11/6/10

Η Άγκυρα δοκιμάζει τις αντοχές μας

Ενώ οι τουρκικές προκλήσεις ξεπερνούν κάθε προηγούμενο, η ελληνική Κυβέρνηση πνιγμένη στην εσωστρέφεια και τη στερεοτυπική μονομανία της παραπαίει αδυνατώντας, όχι να απαντήσει, αλλά ακόμη και να κατανοήσει τις προθέσεις και το μακρόπνοο σχεδιασμό της πολιτικής της Άγκυρας.

Την περασμένη εβδομάδα, πέρα από τις καθημερινές παραβάσεις και παραβιάσεις στον εναέριο χώρο μας, που είναι πλέον καθεστώς, είχαμε μια πρωτοφανή πρόκληση. Ζεύγος τουρκικών μαχητικών που πετούσε υπό την προστασία άλλων πέντε έκανε διέλευση στα 500 πόδια (165 μέτρα) πάνω από τη φρεγάτα Σαλαμίς, αρχηγίδα ναυτικού σχηματισμού που πραγματοποιούσε την άσκηση αμφιβίων επιχειρήσεων Καταιγίς 2010. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός, ότι στο συγκεκριμένο πλοίο είχαν επιβιβασθεί ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ πτέραρχος Ιω. Γιάγκος και ο αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος Δημ. Ελευσινιώτης, οι οποίοι παρακολουθούσαν την άσκηση μέχρι λίγες ώρες πριν το επεισόδιο.

Η τουρκική πρόκληση είχε όλα τα χαρακτηριστικά μιας τακτικής υποστηρίξεως ναυτικών επιχειρήσεων με προσβολή πλοίου επιφανείας. Τα επτά αεροπλάνα (τύπων F-16C και F-4E) πετώντας σε σχηματισμό μπήκαν στον ελληνικό εναέριο χώρο κοντά στη Χίο και εκεί χωρίσθηκαν. Τα πέντε πήραν ύψος εφαρμόζοντας τακτική εξασφαλίσεως εναέριας επικρατήσεως. Πήραν θέσεις δηλαδή για να προστατεύσουν τα άλλα δύο που θα εκτελούσαν την αποστολή κρούσεως. Τα τελευταία κατέβηκαν σε ύψος αφέσεως όπλων και για να καταστήσουν την παρουσία τους πλέον εμφανή και πλέον προκλητική, συνέχισαν κάνοντας υπέρπτηση πάνω από τη φρεγάτα.

Προβλέπεται η αποδέσμευση όπλων
Αν το επεισόδιο αυτό είχε σημειωθεί εις βάρος χώρας με σοβαρότητα και αποφασιστικότητα το λιγώτερο που θα είχε συμβεί θα ήταν η ρίψη προειδοποιητικών βολών προς την κατεύθυνση των δύο αεροπλάνων κρούσεως και ο εγκλωβισμός με αντιαεροπορικά συστήματα των πλοίων των αεροπλάνων εναέριας επικρατήσεως, με παράλληλη έναρξη ελιγμών διασποράς από τα πλοία. Να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία ο κυβερνήτης πολεμικού πλοίου έχει το δικαίωμα να αποδεσμεύσει τη χρήση όπλων με πραγματικά πυρά εφ' όσον η κατάσταση θέτει σε κίνδυνο το πλοίο. Πόσο μάλλον που στη συγκεκριμένη φρεγάτα επέβαινε και ο αρχηγός του Στόλου. Οι διαμαρτυρίες και τα διπλωματικά διαβήματα θα μπορούσαν να ακολουθήσουν. Η εθνική κυριαρχία όμως πρέπει να διασφαλίζεται εμπράκτως και επί του πεδίου. Εκεί όπου οι Τούρκοι την αμφισβητούν. Να θυμίσουμε ότι δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που οι Τούρκοι έστελναν τα πλοία τους να κάνουν «αβλαβείς διελεύσεις» μέχρι το Σούνιο. Από τότε που τα πολεμικά τους προσπαθούσαν να ασκήσουν έλεγχο της εναερίου κυκλοφορίας στο Αιγαίο ζητώντας από αεροπλάνα να δηλώσουν την πορεία και τις «προθέσεις» τους. Από τότε που έμπαιναν σε περιοχές δεσμευμένες για ασκήσεις με πραγματικά πυρά του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού.

