουν στην άποψη πως τελικά σι Χαζάροι ασπάστηκαν μαζικά τον Ισυδαϊσμό. Οι Χαζάροι φαίνεται πως πέρασαν στον Ιουδαϊσμό κατόπιν επιλογής της ηγεσίας τους και, όταν η αυτοκρατορία τους διαλύθηκε από τους Ρώσους, εκείνοι ακολούθησαν τη μοίρα των «περιπλανώμενων Ιουδαίων», κατευθυνόμενοι κυρίως στην Ανατολική Ευρώπη. Εκεί οι εξιουδαισμένοι Χαζάροι, αφού προηγουμένως αναμείχθηκαν με τους Σλάβους, συγγωνεύτηκαν με τους ελάχιστους Σεφαραδίτες Εβραίους που προϋπήρχαν, και δημιούργησαν τους Ασκενάζι Εβραίους, οι οποίοι μόνον στην Πολωνία το 1939, πριν δηλαδή οι Ναζί ξεκινήσουν την εξολόθρευσή τους, αριθμούσαν σχεδόν 4.500.000!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΧΑΖΑΡΟΙ: ΕΝΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΕΙΡΑΜΑ
    ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΔΕΞΙΟΤΕΧΝΙΑΣ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ;

    Σύμφωνα με τη διήγηση, όπως την παρουσιάζει η φαντασία του Σέρβου ακαδημαίκού και συγγραφέα Μίλοραντ Πάβιτς, ο αντιπρόσωπος των Χριστιανών, ο Κύριλλος, άρχισε να κερδίζει τον Χαγάνο με τα επιχειρήματά του: «Εμείς οι ‘Ελληνες, δίνοντάς σας το σταυρό, δεν θα σας πάρουμε, όπως οι Σαρακηνοί ή οι Εβραίοι, τη λέξη σας σαν εγγύηση. Εμείς δεν ζητάμε να πάρετε με το σταυρό και την ελληνική μας γλώσσα. Αντίθετα, κρατήστε τη χαζαρική σας. Αλλά, προσέξτε, αυτό δεν θα συμβεί αν δεχθείτε τον ΙουδαΙσμό ή το νόμο του Μωάμεθ. Με την πίστη τους θα πρέπει να δεχθείτε και τη γλώσσα τους».
    Ο Χαγάνος ήταν έτοιμος να δεχθεί το Χριστιανικό Θεό, αν δεν παρενέβαινε η πριγκίπισσα Ατέχ, που ήταν και ιέρεια του «κυνηγιού των ονείρων», της πρώην θρησκείας των Χαζάρων. Αυτή, σύμφωνα με την εβραϊκή εκδοχή, έδειχνε να προτιμά τον Ιουδαϊσμό, αφήνοντας τον Εβραίο ραβίνο να επιχειρηματολογήσει —πείθοντας τελικά τον Χαγάνο— ως εξής: «Από μας τους τρεις ερμηνευτές ονείρων εσείς οι Χαζάροι δεν έχετε λόγο να φοβάστε έμενα το ραβίνο. Γιατί πίσω από τον Εβραίο δεν κρύβεται ούτε Χαλίφης με τα πράσινα ιστιοφόρα του στόλου του, ούτε ‘Ελληνας βασιλιάς με το σταυρό να οδηγεί τα στρατεύματα. Πίσω από τον Κωνσταντίνο της Θεσσαλονίκης έρχονται λόγχες και ιππικό, ενώ πίσω από μένα, τον Εβραίο ραβίνο, ράσα για παράκληση…».
    Η επικρατέστερη εκδοχή θέλει την πλειονότητα των Χαζάρων να έχει προσηλυτιστεί στον ΙουδαΙσμό και όχι μόνον το ανώτερο στρώμα των ευγενών τους. Πιθανότατα τον 8ο μ.Χ. αιώνα (μεταξύ του 786-809 μ.Χ.) έλαβε χώρα ένα ισχυρό ρεύμα εξιουδαϊσμού του χαζαρικού βασιλείου. Τότε ο βασιλιάς Μπουλάν και 4.000 ευγενείς του, αποδέτηκαν τον Ιουδαϊσμό ως επίσημη θρησκεία τους. Λέγεται πως ο πρίγκιπας Οbadiah έπαιξε ενεργό ρόλο στην προώθηση του εξιουδαϊσμού του λαού του. Αν και η μάζα του χαζαρικού πληθυσμού παρέμενε αμόρφωτη, νομαδική και παγανιστική, η αριστοκρατία είχε ήδη υιοθετήσει την ελληνισιική και βυζαντινή κουλτούρα καθώς και όλη την ιουδαϊκή παράδοση!
    Ο βασικότερος λόγος του εξιουδαϊσμού των Χαζάρων δεν πρέπει να ήταν θρησκευτικός, αλλά πολιτικός. Βρισκόμενοι μεταξύ Χριστιανικού και ισλαμικού κόσμου οι Χαζάροι δεν είχαν παρά να επιλέξουν μια ουδέτερη στάση. Αν γινόντουσαν Χριστιανοί, οι Μουσουλμάνοι γείτονές τους Θα στρεφόντουσαν με μένος εναντίον τους. Αν γινόντουσαν Μουσουλμάνοι, οι Χριστιανοί δεν Θα τους άφηναν σε ησυχία. Για λόγους διπλωματίας φαίνεται πως επέλεξαν τη μέση λύση, να ασπαστούν τον ΙουδαΙσμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Η ΛΑΝΘΑΝΟΥΣΑ ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΩΝ ΧΑΖΑΡΩΝ

