15/4/17

Μας αγοράζουν με τα λεφτά μας...

Έχω λάβει αρκετά μηνύματα που αναφέρονται στο δάνειο που έλαβε η γερμανική εταιρεία που ανέλαβε την εκμετάλλευση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων.
Η είδηση είναι η εξής: "Μακροπρόθεσμη χρηματοδότηση ύψους 968,4 εκατ. ευρώ παρέχει κοινοπραξία δανειστών που αποτελείται από τις Alpha Bank, BSTDB, EBRD, EIB και IFC."
Αναλυτικά, σύμφωνα με ανακοίνωση, κοινοπραξία κορυφαίων χρηματοδοτικών ιδρυμάτων υπέγραψε μακροπρόθεσμη χρηματοδότηση ύψους 1 δισ. ευρώ περίπου με την Fraport Greece για την παραχώρηση των 14 περιφερειακών ελληνικών αεροδρομίων διάρκειας 40 ετών.
Η κοινοπραξία των δανειστών περιλαμβάνει τις: Alpha Bank (284,7 εκατ. ευρώ), Black Sea Trade and Development Bank (62,5 εκατ. ευρώ) European Bank for Reconstruction and Development (186,7 εκατ. ευρώ), European Investment Bank (280,4 εκατ. Ευρώ), και International Finance Corporation (154,1 εκατ. ευρώ), μέλος του World Βank Group…"
Τα ερωτήματα είναι αν είναι σωστό να εξαγοράζεται κρατική περιουσία με ελληνικά χρήματα και αν είναι σωστό στην κατάσταση που βρίσκεται η ελληνική οικονομία τα λίγα διαθέσιμα να δανείζονται σε ξένες επιχειρήσεις και όχι στην ενίσχυση των ελληνικών που φυτοζωούν.

Α) Στην κοινοπραξία περιλαμβάνεται μόνο μια ελληνική τράπεζα άρα ένα σημαντικό ποσό θα εισρεύσει από το εξωτερικό.
Β) Οι επιχειρηματικές δραστηριότητες στο σύγχρονο κόσμο γίνονται με δανεισμό. Το αποδοτικότερο μείγμα δανεισμού και ιδίων κεφαλαίων είναι θέμα που πρέπει να απασχολεί την ίδια την εταιρεία. Η εταιρεία οφείλει να βρει με βάση το συμφέρον της τους καλύτερους όρους δανεισμού στην Ελλάδα ή το εξωτερικό ή όπου άλλου μπορεί.
Γ) Οι τράπεζες που δάνεισαν την επιχείρηση πρέπει να το κάνουν με ένα γνώμονα και μόνο: το ρίσκο και την απόδοση. Αν το κάνουν σωστά με αυτά τα κριτήρια, θα κερδίσουμε όλοι. Εμείς θα κερδίσουμε εκτός από υπηρεσίες αεροδρομίου, φόρους και εισφορές και προοπτικές ανάπτυξης στην οικονομία. Αν η τράπεζα πάρει πίσω τα χρήματά της με κέρδος θα έχει να δανείσει και άλλες επιχειρήσεις και κυρίως δεν θα κληθούμε να  την ανακεφαλαιοποιήσουμε,  με τους καταθέτες, μετά τους φορολογούμενους, να πληρώνουν το "μάρμαρο".
Δ) Την κυβέρνηση και εμάς θα πρέπει να μας ενδιαφέρει το κόστος και η ποιότητα των υπηρεσιών των αεροδρομίων που εκχωρήθηκαν τόσο για να τα χρησιμοποιούμε εμείς φθηνότερα όσο και για να στηρίζουν την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής τουριστικής βιομηχανίας.
Καλώς λοιπόν οι τράπεζες δανείζουν τέτοια εγχειρήματα και μακάρι να έχουν κεφάλαια να το κάνουν προκειμένου να προσελκύσουν επενδυτές που θα δώσουν υπεραξία σε υποαξιοποιούμενη κρατική περιουσία ή ευκαιρίες στο ιδιωτικό τομέα.

8 σχόλια:

  1. Οι χώρες δεν χρειάζονται μόνο προδότες για να καταστραφούν, χρειάζονται και ηλίθιους !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πράγματι, ηλίθιος είναι όποιος ακόμη και σήμερα αρνείται να καταλάβει πώς λειτουργεί ο καπιταλιστμός και η οικονομία. Στη Γερμανία για παράδειγμα, σε κανέναν δεν έκανε εντύπωση ότι οι γερμανικές τράπεζες έδωσαν στους έλληνες εφοπλιστές τα χρήματα για να αγοράσουν τον γερμανικό εμπορικό στόλο που οι ίδιοι έθεσαν εκτός ανταγωνισμού, στο κλάσμα της αξίας του.

      Διαγραφή
  2. Μα κύριε αρθογράφε η συζήτηση γίνεται μόνον για την ALPHA BANK και για το γεγονός ότι τα 284,7 εκατ. ευρώ είναι μέρος της κεφαλαιοποίησης που εδόθη στην "ιδιωτική" Τράπεζα από τον κρατικό προυπολογισμό, και τα οποία 284,7 εκατ. πληρώσαμε ημείς οι πολίτες και όχι ο κ. Κωστόπουλος.

    Συνεπώς το ποσόν είναι δανεισμός των πολιτών, μέσω της κεφαλαιοποίησης, για να ξεπουληθεί, όπερ και εγένετο, πανάκριβη κρατική περιουσία στους Γερμανούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η ALPHA BANK δάνεισε τα χρήματα στην FRAPORT υπολογίζοντας σε κέρδος από τα επιτόκια.
      Αλλά το πιό σημαντικό είναι οτι η αιρετή κυβέρνηση υπέγραψε, παρά τις προεκλογικές της εξαγγελίες, τη πώληση των αεροδρομίων. Επομένως η τελική ευθύνη πέφτει στα κεφάλια μας, που πίστεψαν για ζουρνάδες και χορούς των δανειστών σε ταψί.