Ποιες ήσαν οι απαντήσεις τις οποίες δώσαμε στην τουρκική επιθετικότητα και την έμπρακτη αμφισβήτηση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων στον αέρα και τη θάλασσα; Ήταν άραγε η πανηγυρική υποδοχή του Ερντογάν και του νέο-οθωμανιστή κολαούζου του Νταβούτογλου; Ήταν τα μνημόνια συνεργασίας που υπογράψαμε;

Ή είναι η διαρκής αποδυνάμωση και απαξίωση των Ενόπλων μας Δυνάμεων από την κυβέρνηση, με προεξάρχοντα τον αρμόδιο υπουργό Ε. Βενιζέλο; Αν αναλύσει κανείς, έστω και απλοϊκά την κατάσταση, θα δει ότι η Τουρκία βαδίζει πάνω σε συγκεκριμένο σχέδιο δοκιμάζοντας τις αντοχές μας σε πάρα πολλούς τομείς. Και δυστυχώς βλέπει ότι δεν υπάρχει αποφασιστικότητα για την δυναμική αντιμετώπιση της προσπάθειάς της να δημιουργήσει τετελεσμένα. Συνεπώς, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο εγγράφει υποθήκες για τις αξιοποιήσει όταν η κατάσταση θα είναι ώριμη για να προχωρήσει σε νέες διεκδικήσεις. Ενώ εμείς δεν κάνουμε τον κόπο κάν να προετοιμαζόμαστε διπλωματικά.
elkosmos.gr

18 σχόλια:

  1. Έτυχε να διαβάσω κάποια σενάρια Πολέμου που κάποιος, δεν ξέρω ποιος είχε γράψει στο Internet.

    Η αμυντική διάταξη των Ελληνικών δυνάμεων σε μία τέτοια περίπτωση απλά σημαίνει ότι περισσότεροι Έλληνες θα χαθούν. Εάν κάποιος πυροβολήσει, τότε το κτύπημα από την Ελλάδα πρέπει να είναι ολοκληρωτικό και η απάντηση πρέπει να είναι σε συνεχή κίνηση.

    Καλά έκανε λοιπόν ο Πλοίαρχος του Ελληνικού πλοίου, γιατί η πολιτική ηγεσία με καθυστέρηση θα έκανε ότι είναι δυνατόν για να πεθάνουν Έλληνες. Βλέπεις, οι Έλληνες δεν έχουν εκπροσώπηση πια και ούτε δικαιώματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. η ελληνική Κυβέρνηση πνιγμένη στην εσωστρέφεια και τη στερεοτυπική μονομανία της παραπαίει αδυνατώντας,..........
    ΡΕ παιδιά είναι δυνατόν να μην καταλαβαίνουν τίποτα
    και γιατί τούς κρατάμε ακόμα.
    ΚΑΙ ΑΥΤΟΊ ΠΟΥ ΕΡΘΟΥΝ θα είναι καλύτεροι,
    αυτό δεν γίνεται έως τώρα!