    Η εξέλιξη των Εβραίων στη Ρωσία παρουσιάζει λοιπόν ενδιαφέρον καθώς αυτοί, όπως προαναφέραμε, δεν είναι σημιτικής καταγωγής, αλλά τουρκικής και συγκεκριμένα απόγονοι των Χαζάρων, που μετά τον 8ο μ.Χ. αιώνα ασπάστηκαν βαθμιαία την ιουδαϊκή θρησκεία.
    Όταν η αυτοκρατορία των Χαζάρων παράκμασε και καταλύθηκε από τους Ρώσους, οι εξιουδαΙσμένοι Χαζάροι εξαπλώθηκαν στη Ρωσία, στην Πολωνία και στις Βαλτικές Χώρες. Το 15ο αιώνα, στην επικράτεια του Ιβάν του Τρομερού, κι ενώ το θρησκευτικό συναίσθημα του λαού είχε εξασθενήσει, ζούσαν πολλοί Ιουδαίοι χαζαρικής καταγωγής. Πολλοί απ’ αυτούς ασπάστηκαν φαινομενικά το Χριστιανισμό, έγιναν κληρικοί κι ανέβηκαν στις βαθμίδες της ρωσικής εκκλησιαστικής ιεραρχίας. Με συνωμοτικό τρόπο προσπάθησαν ν’ αποβάλουν απ’ την ορθόδοξη πίστη του ρωσικού λαού ό,τι σχετιζόταν με την Αγία Τριάδα, την Ανάσταση και τη Θεία φύση του Ιησού. ‘Ετσι οι Ρώσοι, χωρίς να το αντιληφθούν, κινδύνευαν να γίνουν Εβραίοι προσήλυτοι. (Κάτι ανάλογο, δηλαδή απόπειρα απάλειψης βασικών Χριστιανικών δογμάτων, συνέβη και στην Ισπανία από ανώτερους ιερείς εβραϊκής καταγωγής.). Για να αποσοβηθεί αυτός ο κίνδυνος απαιτήθηκε σκληρός αγώνας εναντίον των Ιουδαϊζόντων Ρώσων. Αποτέλεσμα αυτής της πρώτης αντι-εβραΙκής κάθαρσης ήταν να μην υπάρχουν σχεδόν καθόλου Εβραίοι στη Ρωσία μέχρι το 1 8ο αιώνα — μετακινήθηκαν δυτικότερα. Η τσαρική Ρωσία απέκτησε εκατομμύρια Εβραίους υπηκόους, όταν κατέλαβε το μεγαλύτερο τμήμα του βασιλείου της Πολωνίας. Στα δυτικά τμήματα της ρωσικής αυτοκρατορίας και ιδιαίτερα σε περιοχές όπου κατοικούσαν Καθολικοί, ζούσαν συμπαγείς εβραϊκοί πληθυσμοί περιορισμένοι όμως σε γκέτο. Οι Ρώσοι δυσπιστούσαν απέναντί τους και τους κατηγορούσαν για εξάσκηση «παρασιτικών» επαγγελμάτων και οικονομική καταπίεση (τοκογλυφία) των Χριστιανών. Προσπαθούσαν να τους διώξουν τρομοκρατώντας τους ή εξαπολύοντας περιστασιακά αντι-σημιτικά πογκρόμ. Στην εποχή των Τσάρων, Ορθόδοξος σήμαινε Ρώσος, Καθολικός σήμαινε Πολωνός και Λουθηριανός σήμαινε Γερμανός.
    Στο ίδιο κλίμα εντασσόταν και η κατασκευή από τη μυστική υπηρεσία του Τσάρου, την Οχράνα, των περιβόητων Πρωτοκόλλων των Σοφών τη Σιών. Βέβαια, Οι Ρώσοι δεν ήθελαν να εξολοθρεύσουν τους Εβραίους, αλλά να τους αναγκάσουν σε μετανάστευση. Και αυτό συνέβη με τη μετανάστευση εκατοντάδων χιλιάδων Ρωσικής καταγωγής εβραίων στις ΗΠΑ, τη νέα «Γη τη Επαγγελίας», όπου βρήκαν ένα φιλικό περιβάλλον κι εξαιτίας των βιβλικών τάσεων του Προτεσταντισμού.
    Για να αποφύγουν λοιπόν τις τσαρικές διώξεις και κατόπιν τις ναζιστικές, πολλοί Εβραίοι της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, δηλαδή Ασκενάζι —πρώην Χαζάροι—μετανάστευσαν κυρίως στις ΗΠΑ, όπου σήμερα ζουν 6.500.000 Εβραίοι οργανωμένοι σ’ ένα πανίσχυρο λόμπι. Την ίδια περίοδο άρχισε και η μετανάστευση προς την Παλαιστίνη, «αναιμική» στην αρχή και κατόπιν σε μορφή πλημμυρίδας. Υπολογίζεται πως η συντριπτική πλειοφία των σημερινών Εβραίων κατοίκων του Ισραήλ προέρχεται από την Ανατολική Ευρώπη και είναι απόγονοι τω εξιουδαΙσμένων Χαζάρων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Η «ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ» ΤΩΝ ΑΣΚΕΝΑΖΙ
    (ΠΡΩΗΝ ΧΑΖΑΡΩΝ) ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΙΣΡΑΗΛ

