1/2/11

Ο τουρκικός στρατός υπεύθυνος για 98 δασικές πυρκαγιές το 2010 σε Κουρδικές περιοχές

Η Ενωση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Τουρκίας (IHD) σε έκθεση της αναφέρει πώς ο τουρκικός στρατός είναι υπεύθυνος για 76 συνολικά δασικές πυρκαγιές που έπληξαν Κουρδικές περιοχές καταστρέφοντας χιλιάδες εκτάρια γης και προκαλώντας και ανθρώπινα θύματα (Η Cangir Ustun ετών 69 βρήκε τραγικό θάνατο σε πυρκαγιά στο Σιρνάκ ενώ δύο άλλοι χωρικοί τραυματίστηκαν στο ίδιο περιστατικό τον περασμένο Αύγουστο).


Οι δασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν και έπληξαν κυρίως τις περιοχές της Επαρχίας Dersim (28 δασικές πυρκαγιές ) και Σιρνάκ (30 δασικές πυρκαγιές) . Ο τουρκικός στρατός προκάλεσε 76 δασικές πυρκαγιές στο χρονικό διάστημα μεταξύ Ιουλίου 2010 και Αυγούστου 2010 και 98 συνολικά πυρκαγιές το 2010

Κατά την διάρκεια του έτους 2010 τρία κουρδικά χωριά στην επαρχία Μπάτμαν, Keceli, Palamutlu και Günesli εκκενώθηκαν βίαια από τον Τουρκικό στρατό και τα σπίτια πυρπολήθηκαν από τους Τούρκους στρατιώτες english.rojhelat.eu

5 σχόλια:

  1. ....και σε πόσες ελληνικές πυρκαγιές άραγε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 2:47 είναι τυχερός ο Κουρδικός Λαός, τα Μέσα Ενημέρωσης που διαθέτει λένε τα πράγματα με το όνομα τους. Δυστυχώς κάτι τέτοιο η Ελλάδα το στερήθηκε.

    Αν έχεις την δυνατότητα ανέτρεξε στο παράκατω λινκ http://english.rojhelat.eu/kurdistan/25-kurdistan/985-guerrilla-publication-produced-150-books-in-kurdish-mountains
    Περιγράφει το πως προσπαθούν να εκπαιδεύσουν το Κουρδικό Λαό κάτω απο τις συνεχείς επιδρομές Τούρκων και Ιρανών πιστεύοντας ότι κάτι τέτοιο θα βοηθήσει στον μετασχηματισμό της Κουρδικής Κοινωνίας.
    Ιαπετός

    Κάνε μια σύγκριση με εμάς, ούτε αεροπλάνα μας βομβαρδίζουν, ούτε πυροβολικό μας χτυπά και αντί για μετασχηματικό και εξέλιξη παράγουμε υποβάθμιση, αποδόμηση και εξευτελισμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ....και σε πόσες ελληνικές πυρκαγιές άραγε;

    Ευτυχώς που τα λεν μόνοι τους που και που:

    ΑΠΕ 28/11/1996
    "'Εμείς κάψαμε τη Ρόδο και πολλά δάση σε άλλα ελληνικά νησιά!"

    ΑΠΕ 29/11/1996
    "σοκ στην κυβέρνηση και αίσθηση στις ξένες πρεσβείες στην Αθήνα προκαλούν οι αποκαλύψεις του Τούρκου βουλευτή Σεντάτ Μπουντζάκ για επιχειρήσεις δολιοφθορών από τη μυστική υπηρεσία ΜΙΤ και από την οργάνωση 'Γκρίζοι Λύκοι' στα ελληνικά νησιά του Αιγαίου".
    "πράκτορες της Τουρκίας έκαψαν και την Αττική φέτος το καλοκαίρι: πυρπόλησαν την Πεντέλη με οργανωμένο σχέδιο και με στόχο - σε πρώτη φάση - την Εκάλη και την Κηφισιά. Οι πράκτορες ήταν μέλη της 15μελούς ομάδας που βάσει στρατιωτικού σχεδίου έκαψαν και φέτος νησιά του Αιγαίου, με πρώτα τη Ρόδο, την Κρήτη, τη Σάμο."
    Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γ. Παπανδρέου επέμενε χθες ότι οι αποκαλύψεις αυτές είναι ιδιαιτέρως ανησυχητικές γιατί "...δείχνουν οτι έχουν διεξαχθεί στην Ελλάδα δολιοφθορές με τουρκική υποκίνηση".

    Μετά ο κ. Παπανδρέου έπαιζε τον ανυποψίαστο και κατήγγελλε ως παράφρονα τον κ. Πολύδωρα για τα περί ασυμμέτρου απειλής.

    Φυσικά δεν ξεχνούμε τον κ. Καλεντερίδη:
    Ο Γιασάρ Οζ ήταν μέλος τουρκικής παρακρατικής οργάνωσης που ήταν συνάμα συμμορία της μαφίας. Στο εσωτερικό της Τουρκίας έκαναν δολοφονίες και χτυπήματα σε κουρδικούς στόχους. Κάποια στιγμή συνελήφθη με δέκα κιλά ηρωίνης. Νομίζω το 1997. Οταν τον έπιασαν οι αρχές ασφαλείας και τον οδηγούσαν στη φυλακή, βρίσκονταν αρκετοί τηλεοπτικοί σταθμοί εκεί με τις κάμερές τους. Παρ’ όλο που του είχαν κλείσει το στόμα για να μη μιλήσει, εκείνος πρόλαβε και φώναξε: “Οταν έβαζα φωτιές στην Ελλάδα ήμουν καλός και τώρα με κλείνετε φυλακή;”

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οταν έρθει η μέρα για την επέτειο της δολοφονίας του Θεόφιλου Γεωργιάδη, κάποια πράγματα θα ειπωθούν με το όνομα τους, θεού θέλοντος και "Καιρού" επιτρέποντος
    Ακρίτας

    11:34 Ελπίζω να μου επιτρέψεις να κάνω μια ανάρτηση με το υλικό που κατέγραψες
    Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Βεβαίως επιτρέπω, το υλικό είναι τού Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων και τού Οικοδεσπότου άλλωστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.