    που είναι ο ηγέτης που θα έχει αρχ...... να ηγηθεί !μήπως δεν ζούμε σε χώρα ηρώων....???????????????????????????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο κ Γιαγκος προφανως δεν ηξερε τι να κανει οπως και ο εχων το προσταγμα στην εν λογω ασκηση δεν ηξερε να του πει.Αν τα τουρκικα αεροπλανα ηταν μιζες θα τα ειχαν εξαφανισει.Εκαστος στο ειδος του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θα το πω λαικα....ειμαστε πουθεναδες...και αυτος ο λαος που ειναι ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κανετε λαθος αν νομίζετε οτι στην κυβέρνηση δεν αντιλαμβανονται την τακτική και τις προθεσεις της Τουρκίας. Απλά εχουν λαβει αλλες εντολες απο τα αφεντικά τους. Τα οποία αφεντικά τους, τωρα, δοκιμαζουν μεσω των χειρισμών της ελληνικής κυβέρνησης τις αντοχες του ελληνικού λαού. ΤΟ συμπερασμα απο τις δοκιμες ειναι οτι οι νεοέλληνες εχουν απίστευτες αντοχές. Τόσο μεγάλες που πλησιάζουν αυτές των ραγιάδων. Τουλάχιστον στην πλειοψηφία τους είναι προοδευτικοί, δημοκράτες και λαχανι σοσιαλιστές. Αυτό ισορροπεί καπως τα πράγματα και αποτελεί ενα ηχηρό χαστούκι-απάντηση στη φασιστική και οπισθοδρομική Τουρκία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. 38 χρονια ακουω τα ιδια
    ρωτησα τον πατερα μου που ηταν το 69 στην κυπρο τα ιδια
    ενα φιλο μεγαλυτερο τα ιδια
    τιποτε αλλο στον κοσμο δεν συμβαινει εκτοσ απο ξεπουλημενουσ
    ελληνεσ και μαγκεσ τουρκουσ
    που κανενασ δεν κανει τιποτα
    να ξεπερασουμε την καραμελα
    του αιγεου οταν ερθει η ωρα θα μαθουμε και για εμασ και για αυτουσ
    κατι θα ξερουν αυτοι που μασ φυλανε
    και φυλαγονται δεν θα εχουμε διαπραγματευτικο χαρτι μπαινοντασ
    σε πολεμο κατω απο αυτεσ τισ παγκοσμιεσ συνθηκεσ ντροπησ οχι τοσο για το ψεμα των οικονομικων αλλα για θεματα φιλιασ που δεν εχουμε κανεναν μεγαλο
    για φανταστητε την χαγη σημερα
    για φανταστητε διαμεσολαβητεσ
    ποιοι θα ειναι
    για φανταστητε με μια στραβη
    να καταρευσουν ολα τα μετωπα
    αυτο θελουν τοσα χρονια απροκαλυπτα
    πλεον ολοι οι γειτονεσ μασ
    και ειμαστε μονοι δεν λεω απο την αλλη οτι δεν εχουμε νεοταξιτεσ
    με σκοπουσ που βλεπουμε απροκαλυπτα πλεον αλλα αυτουσ να ξυπνησουμε και να τουσ διωξουμε κοιτα
    μπακογιανη αλλα εχουμε και κατι παλικαρια που τοποθετουν βενιζελουσ
    και πολιτικαντηδεσ και τουσ χαλανε τα σχεδια χρονια τωρα ακομα και τωρα που το βαρελι δεν εχει πατο
    οσο για τα μογκολακια τριβονται
    στην γλιτσα των ελληνων ακομα και τωρα που ειμαστε αλωμενοι
    ευρωπαικα και το παραμυθι παραμυθι
    ακομα και το εθνοσ να πεθανει ολο
    θα μασ πολεμουν χωρισ αποτελεσμα
    που να κλεινει υπερ τουσ
    να το κομπλεξ τησ υπερδυναμησ
    δεν μπορει να βοηθησει φανερα πλεον
    αχρηστουσ με πολλυ στρατο και οπλα
    καλα ενα ουστ ειναι αρκετο για ολουσ τουσ ξεπουλημενουσ πολιτεσ
    και πολιτικουσ γιατι ειμαστε και εμεισ σκορπιοι και περιμενουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΕΤΣΙ Ε...ΩΡΑΙΟΣ ΓΕΕΘΑ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΤΟ ΑΝΕΧΘΗΚΕ ..... Κ.... ΤΟ ΓΡΑΦΕΤΕ ΚΙΟΛΑΣ ...... ΕΤΣΙ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ.... ΣΑΝ ΤΟΥΣ ΓΕΑ ΠΟΥΧΕ Ο ΠΑΠΟΥΣ ΜΟΥ ΤΟ 1921 ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΗΣΕ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΄'ΧΩΡΑ΄' ΚΙ ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΟ ΕΣΚΙ ΣΕΧΙΡ Κ ΓΥΡΙΣΕ ΜΕ ΤΗΝ ΟΥΡΑ ΣΤΑ ΣΚΕΛΙΑ >>>> ΟΠΩΣ ΑΚΡΥΒΩΣ ΗΤΑΝ Κ Ο ΓΕΕΘΑ ΣΑΣ ΣΤΟ ΠΑΠΟΡΟ ΣΑΣ... ΩΡΑΙΟΣ ΓΕΕΘΑ>> ΜΠΑ>>ΘΑΤΑΝ ΕΛΛΗΝΑΣ ΟΣΟ Κ Ο ΝΑΤΟΙΚΟΣ ΣΡΤΑΤΟΣ ΣΑΣ.......?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Όπως αναγράφεται και στο πρώτο σχόλιο, αν απαντούσε ο πλοίαρχος θα έπρεπε να προχωρήσουμε σε ολοκληρωτικό χτύπημα κατά της Τουρκίας.

    Ακόμα και να πετυχαίναμε ένα συντριπτικό πρώτο χτύπημα στην Τουρκική αεροπορία, αυτό δεν θα ήταν τέτοιο που να εξουδετερώσει το σύνολο ή έστω ένα μεγάλο μέρος της Τουρικής αεροπορίας.

    Αυτό θα έδινε στην Τουρκία κάθε δικαίωμα, με την πλήρη υποστήριξη (πολιτική, διπλωματική, δορυφορική, ιπτάμενα ραντάρ και αν χρειαστεί και στρατιωτική) Η.Π.Α. και Αγγλίας και χωρίς καμία δυνατότητα (ή διάθεση) παρέμβασης από Γαλλία, Ιταλία, Ρωσία, Κίνα κλπ. να προχωρήσει σε ολοκληρωτική επίθεση κατά της Ελλάδας σε θράκη, Χίο, Μυτιλήνη, Σάμο, Δωδεκάνησα με την παράλληκη "εξέγερση" (ληστείες, λεηλασίες, δολοφονίες κλπ.) της τεράστιας (εκατομμύριο και) πλέον μουσουλμανικής "μεονότητας" που έχουν συναρμολογήσει οι "σύμμαχοί" μας στην Αθήνα (και αυτή με πλήρη υποστήριξη από Η.Π.Α. και Αγγλία που θα μπορούσε να φτάσει μέχρι επέμβασης).