    Ο μύθος πως οι Εβραίοι είναι ο «εκλεκτός λαός» του Θεού, ξεκίνησε από μια μικρή ομάδα σιωνιστών που απομόνωσαν κάποια αποσπάσματα από τη Βίβλο και τα ερμήνευσαν με τέτοιο τρόπο ώστε να φαίνεται πως ο Θεός τους προόριζε για «εκλεκτό λαό».
    Αλλά δεν είναι μόνον οι θρησκευόμενοι Εβραίοι (σχεδόν το 5% του πληθυσμού στο Ισραήλ) που πιστεύουν αυτό τον παραλογισμό. Ακόμη και οι αθεϊστές και οι μη θρησκευόμενοι εβραίοι διεκδικούν αυτήν την τιμή. Αυτοί που λένε πρώτοι πως «είμαστε ο εκλεκτός λαός του Θεού» είναι οι σιωνιστές και συχνά φιλομαρξιστές (Ασκενάζι) Εβραίοι, οι οποίοι το κάνουν για πολιτικούς λόγους, καθώς δεν υπάρχει ούτε μία σταγόνα βιβλικού εβραϊκού αίματος μέσα τους.
    Ιστορικά οι Πολωνοί και οι Ρώσοι Ασκενάζι Εβραίοι υποστήριξαν και προώθησαν τον Κομμουνισμό στις χώρες που τους φιλοξενούσαν. (Είναι σημαντικό να καταλάβουμε πως το σύστημα των Κιμπούτς που εφαρμόστηκε επιτυχημένα στο Ισραήλ είναι μια φιλομαρξιστική ιδέα, προερχόμενη από τους Ασκενάζι Εβραίους που μετανάστευσαν από την Πολωνία και τη Ρωσία.)
    Στα τέλη του 19ου αιώνα μεγάλος αριθμός από αυτούς τους φιλοκομμουνιστές Εβραίους βρέθηκαν στη Γερμανία στα Βαλκάνια και σχεδόν σε όλη την Ευρώπη. Εξαιτίας της ανάμειξής τους στα πολιτικά ζητήματα στη Ρωσία, σι Ασκενάζι Εβραίοι έγιναν στόκος διώξεων από τους Τσάρους. Αυτές σι διώξεις και τα πογκρόμ ώθησαν αυτούς τους φιλοκομμουνιστές Εβραίους σε μετανάστευση. Κάποιοι πήγαν στην Παλαιστίνη. Κάποιοι στη Λατινική Αμερική. Ο κυριότερος ωστόσο όγκος των Ασκενάζι φιλοκομμουνιστών Εβραίων κατευθύνθηκε στις ΗΠΑ, όπου και υποστήριξε μαζικά το Δημοκρατικό Κόμμα. Ακόμη και σήμερα το 60% της χρηματοδότησης του Δημοκρατικού Κόμματος στις ΗΠΑ προέρχεται από εβραϊκές πηγές. Ποτέ στην ιστορία δεν υπήρξε Αμερικανός πρόεδρος σε τέτοιο βαθμό αιχμάλωτος των Εβραίων, όσο ο Μπιλ Κλίντον. Λέγεται μάλιστα πως το εβραϊκό λόμπι των ΗΠΑ συνετέλεσε στην ήττα του Τζορτζ Μπους του πρεσβύτερου..
    Είναι γνωστό άλλωστε πως το Ισραήλ χειραγωγεί την αμερικανική εξωτερική πολιτική σύμφωνα με τα συμφέροντά του. Πριν το Ισραήλ γίνει κράτος το 1948, οι Εβραίοι ανά τον κόσμο, παρασύρθηκαν από τη σιωνιστική προπαγάνδα ότι το Ισραήλ θα μπορούσε να γίνει «πατρίδα» κι ένα καταφύγιο για όλους τους κατατρεγμένους Εβραίους, μια πραγματικά δημοκρατική χώρα και η εκπλήρωση των προφητειών της Βίβλου.
    Από το 1967 μέχρι το 1970, σε μια περίοδο έξαρσης του ε βραϊκού πατριωτικού αισθήματος, περίπου 50.000 Αμερικανοεβραίοι παρασύρθηκαν από τη σιωνιστική προπαγάνδα και μετανάστευσαν στη «Γη της Επαγγελίας», στο Ισραήλ. Από αυτούς το 80% επέστρεψαν μετανιωμένοι έπειτα από λίγα Χρόνια στις ΗΠΑ. Ο Jack Bernstein, ένας Αμερικανοεβραίος, που έκανε το λάθος να μεταναστεύσει στη «Γη της Επαγγελίας» καταγγέλλει το «ρατσιστικό φασιστο-μαρξιστικό» Ισραήλ, που κυβερνάται από τους πρώην Χαζάρους Ασκενάζι. Οι Σεφαραδίτες Εβραίοι είναι πολίτες δεύτερης κατηγορίας στο ρατσιστικό Ισραήλ. Για παράδειγμα, τις πρώτες