      Διαγραφή
  3. ΕΤΣΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΦΤΗΝΗΝΕ ΚΑΙ ΤΟ ΓΑΛΑ..................!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ...μετα λοιπον απο την εναρξη της κρισεως εν Ελλαδει το 2009 δια χειρος γιοργακη,αρχιζει η διαφαινομενη διαλυση της Συριας με αστυνομικους και πολιτες να πυροβολουνται απο ταρατσες και εντουρο μηχανες...το καθεστως αντιδρα με βαρεια αρματα μαχης,ενω ηδη διαρρεουν πληροφοριες για εμπλοκη τουρκων στην εξεγερση των αντικαθεστωτικων...
    Η Ελλας,"ξαφνικα κιεν αιθρία" βρισκεται χειροποδαρα φυλακισμενη στα καγκελα βρεταννικων(!) δικαιων αλλα απο βρωπαιους δεσμωτες!!!.
    Νεα απο την κυπρο φερνουν φημες για πολυ πλουτο στην κυπριακη ΑΟΖ,συζητησεις ανοιγονται περι διελευσεως αγωγων ες ευρωπας.Ουδεμια επισημη συζητηση για αναλογο πλουτο νοτιως της κρητης...Κατι φημολογειται βεβαια με κατι θαλασσια
    οικοπεδα στην ακηρυχτη ελληνικη ΑΟΖ,αλλα ολα γινονται στα βουβα.
    Η "εξεγερση" στην Συρια φουντωνει οπως κιη ανεργια στην Ελλαδα.Ανθρωποι αυτοκτονουν απο επιχειρησεις που κατεβαζουν ρολα στα βουβα και σκοτωνονται απο βομβες που πεφτουν απο ελικοπτερα με εκκωφαντκο κροτο.
    8 χρονια οικονομικης κρισης στην Ελλαδα,6 χρονια "εμφυλιου" πολεμου στην Συρια...
    Ανθρωποι μεταναστευουν απο την ερειπωμενη Συρια,ανθρωποι μεταναστευουν απο την "χειμαζομενη" Ελλαδα...
    Και μεσα σολα αυτα ο μεγας και τρανος ερδογανης που ηδη εχει ξεκληρισει την φιλοδυτικη εργκενεκον,ταχει χαλασει με τους Ισραηλινους και αφου επιβιωνει το πραξικοπημα τον ιουλιο του '15,ξεκληριζει και την υπολοιπη φιλοδυτικη εξουσια και εισβαλει στην Συρια αφου τα φτιαχνει με την ρωσια.
    Εδω αρχιζουν κιοι πυρετωδεις ασκησεις του Ε.Σ.
    Καθε βδομαδα εξαγγελεται και μια νεα ασκηση.Ο ΥΠΕΘΑ οργωνει καθε νησιδα και καθε στρατοπεδο.Πολεμικος πυρετος...οι αξιωματικοι του Ε.Σ. φανατιζονται και δηλωνουν ετοιμοι να πεθανουν για την πατριδα τους...
    Ταυτογχρονα,ξεπουλιουνται αστερες,φλοισβοι,βιλλιτσες και βιλλαρες στα νησια του Αιγαιου σε τουρκους επιχειρηματιες...
    Λογικο δεν σας φαινεται;
    Ασε τους γερμανους...ε,αυτοι εξαλλου μας αγαπουν...
    Και τι εστι αγαπη εις την ελληνοορθοδοξην παραδοσην;
    Μα το να σε ασημωνουν...
    Αμα σε αγαπουν και σε θελουν,να το αποδειξουν ;)...
    Οπως παμε λοιπον,η μιση ελλαδα θα πουληθει στους τουρκους που μας αγαπουν,η αλλη μιση στους γερμανους που επισης μας αγαπουν,ε,θα παρουν και καποια κομματακια ολοι οι υπολοιποι...
    Κιολα αυτα,γιατι φταινε οι προδοτες οι αριστεροι, ενω το κρατος εχει τον Εθνικο στοχο να τα ξεπουλησει ολα...
    Ολα, για να καθαρησει τον τοπο απο τα αριστερα και βδελυρα μυρμηγκια που απομυζουν την χωρα και τον ιδρωτα των πλουσιων...
    Ηθελα ναξερα επι Κολοκοτρωνη,τι δικαιολογια βρισκανε οι Μαυροκορδαταιοι κιοι Κωλετηδες για να υποδουλωνουν την χωρα στις βρετανικες τραπεζες;
    Μαλλον τους βδελυρους ρωσοφιλους...
    Γινεται να αφησουμε στην ακρη λοιπον τα διαφορα κλισε και να μην αφηνουμε το μυαλο μας που παιζει ασχημα παιχνιδια,να το ξελογιαζουν καποιοι που ενω ειναι Διαολοι εμφανιζονται ως μωραι παρθεναι;
    Ελεοοος ωρεεεεεεε!!!Δεν βαρεθηκατε πια για το χρημα να τα ξεπουλατε ολα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ιουλιος του '16 το πραξικοπημα + λοιπες μικροδιορθωσεις...
      + τα 60 kiowa + τα 20 F35 που θα παρει ο υπερπατριωτης ΥΠΕΘΑ να σωσει την πατριδα...οπως κι'οι αλλοι πριν απαυτον...ρε δε...

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.