    Απέναντί μας δεν έχουμε την Τουρκία και μόνο. Αυτή την πλούσια (G20) και πανίσχυρη Τουρκία την έχουν χτίσει οι Αγγλοσάξονες για τον έλεγχο της Μέσης Ανατολής και θα την υποστηρίξουν πλήρως όπως συνέβη και το 1922 (ενθάρρυναν την καταστροφή της Σμύρνης, δεν παρενέβησαν για τη διάσωση των Ελλήνων, ούτε καν επέτρεψαν στον παντοδύναμο τότε Ελληνικό στόλο να παρέμβει).

    Γι' αυτό πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για επιπλέον υποχωρητικότητα (είναι και πρέπει να είναι στρατηγική επιλογή) που μπορεί να φτάσει μέχρι και τη βύθιση πλοίου (όπως το 1940 με την Έλλη), την κατάρριψη αεροσκαφών ή και την κατάληψη μικρών νησιών (Φαρμακονήσι, Αγαθονήσι, βραχονησίδες) χωρίς Ελληνική αντίδραση (όπως και το 1940).

    Το θέμα είναι αν θα μπορέσουν οι πολιτικοί μας να κάνουν την επανάστασή τους (τους έχουν όλους στο χέρι) και να αντιδράσουν όταν δεχθούμε ολοκληρωτική επίθεση (τότε θα έχουμε τουλάχιστον ευρεία διπλωματική και ίσως και άλλη υποστήριξη και Η.Π.Α. και Αγγλία θα θέλουν να χρησιμοποιήσουν την Τουρκία στα σχέδιά τους προς Ανατολάς για να την αφήσουν να κάνει κάτι τέτοιο - χωρίς "άδεια" δεν πρόκειται να το κάνει).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Συγγνώμη, για κάποιον που δεν είναι γνώστης, τα οφέλη μας από το ΝΑΤΟ ποιά είναι;
    Οι εκπαιδεύσεις-εχέγγυα καριέρας κάποιων αξιωματικών στην Αμερική και αλλού;
    Η πίεση για συμμετοχή σε επιχειρήσεις "ειρήνης"-εξασφάλισης εγκατάστασης επιχειρήσεων συμφερόντων άλλων χωρών;
    Η με το ζόρι αποδοχή "αβλαβών διελεύσεων" και "εικονικών προσβολών" με επίδοση γελοίων και άνευ ουσίας διαβημάτων;
    Οι συνεχείς μάχες για ενδο-νατοϊκή θεμελίωση των αυτονόητων εθνικών μας κυριαρχικών δικαιωμάτων;
    Μήπως κάποτε πρέπει να θέσουμε τα ερωτήματα από το μηδέν, και σε εμάς και στους "φίλους" μας νατοϊκούς;
    Μήπως πρέπει να αρχίσουμε να ψάχνουμε για ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ συμμάχους;...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Απάντηση στην ακριβώς προηγούμενη ανάρτηση 12 Ιουνίου 2010 12:54 π.μ.
    Φίλε μου ας ελπίσουμε ότι αυτά που γράφεις τα γράφεις καλοπροαίρετα και πηγάζουν από άγνοιά σου επί του θέματος.Να ξεκαθαρίσω ότι δεν είμαι στρατιωτικός.Είμαι λάτρης της στρατιωτικής Ιστορίας και τυχαίνει να έχω διαβάσει ένα δύο πράγματα.

    Να ξεκαθαρίσουμε ότι η πολιτική κατευνασμού δεν έχει αποδόσει σχεδόν ποτέ.Ούτε οι Αγγλογάλλοι κατεύνασαν το Χίτλερ ούτε εμείς κατευνάσαμε το Μουσολίνι.Επομένως η κατευναστική πολιτική που προτείνεις είναι εξορισμού λάθος καθώς εσύ ο ίδιος πιστεύεις ότι το θέμα θα είναι να αντιδράσουμε όταν δεχτούμε το ολοκληρωτικό χτύπημα.Ποιος ο λόγος τότε να περιμένουμε;

    Επίσης αγνοείς σημαντικές παραμέτρους της στρατιωτικής ισορροπίας στο Αιγαίο.Οι Τούρκοι δεν θα αποκτήσουν αεροπορική κυριαρχία σε ενδεχόμενη σύρραξη και ούτε αεροπορική υπεροχή.Μιλάμε για τα σημερινά δεδομένα.Μάλλον εμείς θα αποκτήσουμε αεροπορική υπεροχή.Μία απλή παράθεση αριθμών είναι ενδεικτική.