δεκαετίες από την ίδρυση του Ισραήλ υπήρξε σοβαρό πρόβλημα έλλειψης κατοικίας. Οι κατοικίες κατανέμονταν ως εξής: πρωταρχικά δινόταν η δυνατότητα επιλογής στους Ασκενάζι Εβραίους που ζούσαν στο Ισραήλ για πολλά χρόνια. Τη δεύτερη επιλογή την είχαν οι Ασκενάζι Εβραίοι από την Ευρώπη, ειδικά εκείνοι που είχαν παντρευτεί Ασκενάζι από το Ισραήλ. Τρίτοι έρχονταν οι Ασκενάζι από τις ΗΠΑ. Μετά οι Σεφαραδίτες Εβραίοι και τέλος οι Μουσουλμάνοι Άραβες, οι Χριστιανοί και οι Δρούζοι…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Το σημερινό Ισραήλ φαίνεται πως έχει τρία πρόσωπα: το κομμουνιστικό, το φασιστικό και το δημοκρατικό. Οι Ασκενάζι Εβραίοι που μετανάστευσαν στο Ισραήλ από τη Ρωσία κουβάλησαν μαζί τους την κομμουνιστική ιδεολογία. Οι Εβραίοι που μετανάστευσαν στο Ισραήλ από τη Γερμανία συμπαθούν το Σοσιαλισμό, αλλά υιοθετούν και πρακτικές ναζιστικο-φασιστικού τύπου. Στη διάρκεια του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου η ελίτ των Σιωνιστών Ασκε(Νάζι) Εβραίων συνεργάστηκε με τους Ναζί για να στείλουν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης τους φτωχούς Εβραίους. Το Ισραήλ υποτίθεται πως είναι δημοκρατία. Ωστόσο δεν υπάρχουν ουσιαστικές διαφορές ανάμεσα στο δεξιό κόμμα Λικούντ και στο αριστερό εργατικό Κόμμα. Και οι Παλαιστίνοι πληρώνουν τα σπασμένα…
    Τίποτε στη συμπεριφορά των σημερινών Ισραηλιτών απέναντι στους Παλαιστινίους δε θυμίζει την ηθική ενός βιβλικού λαού, που οδηγήθηκε από τον Μωυσή μέσα από χίλιες δυσκολίες και, χάρη στην πίστη του στον Θεό, τελικά έφτασε στη Γη της Επαγγελίας. Ή μήπως δεν έγινε έτσι; Σύμφωνα με τον Σίγκμουντ Φρόιντ —που προκάλεσε έκπληξη σε πολλούς οπαδούς του— στο τελευταίο μεγάλο του έργο «Μωυσής και ΜονοθεΙσμός», υποστηρίζει ότι ο Μωυσής δεν ήταν Εβραίος, αλλά Αιγύπτιος ευγενής. Συγκεκριμένα άνηκε στο στενό περιβάλλον του αιρετικού Φαραώ Ακενατόν (ο μόνος Φαραώ που προσπάθησε να επιβάλει το μονοθεϊσμό στην πολυθεϊστική αρχαία Αίγυπτο) ο οποίος βασίλεψε στην Αίγυπτο από το 1377 ως το 1358 π.Χ.. Αμέσως μετά το θάνατο του Ακενατόν και την επιστροφή του αιγυπτιακού λαού στην πολυθεϊστική του παράδοση, ο Μωυσής έφυγε από την Αίγυπτο με τους οπαδούς του, οι οποίοι ήταν κυρίως Σημίτες κάτοικοι του Δέλτα του Νείλου. Μέσα στην έρημο του Σινά αυτοί σι άνθρωποι, συγκρουόμενοι με την πνευματική πειθαρχία του Μωυσή, τον δολοφόνησαν, και στη θέση του τοποθέτησαν έναν ιερέα του αραβικού Θεού των ηφαιστείων, του Γιάχβε. Με δυο λόγια ο Γιάχβε είναι εισαγόμενος θεός στους Εβραίους. Σύμφωνα με τον Φρόιντ η βιβλική θρησκεία έχει όλα τα χαρακτηριστικά της νεύρωσης, όπου το σκηνικό των μυθικών μορφών κρύβει μια καταπιεσμένη απόδειξη της ενοχής, που πρέπει να εξιλεωθεί επειδή δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί συνειδητά. Άραγε έχει άδικο ένας θρησκευόμενος Εβραίος όταν λέει πως «κάποια εποχή οι Εβραίοι επιλέχθηκαν από τον Θεό για να γίνουν οι Αγγελιοφόροι του, αλλά, με τον καιρό, έχασαν αυτό το προνόμιο»;…


    ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΤΑΜΚΟΥ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ “ΤΡΙΤΟ ΜΑΤΙ” ΤΕΥΧΟΣ 34

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Τουρκία Ἰράν κτυποῦν τούς Κούρδους. Τό Ἰσραήλ βοηθᾶ τούς Κούρδους γιά νά χτυπήσει τό Ἰράν. Στήν Ἑλλάδα συλλαμβάνεται ὁ Γαπιμένος μέ τά τσιράκια του, ἐκτελοῦνται καί Βοηθᾶμε τούς Κούρδους ἔκ δυσμῶν χωρίς καμιά βοήθεια στούς ἀνθρώπους τοῦ Θεοῦ, καί παίρνουμε ὅλα τά μέτρα νά πᾶνε οἱ τελευταῖοι στό διάβολο.
    Δέν παίρνουμε μέρος σέ κανένα πόλεμο ἀλλά ἀποδομοῦμε τό ἁλβαναριό καί τό σκοπιαναριό μέ ὑπόγειους τρόπους πού ἡ κυβέρνηση τῆς Ἑλλάδος φανερά ἀρνῆται καί κρυφά ὑποστηρίζει.
    Μέ ἄκαμπτη θέληση ἀπαιτοῦμε ὅτι θά ἔπρεπε νά πάρουμε μετά τόν δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο καί ἐκτός Β. Ἠπείρου καί Κύπρου ἀπαιτοῦμε τήν Μακεδονία τῶν Σκοπίων, Κωσταντινούπολη ὅλα τά παράλια τῆς Τουρκίας ἀπό τόν Πόντο μέχρι τήν Συρία καί σέ βάθος πού θά ὁρίσει ἡ στρατιωτική ἀσφάλεια τοῦ ἐγχειρήματος, Ἐξόρηξη πετρελαίου καί μεταλευμάτων τοῦ παλαιοῦ καί ἔκ νέου ἑλληνικοῦ χῶρου μαζικός ἐπαναπατρισμός τῶν Ἑλλήνων τοῦ ἐξωτερικοῦ ποῦ ἐγκαθίστανται στίς ἰδιωτικοποιήμένες ὑπέρ αὐτῶν κρατικές περιουσίες στίς ἐπανελληνισμένες περιοχές, παρόμια προνόμια σέ πληθυσμούς λευκούς πού γνωρίζουμε ὅτι ρέει μέσα τους αἶμα ἑλληνικό ὅπου καί ἄν βρίσκονται στόν πλανήτη καί ἐγκατάσταση τους σέ Μικρά Ἀσία Σκόπια, Β. Ἤπειρο κλπ, καταστροφή τοῦ ἰδεολογήματος -κληρονομιά τῆς ἀνθρωπότητας- καί ἐπαναπατρισμός τῶν διεσπαρμένων στήν ἰουδοποιημένη Δύση ἔργων τέχνης τοῦ ἑλληνισμοῦ πολιτισμοῦ, ἀναμόρφωση τῆς ἱστορίας εὐθέως ἀντίστροφα ἀπό ἐκείνη τῶν Λιάκων Ρέπούση, Δραγῶνες ἐνοιολογική ταύτηση τοῦ ὅρου Δύσης μέ αὐτό τῆς πτώσης-ἐκβαρβαρισμοῦ-ὁλικῆς ἀνικανότητας διαχείρησης τοῦ πολιτισμικοῦ κεφαλαίου πού καλῶς ἤ κακῶς τούς δόθηκε. Ἐπαναφορᾶ καί ἐφαρμογή τῆς ἑλληνικότατης ἐξορίας γιά ὅσους ἔβλαψαν τήν ΠΑΤΡΙΔΑ. καί ὅπως καταλαβαίνεται πολλά μά πάρα πολλά ἀκόμη μέ ἀποκορύφωση τόν ἀποιουδαϊσμό τοῦ πλανήτη.
    Μπορεῖ νά ὁνειρεύομαι ἀλλά ἐνεργῶ πάντα πρός αὐτήν τήν κατεύθυνση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Aπο Αμόρφωτος

    Αγαπητη Galia
    Εχεις από την πλευρα σου απολυτο δικιο γιατι:
    «Δεν υπαρχει παλιστινιακός λαος. Δεν είναι ότι ηρθαμε να τους διώξουμε και να τους παρουμε τη χωρα τους. Απλα δεν υπάρχουν» Γκολντα Μέιρ , 1969
    Και αφου δεν υπηρχαν κατοικοι στη γη που κατελαμβαναν οι Εβραιοι γι αυτό και δεν υφίστανται περιστικα όπως αυτό του χωριού Ντέιρ Γιασιν που τον Απριλιο του 1948 οι 250 κάτοικοι του από τους ανδρες εως τα παιδιά δολοφονηθηκαν από τα στρατευματα του "ιργκουν" αργηγος των οποιων ηταν ο Μεναχεμ Μπεγκιν

    Αλλά η πολιτική του Ισραηλ είναι θεμελιωμενη από παλια, αρκει να διαβασει κανεις τον Διευθυντη του Εβραικου ταμειου το 1940 Γιοζεφ Βάιζ που έλεγε
    « δεν υπαρχει χωρος για δυο λαους σε αυτή τη χωρα. Αν οι Αραβες την εγκαταλειψουν μας αρκει. Αλλως πρεπει να τους εκτοπίσουμε όλους δεν πρεπει να αφησουμε ουτε ένα χωριο, ουτε μια φυλη»

    ή αρκει το « … δεν μπορει να υπαρξει Εβραικο κρατος χωρις την εξωση των Αραβων και την απαλλοτριωση των εδαφων τους» Στοχοι Ισραηλινης πολιτικης, εφημεριδα Yediot Aharonoth 1972

