11/6/10

Nέα επίθεση Κούρδων σε ευαίσθητη περιοχή που οδηγεί στη θάλασσα!

Μετά την επίθεση των Κούρδων ανταρτών στη Ναυτική Βάση της Αλεξανδρέττας, που έγινε μόλις τέσσερις ώρες πριν την επίθεση των Ισραηλινών κομάντο στο Μαβί Μαρμαρά, νέα επίθεση με ρουκέτες, σε φυλάκιο των κομάντο της τουρκικής στρατοχωροφυλακής που βρίσκεται στη στρατηγικής σημασίας διάβαση Kanlıgeçit (Ματωμένη Διάβαση) κοντά στο χωριό Kırıklı του Οσμάνιγιε , επί του αυτοκινητοδρόμου D-400 που συνδέει τα Άδανα με το Αντέπ (Adana-Osmaniye-Gaziantep), δηλαδή την Κιλικία με το Κουρδιστάν, επαναφέρει στο προσκήνιο τα σχέδια των Κούρδων για άνοιγμα στη θάλασσα και μελλοντική διεκδίκηση της κυριαρχίας στην περιοχή Μερσίνα-Άδανα-Αλεξανδρέτα.
Η νέα επίθεση του ΡΚΚ στη συγκεκριμένη περιοχή έγινε χθες βράδυ, στις 22:00, από ομάδα ανταρτών του ΡΚΚ, οι οποίοι χτύπησαν με ρουκέτες και μακρύκανα όπλα το Κτίριο της Διοίκησης του Φυλακίου (Kanlıgeçit Jandarma Komutanlığı) καθώς και το παρακείμενο κτίριο, στο οποίο κατοικούν και οι οικογένειες του μόνιμου προσωπικού. Από την επίθεση τραυματίστηκε βαρειά
η γυναίκα ενάος υπολοχαγού, η οποία κατά τη διάρκεια της συμπλοκής βγήκε στο μπαλκίνι του σπιτιού της.
Να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο φυλάκιο δέχεται για πρώτη φορά επίθεση, τα 26 χρόνια που διαρκεί η ένοπλη δράση του ΡΚΚ.
Ο νομάρχης του Osmaniye, Celalettin Cerrah, δήλωσε ότι η επίθεση έγινε από αντάρτες του ΡΚΚ, ενώ ομάδες καταδρομών έχουν καταφθάσει στην περιοχή, για την ανακάλυψη και εξουδετέρωση της ομάδας που έκανε την επίθεση.
Να σημειωθεί ότι την ίδια ώρα, ομάδα Κούρδων ανταρτών επιτέθηκε με ρουκέτες και μακρύκανα όπλα σε σημείο ελέγχου της τουρκικής αστυνομίας, στην κωμόπολη Γιουκσέκοβα του νομού Χακιάρι, χωρίς να αναφερθούν απώλειες.
Οι επιθέσεις των ανταρτών του ΡΚΚ έχουν ενταθεί μετά την τελευταία δήλωση του Αμπντουλλάχ Οτζαλάν ότι αποσύρεται και σταματά τις προσπάθειες για την επίλυση του Κουρδικού, επειδή δεν βρίσκει νόμιμους συνομιλητές.

11 σχόλια:

  1. Ἐμεῖς τόσο καλοπερασάκηδες εἴμαστε ποὺ φοβόμαστε τοὺς τούρκους;
    Ἐθνικὸ συμφέρον μας εἶναι νὰ μὴν ἀγνοήσουμε τὸ κουρδικὸ ζήτημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι απίστευτο να δίνεται στην Ελλάδα η ευκαιρία ανάπτυξης συνεργασίας με Κούρδους και Ισραήλ και να μην έχει έναν πολιτικό να την χρησιμοποιήσει! ΟΥΤΕ ΕΝΑΝ!

    Κι εκείνος ο Σαμαράς σκέτη απογοήτευση είναι. Και το έχει πάρει ο κόσμος χαμπάρι, γι αυτό στις τελευταίες δημοσκοπήσεις:

    α) Η ΝΔ εξακολουθεί να παραμένει στα ίδια χαμηλά ποσοστά
    β) Σαν "καταλληλότερο" θεωρούν τον ΓΑΠ, έστω κι αν η πτώση της δημοτικότητάς του είναι κατακόρυφη. Κι ο άλλος μία νούλα είναι.

    Είδατε να βγει και να πει το παραμικρό π.χ. για την Χαρά Νικοπούλου; Ποια ήταν η άποψή του για την διακοπή των ελληνοϊσραηλινών στρατιωτικών ασκήσεων; Ο Σαμαράς είναι εντελώς ανύπαρκτος!