    Ελλάδα:159 F16,45 Mirage,53 Phantom και 40 Α-7 Corsair.Σύνολο 204 αεροσκάφη 3ης γενιάς και 297 συνολικά.
    Τουρκία:210 F-16,125 Phantom και 75 F-5 εκπαιδευτικά.Σύνολο 210 αεροσκάφη 3ης γενιάς και 410 σύνολο.Χωρίς τα εκπαιδευτικά 335.
    Όσο αφορά την αεράμυνα δεν διαθέτουν ούτε Patriot ούτε S-300.Επίσης η ποιοτική υπεροχή της ελληνικής αεροπορίας είναι δεδομένη τόσο στο έμψυχο υλικό-πιλότοι- όσο και στο άψυχο.Δεν έχω χρόνο ούτε και έχει νόημα να αναφέρω τα επιμέρους υποσυστήματα που μας την προσφέρουν.Ενδεικτικά να αναφέρω ότι η πανίσχυρη τουρκική αεροπορία δεν διαθέτει ούτε ένα F-16 Block52+.Τώρα αγοράζει 30 και θα τα έχει υπηρεσιακά το 2012.Αλλά ακόμη και τότε θα υστερεί.Τουλάχιστον μέχρι την έλευση των F-35 αν ποτέ βγουν στην παραγωγή και αν τα πάρει η Τουρκία.Το μοναδικό μελανό σημείο είναι η συντριπτική υπεροχή της Τουρκίας σε συστήματα UAV.Είναι κάτι που πρέπει να αντιμετωπίσουμε όσο γίνεται πιο γρήγορα.

    Προς τι λοιπόν ο φόβος της ελληνικής πλευράς;Τι θα μας κάνει ποια η πανίσχυρη Τουρκία;Και γιατί τέτοια κατατρομοκράτηση από τα ΜΜΕ;

    Τώρα αν νομίζεις ότι καταρρίπτοντάς τους ένα αεροπλάνο θα εξαπλύσουν μαζική επίθεση πλανιέσαι οικτρά.Μάλλον θα προσπαθήσουν σε συνεργασία με μας να το κουκουλώσουν.Μακάρι να επιτίθονταν γιατί τότε δεν θα μας έπιαναν στον ύπνο όπως φοβάμαι ότι μπορεί να μας πιάσουν αλλά δεν είναι τόσο χαζοί.Και γενικά καμία χώρα στον κόσμο δεν μπορεί να κινητοποιήσει τόσο γρήγορα τις δυνάμεις της.Στην πιο ακραία τους αντίδραση θα έχουμε θερμό επεισόδιο.

    Αλλά αυτό που αγνοεί ο περισσότερος κόσμος είναι ότι η Τουρκία επιθυμεί τον πόλεμο ίσως λιγότερο και από εμάς.Από το 74 και μετά χωρίς να χάσει ούτε έναν άντρα έχει καταφέρει επί της ουσίας να ακυρώσει το ελληνικό FIR, να μας εμποδίσει να ασκήσουμε το κυριαρχικό μας δικαίωμα των 12 NM,να γκριζάρει ένα σημαντικό τμήμα του Αιγαίου και να αξιώνει σημαντικό ρόλο στη Θράκη.Όλα αυτά ακολουθώντας τη χρυσή φόρμουλα:ό,τι και να κάνει η Ελλάδα,ό,τι θέσεις διπλωματικά και στρατιωτικά να καταλάβει με όποιον τρόπο και να πάει να μας στριμώξει μπορούμε πάντα να κλιμακώσουμε.Και τότε οι Έλληνες τρομοκρατημένοι θα υποχωρήσουν.

    Τώρα σχετικά με την μουσουλμανική μειονότητα στην Θράκη υποθέτουν ότι υπάρχουν σχέδια αποκεφαλισμού της ηγεσίας της σε περίπτωση πολέμου.Το λυπηρό είναι ότι θα χτυπηθούν ίσως και Έλληνες πολίτες-γιατί Έλληνες πολίτες είναι οι μουσουλμάνοι της Θράκης μην ξεχνιόμαστε- που δεν θα έχουν καμία σχέση.Αλλά να ξέρεις ότι οι φιλοτουρκικοί κύκλοι είναι γνωστοί και δεν θα ξεφύγουν. Τώρα τα περί εξέγερσης στην Αθήνα είναι αν μη τι άλλο υπερβολικά.Ο πόλεμος χαμηλής ισχύος που διεξάγει η Τουρκία με την εισαγωγή την Ελλάδα μεταναστών έχει άλλη χρησιμότητα.Την αλλοίωση και τρομοκράτηση της ελληνικής κοινωνίας.Είδες;Έχει ήδη αποτελέσματα αφού πλέον εσύ και φαντάζομαι αρκετοί άλλοι πιστεύουν ότι καλύτερα να μην κλιμακώσουμε γιατί τότε τι θα κάνει η μουσουλμανική κοινότητα της Αθήνας.Ρεαλιστικά θα υπάρξουν κάποιες δολιοφθορές στην ελληνική επικράτεια αλλά από την άλλη σκέψου το πρόβλημα της Τουρκίας με 13 εκατομμύρια Κούρδους στην ΝΑ της επικράτεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Συνεχίζοντας...

