5/4/17

Η Πάφος, προπύργιο Ελληνισμού στη Μεσόγειο, Πολιτιστική Πρωτεύουσα 2017 - Το γραμματόσημο

Τα Κυπριακά Ταχυδρομεία, ως θεσμικός Χορηγός της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης Πάφος 2017, κυκλοφόρησαν μια σειρά 3 γραμματοσήμων με αφορμή τον θεσμό της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης, ο οποίος φιλοξενείται για πρώτη φορά στην Κύπρο.Ο Πρόεδρος και τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Πάφος 2017, στο πλαίσιο διάσκεψης Τύπου στα Γραφεία του Οργανισμού, παρουσίασαν τα γραμματόσημα της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης Πάφος 2017. 
Η παρουσίαση έγινε στην παρουσία του Προέδρου του Οργανισμού Πάφος 2017 Δρα Χρίστου Πατσαλίδη και του Διευθυντή των Κυπριακών Ταχυδρομείων κ. Ανδρέα Γρηγορίου.
Μιλώντας στο πλαίσιο της διάσκεψης Τύπου, ο Πρόεδρος του Οργανισμού Πάφος 2017 Δρ Χρίστος Πατσαλίδης εξέφρασε τις θερμές του ευχαριστίες προς τα Κυπριακά Ταχυδρομεία, που ανταποκρίθηκαν άμεσα στην πρόταση του Οργανισμού πριν απο ενάμιση με δύο χρόνια, για την έκδοση σειράς γραμματοσήμων. Με αυτό τον τρόπο, είπε ο κ. Πατσαλίδης, μεταφέρουμε στο εξωτερικό το μήνυμα ότι η Πάφος είναι ΠΠΕ για το 2017.
Στόχος μας, συνέχισε, είναι να δείξουμε τη σημασία της ΠΠΕ ως ένα σημαντικό ιστορικό γεγονός και σταθμό όχι μόνο για την Πάφο. αλλά και για την Κύπρο.
Ο Διευθυντής των Κυπριακών Ταχυδρομείων Ανδρέας Γρηγορίου ανέφερε πως είναι ιδιαίτερη τιμή για τους ίδιους το γεγονός ότι τα Κυπριακά Ταχυδρομεία έχουν αποδεχτεί την πρόταση του Οργανισμού Πάφος 2017 για την έκδοση αναμνηστικής σειράς γραμματοσήμων, με αφορμή το σημαντικό γεγονός της ανακήρυξης της Πάφου σε ΠΠΕ.

Ο κ. Γρηγορίου είπε πως η Πάφος, με τις ομορφιές της, την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά, μετά από σκληρή δουλειά διεκδίκησε και αναδείχθηκε ανάμεσα σε δεκάδες άλλες ευρωπαϊκές πόλεις ως η ΠΠΕ για το 2017.

Όπως επίσης επεξήγησε ο Διευθυντής των Κυπριακών Ταχυδρομείων, τα γραμματόσημα είναι ένας από τους πιο σημαντικούς πρεσβευτές κάθε τόπου, προσθέτοντας πως η σειρά γραμματοσήμων Πάφος 2017 σχεδιάστηκε και φιλοτεχνήθηκε από τον Νίκο Ιεροδιακόνου και αποτελείται από τρία ενωμένα γραμματόσημα των 0,64 σεντ.

Ανακοίνωσε ακόμη, έχουν εκδοθεί 192 χιλιάδες γραμματόσημα σε φύλλα των 12 γραμματοσήμων.

Ο καλλιτέχνης, είπε ο κ. Γρηγορίου, μέσα από τα δύο γραμματόσημα, που απεικονίζουν ένα την Πέτρα του Ρωμιού και το άλλο μέρος του Αρχαιολογικού Πάρκου της Πάφου, αναδεικνύουν την ιστορία και τις φυσικές ομορφιές της Πάφου.

?Όσο για το τρίτο γραμματόσημο που απεικονίζει το λογότυπο του Πάφος 2017 και ενώνει τα άλλα δύο, ο κ. Γρηγορίου είπε πως αυτό αναδεικνύει το ίδιο το γεγονός.

Είπε ακόμη πως τα αναμνηστικά γραμματόσημα για το Πάφος 2017 θα ταξιδέψουν σε όλο τον κόσμο, αναδεικνύοντας την ιστορία και τον πολιτισμό της πατρίδας μας. 
Σημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.