    ΥΓ: Ας μην μου προσδώσει κανείς τον χαρακτηρισμό του ΠΑΣΟΚου, διότι θα πέσει εντελώς έξω. Ούτως ει άλλως σιχαίνομαι τον κοινοβουλευτισμό και ειδικά έτσι που έχει καταντήσει στην Ελλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η ΝΔ διαφώνησε με την ακύρωση των ασκήσεων, κάνοντας παράλληλα κριτική στην επιχείρηση των Ισραηλινών...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. H γυναίκα του υπολοχαγού εξέπνευσε στο πανεπιστημιακού νοσοκομείου των Αδάνων όπου είχε διακομισθεί μετά τον τραυματισμό της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ψυχή βαθειά που έλεγε ο πατέρας μου.
    Μου κάνει εντύπωση πως οι Κούρδοι δεν χτυπάνε τυφλά μόνο και μόνο για να δείξουν ότι υπάρχουν και να αποσυντονίσουν για λίγο το δημόσιο.
    Χτυπάνε με συγκεκριμένη προοπτική.
    Επιμένουν στην περιοχή και είναι το δεύτερο χτύπημα εντός μηνός κοντά στο Αιγαίο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμε 11 Ιουνίου 2010 4:46 μ.μ.
    όχι στο Αιγαίο, στη ΝΑ Μεσόγειο.
    Δεν ήλθε ακόμα η σειρά του Αιγαίου, αν και είχαμε μερικές περιπτώσεις δράσης ανταρτών στα βουνά του Ντενιζλί-Μουγλών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Kurdish PKK (Mossad) rocket?...

    http://www.sott.net/articles/show/209549-Kurdish-PKK-Mossad-rocket-attack-kills-six-at-Turkish-navy-base

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. skal υπάρχει κανένας τρόπος να συνδράμουμε στο δίκαιο αγώνα των Κούρδων;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @υτδδω

    Σε παρακαλώ, όχι! ούτε να το σκέφτεσαι!
    Άτομα με τις δικές σου απόψεις,
    έχουν "συμβάλει" ήδη πάρα πολύ
    στον αγώνα των Κούρδων.
    Και κάποιοι Κούρδοι έχουν εκτιμήσει ιδιαίτερα αυτήν την "συμβολή" και έχουν "απαντήσει" δεόντως.
    Οπότε, είναι καλύτερα, να αφήσετε να τους συνδράμει
    κανά άλλο κράτος που έχει αποδείξει εδώ και δεκαετίες, ότι δεν πρόκειται ποτέ να τους προδώσει πισώπλατα

    Galia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μπα, και τον Οτσαλάν ποιός τον έπιασε στο Να'ι'ρόμπι και τον έδωσε στους Τούρκους;;;
    Και οι εβραίοι ναι βέβαια δεν πυροβολούν πισώπλατα. Όταν είναι άοπλος ο άλλος, τον σημαδεύουν και τον πυροβολούν ανάμεσα στα μάτια ...
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. OLES AYTES OI EIXEIRHSSEIS TOU PKK ENANTION TOU TOURKIKOU STRATOU ELNAI AFIERWMENES STIS DIANOIES ANALYTES ENIOTE PLHRWMENOUS KONDULOFOROUS POU TOSSA XRONIA META THN PRODOSSIA KAI THN AIXMALWSSIA TOU APO,EGRAFAN KAI DIALALOUSSAN OTI O APO PROSKYNHSSE TON AGA KAI OTI PKK KAI MIT EINAI TO IDIO PRAGMA PLEON,OTI OI KOURDOI LAIKOI ANTARTES ME TON AGWNA TOUS APLA EKPAIDEYOUN TOUS TOURKOUS COMMANDOS KLP!OSSO GIA THN VOHTHEIA STHN ORGANWSSH KAI VEVAIA EINAI DEKTH H KATHE AGNH SUMVOLH AP TON APLO LAO MAS.MA OXI APO KRATIKOUS SPONSORES PLEON.LIGH VOHTHEIA APO TOUS POLLOUS KAI OXI POLU VOHTHEIA APO LIGOUS...EINAI H THESSH THS ORGANWSSHS META THN PRODOSIA KAI THN PARADOSSH TOU KAPETANIOU APO.KAI KATI AKOMA:AUTON TON KARDOUXO POU EVGAZE KAI PERIODIKO PRIMODOTOUMENO AP TA TSAKALIA MAS GIA NA VRIZEI TO PKK SAN PARAKLADI THS MIT,TI TON KANATE RE LAGWNIKA,TON PLHRWNETAI AKOMA?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.