    Τώρα σχετικά με τον Αγγλοαμερικανιό παράγοντα ας μου εξηγήσει κάποιος γιατί αυτοί να θέλουν να διαλύσουν την Ελλάδα μια χώρα μέλος της ΕΕ και του ΝΑΤΟ επιβραβεύοντας την Τουρκία ειδικά τώρα που αυτή ανεξαρτοποιεί την πολιτική της και αποδορυφοριοποιείται.Εδώ μας δανείζουν 110 δις ευρώ για να μπορέσουμε να ξεπληρώσουμε τις τράπεζές τους.Το πιο πιθανόν είναι επέμβουν πυροσβεστικά για εκτόνωση της κρίσης.Αν μάλιστα συνεχίσει η Τουρκία να σηκώνει μπαϊράκι θα μας μπουκώσουν με χρήμα και με όπλα για να δημιουργήσουν αντίπαλο δέος.
    Κανείς δεν αγαπάει ούτε τους Τούρκους ούτε τους Έλληνες.Τους είναι χρήσιμοι μόνο όταν τους χρησιμεύουν στην προώθηση των γεωστρατηγικών τους σχεδίων.Είχαν μια μικρή αδυναμία στην Τουρκία γιατί είναι μεγαλύτερη αγορά και γιατί τους ήταν πιο χρήσιμη.Από το 2003 όμως και μετά δεν σταματά να τους απογοητεύει.

    Ένα τελευταίο σχόλιο και κλείνω.Αν τη νύχτα των Ιμίων ο Χόλμπρουκ πρότεινε το "no ships,no troops,no flags" δεν φταίει ο Χόλμπρουκ και ο κάθε Χόλμπρουκ.Φταίει η ελληνική ηγεσία, πολιτικοί και στρατιωτικοί που ΡΙΨΑΣΠΙΔΕΣ ΚΑΙ ΑΤΙΜΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΣΤΑ ΠΕΔΙΑ ΤΩΝ ΜΑΧΩΝ τόλμησαν και το αποδέχτηκαν.

    Ν.Α.Δ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Συνεχίζοντας...

    Τώρα σχετικά με τον Αγγλοαμερικανιό παράγοντα ας μου εξηγήσει κάποιος γιατί αυτοί να θέλουν να διαλύσουν την Ελλάδα μια χώρα μέλος της ΕΕ και του ΝΑΤΟ επιβραβεύοντας την Τουρκία ειδικά τώρα που αυτή ανεξαρτοποιεί την πολιτική της και αποδορυφοριοποιείται.Εδώ μας δανείζουν 110 δις ευρώ για να μπορέσουμε να ξεπληρώσουμε τις τράπεζές τους.Το πιο πιθανόν είναι επέμβουν πυροσβεστικά για εκτόνωση της κρίσης.Αν μάλιστα συνεχίσει η Τουρκία να σηκώνει μπαϊράκι θα μας μπουκώσουν με χρήμα και με όπλα για να δημιουργήσουν αντίπαλο δέος.
    Κανείς δεν αγαπάει ούτε τους Τούρκους ούτε τους Έλληνες.Τους είναι χρήσιμοι μόνο όταν τους χρησιμεύουν στην προώθηση των γεωστρατηγικών τους σχεδίων.Είχαν μια μικρή αδυναμία στην Τουρκία γιατί είναι μεγαλύτερη αγορά και γιατί τους ήταν πιο χρήσιμη.Από το 2003 όμως και μετά δεν σταματά να τους απογοητεύει.

    Ένα τελευταίο σχόλιο και κλείνω.Αν τη νύχτα των Ιμίων ο Χόλμπρουκ πρότεινε το "no ships,no troops,no flags" δεν φταίει ο Χόλμπρουκ και ο κάθε Χόλμπρουκ.Φταίει η ελληνική ηγεσία, πολιτικοί και στρατιωτικοί που ΡΙΨΑΣΠΙΔΕΣ ΚΑΙ ΑΤΙΜΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΣΤΑ ΠΕΔΙΑ ΤΩΝ ΜΑΧΩΝ τόλμησαν και το αποδέχτηκαν.