    Αραβες και Παλαιστινιοι εκδιωχθηκαν δια της βιας από τα εδαφη τους, τα χωρια τους- τα νεκροταφεια, τα περιβολια , όλα ισοπεδωθηκαν για να θεμελιωθει ο μυθος της αδειας γης- από τα περίπου 500 χωριά που υπήρχαν στην Παλαιστινη πλεον των 380 καταστραφηκαν και ισοπεδωθηκαν με μπουλντοζες . Ετσι δημιουργηθηκε η «αδεια» γη που ο Θεος υποσχέθηκε στον εκλεκτο λαο του

    Ενας αμορφωτος που υποστηρίζει ότι "οι Εβραίοι έδιωξαν τους παλαιστίνιους από τα χωριά τους"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Galia + Ανώνυμε:
    Είτε είστε με το μέρος της Ελλάδας, οπότε αρχείστε να ασχολείστε με τον τρόπο υποστήριξης των Ελληνικών συμφερόντων μέσω της έκθεσης συγκεκριμένων προτάσεων και ιδεών, είτε δεν είστε, οπότε πάρτε επιτέλους τα κουβαδάκια σας και σε άλλη παραλία! Αμάν πιά! Έχουμε αρκετά προβλήματα και δεν έχουμε την πολυτέλεια να μεταφέρουμε το μεσανατολικό στην Ελλάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ο ισραηλινός στρατός είναι ίσως ο μοναδικός στρατός στον κόσμο που διαθέτει ειδικές μονάδες αποτελούμενες από θωρακισμένες ...μπουλντόζες.
    Για να δημιουργεί συνεχώς την ''άδεια γη'' !!!
    Είναι δε τόσο σκατόψυχοι άνθρωποι, ώστε προτίμησαν να γκρεμίσουν τα σπίτια των εποικιστών που εγκατέλειψαν μετά από συμφωνία με τους Παλαιστίνιους, παρά να τα αφήσουν να χρησιμοποιηθούν από τους φτωχούς κατοίκους τους οποίους νωρίτερα είχαν εκτοπίσει από την γη τους.
    Για τόοοοσο μεγάλη παληανθρωπιά μιλάμε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Συμμαχια Ελλαδος-Ισραηλ αυριο κιολας.

    Ικανοποιήθηκες τωρα 09 Ιουνίου 2010 10:26 π.μ.;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ωστόσο, όπως τονίζει η Διεθνής Αμνηστία , ενώ για τους Παλαιστίνιους της Δυτικής Όχθης είναι ο μόνος υδάτινος πόρος, το Ισραήλ έχει διάφορες πηγές προμήθειας (λίμνη Τιβεριάδα, παράκτιοι υδροφόροι ορίζοντες και κοιλάδα του Ιορδάνη την οποία κατέχει μετά τον πόλεμο του 1967, και δεν παρέχει πρόσβαση στους Παλαιστινίους).

    Το νερό από τον Ιορδάνη ποταμό, του οποίου η στάθμη συνεχώς μειώνεται, που διεκδικείται τόσο από το Ισραήλ (χρησιμοποιεί το 30%), τη Συρία, τον Λίβανο και την Ιορδανία, εκτός από τα υψηλά επίπεδα μόλυνσης από τα ανεπεξέργαστα απόβλητα, έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε αλάτι και κατά συνέπεια δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς να υποστεί αφαλάτωση.

    Η Διεθνής Αμνηστία επισημαίνει ότι η κατανάλωση νερού των Παλαιστινίων είναι μόλις 70 λίτρα ανά άτομο την ημέρα, κατά πολύ μικρότερη από τα 100 λίτρα που συνιστά η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας (ΠΟΥ), και ακόμη μικρότερη από τα 300 λίτρα/ημέρα που καταναλώνουν οι Ισραηλινοί. Σε ορισμένες δε αγροτικές περιοχές, οι Παλαιστίνιοι επιβιώνουν με μόλις 20 λίτρα/ημέρα.

    Πάνω από σαράντα χρόνια μετά την κατοχή της Δυτικής Όχθης, 180 - 200 χιλιάδες Παλαιστίνιοι ζουν σε αγροτικές κοινότητες που δεν έχουν πρόσβαση σε τρεχούμενο νερό. Αυτή η κατάσταση είναι ακόμη πιο συγκλονιστική, από το γεγονός ότι οι ισραηλινοί έποικοι στη Δυτική Όχθη - κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου - χρησιμοποιούν το νερό για άρδευση εντατικών καλλιεργειών, και οι πλούσιοι διαθέτουν καταπράσινους κήπους και πισίνες.

    Οι 450.000 έποικοι καταναλώνουν περισσότερο νερό από ό, τι το σύνολο του παλαιστινιακού πληθυσμού, που υπολογίζεται σε 2,3 εκατομμύρια. Στη Λωρίδα της Γάζας που ελέγχεται από τη Χαμάς, η μόνη πηγή νερού, που είναι ο παράκτιος υδροφόρος ορίζοντας (το Ισραήλ απαγορεύει τη μεταφορά του νερού από τη Δυτική Όχθη στη Γάζα), έχει μολυνθεί πάνω από 90% με ανεπεξέργαστα απόβλητα και αποτελεί πηγή των ασθενειών και επιδημιών.

