16/3/16

"Ομοσπονδία της βόρειας Συρίας" αναμένεται να ανακηρύξουν οι Κούρδοι


Οι περιοχές που ελέγχουν οι Κούρδοι στη βόρεια Συρία αναμένεται να ανακοινώσουν σήμερα ένα ομοσπονδιακό σύστημα διακυβέρνησης, δήλωσε Κούρδος αξιωματούχος της Συρίας.
Η ανακοίνωση αυτή θα σηματοδοτήσει "τη διεύρυνση του πλαισίου του συστήματος αυτοδιοίκησης που έχουν εγκαθιδρύσει οι Κούρδοι και άλλοι", πρόσθεσε ο Ίντρις Νάσαν, αξιωματούχος της υπηρεσίας εξωτερικών υποθέσεων του Κομπάνι, μιας από τις τρεις αυτόνομες περιοχές που ίδρυσαν οι Κούρδοι πριν από δύο χρόνια.
Οι περιοχές θα ονομαστούν Ομοσπονδία της βόρειας Συρίας, συμπλήρωσε και διευκρίνισε ότι η ομοσπονδία αυτή θα εκπροσωπεί όλες τις εθνότητες που ζουν εκεί.
Η διάσκεψη για την έγκριση "ομοσπονδιακού δημοκρατικού" συστήματος διακυβέρνησης
Διάσκεψη διεξάγεται στην ελεγχόμενη από τους Κούρδους περιοχή της βόρειας Συρίας με στόχο την έγκριση ενός "Ομοσπονδιακού Δημοκρατικού" συστήματος διακυβέρνησης για την περιοχή και διαβλέπει την αποτυχία των υπό τον ΟΗΕ ειρηνευτικών συνομιλιών για τη Συρία στη Γενεύη, σύμφωνα με έγγραφο στο οποίο είχε πρόσβαση το Reuters.

Για τη συνέχεια liberal

2 σχόλια:

  1. Οταν με το καλο γινει αυτο θα πρεπει η Ελλαδα να ειναι Η ΠΡΩΤΗ ΧΩΡΑ που θα την αναγνωρισει....οπως ειχε κανει και η Τουρκια που αναγνωρισε απο τις πρωτες το αθλιο μορφωμα της ΠουΓουΔουΜου...
    Ελπιζω μεχρι τοτε να υπαρχει ΕΛΛΗΝΙΚΗ κυβερνηση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.