    Ν.Α.Δ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. "Να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία ο κυβερνήτης πολεμικού πλοίου έχει το δικαίωμα να αποδεσμεύσει τη χρήση όπλων με πραγματικά πυρά εφ' όσον η κατάσταση θέτει σε κίνδυνο το πλοίο."

    Κάποιοι κάνετε λόγο για πόλεμο, για ολοκληρωτικά χτυπήματα και άλλες ανάλαφρες ανοησίες.
    Όπως αναφέρει το ίδιο το άρθρο αυτό που χρειαζόταν (το λιγότερο που είχαν χρέος να κάνουν) ήταν να ρίξουν προειδοποιητικές βολές!
    Πόσα χρόνια πρέπει να περάσουν για να καταλάβουμε ΟΛΟΙ ότι η Τουρκία γαυγίζει πολύ πειστικά αλλά δεν μπορεί να δαγκώσει;
    Κανείς δεν λέει να πάμε σε πόλεμο- γιατί πολύ απλά δεν χρειάζεται- η Τουρκία όμως η μόνη "διπλωματία" που αντιλαμβάνεται είναι αυτή της πυγμής. Το "βυθίσατε το Χόρα" μπορεί να θεωρείται γραφικό απο μερικούς σήμερα και να το αποδίδουν σε μύθο αλλά και ειπώθηκε και αποτέλεσμα είχε.
    Η Τουρκία παίζει πόκερ και μονόμως μπλοφάρει και εμείς....εμείς ψάχνουμε ακόμα την τράπουλα προφανώς.
    Λίγο τσαγανό να δείξουμε και θα εκπλαγεί τόσο η Τουρκία που θα κάνει πίσω χωρίς να ανοίξει ρουθούνι! Καταλάβετε το .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ε ναί,οπωσδήποτε καταλαβαίνουν τις διαθέσεις της Τουρκίας, οι οποίες άλλωστε είναι όχι μόνο εμφανείς αλλά και άκρως προκλητικές.
    Ο Ερντογάν μας ήρθε εδώ με ένα ύφος λές και μας έκανε χάρη. Επειτα τα αιτήματα που διαβίβασε στην ελληνική κυβέρνηση μέσω non paper, είναι σαφέστατα.
    Ακόμα όμως και εάν η στάση της ελληνικής κυβέρνησης προς την Τουρκία, οφείλεται σε εξωτερικές πιέσεις, δεν είναι λογικό να εμφανιζόμαστε τόσο παραχωρητικοί. Μπορούσαμε να διαπραγματευτούμε αρκετά σημεία των θέσεών μας πιό ψύχραιμα και να αξιοποιήσουμε τα περιθώρια και χρονοδιαστήματα που μας δίνει η διεθνής νομοθεσία και οι κανόνες της διπλωματίας.
    Μια τέτοια στάση κάνει πάντα την άλλη πλευρά να σε υπολογίζει περισσότερο, όσο ισχυρότερη και αν είναι. Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @ 11:14 π.μ.

    >Συγγνώμη, για κάποιον που δεν είναι γνώστης, τα οφέλη μας από το ΝΑΤΟ ποιά είναι;<

    Δικαιολογημένο το ερώτημά σου. Τίποτε δεν ωφελούμαστε, αφού το ΝΑΤΟ παγίως στηρίζει την Τουρκία. Αλλά αν φύγουμε, θα είναι χειρότερα, διότι θα μπορεί να το κάνει "νομίμως", για "προστασία" της. Δεν βλέπεις που η Τουρκία θέλει να το εμπλέξει στην διένεξή της με το Ισραήλ; Η Τουρκία δεν έχει καταλάβει ότι το Ισραήλ δεν είναι Ελλαδιστάν.

    Είχαμε φύγει από το στρατιωτικό σκέλος της συμμαχίας το 1974, λογω Κύπρου, αλλά επανήλθαμε το 1980, αν θυμάμαι καλά. Γιατί; Διότι τίποτε δεν μας ωφέλησε που μείναμε εκτός.

    Αν υπήρχε η δυνατότητα να προσχωρήσουμε σε μία άλλη συμμαχία, π.χ. μα Ρωσία και Κίνα, να διώξουμε εντελώς τις αμερικανικές και νατοϊκές βάσεις από την Ελλάδα, ίσως τα πράγματα να ήταν ελαφρώς καλύτερα. Τουλάχιστον χειρότερα δεν θα μπορούσαν να γίνουν. Εκτός κι αν η νέα συμμαχία μας πούλαγε και μας άφηνε ακάλυπτους σε μία τουρκική επίθεση, υποκινημένη από την Αμερική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Να ξεκαθαρίσω ότι δεν είμαι στρατιωτικός. Είμαι λάτρης της στρατιωτικής Ιστορίας και τυχαίνει να έχω διαβάσει ένα δύο πράγματα.