    Η κατάσταση αυτή επιδεινώνεται από τον αποκλεισμό που έχει επιβάλει το Ισραήλ, το οποίο απαγορεύει την είσοδο στη Γάζα των απαραίτητων υλικών για την επισκευή και αναβάθμιση του δικτύου.

    Στην έκθεση σημειώνεται ότι οι Παλαιστίνιοι για να κάνουν νέες γεωτρήσεις πρέπει να έχουν σχετική άδεια από τον ισραηλινό στρατό. Και εξηγείται ότι ο περιορισμός στην πρόσβαση των Παλαιστινίων σε πόσιμο νερό είναι ένα πολιτικό εργαλείο των Ισραηλινών για τη σταδιακή εκδίωξή τους.

    Εν κατακλείδι, δείχνει ότι οι Ισραηλινοί με το "τείχος" ή "τείχος ασφαλείας", τα σημεία ελέγχου και τα άλλα οδοφράγματα κατά μήκος της Λωρίδας της Γάζας αποσκοπούν στην πρόληψη ή την καθυστέρηση της πρόσβασης των Παλαιστινίων στο νερό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Η πρόσβαση σε πόσιμο νερό στην κατεχόμενη από το Ισραήλ Παλαιστίνη

    Ενώ τα μάτια όλων, ή έστω των περισσοτέρων είναι στραμμένα στο πετρέλαιο, σαν μια από τις κυρίαρχες συνιστώσες της Αραβο-Ισραηλινής διένεξης, η υπερσυγκέντρωση αυτή του βλέμματος πιθανόν να εμποδίζει να φανεί ότι κάτι απλούστερο από το πετρέλαιο, όπως το νερό, θα μπορούσε να παίζει ακόμα σπουδαιότερο και ζωτικότερο ρόλο.



    Σε πρόσφατη έκθεσή της, η Διεθνής Αμνηστία με θέμα την πρόσβαση σε πόσιμο νερό στα κατεχόμενα από το Ισραήλ παλαιστινιακά εδάφη, υπενθυμίζει πως το νερό αποτελεί στρατηγικό ζήτημα για τη Μέση Ανατολή και πως η κοινή χρήση του νερού είναι ένα από τα θέματα επίλυσης, στα πλαίσια μιας μελλοντικής ειρηνευτικής συμφωνίας μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστίνης, μαζί με εκείνα των προσφύγων, των συνόρων του παλαιστινιακού κράτους, και της Ιερουσαλήμ.

    Το νερό, όχι μόνο στη διαφιλονικούμενη περιοχή, αλλά και στην ευρύτερη ζώνη, που περιλαμβάνει το Λίβανο, τη Συρία και την Ιορδανία, λόγω γεωλογικών και κλιματολογικών συνθηκών, είναι αγαθό σε σπάνη, και ότι επί πλέον χρόνο με το χρόνο γίνεται ακόμα σπανιότερο εξ αιτίας της πληθυσμιακής αύξησης, της υπερεκμετάλλευσης και της αυξανόμενης μόλυνσης των υδάτινων πόρων.

    Υπολογίζεται ότι το 80-85% της Ιορδανίας είναι άνυδρη περιοχή, καθώς επίσης το 50-65% της Συρίας και το 60% του Ισραήλ. Η μελέτη που δημοσιεύτηκε από την οργάνωση προάσπισης ανθρωπίνων δικαιωμάτων την Τρίτη, 27 του Οκτώβρη, αποτελεί ένα «δριμύ κατηγορώ» της πρακτικής των διακρίσεων, που επιβάλλονται από τις ισραηλινές αρχές εναντίον του παλαιστινιακού πληθυσμού.

    Η πρόσβαση στο νερό, το οποίο υπόκειται σε πλήρη έλεγχο από το Ισραήλ επιτείνεται από τη σοβαρή ξηρασία που απειλεί τώρα τον ορεινό υδροφόρο ορίζοντα της περιοχής. Το εβραϊκό κράτος εκμεταλλεύεται πάνω από το 80% του νερού από το υδροφόρο αυτόν ορίζοντα, περιορίζοντας την πρόσβαση των Παλαιστινίων σε 20% .

    synexeia..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ανώνυμε 09 Ιουνίου 2010 11:35 π.μ.:
    Έχεις θέμα με την ανάγνωση;!

    Σταματήστε να μας πρήζετε με θέματα τα οποία δεν άπτονται ξεκάθαρα Ελληνικών συμφερόντων: αν έχετε ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΠΡΟΤΑΣΗ με την οποία πιστεύετε ότι πρέπει να λάβει υπ'όψιν της η οποιαδήποτε πολιτική ηγεσία ή θα μπορούσε να συνδράμει στη μορφοποίηση (μιας καλύτερης, αν υπήρχε) εθνικής εξωτερικής στρατηγικής, τότε ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ και ΜΠΡΑΒΟ σας, βεβαίως καλοδεχούμενη.

    Αν τα δίκαια ή/και τα συμφέροντα άλλων δεν θα έπρεπε να μας απασχολούν: κοιτάμε την κατσίκα του γείτονα και όχι την δική μας, γιαυτό έχει γίνει καχεκτική και δεν παράγει γάλα...

