2/6/10

Τούρκος δεκανέας νεκρός κατά την διάρκεια συγκρούσεων με Μαχητές του PKK

Κατά την διάρκεια της επίθεσης Κούρδων Μαχητών του PKK στην ναυτική βάση της Αλεξανδρέττας (η οποία είχε σαν αποτέλεσμα 7 Τούρκους στρατιώτες νεκρούς και 11 τραυματίες) υπήρξε η πληροφορία ότι στρατιώτες της ναυτικής βάσης απάντησαν με πυροβολισμούς προς την πλευρά των επιτιθεμένων μαχητών του PKK χωρίς όμως κάποιους απο αυτούς να τραυματιστεί.Την πληροφορία την μετέδωσε το Associated Press.Σήμερα αυτό που μεταδίδει το Κουρδικό πρακτορείο ειδήσεων Firatnews.com είναι ότι οι Τούρκοι στρατιώτες πάνω στο πανικό τους άνοιξαν πύρ εναντίον μιας κούνιας που βρισκόταν σε ένα δέντρο, και η οποία λόγω της κίνησης της προκάλεσε την εντύπωση στους στρατιώτες ότι πρός την πλευρά εκείνη κινούνταν οι επιτιθέμενοι Κούρδοι μαχητές.

Στην επαρχία Χακάρι και στην περιοχή της Cukurca κατά την διάρκεια συγκρούσεων με κούρδους μαχητές του PKK τραυματίσθηκαν δύο Τούρκοι στρατιώτες και ένας δεκανέας των καταδρομών ο Fatih Gökkaya ηλικίας 21 ετών.Οι τραυματίες διακομίστηκαν στο στρατιωτικό νοσοκομείο στο Χακκάρι όμως ο δεκανέας υπέκυψε στα τραύματα του.Τουρκικές πηγές αναφέρουν ότι απο πλευράς των μαχητών του PKK οι απώλειες ήταν δύο νεκροί, και οι δύο γυναίκες.

Την ίδια ώρα στα Άδανα όχημα του στρατού δεχόταν επίθεση χωρίς να υπάρξουν τραυματίες ενώ ένας Τούρκος στρατιώτης τραυματίστηκε απο έκρηξη νάρκης στα περίχωρα του χωριού Palamutlu στην ανατολική επαρχία Σίιρτ, κοντά στο Pervari και μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο όπου υποβάλλεται σε θεραπεία.

Τέλος στο χωριό Kaçit της πόλης Çatak της επαρχίας ΒΑΝ 40 "φύλακες του χωριού" αρνήθηκαν να λάβουν μέρος στις επιχειρήσεις του στρατού εκφράζοντας παράλληλα την επιθυμία τους να καταθέσουν τα όπλα , τελικά οι τουρκικές στρατιωτικές αρχές αποδέχθηκαν το αίτημα τους να μην λάβουν μέρος στις επιχειρήσεις αλλά τους έπεισαν να κρατήσουν τον εξοπλισμό τους.

4 σχόλια:

  1. ΑΝΥΕΘΑ Π.Μπεγλίτης στο Associated Press: "Αν δαπανήσουμε για την Αμυνα οι Έλληνες θα εξεγερθούν"!
    02-06-2010 20:33:20
    Σύγκρουση λόγων και διατυπωμένων προθέσεων σε ότι αφορά (τουλάχιστον…) τα εξοπλιστικά προγράμματα καταγράφεται μεταξύ του υπουργού Εθνικής Άμυνας Ευάγγελου Βενιζέλου και του ΑΝΥΕΘΑ Πάνου Μπεγλίτη. Αποκορύφωμα των παραπάνω είναι οι δηλώσεις του τελευταίου (ο οποίος χαρακτηρίζεται στο κείμενο «υπεύθυνος υπουργός για τις στρατιωτικές προμήθειες»!) σήμερα στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Associated Press, με τις οποίες χαρακτηρίζει «εξαιρετικά πρόωρη την συζήτηση για το Νέο Μαχητικό Αεροσκάφος» - "The issue is exceptionally premature for us". Ο ίδιος ο υπουργός Εθνικής Άμυνας με επανειλημμένες δηλώσεις έχει τονίσει ότι «Για το πρόγραμμα του Νέου Μαχητικού Αεροσκάφους θα λάβουμε αποφάσεις μέσα στο 2010». Στην ίδια συνέντευξη για το θέμα των γαλλικών φρεγατών FREMM, αυτή την φορά ο Π.Μπεγλίτης, προφανώς μετά τις έντονες διαμαρτυρίες της Γαλλίας (υπήρξε και σχετική επιστολή διαμαρτυρίας για το θέμα) δεν επαναλαμβάνει αυτό που είχε πει στη γαλλική εφημερδία «Λε Μοντ» προ δύο εβδομάδων ότι «Βρισκόμαστε σε διαπραγματεύσεις και αυτές μπορεί να μην καταλήξουν πουθενά».