    Αγαπητέ Φίλε και αδελφή ψυχή, όσον αφορά την Στρατιωτική και Διπλωματική Ιστορία, Νομίζω ότι όσα γράφεις αποτελούν μια νηφάλια αντιμετώπιση του προβλήματος.

    Δυστυχώς, δεν έχουμε πολιτικούς ή δεν μας επιτρέπεται να διαθέτομε πολιτικούς με ανάστημα.

    Ο Καθηγητής κ. Μάριος Ευρυβιάδης, είχε μια ζωηρή συζήτηση με έναν αμερικανό αξιωματούχο που επρέσβευε, ότι οι Έλληνες δεν έχουν το δικαίωμα να σκέπτονται ... στρατηγικά για τα συμφέροντά της χώρας τους!

    Με μία λογικά ισχυρή οικονομία, με μια μικρή αλλά υγιεστάτη βιομηχανία, με αρίστη παιδεία (χωρίς Ρεπούσηδες, Δραγώνες, Φραγκουδάκηδες, Κουλούρηδες, Διαμαντοπούλου, Κουτσίκου και λοιπούς … νεκροθάφτες της νεολαίας μας), με καλά οργανωμένες Ένοπλες Δυνάμεις και υπεράνω όλων Άριστο Ηθικό που όπως έλεγε ο Ναπολιόνε Μπουοναπάρτε (λέτε να ήταν κανένας Μανιάτης Καλομερέας ...!) μετρά ως ένα προς τρία στον πόλεμο και με κοινωνική συνοχή, ΘΑ ΣΚΙΣΟΥΜΕ!

    Με πρωθυπουργούς που κάνουνε κανώ και έχουν φτιάξει … «σωματάρα» στο γυμναστήριο ενώ η χώρα μας καίγεται, αλλά δεν ξέρουν Ελληνική Ιστορία και περιφρονούν την Ελλάδα και τους Έλληνες ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΘΕΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟ!!!


    Εδώ παρακολουθούσαν τα τηλέφωνα όλης της κυβέρνησης και δεν άρθρωσε κανείς λέξη, και θα αντιδράσει το κατεστημένο στις τουρκικές προκλήσεις;

    Να δούμε τι - εκπτώσεις - ετοιμάζουν προσεχώς τα "σαϊνια" στην Φυρόμ (πρώην Banovina Vardaska), στην Θράκη, στην Κύπρο!

    Ποιός Πατριώτης θα βρεθεί για να αλλάξει όλα τα "τακτοποιηθέντα";

    Άλλως τε, ζούμε σε μια ... φονταμενταλιστική χώρα ....!

    ¨Ετσι μας έχουν χαρακτηρίσει οι Δυτικοί μας "σύμμαχοι"!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. O 12:36 τα είπε όλα!
    Απλά και κατανοητά.
    Όποιος θέλει να καταλάβει, θα καταλάβει.
    Οι άλλοι θα ζουν μέσα στον αδικαιολόγητο φόβο αφού είναι γεννημένοι λούζερ.
    Αυτά κάνει η έλλειψη ενημέρωσης ή όταν η ενημέρωση γίνεται από τύπους ...τύπου Βερρύκιου ή Δρούγου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ανώνυμε 12 Ιουνίου 2010 9:32 π.μ.:

    Μια από τις κλασσικές πρακτικές των υπηρεσιών πληροφοριών είναι και ο ψυχολογικός πόλεμος (κυρίως με αβάσιμες θεωρίες), τον οποίο βλέπω -καλοπροαίρετα- ότι αναπαράγεις. Ο Ν.Α.Δ 12 Ιουνίου 2010 12:47 μ.μ. παραθέτει κάποια στοιχεία τα οποία δείχνουν -καλοπροαίρετα- ότι αυτά που λες βασίζονται σε αβάσιμες θεωρίες.


    Ανώνυμε 12 Ιουνίου 2010 7:21 μ.μ.:
    "Εκτός κι αν η νέα συμμαχία μας πούλαγε και μας άφηνε ακάλυπτους σε μία τουρκική επίθεση, υποκινημένη από την Αμερική."
    Δηλαδή θα είμαστε αρχικώς σε καλύτερη θέση και θα έχουμε το κίνδυνο να πάθουμε ότι είμαστε σίγουροι ότι θα πάθουμε βρισκόμενοι εντός του ΝΑΤΟ; Πάμε να φύγουμε αμέσως!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.