    Έχουμε γίνει ειδικοί στην υπεράσπιση των συμφερόντων των άλλων και έχουμε ξεχάσει τελείως τα δικά μας. Σοβαρευτείτε γιατί ο κοσμάκης έχει αρχίσει να πεινάει και να ψάχνει τους κάδους για αποφάγια. Οι εμπορικοί ακόλουθοι (για να μην πω ποιοί άλλοι...) Τουρκίας και Ισραήλ σε κάθε χώρα ψάχνουν για πρωτογενείς επενδυτικές ευκαιρίες και ενημερώνουν τις σχετικές εταιρίες στην πατρίδα τους - και οι αντίστοιχοι της Ελλάδος, όχι μόνο δεν ψάχνουν, αλλά τους ψάχνεις να τους βρεις και σου απαντάνε "φιλαράκι, αν έχει κολλήσει κάτι στο τελωνείο να την εξυπηρετήσουμε την κατάσταση, αλλιώς τί να σου κάνω εγώ" και τρέχουν από γιορτή σε δεξίωση για τζάμπα φαΐ, κονέ και να μην πω τί άλλο.

    Σταματήστε λοιπόν την πορισματολογία και τις θεωρητικές συζητήσεις για το ποιός ΑΛΛΟΣ έχει δίκιο και ασχοληθείτε δημιουργικά (=ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ) με την Ελλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Καλά καλά... των οικιών ημών εμπηπραμένων ημείς άδωμεν. Αυτή είναι η κατάντια μας. Ρε κοιτάξτε που έχουμε γίνει των σκυλιών παγκοσμίως και αφήστε το Ισραήλ. Αυτό ξέρει τι κάνει... Εμείς ας κοιτάξουμε την τύφλα μας... Πλάκα μας κάνετε;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Προς Ανώνυμο 09 Ιουνίου 2010 12:17 μ.μ.
    Το συγκεκριμένο θέμα είναι
    "Τι θέλει το Ισραήλ τα υπερπόντια βασίλεια;" οπότε από μόνο του δεν άπτεται ξεκάθαρα Ελληνικών συμφερόντων.
    Αφου έχεις τόσο μεγάλο πρόβλημα τι κάθεσαι και διαβάζεις συνεχώς τα σχόλια του συγκεκριμένου θέματος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Ανώνυμε 09 Ιουνίου 2010 2:16 μ.μ.:
    [Προφανώς αναφέρεσαι στον 09 Ιουνίου 2010 12:51 μ.μ. και όχι στον 12:17 μ.μ., όπως αναφέρεις]

    Σε ένα σύστημα γενικής ισορροπίας, τα πάντα σχετίζονται με τα πάντα. Το ζήτημα είναι να εστιάζουμε την προσοχή μας σε εκείνα τα θέματα τα οποία συνδιακυμαίνονται με εμάς.

    Στο παρόν άρθρο εκφράζονται συγκεκριμένες απόψες/προσεγγίσεις σχετικά με την εξασφάλιση της ειρήνης: για παράδειγμα
    "Αν δεν απαλλαγεί από ΧΧΧ ίσως αναγκαστεί να επιλέξει μεταξύ ενός είδους Απαρτχάιντ και της διάλυσης, την οποία ενδεχομένως θα συνεπαγόταν η είσοδος των ΧΧΧ στην ΧΧΧ πολιτική."
    "[...] θα χρειαστεί θυσίες σε εδάφη και ασφάλεια με όφελος μια ειρήνη που δεν θα είναι πλήρης. Ομως τέτοιες πρωτοβουλίες είναι ο μόνος τρόπος για να εξασφαλιστεί η επιβίωση του κράτους του ΧΧΧ. Οι σταυροφορικές υπερπόντιες κτήσεις διαλύθηκαν από μουσουλμανικές στρατιές, αλλά αν το ΧΧΧ καταστραφεί αυτό θα γίνει εκ των έσω."

    Οι παραπάνω προσεγγίσεις δεν άπτονται ξεκάθαρα Ελληνικών συμφερόντων; Γιαυτό αναφέρω να κοιτάμε την καμπούρα μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. @ 08 Ιουνίου 2010 4:43 μ.μ.

    Μπλα-μπλα-μπλα ... και το νόημα;

    >ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΤΑΜΚΟΥ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ “ΤΡΙΤΟ ΜΑΤΙ”<

    Εγώ ξέρω ότι το Ισραήλ είχε κάποτε έναν στρατηγό με ΕΝΑ ΜΑΤΙ, ο οποίος έκανε τους αραπάδες τ' αλατιού μέσα σε έξι ημέρες. Σκέψου να είχε και τρία!!! Χααα, χαααα, χααα...

    Τι σχέση έχουν αυτά που γράφεις με το άρθρο και τι σχέση έχουν με αυτό που πάντα υποστήριζα: Η Ελλάδα είναι η πατρίδα μου, αυτήν αγαπώ και με στενοχωρά που την βλέπω ταπεινωμένη και ξεφτιλισμένη. Αν την νύχτα των Ιμίων (και όχι μόνο) στην θέση της "σημιτικής" Ελλάδας, η οποία έδωσε κώλο, ήταν το Ισραήλ, οι Τούρκοι είτε δεν θα είχαν διανοηθεί να κάνουν κάτι παρόμοιο, ή θα είχαν πιει την "πορτοκαλάδα" τους. Όλα τα άλλα είναι απλώς αδιάφορα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.