    Τώρα περιορίζεται να μιλήσει για χρονοβόρες διαπραγματεύσεις «Όχι και επί δέκα χρόνια (!) αλλά ως εκ τούτου δεν έχουμε μια προθεσμία για την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων. Αυτές οι διαπραγματεύσεις είναι αορίστου χρόνου"! Ούτε συμβασιούχοι να ήταν! Και βέβαια δεν μιλάμε για αγορά ενός κτιρίου, αλλά για την ασφάλεια της χώρας, η οποία σίγουρα δεν είναι «αορίστου χρόνου».

    Αναφερόμενος στην διακρατική σύμβαση με την Ρωσία για την προμήθεια των ΤΟΜΑ BMP-3HEL υποστηρίζει ότι «Θα ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις από μηδενική βάση» (will be re-negotiated "from a zero basis"). Για το ίδιο θέμα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος έχει τονίσει ότι «Θα γίνει απόλυτασεβαστή η διακρατική συμφωνία» και έχει προτείνει απλώς κάποιες τροποποιήσεις για την μείωση του τελικού κόστους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ε.Βενιζέλος: "Αν υπάρξουν στοιχεία διαφθοράς για συνεργάτες μας, καταθέστε τα!"!
    02-06-2010 16:36:23
    "Αν υπάρξουν στοιχεία για συνεργάτες μας τα οποία να παραπέμπουν σε αξιόποινες πράξεις διαφθοράς παρακαλώ να μας ενημερώσετε άμεσα». Με αυτά τα λόγια ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος, σε μία «εφ’όλης της ύλης» συνομιλία του με τους δημοσιογράφους και προφανώς μιλώντας και εξ ονόματος του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Μπεγλίτη που καθόταν δίπλα του θέλησε να τονίσει ότι δεν θα γίνουν δεκτά κρούσματα διαφθοράς στο υπουργικό περιβάλλον των δύο υπουργών. Μία προειδοποίηση «προς πάντες» τώρα που άρχισαν να «πέφτουν» οι υπογραφές για προμήθειες όπως αυτή την βλημάτων των αρμάτων μάχης των 120 χλστ. (χωρίς ούτε ένα ευρώ συμπαραγωγή την ώρα που τα ΕΑΣ αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης), αλλά και "μανατζαρίσματος" των «υποψηφιοτήτων» μεταχειρισμένων ΤΟΜΑ Marder-1A3 και M2 Bradley. Προφανώς ο υπουργός έχει αντιληφθεί ότι ήδη ορισμένες εταιρείες έχουν στήσει τα «συστήματά τους» μέσα στα υπουργικά γραφεία…

    Σε ότι αφορά τις διακρατικές συμφωνίες που έχουν υπογραφεί για τα ρωσικά ΤΟΜΑ BMP-3HEL και το μνημόνιο με την Γαλλία για τις φρεγάτες FREMM, είπε ότι ισχύει ότι έχει πει μέχρι σήμερα περί «δεσμεύσεων που πρέπει να υλοποιηθούν» και έχει παράσχει και σχετική ενημέρωση στους πρέσβεις των δύο χωρών.


    Απαξιωτικός ο Ε.Βενιζέλος για τους πρώην υπουργούς Εθνικής Άμυνας Άκη Τσοχατζόπουλο και Σπήλιο Σπηλιωτόπουλο, τόσο για την διαδικασία μέσω offshore εταιρείας με την οποία απέκτησε το σπίτι στην Διονυσίου Αρεοπαγίτου ο πρώτος, όσο και για το cruiser που απέκτησε με …τραπεζικό δάνειο ο δεύτερος. «Έ, όχι κι έτσι» ήταν η τοποθέτησή του για την τρόπο απόκτησης του cruiser του Σπήλιου Σπηλιωτόπουλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το Kaliningrad θα συμμετάσχει σε άσκηση της Συμμαχίας για την Ειρήνη
    02-06-2010 09:16:16
    Το πλοίο αμφίβιας επίθεσης Kaliningrad του στόλου της Βαλτικής θα συμμετάσχει στην ετήσια άσκηση BALTOPS-2010 που διοργανώνεται ετησίως στην Βαλτική θάλασσα.

    Η άσκηση ξεκίνησε να πραγματοποιείται το 1994 στα πλαίσια του προγράμματος Συνεργασία για την Ειρήνη, που σκοπό έχει να αναπτύξει τη δυνατότητα κοινών επιχειρήσεων μεταξύ ΝΑΤΟϊκών και μη Ενόπλων Δυνάμεων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΕΧΩ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ, ΟΤΙ, Η ΜΕΤΑ ΟΤΣΑΛΑΝ ΕΠΟΧΗ, ΘΑ ΣΗΜΑΝΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΣΟΔΟ ΣΕ ΦΑΣΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΩΝ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΩΝ ΤΟΥΡΚΙΑΣ-ΡΚΚ.
    ΑΝ ΣΥΝΥΠΟΛΟΓΙΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝΤΑΣΗ ΜΕ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ (ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΙΝΗ, ΓΙΑΤΙ ΕΧΩ ΚΑΠΟΙΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ), ΤΟΤΕ ΜΑΛΛΟΝ ΕΙΝΑΙ ΕΚΡΗΚΤΙΚΟ ΤΟ ΚΟΚΤΕΙΛ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ.

    ΕΙΔΟΜΕΝ.

    ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΤΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.